Procurorii Augustin Lazar si Laura Codruta Kovesi se pronunta impotriva unei legi a gratierii si amnistiei

de R.M.     HotNews.ro
Luni, 9 ianuarie 2017, 14:34 Dosare Anticoruptie


Procurorul general, Augustin Lazar, a declarat luni ca nu este necesara o lege a gratierii si amnistiei, pozitie sustinuta si de sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, care a spus ca nu este de acord ca o astfel de eventuala lege sa vizeze infractiuni de competenta Directiei Anticoruptie.

"Nu este necesara nicio lege a gratierii si amnistiei", a spus Lazar, care a participat luni la o intalnire cu ministrul Justitiei, Florin Iordache, alaturi de procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, si procurorul sef DIICOT, Daniel Horodniceanu.

Noi trebuie sa combatem criminalitatea, coruptia si sa recuperam bunurile insusite de infractori", a subliniat Augustin Lazar.

In ceea ce priveste conflictul de interes, procurorul general a explicat ca exista un text declarat neconstitutional legat de raporturile comerciale  si este de acord ca "acea chestiune a raporturilor comerciale trebuie lamurita" si acest lucru poate fi facut "cu usurinta".

"In rest textul legii e foarte bun, e inspirat de legislatia franceza", "legislatia e clara si jurisprudenta e clara", a subliniat Lazar.

Laura Codruta Kovesi a afirmat si ea, intr-o declaratie separata, la intrebarile ziaristilor, ca nu este de acord ca o lege a gratierii si amnistiei sa vizeze "infractiuni de competenta DNA".

Kovesi s-a pronuntat si impotriva unei noi initiative legislative privind raspunderea magistratilor, avand in vedere ca exista deja o lege in acest sens care "se aplica" si este "in concordanta cu legislatia europeana".






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























8343 vizualizari

  • -51 (55 voturi)    
    Sunt cam multe... (Luni, 9 ianuarie 2017, 14:42)

    Stef_and [utilizator]

    Prea multe abuzuri ale procurorilor, politistilor, judecatorilor, care urmaresc sa umple puscariile pentru a-si dovedi capacitatile. Szbt slabi amandoi pretenii astia doi Kooo si batranul asta senil... la fel ca de altfel tot sistemul justitionar, puscariile sunt pline de oameni care au facut infractiuni minore carora li s-au dat pedepse exagerate pentru a satisface dorinta societatii de a pedepsi, parac suntem pe vremea comunei din Paris.
    • +22 (34 voturi)    
      care abuzuri ? (Luni, 9 ianuarie 2017, 15:13)

      cladob [utilizator] i-a raspuns lui Stef_and

      ai dovezi ? iarasi aruncati cu minciuni ? De ce amnistie ? cum vine asta ? furi bani furi orice si apoi esti iertat ? Daca nu vrei in inchisoare daca nu fura! punct. e simplu nu?
      • -4 (8 voturi)    
        Ce bine ca Hotnews... (Luni, 9 ianuarie 2017, 18:15)

        Stef_and [utilizator] i-a raspuns lui cladob

        A ales comentariul meu sa fie primul!
        Cred ca procedeaza asa pentru audienta!
        Din pacate toti sunteti justitionari, dar poate eu sunt cel mai inversunat!
        Dar pentru unul corect facut!
        Atunci cand intri in sala de judecata si vezi ca judecatorul casca adormit sau chiar ii pica pleopele, sau atunci cand vineri povesteste ca trebuie sa mearga sa vada cum este via, care tocmai a achizionat-o si cand vezi ca degeaba il rogi sa isi puna ochelarii, ca stii ca nu vede fara ei si se face numai ca citeste, sau atunci cand il vezi ca nu e in stare sa citeasca cursiv ceva, ce mai poti sa ai pretentii sa cunoasca si sa judece corect! Oricum esti doar un nimeni in fata instantei si daca esti avocat si daca esti inculpat! Procurorii sunt sfintii din sedinta de judecata.
        Dovada ca sunt abuzuri sunt cazurile multe castigate la CEDO, si sa nu uitam ca acolo iti trebuie bani ca sa ajungi , deci 80% din abuzuri nu o sa ajunga niciodata acolo.
        Toata justitia trebuie sa se acopere cu lauri - iar laurii sunt cati ani de puscarie au dat si cat mai multe condamnari!
        Din pacate in plasa asta- pica de multe ori nevinovatii, sub diverse forme.
        Sunt pentru justitie, dar sint impotriva condamnarilor la puscarie pentru fapte care nu prezinta pericol social.
        In multe societati pedeapsa cu inchisoarea este inlocuita cu pedepse concurente - ca de exemplu munca in folosul comunitatii, efectuarea pedepsei la domiciliu.
        Puscaria ca pedeapsa principala aduce foarte multe pagube societatii prin costurile enorme concurente, fiecare puscarias costa in jur de 2500 lei pe luna - bani directi, plus inca vreo 2000 de lei indirecti. Banii astia s-ar putea utiliza in cu totul alte scopuri evident mai benefice societatii.
        Va doresc sa ajungeti in fata unui judecator sau procuror macar odata si sa vedeti ignoranta de pe fata lor si dezinteresul fata de munca pe care o fac!
        • +3 (3 voturi)    
          De acord partial (Luni, 9 ianuarie 2017, 19:10)

          antrax [utilizator] i-a raspuns lui Stef_and

          Sunt de acord sa nu se dea puscarie pentru maruntisuri, care nu-s facute cu acte de violenta, si care nu au legatura cu coruptia/abuzul de putere/furt in functii alese/numite/functionari publici (adica tot ce inseamna platit din bani publici).

          De genul unul care a furat 5 paini si ia 2 ani de puscarie.
          Pentru asta se pierd bani doar cu facut dosarul si judecata, si pedeapsa nu e pe masura pagubei. Dar daca fura de 5 ori intr-o luna, atunci deja trebuie cercetat mai bine cazul, poate e hot de meserie, nu?

          Pe de alta parte X care fura/ia mita juma de million (sau multe milioane) de ce ia tot 2 ani de puscarie? Eventual cu suspendare pentru ca are tenul uscat si nu-i face bine aerul din puscarie?
          Sau Y care e architect la Primarie si avizeaza un proiect imobiliar care incalca grav toate regulile existente? Probabil ia acolo ceva pt effort. Iar rezultatul e ca apare un bloc de 20+ etaje intr-o zona cu P+4? Cum calculezi prejudicial in cazul asta? E mita luata de Y sau cota din profitul realizat din vanzarea cladirii rezultate?
          Sau Z care e ministru si intermediaza un "contract", si se impart niste bani, pai astia merita si in puscarie si cu averile confiscate. si nu ma refer la cat au luat mita ci la cata dauna au produs (bugetului, poporului, cum vrei sa-i zici).

          Ma gandesc ca exemplu concret la Contractul cu Bechtel, care pare a fi CEL MAI MARE TUN.Cat era intial? Cati bani s-au platit pana la urma? Ce s-a livrat de catre Bechtel? A intrat cineva in puscarie pentru acest contract? Aparent nici macar nu mai exista originalul, ce zici de asta?
          • -1 (3 voturi)    
            De acord. (Luni, 9 ianuarie 2017, 19:29)

            Stef_and [utilizator] i-a raspuns lui antrax

            Insa chiar din ceea ce spui se vede incompetenta justitiei si a organelor de anchetare, pedepsim pe mukti pentru niste lucruri marunte, uneori chiar imaginare si nici nu il intrebam pe judecator de ce si nIci pe procuror nici pe politist si in schimb ne facem ca nu vedem aceste tunuri imense!
            Chiar unde e contractul Bechtel!
            Si referitor la asta statul roman in frunte ch Ponta si acolitii sai au mai dat o teapa incredintand lucrarea de pe tronsonul Suplac Bors unor firme de romanasi tepari si a unor spanioli hoti, iar astia tehnocracanati de abia dupa un an si-au dat seama ca nu se face nimic- cine raspunde?????
    • +26 (30 voturi)    
      asha e (Luni, 9 ianuarie 2017, 15:16)

      bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui Stef_and

      Sigur. Toti politicieni sunt total nevinovati, nimeni n-a furat nimic, poate o fi itat unu sa plateasca o amenda ceva, nimic mai mult. De aia au toti viloaie de neam prost si conduc masini de sute de mii de euro, de aia au colectii de bijuterii si tablouri de zeci/sute de mii de euro, de cinstiti ce sunt. Si politia politica sorosista numita DNA, ii baga pe saracii nevinovati la puscarie, de le raman copiii, nevestele si amantele pe strada...
    • +25 (27 voturi)    
      EXPLOZIV Antena 3: de ce guitza ghita! (Luni, 9 ianuarie 2017, 15:22)

      Gryphus [utilizator] i-a raspuns lui Stef_and

      Diseara la Antena 3, Mircea Badea si Mihai Gadea vor dezbate 'marea problema a Romaniei': si-a facut Ghita nevoiel intre Rucar si Bran ?! EXPLOZIV!!!
    • +16 (16 voturi)    
      cam multi.... (Luni, 9 ianuarie 2017, 15:32)

      liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui Stef_and

      spalati pe creier pe forumul asta in ultimul timp....

      eu propun ... pentru "inteligenti" ca tine... ca sa se gratieze toti si vreo luna de zila sa nu existe justitie si politie... daca traiesti dupa... si mai ai o paine care sa nu fie furata... astept sa te rogi in genunchi sa revina la aia cu "multe abuzuri" dinainte...

      te plateste bine ma pds sa debitezi pe aici?!
      nu dealta da refuz sa cred ca estista un om atat de prost care chiar sa creata tampeniile care le spui,,,

      PS: cam toti lauda progresele Romaniei im naterie de jsutitie... toti sunt corupti, nu?!
    • +14 (14 voturi)    
      Ai innebunit? (Luni, 9 ianuarie 2017, 15:36)

      serban b [utilizator] i-a raspuns lui Stef_and

      poate sunt prea multe hotii... ti-ai pus problema ca politicienii astia chiar fura? si ala de la agricultura nu e senil, nu? cat ai furat, ia zi! ?!?!?!
    • +8 (8 voturi)    
      tovarasi (Luni, 9 ianuarie 2017, 15:47)

      NWalker [utilizator] i-a raspuns lui Stef_and

      inainte la intins mana, dat cu limba si mai ales dat cu jula!Indrazneste sa dormi linistit, PSD lucreaza pentru tine...
    • 0 (2 voturi)    
      daca ati avea doi ochi.. (Luni, 9 ianuarie 2017, 16:55)

      mucenic [utilizator] i-a raspuns lui Stef_and

      cu al doilea ati vedea si cresterea numarului de talharii comise de politicieni. Daca vreti sa scada abuzurile procurorilor trebuie sa scada intai abuzurile politicienilor. Logica este simpla insa trebuie sa o acceptati.
  • +19 (23 voturi)    
    Ce rost mai are judecata dacă-l grațiezi. (Luni, 9 ianuarie 2017, 14:51)

    asavreau [utilizator]

    Dacă se dă Legea grațierii,judecata nu mai are rost.Timp pierdut și bani cheltuiți.O lege a grațierii să prevadă și impactul,iar judecătorii,grefierii,procurorii să fie dați afară.Înțeleg că legea trebuie să ne aducă un câștig și nouă nu numai politicienilor borfași.
    • -3 (11 voturi)    
      si asa primesc condamnari cu suspendare (Luni, 9 ianuarie 2017, 15:20)

      linarel [utilizator] i-a raspuns lui asavreau

      asa ca dupa condamnarea suspendata, gratierea e ca o boare de vint binevenit pt hoti .

      scirba fata de sist juridic ro si ciuda ca nu m-am apucat de furat
  • -3 (15 voturi)    
    Nu ati raspunde.. (Luni, 9 ianuarie 2017, 14:52)

    Stef_and [utilizator]

    Va protejati hotiile si furturile in comun cu clasa politica.
    Un an de zile termen de prescriere - nu ar trebui prescris niciodata o fapta de acest grn, mai ales facuta de indivizi cica specializati- da probabil in a eluda legea...����������
    • +11 (13 voturi)    
      unde zice asha ceva in articol? (Luni, 9 ianuarie 2017, 15:18)

      bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui Stef_and

      mai postacescu, articoolul e despre legea amnistiei si graierii pe care stapinii tai vor s-o dea ca sa-si rezolve propriile dosare penale. Ce treaba are asta cu raspunderea magistratilor?!?
  • -17 (23 voturi)    
    sa fim seriosi... (Luni, 9 ianuarie 2017, 14:57)

    Gustav666 [utilizator]

    Nimeni din sistemul judiciar nu va fi de acord vreodata cu amnistii si gratieri. Nici cu vreo lege pentru raspunderea magistratilor.
    Din fericire, legile se adopta de catre parlament. Pa si pusi!
    • +7 (13 voturi)    
      si din fericire (Luni, 9 ianuarie 2017, 15:18)

      cladob [utilizator] i-a raspuns lui Gustav666

      parlamentul e ales de popor care nu doreste sa fie furat.

      legile se adopta de catre parlament dar initiativele legislative vin de la parlamentari, guvern sau de la popor. Eu nu va inteleg ? cum poti accepta sa ierti hotul fara ca el sa plateasca pentru fapta comisa ? Il impinge cineva sa fie hot ?
    • +8 (14 voturi)    
      Oaia neagra din MCV: politicienii (Luni, 9 ianuarie 2017, 15:23)

      ty [utilizator] i-a raspuns lui Gustav666

      cica astia din justitie nu prea sunt de acort cu ridicarea MCV-ului pentru politicieni. Daca nici magistratii nu stiu ce spun atunci cine?
      Poate dau politicienii o lege ca pe teritoriul Romaniei se interzice MCV-ul . . . . Pa si pusi?
      • +7 (9 voturi)    
        Stai sa vezi cand o incepe propaganda PSD (Luni, 9 ianuarie 2017, 15:44)

        Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui ty

        sa rastalmaceasca si sa bage in capul prostimii ca MCV fara o lege de amnistie si gratiere (cum e in toate statele civilizate din Europa !!) nu se poate !

        Iar Iordache o sa se jure ca legea pe care o gandeste guvernul Grindeanu nu are in vedere infractiunile de coruptie sau asimilate coruptiei si nici un prag mai mare de 5 ani.

        Bineinteles ca guvernul n-o sa fie raspunzator de amendamentele ce se vor face in Parlament si care vor viza of course, chiar infractiunile de coruptie, care vor fi toate in par, in text si pragul care va urca dintr-un foc pe la fro 15-20 de ani de parnaie.

        PS. Se coace deja !
  • +26 (30 voturi)    
    Foc incrucisat pe LCK (Luni, 9 ianuarie 2017, 14:59)

    D-or [utilizator]

    Asa se explica focul incrucisat pe Kovesi. Ba ca a plagiat, ba ca rezolvat cumva dosarele, ba ca....

    Adevarata intrebare e daca cei care o acuza direct sau prin interpusi sunt sau nu nevinovati. Restul e galagie.
  • -16 (24 voturi)    
    Amandoi procurorii sefi nu sunt de acord (Luni, 9 ianuarie 2017, 15:03)

    xrogo [utilizator]

    cu raspunderea magistratilor,procurorii din subordine pot sa faca ce vor ei,ca nu raspund,faina atitudine!
    • +6 (8 voturi)    
      a zis altceva: ca exista deja aceasta raspundere (Luni, 9 ianuarie 2017, 15:27)

      Gryphus [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

      eu am vazut ce-a zis, ca exista deja raspunderea penala si chiar materiala a magistratilor. nu stiu de fapt ce vrea PSD sa faca, tot timpul diavolul e in detalii.
    • +2 (6 voturi)    
      Doar printr-o lege a raspunderii magistratilor (Luni, 9 ianuarie 2017, 15:34)

      ty [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

      se poate reduce numarul proceselor de la CEDO in care Roamnia este buna de plata.
      Doar prin pastrarea MCV-ului mai putem avea speranta ca iubitii nostri parlamentari nu se vor mai ascunde ca niste fricosi in spatele imunitatii.
    • +10 (10 voturi)    
      intrebare... (Luni, 9 ianuarie 2017, 15:35)

      liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

      cum raspunde firea si dragnea pentru tampeniile care le spun?! a ... nu o fac ca au imunitate!!!

      tu stii cate dosare are un procuror sau un judecator?!
      daca ai sta toata ziua acasa nu aia vea tu simt sa citesti cate dosare solutioneaza aia !!!
      intai sa fie personal suficient, sa fie legile calumea si sa nu se schimba ca are psd chef sa puna un condamnat pm, sau ca vrea sa scape x si de puscarie,.... si apoi mai vb., de raspundere!!!

      si pana una alta sa dea partidele un exemplu! sa renunte la imunitate, sa dea legi prin care sa plateasca pentru greselile care le fac!

      bine ca noi cerem de la justitie... dar nu cerem de la aia care ne conduc...
  • -9 (15 voturi)    
    Intrebari nerostite (Luni, 9 ianuarie 2017, 15:18)

    Gigi Kent [utilizator]

    Nu i-au intrebat reporterii daca nu sunt de acord sa plateasca personal, in solidar, despagubirile care se dicteaza la CEDO pentru detinuti? Ca asa ... "NU SUNT DE ACORD!" poate sa spuna tot omul.
  • -6 (12 voturi)    
    Sunt foarte multe (Luni, 9 ianuarie 2017, 15:27)

    ElenaVrinceanu [utilizator]

    ai nu , ca ea nu comenteaza nimic, ea e pura ca o zeita ,ea nu a facut nimic.Fotografiile cu SRI-stii straini care au aparut , ce inseamna si cate si mai cate .Daca e dreptate in tara asta atunci sa fie pentru toata lumea , nu numai pentru unii da si pentru altii ba.Ce sa intelegem din lucrarea ei de doctorat , ca 5% sau 6% se poate copia de acum incolo? Avem copii , cum vom evolua de acum incolo in minciuna?Adica pentru altii se poate si pentru altii nu? Daca nu e in stare sa-si faca treaba cum trebuie sa plece , sa lase pe altii acare sunt capabili , nu sa-si bata joc de tara asta. Atnci cand trimiti un om dupa gratii trebuie sa cantaresti foarte bine lucrurile , nu sa-ti bati joc , ca nu se glumeste cu viata nimanui
    • +3 (5 voturi)    
      si cate si mai cate, CE? (Luni, 9 ianuarie 2017, 15:51)

      NWalker [utilizator] i-a raspuns lui ElenaVrinceanu

      Tu inainte sa postezi recitesti ce ai scris? nu vorbesc de greseli de ortografie dar poate ti-ai pierdut ideile pe drum. de ex "Fotografiile cu SRI-stii straini care au aparut , ce inseamna si cate si mai cate .". Ce a vrut autorul sa spuna cu fraza asta? In rest, A3 a invadat forumul de la HN, luati-va casti,pelerine si umbrele ca incep sa curga zoaie
  • +5 (5 voturi)    
    mda (Luni, 9 ianuarie 2017, 15:27)

    mihai.mihaita [utilizator]

    pai cine in afara de PSD este pentru?
    O rusine.
    Pana si in tarile arabe ii ia la bici.. La noi la hotel si spa...
  • -2 (6 voturi)    
    MCV (Luni, 9 ianuarie 2017, 15:27)

    revo [utilizator]

    Procurorul sef se crede smecher, dar nu pacaleste pe nimeni. Codruta sigur nu e de acord cu gratierea, dar procurorul sef, da. Numai ca trebuie sa manance nitel rahat pana la MCV, sa minta sonor, sa se auda la Bruxelles, ca asa i-a zis Dragnea: anul asta sa faca ce-or face sa scape de MCV! Pe urma, isi scot ei parleala.
    Tovarasii de partid din puscarii sa mai rabde nitel. Mult a fost, putin a mai ramas.
    • +4 (4 voturi)    
      pai daca'i asa (Luni, 9 ianuarie 2017, 16:23)

      om simplu din multime [utilizator] i-a raspuns lui revo

      l''a cam faultat pe dracnea niculai. a zis ca mcv, din partea magistratilor, n'ar mai trebui tzinuta.
      sa inteleg ca magistratii e toti pe bune:-)

      dar, cum ziceam, l'a faultat pe nea nicu de teliorman, zicand ca, el crede ca mcv trebuie retinut pt. partea politica.
      adica, pe intelesul meu, politrucienii ar fi aia care ar faulta justitia cea dreapta si curata.

      io, dupa minkea mea, as vrea sa ramana mcv pt. toti, la gramada. ca mai e mult de facut, pana la o justitie corecta, legata la ochi.
      la multi ani ! :-)
  • +5 (5 voturi)    
    foarte bine au facut (Luni, 9 ianuarie 2017, 15:28)

    om simplu din multime [utilizator]

    mai ales daca i'au spus'o si ministrului, inginerul.

    as adauga, pt. dreptate, ca si seful diicot a spus acelasi lucru, nu categoric unei amnistii sau gratieri.
    de fapt a fost primul care a vorbit cu giornalistii la iesirea de la intalnirea cu ministrul justitiei.
    deci, procuratur, prin toti capii ei s'a pronuntat impotriva unei legi a amnistiei.
    ramane ca proaspetii alesi sa judece cu mintea lor, de la partid. :-)
  • -8 (12 voturi)    
    Sunt foarte multe (Luni, 9 ianuarie 2017, 15:31)

    ElenaVrinceanu [utilizator]

    ai nu , ca ea nu comenteaza nimic, ea e pura ca o zeita ,ea nu a facut nimic.Fotografiile cu SRI-stii straini care au aparut , ce inseamna si cate si mai cate .Daca e dreptate in tara asta atunci sa fie pentru toata lumea , nu numai pentru unii da si pentru altii ba.Ce sa intelegem din lucrarea ei de doctorat , ca 5% sau 6% se poate copia de acum incolo? Avem copii , cum vom evolua de acum incolo in minciuna?Adica pentru altii se poate si pentru altii nu? Daca nu e in stare sa-si faca treaba cum trebuie sa plece , sa lase pe altii acare sunt capabili , nu sa-si bata joc de tara asta. Atnci cand trimiti un om dupa gratii trebuie sa cantaresti foarte bine lucrurile , nu sa-ti bati joc , ca nu se glumeste cu viata nimanui
  • +5 (9 voturi)    
    A inceput lupta sau "Toti oamenii Presedintelui" (Luni, 9 ianuarie 2017, 15:33)

    Susufler0 [utilizator]

    De-acum incolo vom avea de-a face cu operatiuni de gherila (adica turnat laturi "jurnalistice") impotriva celor doi, instrumentate in principal de Latrina 3 si Guitza TV. B 1 lui Oancea va tine si el aproape. Horodniceanu, propus de Ponta, bineinteles, un oportunist !

    PS. Ii prevad un viitor stralucit sub pesedisti !
  • -10 (14 voturi)    
    I-ar prinde bine (Luni, 9 ianuarie 2017, 15:37)

    ElenaVrinceanu [utilizator]

    Ar fi nevoie de o lege a gratierii si amnistiei , pentru ca aici ar intra si cucuveaua mov , pentru cate a facut i-ar prinde bine si ei
    • +5 (5 voturi)    
      Da ieftine capcane mai pui si mata, cucoana ! (Luni, 9 ianuarie 2017, 16:29)

      Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui ElenaVrinceanu

      Nici macar asistatii lui Dragnea, de se uita seara de seara la Latrina 3, la televizoarele cu lampi de pe vremea impuscatului, si n-ar pica in ele !

      PS. Nu vrei sa canti la alta masa (site) ?
  • +7 (7 voturi)    
    Amnistie generala,CP sa nu se aplice "alesilor" (Luni, 9 ianuarie 2017, 15:47)

    Plagarus [utilizator]

    Sunt fapte din fisa postului multor politicieni,ce nu mai merita judecate si condamnate precum :
    darea de mită, prevăzută de art.255; primirea de foloase necuvenite, prevăzută de art.256; deturnarea de fonduri, prevăzută de art. 3021; traficul de influienta samd.

    Nicăieri în lumea civilizată nu se vorbește despre amnistia faptelor penale.
    • -2 (4 voturi)    
      amnistia si gratierea (Luni, 9 ianuarie 2017, 18:01)

      crscrs [utilizator] i-a raspuns lui Plagarus

      nu stiu despre ce tari civilizate vorbesti dar gratierea si amnistia sunt prevazute in toate statele europene,la noi in C.P. si anume art.152si art 162,deci nu incalca nici o lege si sa nu uitam ca acest C.P. a fost elaborat pe timpul tuturor (PNL,PD,PSD,etc)...dar esenta nu e vorba de gratierea colectiva -trebuie avut in vedere ca in cazul gratieri cei cu fapte de coruptie si de serviciu sa nu beneficieze ,deturnarea de fonduri si abuzul in serviciu precum si faptele cu violenta, un nu categoric pt astfel de fapte ,dar trebuie avut in vedere supraglomerarea penitenciarelor si nu in ultimul rand banul public ce se cheltuieste pt intretinerea persoanelor condamnate aproximativ 2700 lei/luna pe cap de detinut si aceasta suma poate diferi de la un regim de detentie la altul,avand toate aceste lucruri in calcul se poate vorbi de o gratiere .Romania este condamnata la CEDO conform art.3 si art 8 din coventia europeana a drepturilor omului si pierde anual milioane de euro-supraglomerare,spatiu insuficient de detentie,conditii igenico-sanitare precare etc.,la ora actuala in penitenciarele Romaniei se afla in proportie de 40 la suta persoane care indeplinesc astfel de conditii enumerate mai sus cu pedepse pana in 4 ani.
      • 0 (2 voturi)    
        Gratieri DA,amnistii penale NU !!! (Marţi, 10 ianuarie 2017, 6:14)

        Plagarus [utilizator] i-a raspuns lui crscrs

        Se face o confuzie deliberata,propovaduind amnistii,dar se "aerisesc " puscariile prin gratieri nu prin amnistii.
  • -9 (9 voturi)    
    Legatura amoroasa (Luni, 9 ianuarie 2017, 15:48)

    ElenaVrinceanu [utilizator]

    Se incruciseaza cu Coldea pe la SRI si noua ne da lectii desper justitie
    • +5 (5 voturi)    
      ghita, tu esti? (Luni, 9 ianuarie 2017, 16:20)

      revo [utilizator] i-a raspuns lui ElenaVrinceanu

      bai nene, eu inteleg ca ti-a cazut Codruta cu tronc, ca i se poate intampla oricui, dar vezi ca-ti afla astia adresa de IP si pe urma sunt nevoiti "sa te gaseasca".
  • -5 (7 voturi)    
    Cine sesizeaza CCR?! (Luni, 9 ianuarie 2017, 16:13)

    firuierbii [utilizator]

    Dintre deontologi, cine sesizeaza primul CCR? Dnul Tapalaga poate? Sau alti vajnici aparatori ai statului de drept? Pai daca asta nu e imixtiune a unei puteri a statului in atributiile altei puteri, atunci care e?
  • +6 (6 voturi)    
    condamnati politic (Luni, 9 ianuarie 2017, 16:34)

    marius0203 [utilizator]

    Politicienii prinsi la furat sunt condamnati politic (ca doar d-aia au intrat in politica) iar daca sunt de la UDMR sunt si discriminati pe criterii etnice. Hotiile din BOR intra la categoria discriminate pe criterii confesionale?...
  • 0 (0 voturi)    
    Credeam ca Lazar asta e cu piciorele pe (Luni, 9 ianuarie 2017, 23:49)

    xrogo [utilizator]

    pamant,dar azi s-a dat in stamba,auzi la el,cica sa se ridice monitorizarea magistratilor si sa se monitorizeze politicienii,asta chiar e neghiob,ce democratie monitorizeza politicienii!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by