Sorin Blejnar ar fi primit mita de peste 13 milioane de lei in biroul sau de la ANAF, in cutii pentru hartie de copiator

de V.M.     HotNews.ro
Vineri, 9 decembrie 2016, 17:12 Dosare Anticoruptie


Sorin Blejnar (foto arhiva)
Foto: Agerpres
Sorin Blejnar ar fi primit mita de peste 13 milioane de lei in biroul sau de la ANAF, a declarat procurorilor fostul sau subaltern Dan Stroe, care, conform unor surse judiciare, a spus ca a dus banii respectivi in cutii de hartie de copiator. In fata instantei care i-a prelungit mandatul de arestare preventiva, Sorin Bejnar a afirmat ca acuzatiile lui Stroe "nu au sens nici macar infractional", relateaza News.ro.

Fostul director de achizitii si investitii publice din ANAF Dan Stroe a declarat procurorilor DNA Ploiesti ca a dus mita provenita din contractele incheiate de ANAF cu firma Romsys in biroul pe care Blejnar il ocupa in calitate de presedinte al ANAF, au declarat surse judiciare.

De altfel, Sorin Blejnar a facut referire la aceste acuzatii in momentul in care a facut declaratii in fata completului de judecata de la Curtea de Apel Ploiesti care a decis prelungirea mandatului de arestare preventiva emis pe numele sau. Blejnar a spus judecatorilor ca acuzatiile lui Dan Stroe "nu au sens nici macar infractional".

"In completare la cele sustinute cu privire la... (Dan Stroe - n.r.) arata ca a avut incredere in acest om, ca a avut o declaratie de avere consistenta si facuse un business privat. Dupa ce a terminat mandatul de presedinte ANAF acesta a mai ramas sa lucreze in cadrul institutiei, la un moment dat fiind retinut, arestat ulterior de catre DIICOT, in casa lui gasindu-se 600.000 de euro cash, bani nejustificati pe care i-au confiscat. Se intreaba retoric (Sorin Blejnar - n.r.) daca nu cumva acestia sunt banii pe care... cu nonsalanta infractionala spune ca i-a pus in cutii de xerox si i-a dus in biroul presedintelui din care spune ca si-a retinut 100-150.000 cu toate ca in acel birou erau camere de luat vederi intr-o perioada in care declnsase controalele pentru presa, astfel ca nu se explica cum sa treci cu cutiile in care sunt 13 milioane de lei prin fata acestor camere, care este logica sa scoti bani dintr-o banca folosind firmele bidon pentru care esti trimis in judecata si apoi sa introduci banii in cutii si sa te prezinti la sediul ANAF, sa treci pe langa secretare ca director si sa plece presedintele cu lazile pline de bani ca a le pune in portbagajul soferului. Apreciaza ca nu au sens nici macar infractional", se arata in incheierea de sedinta prin care Curtea de Apel Ploiesti a decis definitiv prelungirea cu 30 de zile a mandatului de arestare emis pe numele lui Sorin Blejnar.

Din acelasi document reiese, de asemenea, ca discutiile cu privire la acordarea preferentiala a celor doua contracte de informatizare incheiate de ANAF ar fi avut loc tot in biroul presedintelui de la acea vreme al ANAF, Sorin Blejnar.

"Inculpatul (...) a declarat in sensul ca in anul 2011 a participat la o discutie in biroul presedintelui ANAF (inculpatul ...), unde se mai afla martorul ... si directorul ... SRL - martorul ... , discutie in cursul careia s-a agreat ca inculpatii ... si ... sa primeasca contravaloarea a 20% din valoarea contractului pentru castigarea licitatiei. Tot inculpatul ... a invederat faptul ca anterior acelei discutii a avut o alta discutie cu inculpatul ... , in care au agreat obtinerea comisionului de 20%; acelasi inculpat ... a mai invederat faptul ca i-a inmanat inculpatului ... o mare parte din comisionul in valoare de 20%", se mai mentioneaza in documentul citat.

Miercuri, Curtea de Apel Ploiesti a respins contestatia fostului presedinte al ANAF Sorin Blejnar la prelungirea cu 30 de zile a arestarii preventive in dosarul in care acesta este urmarit de DNA pentru trafic de influenta.l Solutia instantei este definitiva, astfel incat Blejnar ramane in arest pana pe 6 ianuarie 2017, inclusiv.

Blejnar a fost arestat preventiv in 8 noiembrie, de catre magistratii Tribunalului Prahova, dupa cateva ore de deliberari, in dosarul in care este acuzat de trafic de influenta, dupa ce ar fi intervenit, in 2011, in favoarea unei firme pentru ca aceasta sa castige contracte cu ANAF. Sorin Blejnar este suspectat ca a primit 20 la suta din valoarea acestora, respectiv peste 13 milioane de lei. Ulterior, Curtea de Apel Ploiesti a confirmat mandatul de arestare, respingand contestatia fostului sefal ANAF.

Potrivit referatului cu propunere de arestare preventiva al procurorilor, Sorin Blejnar a folosit cinci firme de tip fantoma, ai caror asociati sunt cu precadere cetateni arabi, pentru a scoate din banca cele aproximativ trei milioane de euro primite drept mita de la o societate in favoarea careia a intervenit pentru ca aceasta sa castige doua contracte cu ANAF.

Procurorii DNA, care il acuza pe Sorin Blejnar de trafic de influenta sustin ca, dupa ce a primit de la firma care a incheiat doua contracte cu ANAF suma de 13.172.520 lei, reprezentand peste 20 la suta din valoarea celor doua contracte, el a folosit firmele fantoma care au facut tranzactii de tip evazionist, pentru a scoate banii din banca.

Documentul citat precizeaza ca fostul presedinte al ANAF a intervenit pentru ca o firma sa primeasca, in octombrie 2011, doua contracte cu institutia pe care Blejnar o conducea, respectiv un contract cu valoarea de 36.297.280 lei din care Blejnar ar fi primit 7.266.400 lei si un contract cuvaloarea de 28.066.780 lei din care fostul sef al ANAF ar fi primit suma de 5.906.120 lei.

Banii ar fi fost virati prin intermediul unei firme subcontractoare catre o societate de tip fantoma.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























2133 vizualizari

  • +1 (7 voturi)    
    A spus ????? (Vineri, 9 decembrie 2016, 17:46)

    cartofil [utilizator]

    Sau a probat ???? Si eu pot sa spun la o bere ca i-am aranjat lui Trump sa castige alegerile sau ca Papa Francisc m-a invitat la ziua lui. Deja articolele astea si, de fapt, informatiile furnizate de DNA incep sa fie stanjenitoare. Urmaresc de 4 ani atacul la Blejnar, inceputa de haita din jurul lui Ponta si, pana acum, din presa, nu am gasit nici un rand, nici un cuvant, din care sa rezulte pentru un om care gandeste normal, ca Blejnar ar fi primit bani. Banuiesc ca Blejnar stie multe, ca a vazut si a inchis ochii la multe, dar cred, dupa tot ceea ce am vazut scris (nu la Antena3) ca Blejnar nu poate fi agatat. DNA se decretibilizeaza cu toate parascoveniile pe care le scrie despre Blejnar. Sa observam ca haituirea lui Blejnar a inceput-o un procuror de la Brasov, un coleg de raliuri a lui Ponta (bugetar care avea bani sa practice un asa sport supercostisitor). Iar acum continua Ploiestiul, care este fieful lui Ghita. Ma gandesc ca sunt polite vechi de platit aici iar DNA-ul, din pacate, incepe sa semene cu Militia ceausista la nivel de media.
  • +4 (8 voturi)    
    Hai sa ne reamintim... (Vineri, 9 decembrie 2016, 17:49)

    taticutu [utilizator]

    Va mai aduceti aminte , cu ceva ani in urma, cand fostul Presedinte T.B.declara raspicat ca el nu-l cunoaste deloc pe Blejnar si smecheriile lui, iar apoi au fost facute publice niste inregistrari cu cei doi care-si vorbeau prieteneste la telefon ? Evident ca fostul declara raspicat ca " nici usturoi n-a manca , nici gura nu-i miroase" ! Istorii...
  • -1 (5 voturi)    
    nu este din vechea garda PDL (Vineri, 9 decembrie 2016, 18:19)

    malureanu [utilizator]

    nu face parte din garda veche a PDL, pe care, alaturi de slavitul conducator TB, o divinizau HN si acolitii sai, cum ca erau cei mai vajnici luptatori anti-coruptie si pentru statul de drept (impreuna cu pinalti, udrea si alti mari politicieni!). Chiar nu va este rusine, chiar nu va mustra constiinta! Asa credeti acum despre Ciolos si comp, care impreuna cu seful lor, fostul comisar european (ca si altcineva, pe care nu il pomenesc, dar voi il intuiti, ca suntei baieti cu ceva scoala!), sunt niste nulitati absolute! Suntei jalnici in marea voastra disponibilitate de a va lasa manipulati de toti derbedeii! HALAL!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by