Judecatoria Sectorului 5 judeca pe 13 decembrie o cerere de eliberare conditionata depusa de Dan Voiculescu

de Alina Neagu     HotNews.ro
Marţi, 6 decembrie 2016, 10:53 Dosare Anticoruptie


Dan Voiculescu
Foto: Hotnews
Magistratii Judecatoriei Sectorului 5 au stabilit pentru 13 decembrie termenul cand vor discuta cererea de eliberare conditionata depusa de omul de afaceri Dan Voiculescu, fost senator, care executa o pedeapsa de 10 ani de inchisoare primita in dosarul privatizarii ICA, anunta Agerpres. Initial, judecatorii fixasera pentru 17 ianuarie 2017 termenul in acest dosar, insa Dan Voiculescu a depus o cerere pentru ca procesul sa se judece mai repede. Cererea sa a fost admisa, iar termenul a fost preschimbat pentru 13 decembrie.

Pe 28 noiembrie, o comisie de la Penitenciarul Jilava a amanat cu 10 luni discutarea dosarului privind eliberarea conditionata a lui Voiculescu, insa cererea de eliberare conditionata a ajuns in instanta.

Pe 8 august 2014, Curtea de Apel Bucuresti l-a condamnat definitiv la 10 ani de inchisoare cu executare pe Dan Voiculescu in dosarul privatizarii frauduloase a Institutului de Cercetari Alimentare, iar Gheorghe Mencinicopschi, fost director general al ICA, a primit 8 ani de inchisoare. De asemenea, Sorin Pantis, fost director general executiv Grivco SA, a primit 7 ani de inchisoare, iar Corneliu Popa, fost director general al ADS, a fost condamnat la 8 ani de inchisoare.

Curtea de Apel Bucuresti a dispus atunci confiscarea mai multor proprietati, terenuri si imobile apartinand lui Dan Voiculescu, "care vor trece in patrimoniul statului libere de orice sarcini".

Este vorba, printre altele, de imobilul teren intravilan in suprafata de 29.220,03 metri patrati situat in Bucuresti, sector 1, strada Garlei nr.1D, si constructiile aferente, precum si de alte doua terenuri si constructiile aferente acestora, in suprafata de 4.457 mp si, respectiv, 3.000 mp, ambele situate in Bucuresti, sector 1, strada Garlei, nr. 1B.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























3395 vizualizari

  • +8 (8 voturi)    
    Nu se vor lasa pana nu-l elibereaza. Coruptilor. (Marţi, 6 decembrie 2016, 11:13)

    Comentatorul-x [utilizator]

    E clar ca se testeaza reactia opiniei publice si, in functie de gradul de respondenta, il vor elibera sau nu.
    Se vede de pe Luna ca toate eforturile converg spre eliberare.
    Este strigator la cer ca, un condamnat cu sentinta de 10 ani, de la care nu s-a recuperat integral prejudiciul, sa fie pus in dicutie pentru eliberare conditionata.
    Acest om ar trebui sa faca minim 6-7 ani de puscarie, e rolul unei pedepse sa duca la indreptare. La noi se invoca toate argumentele sa fie eliberat: varsta, un numar aberant de carti de tipul 'hartie igienica stiintifica', munca in puscarie, comportament ireprosabil etc.
    N-o sa ne facem bine daca indivizi ca Voiculescu, care au furat sute de milioane de euro, scapa dupa 3 ani de puscarie.
    Ii va incuraja si pe altii sa fure, pentru 2-3 ani de inchisoare merita sa furi niste milioane de euro.
    Rusinos.
    O tara din care chiar iti vine sa emigrezi cand vezi astfel de porcarii.
  • +8 (8 voturi)    
    De ce "omul de afaceri"? (Marţi, 6 decembrie 2016, 11:18)

    Boomper [utilizator]

    De ce nu: inculpatul, puscariasul, hotul, securistul?
    Ce afaceri face el in puscarie?
    Omul asta a facut hotii si devalizari toata viata, asta nu e om de afaceri, ii jigniti pe toati oamenii de afaceri in lume!
  • +7 (7 voturi)    
    Legile sunt mult prea lejere!! (Marţi, 6 decembrie 2016, 11:20)

    Taifunn [utilizator]

    Ce fel sunt astea cand primesti 10 ani de puscarie si depui cerere de eliberare conditionata dupa ce efectuezi 2???

    Si contopiri de pedepse, in sensul ca iei in 3 dosare diferite cate 3 ani de puscarie si in final se contopesc pedepsele si faci 3 ani si 6 luni in total.

    Pedepsele si modul in care se aplica, dupa parea mea, sunt mult prea lejere. Nu sunt suficient de aspre cu cei care gresesc societatii!

    In sensul ca poti fura milioane de euro in mai multe furturi diferite, iei cateva pedepse, care apoi se contopesc aproape ca si cand ai facut o singura fapta. In puscarie (pe care o faci cu vizite de la amante si telefon mobil) te dai lovit de cine stie ce boala si dupa iesi prin eliberare conditionata dupa ce efectuezi 1/3 din pedeapsa. Si pe deasupra aproape mereu ramai si cu banii.

    Si toate astea in conditiile in care multi oameni care muncesc cinstit in libertate in Romania nu au conditii (bani, conditii de trai, timp liber) mult superioare celor din inchisoare.

    Pai in felul toata lumea care are sansa sa fure ceva consistent o va face pentru ca SE MERITA!! Ne trebuie legi mult mai severe cu furatul, si care sa tina cont de amploarea daunei produse! Suntem prea saraci sa ne permitem legi atat de lejere!!
  • +6 (6 voturi)    
    mda (Marţi, 6 decembrie 2016, 11:31)

    Take-Red-Pill [utilizator]

    ce judecatori eficienti, cand e vorba de judecat cereri de eliberare imediat se rezolva

    dar cand e vorba de sentinte.. amanari peste amanari
  • +5 (5 voturi)    
    prea putin... (Marţi, 6 decembrie 2016, 11:56)

    mitocanu [utilizator]

    la cat de mult a furat don profesor din averea tarii, 10 ani reprezinta o picatura....ar trebui sa fie condamnat A PERPETUITE...
  • +8 (8 voturi)    
    Incredibil! (Marţi, 6 decembrie 2016, 11:57)

    bogdanrech [utilizator]

    deci nu pot să cred că javra asta iasă după 2 ani când are de executat 10! 10 ani! şi tu îi dai drumul după 2? pe bună purtare???? really?? nici 10 nu erau destui!
  • -4 (4 voturi)    
    hahahahaha (Marţi, 6 decembrie 2016, 11:57)

    xanti [utilizator]

    Scapa ,v-a tras-o la toti.
    • +4 (4 voturi)    
      Iar ai utitat pastilele (Marţi, 6 decembrie 2016, 14:11)

      Bogdan_100 [utilizator] i-a raspuns lui xanti

      Cat de idiot trebuie sa fii sa te bucuri ca scapa un infractor!
  • +6 (6 voturi)    
    Nu inteleg unele formulari HotNews (Marţi, 6 decembrie 2016, 12:07)

    serban b [anonim]

    Nu inteleg de ce ziceti ca Dan Voiculescu e "om de afaceri". E "om de afaceri cu statul", ca sa fim mai corecti. sau hot dovedit, chiar plagiator, ... jmecher, securist.
  • +5 (5 voturi)    
    Varanul vrea Oscarul pentru coruptie, in filmul, (Marţi, 6 decembrie 2016, 12:11)

    deval [utilizator]

    Statul si ----- si cu banii luati ! Sigur asteapta si altii la rand sa o dea la tot cartierul...Multumesc tovarasilor Basescu, Predoiu, Boc (si urmatorilor care nu au fost capabil sa indrepte asta) pentru modul in care stimuleaza prin Noul LOR cod penal distrugerea Romaniei !! Cetateanul bulversat de pulverizarea tuturor perceptelor morale nu se poate aseza decat la coada la unul dintre cele doua ghisee : unul pe care scrie Coruptie si celalalt pe care scrie gherila urbana/sau balamuc !!
  • +6 (6 voturi)    
    din ciclul... (Marţi, 6 decembrie 2016, 12:15)

    liviu_ [utilizator]

    luna si cererea de eliberare conditionata

    nu acu 1 sau 2 sapt ii era respinsa ultima cerere?!
  • +5 (5 voturi)    
    buna ziua (Marţi, 6 decembrie 2016, 12:32)

    Ambalezu [utilizator]

    Sustin eliberarea acestui om de mare caracter, insotita in mod obligatoriu de confiscarea toatala a averii atat cea declarata cat si cealalta, impreuna cu interdictia pe viata de a mai candida la orice functie publica ( impreuna cu tot neamul lui de oameni seriosi si integri).
    • 0 (0 voturi)    
      corect (Marţi, 6 decembrie 2016, 19:41)

      nahir [utilizator] i-a raspuns lui Ambalezu

      toata averea facuta de acesti "oameni de afaceri", al caror demn reprezentant este felix varanul, este facuta pe baza unui furt.
      prin urmare, nu doar furtul trebuie recuperat ci trebuie confiscate si toate uzufructele obtinute ca urmare a folosirii acelui furt.
      daca ne gandim ca a furat si in puscarie fiind, ca doar nici macar mafalda nu ar fi fost capabil de tururile de forta felixiene (n'spe carti si in acelasi timp ore de munca), voiculescu n-ar mai trebui sa iasa din puscarie, ever.
      intai sa plateasca ce are de platit prin hotararea judecatoreasca, sa recunoasca smecheriile facute in puscarie cu cartile scrise si orele de munca pe care zice ca le-a prestat si abia apoi sa poata fi luata in considerare vreo cerere de eliberare conditionata.
  • +4 (4 voturi)    
    E functie de rezultatul alegerilor (Marţi, 6 decembrie 2016, 13:01)

    Bogdan_100 [utilizator]

    Ca daca vine guvern psd prima grija fata de "tatucu" varan va fi eliberarea acestuia
  • +4 (4 voturi)    
    Si parca mai are o condamnare in cazul santajului (Marţi, 6 decembrie 2016, 13:32)

    Comentatorul-x [utilizator]

    In cazul santajului RCS-RDS, din ce imi aimintesc, domnul Voiculescu are o condamnare. In mod normala asta ar fi trebuit sa-i taie orice drept de eliberare conditionata.
    E aberant sa eliberezi un infractor ce are doua condamnari, una dintre ele de 10 ani, dupa doar 2 ani.
    Chiar nu mai avem putina coloana vertebrala ?
    O fi omul securist, milionar, detinator de partid si televiziuni dar legea e lege si n-o putem silui doar ca sa iasa Voiculescu din inchisoare.
    Acum, cele 11 carti pe care le-a scris, ii aduc automat cate 30 de zile de libertate ? Parca trebuia ca fiecare lucrare sa fie de natura stiintifica ? Nu ?
    Nu cred ca in istoria moderna a lumii exista vreun caz similar, in care un om sa scrie in 2 ani, 11 carti cu valoare stiintifica. E de cartea recordurilor.
    • 0 (0 voturi)    
      Securitatea... (Marţi, 6 decembrie 2016, 16:39)

      Gladiatorul [utilizator] i-a raspuns lui Comentatorul-x

      ...ne-a terminat ca natiune. Putem sa ne luam adio de la o viata decenta, o lege dreapta si orice fel de orizont.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by