Ana-Maria Patru, fosta sefa a Autoritatii Electorale Permanente, trimisa in judecata pentru trafic de influenta si spalare de bani

de Alina Neagu     HotNews.ro
Vineri, 30 decembrie 2016, 16:56 Dosare Anticoruptie


Ana Maria Patru, retinuta de DNA
Foto: Hotnews
Ana-Maria Patru, fost presedinte al Autoritatii Electorale Permanente, aflata in prezent in arest la domiciliu, a fost trimisa in judecata de procurorii DNA Ploiesti pentru trei infractiuni de trafic de influenta si doua infractiuni de spalare a banilor, anunta Directia Nationala Anticoruptie, intr-un comunicat.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucuresti, cu propunere de a se mentine masurile preventive si asiguratorii dispuse in cauza.

In cauza, procurorii au dispus instituirea masurii sechestrului asigurator asupra mai multor bunuri mobile si imobile apartinand inculpatei Patru Ana Maria, pana la concurenta sumei de 275.000 euro sau echivalentul acesteia in lei.

Ce spune rechizitoriul procurorilor in cazul Anei Maria Patru:

In perioada aprilie - iunie 2008, inculpata Patru Ana Maria, in calitate de vicepresedinte al Autoritatii Electorale Permanente (A.E.P.) - functie cu rang de secretar de stat - a pretins, iar in anul 2009 a si primit de la reprezentantii unei societati comerciale, suma de 210.000 euro reprezentand contravaloarea unui anumit imobil situat in mun. Bucuresti. In schimb, aceasta a promis ca va sustine derularea in bune conditii a unui contract incheiat de acea societate cu A.E.P., precum si ca va sustine societatea sa obtina si sa deruleze contracte viitoare, fapt care s-a si realizat.

In cursul anului 2009, inculpata Patru Ana Maria a disimulat provenienta sumei de 210.000 euro, prin folosirea unui circuit financiar fictiv constand in derularea unor operatii comerciale intre mai multe societati comerciale, intre care firma beneficiara a contractului cu Autoritatea Electorala Permanenta si o firma controlata de Ana Maria Patru prin sotul ei.

In cursul anului 2011, tot in calitate de vicepresedinte al A.E.P., inculpata Patru Ana Maria a pretins de la reprezentantii aceleiasi societati comerciale contravaloarea unui autovehicul marca Land Rover din care a primit suma de 15.000 euro, in schimbul promisiunii ca va sustine derularea, in bune conditii, a unor contracte de servicii, incheiate de societatea respectiva cu A.E.P. De asemenea, inculpata a promis ca va sustine societatea sa obtina si sa deruleze contracte viitoare, fapt care s-a si realizat.

In cursul anului 2011, in aceeasi calitate de vicepresedinte al A.E.P, inculpata Patru Ana Maria a pretins si a primit suma de 50.000 euro de la administratorul unei alte firme, intervenind in schimb la ministrul Economiei, astfel incat omul de afaceri sa fie primit in audienta, fapt care s-a si intamplat la scurt timp de la interventia Anei Maria Patru.
Cu banii proveniti din cele doua fapte de trafic de influenta descrise anterior inculpata Patru Ana Maria a achizitionat un autovehiculul marca Land Rover, iar pentru a ascunde identitatea adevaratului proprietar si beneficiarul real al bunului cumparat, in acelasi an, aceasta a inmatriculat autovehiculul pe numele unei alte persoane.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























974 vizualizari

  • +1 (3 voturi)    
    asta iesea la masa cu Basescu? (Vineri, 30 decembrie 2016, 18:05)

    king david hotel [utilizator]

    si cu Udrea?

    Ce vremuri....
    • +1 (3 voturi)    
      nu tot timpul (Vineri, 30 decembrie 2016, 18:13)

      Nevermind [utilizator] i-a raspuns lui king david hotel

      Doar cand erau alegeri si sarbatoreau rezultatul.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by