Plangere la DNA pe numele lui Aurelian Pavelescu pentru presupusa vanzare frauduloasa a sediului istoric al PNTCD

de Alina Neagu     HotNews.ro
Joi, 22 decembrie 2016, 10:48 Dosare Anticoruptie


Aurelian Pavelescu
Foto: AGERPRES
Asociatia Clubul National Taranesc- PNTCD a depus o plangere penala la DNA pe numele lui Aurelian Pavelescu, fost presedinte al partidului, pe care il acuza de presupusa vanzare frauduloasa a sediului istoric al PNTCD din strada Clemenceau nr.9 din Bucuresti, arata asociatia, intr-un comunicat.

Asociatia Clubul National Taranesc- PNTCD este reprezentata de presedintele Andrei Dimitriu si secretarul general Mihai Grigoriu.

Aurelian Pavelescu este acuzat, in plangerea depusa la DNA,  de savarsirea infractiunii de folosire a autoritatii pe care a detinut-o in cadrul unei formatiuni politice - Partidul National Taranesc Crestin si Democrat - pentru obtinerea pentru sine si pentru altul de foloase necuvenite prevazuta si pedepsita de art. 13 din Legea nr.78/2000, modificata si actualizata.

Potrivit reprezentantilor Asociatiei Clubul National Taranesc- PNTCD, pe data de 19 decembrie 2014 s-a incheiat contractul de vanzare cumparare autentificat sub nr.3353 din 20 dec. 2014 de biroul notarial BNP Banu Camelia, intentia de a vinde a PNTCD fiind exprimata printr-un proces verbal al CNC din 04 decembrie 2014. Asociatia Clubul National Taranesc- PNTCD sustine ca autorii ar fi facut fals in declaratii, deoarece  imobilul era supus unei interdictii legale de instrainare prevazute de art.12 alin.1 lit.f din Legea 334/2006, iar hotararea CNC din 4 decembrie 2014 era nestatutara si nelegala.

"Imobilul a fost vandut catre interpusi, iar ulterior a  ulterior a fost vandut catre SC ICON CORPORATION CONSULTANT ENERGY DESINGN SA, cu sediul social in Bucuresti, str. Cap. Gheorghe Caplan nr. 19 Sector 1 , care apare acum in Cartea Funciara ca fiind ultimul cumparator al acelui imobil", sustin reprezentantii Asociatiei Clubul National Taranesc- PNTCD.

Ei mai sustin ca "In raport cu conditiile concrete in care s-a realizat (nu era permisa de lege o instrainare, iar decidentii ei nu erau indrituiti sa o decida), vanzarea sediului istoric al PNTCD  este o afacere oneroasa, derulata de  Aurelian Pavelescu. Acesta a realizat vanzarea ilegala folosindu-se de calitatea de presedinte al PNTCD, intrunindu-se astfel conditiile infractiunii prevazute de art. 13 din Legea nr. 78/2000."






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























2635 vizualizari

  • +1 (1 vot)    
    PN cine ?? (Joi, 22 decembrie 2016, 11:04)

    adrian_rolland [utilizator]

    mai exista asa ceva ?
    • -1 (1 vot)    
      adrian_rolland cine?? (Joi, 22 decembrie 2016, 11:42)

      john-doe [utilizator] i-a raspuns lui adrian_rolland

      Bucura-te de PSD pe mai departe!
  • 0 (2 voturi)    
    Insasi fapta in sine (Joi, 22 decembrie 2016, 12:04)

    Frank777 [utilizator]

    vanzarea sediului istoric al PNT este deajuns ca Pavelescu sa fie dat la gunoi.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by