Fostul sef al Biroului Rutier Vaslui, trimis in judecata pentru 32 de fapte de coruptie, reangajat la Serviciul pentru Actiuni Speciale

de V.M.     HotNews.ro
Miercuri, 4 ianuarie 2017, 18:45 Dosare Anticoruptie


Fostul sef al Biroului Rutier Vaslui Iulian Munteanu, trimis in judecata pentru 32 de fapte de coruptie si aflat sub control judiciar, a fost reangajat la Serviciul pentru Actiuni Speciale al Politiei Judetene, anunta News.ro. Munteanu a stat patru luni in arest preventiv.

Conducerea Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Vaslui a decis reangajarea pe un post de executie la Serviciul pentru Actiuni Speciale (SAS) a fostului sef al Biroului Rutier Vaslui Iulian Munteanu, aflat in prezent sub control judiciar.

Decizia de reincadrare in Politie a lui Munteanu, care timp de patru luni a stat in arest preventiv, a fost luata la inceputul acestui an, in urma unei comunicari facute de catre instanta.

"Ca urmare a modificarii obligatiilor impuse in cadrul masurii preventive a controlului juidiciar, in prezent politistul in cauza este pus la dispozitie. Comisarul-sef Iulian Munteanu indeplineste numai acele sarcini si atributii de serviciu stabilite in scris de seful IPJ Vaslui la Serviciul pentru Actiuni Speciale", a declarat, miercuri, pentru News.ro responsabilul mass-media al Politiei Judetene Vaslui, Loredana David.

Fostul sef al Biroului Rutier Vaslui Iulian Munteanu a fost trimis in judecata de DNA in martie 2016, alaturi de alti zece politisti, printre care si fostul sef al Politiei Judetene Mihai Carp, intr-un dosar privind fapte de coruptie. Iulian Munteanu este acuzat ca, in perioada 2013-2015, ar fi determinat mai multi politisti din subordinea sa, cercetati in aceeasi cauza, sa aplice sanctiuni mai blande decat s-ar fi impus, mergand de la reducerea cuantumului amenzii pana la inlocuirea cu avertisment ori chiar sa evite aplicarea vreunei sanctiuni.

"In unele situatii, Iulian Munteanu a pretins de la soferi favorizati foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, respectiv baterie auto, lemne de foc, 12 metri cubi de scandura la pret redus pentru acoperisul unui imobil apartinand unui superior de-al sau, 400 de bucati de scandura cu model. Totodata, i-a determinat pe subordonati, printre care inculpatii Cernat Irinel-Ioan, Roman Andrei si Guralivu Constantin, sa falsifice procesele-verbale de constatare, in unele situatii chiar prin suprascriere, pe baza carora s-a stabilit natura sanctiunii. Alt sofer care a primit o sanctiune contraventionala mai blanda, respectiv un avertisment, a fost si inculpatul Safir Ciprian (n.r.-administratorul unei firme de constructii), care a semnat procesul-verbal de sanctiune contraventionala falsificat, atestand in fals aplicarea de catre agentul constatator a sanctiunii contraventionale principale a avertismentului, in loc de sanctiunea contraventionala principala a amenzii", se arata in rechizitoriul procurorilor DNA.

In 30 decembrie 2014, Iulian Munteanu l-a determinat pe inculpatul Romica Huhurez sa indeplineasca in mod defectuos un act constand in coordonarea activitatii utilajelor de deszapezire in municipiul Vaslui, respectiv sa trimita un utilaj de deszapezire atat la locuinta sa, la proprietatea unui superior cat si la spalatoria unei cunostinte.

Totodata, in ianuarie 2015, Munteanu l-a determinat pe inculpatul Cernat Irinel Ioan sa nu retina certificatul de inmatriculare al unui autoturism, pentru ca inculpata Alexandru Vali-Glicheria sa urgenteze solutionarea, de catre functionarul competent de la o societate comerciala, a dosarului de bransare la reteaua de furnizare gaze naturale a parterului imobilului in care locuia inculpatul Zamfir Marius Cristian - persoana din anturajul ofiterului de politie. O luna mai tarziu, arata procurorii, Munteanu a dispus folosirea in interes personal a unuia dintre autoturismele din dotarea Biroului Rutier Vaslui pentru o persoana din anturajul sau.

Anchetatorii il mai acuza pe fostul sef al Biroului Politiei Rutiere Vaslui ca, in iunie 2015, a "deturnat realitatea" in cazul unui accident in care au fost implicati un politist si inculpatul Zamfir Marius Cristian, administrator al unei societati comerciale, in sensul ca i-a suspendat permisul de conducere agentului de politie, desi vinovat de producerea accidentului a fost omul de afaceri.

De asemenea, procurorii DNA aratau ca Iulian Munteanu ar fi primit materiale de constructii, sticle cu sampanie si imbracaminte, pentru a interveni la un angajat de la RAR pentru urgentarea unei inspectii tehnice si la un coleg din alt judet pentru ca politistul de acolo sa solutioneze cu celeritate un dosar penal.   

In octombrie 2015, Munteanu, la instigarea inculpatului Sava Ionut, "a falsificat prin alterare continutul unei autorizatii de reparatie emise de Biroul Rutier Vaslui pentru autoturismul acestuia, astfel incat inculpatul Sava sa beneficieze de o despagubire mai mare".

Conform anchetatorilor, in 8 aprilie 2015, inculpatul Mihai Axente, in calitate de comisar-sef la Politia Romana a primit de la fostul sef al Biroului Rutier Vaslui Iulian Munteanu carne de miel si vin de diverse sortimente si a acceptat, la inceputul lunii mai 2015, promisiunea unui pat din lemn de esenta frasin, pentru a nu constata nereguli legate de activitatea Biroului Rutier Vaslui si a nu aplica eventuale sanctiuni, ca urmare a controlului de fond facut in perioada 30 martie - 20 aprilie 2015. Patul a fost confectionat gratuit de catre inculpatul Zamfir Marius-Cristian la propunerea lui Iulian Munteanu si dat lui Mihai Axente de la IGPR, printr-un intermediar, in 10 iunie 2015.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























1400 vizualizari

  • +1 (3 voturi)    
    Teleormanizarea De Est da rezultate ! (Miercuri, 4 ianuarie 2017, 18:59)

    un domn [utilizator]

    uite asa va continua Teleormanizarea va continua si in ..episoadele urmatoare !
  • +2 (2 voturi)    
    ... (Miercuri, 4 ianuarie 2017, 19:02)

    Dr.Mythnick [utilizator]

    noaptea mintii !!!
  • +3 (3 voturi)    
    INTANGIBILII ? (Miercuri, 4 ianuarie 2017, 19:36)

    liviul2006 [utilizator]

    Justitia se face ca e justa pe acolo ?
  • +2 (4 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 4 ianuarie 2017, 20:04)

    [anonim]

  • +4 (4 voturi)    
    dreptatae (Miercuri, 4 ianuarie 2017, 20:13)

    Ilidia [utilizator]

    Asta da justitie. In loc sa fie zburat din politie i se da un nou "coledzi". Sa vezi ce "ordine " va face "ministrul" lui Dragnea...


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by