Elena Udrea scapa de controlul judiciar in dosarul "Gala Bute"

de I.C.     HotNews.ro
Marţi, 20 decembrie 2016, 12:40 Dosare Anticoruptie


Elena Udrea (foto arhiva)
Foto: Agerpres
Magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au decis definitiv, marti, revocarea masurii controlului judiciar in cazul fostului ministru Elena Udrea, trimisa in judecata in dosarul "Gala Bute" pentru luare de mita si abuz in serviciu, informeaza Agerpres.

De asemenea, judecatorii au revocat controlul judiciar si pentru fostul presedinte al Federatiei Romane de Box Rudel Obreja.

Elena Udrea a fost trimisa in judecata pe 21 aprilie 2015 in dosarul "Gala Bute", fiind acuzata de savarsirea a trei infractiuni de luare de mita, abuz in serviciu si tentativa la folosirea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete pentru obtinerea pe nedrept de fonduri europene.

In dosar au mai fost deferiti justitiei si fostul ministru al Economiei Ion Ariton, fostul presedinte al FRB Rudel Obreja, Tudor Breazu - administratorul terenurilor de la Nana detinute de Elena Udrea, Stefan Lungu - fost consilier al Elenei Udrea, Gheorghe Nastasia - fost secretar general in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Ana Maria Topoliceanu - fost director al Companiei Nationale de Investitii, Dragos Marius Botoroaga - administratorul unei firme.

Potrivit DNA, Udrea ar fi coordonat un sistem prin care persoane apropiate ei, si anume Lungu, Topoliceanu, Nastasia si Breazu, au primit, cu stiinta sa, sume de bani de la reprezentantii unor societati comerciale pentru a le garanta plata la timp a lucrarilor finantate de ministerul pe care il conducea.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























1620 vizualizari

  • +3 (7 voturi)    
    exact (Marţi, 20 decembrie 2016, 12:45)

    bobyff [utilizator]

    tocmai dupa alegeri, nu se putea da aceasta inainte de alegeri. Plagiatoarea kovesi este de acord?
  • +1 (5 voturi)    
    Un singur cuvânt (Marţi, 20 decembrie 2016, 12:57)

    Ochii_pe_voi [utilizator]

    Scârbă.
  • 0 (0 voturi)    
    In sfarsit s-a facut dreptate. (Marţi, 20 decembrie 2016, 18:50)

    Miky113 [utilizator]

    Adevarul a invins !
    Justitia e independenta.
    -poate face shopping la Paris
    -poate schimba amantii ca sosetele
    -poate lua masa in familie
    -poatea prinde o lamanare pentru prietenii in suferinta
    -poate face test de sarcina
    -poate candideaza ca secretarul pnlilor
    -poate denunta
    -poate renunta


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by