Mandat de arestare preventiva in lipsa pe numele lui Sebastian Ghita. Instanta a admis cererea DNA

de Corina Ionel     HotNews.ro
Joi, 5 ianuarie 2017, 13:36 Dosare Anticoruptie


Sebastian Ghita
Foto: Agerpres
Inalta Curte de Casatie si Justitie a admis joi cererea Directiei Nationale Anticoruptie de arestare preventiva in lipsa a omului de afaceri Sebastian Ghita, anunta posturile de stiri. Decizia nu este definitiva, insa este executorie. Ea poate fi atacata prin recurs.

In conditiile existentei unui mandat de arest preventiv, procurorii il pot da in urmarire pentru punerea in aplicare a mandatului.

DNA a solicitat judecatorilor inlocuirea masurii controlului judiciar pe cautiune cu arestarea preventiva, invocand ca Sebastian Ghita a incalcat dispozitiile controlului judiciar in dosarul in care a fost trimis in judecata alaturi de fosti sefi din politie si parchete.

Instanta suprema a admis joi o cerere a DNA de inlocuire a masurii controlului judiciar pe cautiune cu masura arestarii preventive. Solicitarea a intervenit dupa ce fostul deputat a incalcat termenii controlului judiciar in dosarul in care a fost trimis in judecata alaturi de fosti sefi din Politie si Parchete, scrie Agerpres.

Un procuror DNA a declarat in sala de judecata ca Sebastian Ghita nu s-a prezentat de doua ori la IPJ Prahova si nu a mai fost gasit nici acasa, dar nici la alte adrese.

"Sebastian Ghita a dat dovada de rea-credinta. El si-a premeditat fuga. Exista date si indicii ca a fugit si s-a ascuns pentru a se sustrage de la judecata. Desi era supravegheat de trupe speciale, el a reusit sa se ascunda. Disparitia sa a fost premeditata, lucru indicat prin desele inregistrari difuzate de Romania TV, post controlat de Sebastian Ghita, in care acesta incearca sa arunce vina pe alte persoane. Va rugam sa emiteti un mandat de arestare preventiva in lipsa pe numele lui Sebastian Ghita, pentru ca acesta sa poata fi dat in urmarire", a spus procurorul.

De cealalta parte, avocatul lui Ghita a recunoscut ca fostul deputat a incalcat conditiile controlului judiciar, insa a spus ca nu exista date ca acesta a parasit teritoriul tarii.

Pe 27 decembrie 2016, magistratii de la ICCJ au respins o prima cerere a DNA de arestare in lipsa a lui Sebastian Ghita, insa au mentinut interdictia ca acesta sa paraseasca teritoriul Romaniei.

Sebastian Ghita a fost ultima data la IJP Prahova in ziua de 19 decembrie 2016 pentru a semna in cadrul controlului judiciar pe cautiune. Ulterior, el a fost citat sa se prezinte, la data de 21 decembrie, la DNA Ploiesti in dosarul Ponta-Blair, insa nu a venit, la sediul Parchetului ajungand doar avocatii sai.

Fostul deputat a fost cautat la domiciliul sau si la mai multe adrese despre care se cunostea ca le frecventa, fara a fi insa gasit, au precizat surse apropiate anchetei.

Potrivit acestora, el a fost dat in consemn la punctele de frontiera, fiind cautat pe teritoriul intregii tari.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























7002 vizualizari

  • +30 (34 voturi)    
    Dupa ploaie, chepeneag! (Joi, 5 ianuarie 2017, 13:44)

    Cataleya [utilizator]

    Adica, dupa ce disparitia lui Ghita a fost anuntata procurorilor abia dupa 16 ore dupa ce "filatorii" l-au pierdut din ochi, si dupa ce judecatorii au refuzat vreme de 3 saptamani sa emita mandat de arestare, acum vine "bomba" ca Ghita poate fi arestat.
    Pai, acest specimen a vut vreme sa ajunga in orice loc de pe planeta, fara sa fie deranjat de nimeni, pt simplul fapt ca judecatorii au admis aberatiile avocatilor, cum ca bietul Ghita ar putea fi decedat sau s-ar putea afla intr-un spital!
    Rusine pe toata linia. Romania s-a facut inca o data de tot...hai sa-i spunem mustar, ca daca scriu "cacat" precis ma cenzureaza deontologii de la HN.
  • +30 (34 voturi)    
    Cred ca... (Joi, 5 ianuarie 2017, 13:48)

    Cataleya [utilizator]

    ...autoritatile straine se crucesc cand afla ca un urmarit penal pt infractiuni in valoare de sute de milioane de euro, este disparut din Romania de 3 saptamani si, abia acum, justitia romana a decis sa-l puna sub urmarire internationala.
    De rasul curcilor!
    • +1 (1 vot)    
      nu internationala! (Joi, 5 ianuarie 2017, 23:28)

      revo [utilizator] i-a raspuns lui Cataleya

      Deocamdata e in urmarire nationala. Toti se straduiesc din rasputeri sa nu-l gaseasca. probabil vor anunta ceva dupa ce se dau cele 10 inregistrari.
  • +6 (24 voturi)    
    diseara inca un episod :)) (Joi, 5 ianuarie 2017, 13:51)

    Tovarasul Spirala [utilizator]

    sa vedem care e mai tare :))
    • +5 (13 voturi)    
      robotel (Joi, 5 ianuarie 2017, 14:04)

      sanutevad [utilizator] i-a raspuns lui Tovarasul Spirala

      stau si citesc pe aici ce mai comenteaza compatriotii mei, si din toate postarile ale tale sunt de departe cele mai interesante. cred ca ai reprezenta un caz medical de succes. mi-e greu sa cred ca exista vreo metoda de plata care sa acopere rusinea de a scrie ce scrii tu zi de zi pe acest site
    • +15 (17 voturi)    
      folklor african (Joi, 5 ianuarie 2017, 14:13)

      Altiro [utilizator] i-a raspuns lui Tovarasul Spirala

      Direct din Ouagadougou-Burkina Faso, Ghita iese la portita cu noi intoxicari..Din pacate pt el, Pamantul a devenit prea mic incat sa te mai poti azi ascunde pe undeva. Asa ca nu e decat o chestiune de timp..
      • +9 (9 voturi)    
        Greu! (Joi, 5 ianuarie 2017, 15:01)

        Ochii_pe_voi [utilizator] i-a raspuns lui Altiro

        Asa e, dar nici ticalosul nu a disparut chiar asa, din intimplare, facindu-se nevazut de sub nasul politzailor. Bat pariu ca unii dintre camarazii lui de stele stiu cum a fost facut disparut”, Doar ca intr-un stat in care serviciile sunt infiltrate peste tot si fac jocul mafiorilor, Ghitza va fi mai greu de gasit. A se vedea si cazul Haissan.
  • +17 (19 voturi)    
    poate parasi ţara si poate fi arestat ??? (Joi, 5 ianuarie 2017, 13:52)

    tropotaru [utilizator]

    cine e judecatorul ala tembel care a dat doua hotarari care se bat cap in cap?
  • +19 (21 voturi)    
    e nevinovat (Joi, 5 ianuarie 2017, 13:53)

    Patrula10000 [utilizator]

    nu stiu de ce se ascunde. Face cinste mafiei romanesti.
  • +10 (12 voturi)    
    Ofiteri acoperiti (Joi, 5 ianuarie 2017, 14:00)

    CezarN [utilizator]

    O multime de interlocutori se inghesuiau aseara la Realitatea alaturi de imundul Tavi Hoandra sa tamaieze ofiterii acoperiti din politica, sa-i faca acceptabili argumentand ca, oana la urma, si ei sunt romani, iar serviciile romanesti nu sunt din capul locului negre in cerul gurii.

    Iata, in cazul Ghita, ce rau si cat rau poate face un ofiter acoperit, un protejat al serviciilor secrete. Desigur ca si ofiterii SRI, sau SIE sau cei de la DGIA pot fi patrioti si nu sunt malefici in sine. Problema lor este atunci cand ei depasesc limita culegerii de informatii si se implica direct in activitatile, fie ele si guvernamentale, care trebuie tinute sub control informativ.

    Pentru culegerea de informatii exista celebrii deja INFORMATORI, care pot furniza informatii si/sau documente despre activitatile ilegale, insa cand un ofiter acoperit devine ministru sau parlamentar el prezinta pericolul si riscul DUBLEI comenzi. Caci, pe langa politica partidului si pe langa rigorile promisiunilor facute electoratului, el mai asculta si de ordinele venite de la sefii din serviciul de informatii, in primul rand de acestea.

    Si atunci apare des intalnita situatie in care un politician vorbeste frumos, dovedeste ca stie problemele tarii, dovedeste in discursuri si tolcsouri ca are solutii viabile, insa cand ajunge intr-un post de decizie parca l-a lovit Dumnezeu in cap si uita tot, actioneaza cu totul altfel decat a prezentat in campanie sau la TV. De ce? Pentru ca au primit alte ordine de la sefii din servicii, acesti ofiteri acoperiti si, mai ales, sefii lor reprezinta si se constituie intr-un pol de putere politica nelegitim, ascuns, care deturneaza, poate chiar si tranzactioneaza, vointa electoratului, una zicand in campanie ca politicieni mascati si alta fumand cand ajung la putere ca primministri, ministri sau parlamentari.
    De asta sunt ei periculosi, ca raspund la comenzi ascunse, care scapa controlului public, fie el si parlamentar(vezi Ghita membru in comisia de control SRI).
  • +10 (10 voturi)    
    Bai frate (Joi, 5 ianuarie 2017, 14:04)

    Ursuletul de Plus [utilizator]

    Pana sau cacait astia, Ghita putea sa plece si sa se intoarca de o mie de ori. Putea sa stea cracanat peste granita si sa joace sotronul.
    • +6 (6 voturi)    
      "Decizia nu este definitiva, insa este executorie" (Joi, 5 ianuarie 2017, 15:01)

      cladob [utilizator] i-a raspuns lui Ursuletul de Plus

      si inca o mai fac... Nu inteleg de ce Justitia e asa de blanda cu hoti statului. Hoti la privat sunt inhatati imediat.
  • +9 (11 voturi)    
    Cam tarziu. Pe unde mai este Costiniu? Dar priete- (Joi, 5 ianuarie 2017, 14:10)

    UnOarecare [utilizator]

    ni de familie ai CUPLULUI Costiniu?
  • -14 (16 voturi)    
    Incearca sa-i inchida gura lui Ghita. (Joi, 5 ianuarie 2017, 14:11)

    gv [utilizator]

    Slugoii politici (fosti basisti actuali johanisti) de la DNA si SRI incearca cu disperare sa-i inchida gura lui Ghita si sa puna batista pe tambal. Dar pana la urma adevarul urat mirositor despre toate dosarele fabricate la comanda politica tot va iesi la iveala.
    • +1 (1 vot)    
      Dar alea pe bune? (Joi, 5 ianuarie 2017, 14:54)

      Kaladin [utilizator] i-a raspuns lui gv

      ca-s si din alea buluc.
    • +4 (4 voturi)    
      de abia astept (Joi, 5 ianuarie 2017, 15:02)

      cladob [utilizator] i-a raspuns lui gv

      desi nu cred ca exista asa ceva. Oricum daca este trebuie corectat. Banii furati de politicieni oricare culoare politica sunt tot furati :) Restul nu conteaza
    • +2 (2 voturi)    
      Viceversa (Joi, 5 ianuarie 2017, 15:34)

      Sati [utilizator] i-a raspuns lui gv

      Pute
    • +1 (1 vot)    
      nu stiam (Joi, 5 ianuarie 2017, 17:52)

      nahir [utilizator] i-a raspuns lui gv

      ca la balaceanca va da acces la internet.
      e o inovatie in tratamentul psihiatric, probabil.
  • -1 (7 voturi)    
    Frumos (Joi, 5 ianuarie 2017, 14:24)

    Astronautul [utilizator]

    Mi se pare singurul lucru care a mai ramas frumos, interesant si distractiv in Romania la ora actuala.

    Macar circul lui Ghita ne mai amuza, ca cu politica ne-am lamurit. :)

    Asteptam noul episod.
  • +10 (10 voturi)    
    Ghita (Joi, 5 ianuarie 2017, 14:31)

    Captain Obvious [utilizator]

    Potrivit avocatului e posibil că Ghiță să nu fi supraviețuit acestui Ignat
  • +5 (5 voturi)    
    :) (Joi, 5 ianuarie 2017, 14:57)

    Xorciser [utilizator]

    Sebi Ghita pentru noi, este DD2.

    Sa ii uram acelasi traseu.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by