Tribunalul Sibiu: Fostul primar al municipiului Medias si consilierii, achitati intr-un dosar de coruptie

de V.M.     HotNews.ro
Vineri, 2 decembrie 2016, 18:20 Dosare Anticoruptie


Fostul primar al municipiului Medias Teodor Neamtu si mai multi fosti consilieri municipali au fost achitati, vineri, de catre Tribunalul din Sibiu intr-un dosar de coruptie, in care erau acuzati de catre procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) pentru doua infractiuni de complicitate la abuz in serviciu, informeaza Agerpres.

Hotararea Tribunalului Sibiu nu este definitiva, poate fi atacata cu apel in termen de 10 zile de la comunicare, competenta solutionarii apelului revenind Curtii de Apel Alba Iulia, mai precizeaza Biroul de Informare si Relatii Publice al institutiei.

Fostul edil sef al Mediasului si mai multi consilieri fusesera trimisi in judecata de catre DNA pentru infractiuni de complicitate la abuz in serviciu, fiind vorba de o hotarare luata in cazul SC Gospodaria Comunala SA, care a avut probleme financiare.

DNA arata in 2014, intr-un comunicat de presa, ca, in 31 octombrie 2012, inculpatii, in calitate de consilieri locali, si-au exprimat votul in favoarea adoptarii hotararii nr. 250/ 2012, prin care s-a decis participarea Consiliului Local Medias cu suma de 3.000.000 lei la majorarea capitalului social al SC Gospodaria Comunala S.A.

DNA a precizat ca, in acelasi context, in sedinta din 25 noiembrie 2013, acestia au decis achizitionarea pachetului de 19,22% apartinand Asociatiei GOSCOM, contra sumei de aproximativ 700.000 lei, in pofida faptului ca, deja, Consiliul detinea o majoritate confortabila in actionariatul societatii, iar cumpararea actiunilor nu aducea niciun beneficiu.

Anchetatorii au mai retinut ca, dupa realizarea cesiunii la 30 decembrie 2013, Ioan Serban a efectuat din contul Asociatiei, alimentat de catre Consiliul Local Medias, un transfer bancar de aproximativ 600.000 lei in contul sau de economii.

Sursa citata mentiona ca inculpatii Lata si Plopeanu, in calitate de functionari publici - consilieri locali, in exercitarea atributiilor de serviciu, prin exprimarea votului favorabil au participat la luarea unei decizii, care le-a permis ulterior, cu complicitatea presedintelui Asociatiei GOSCOM, sa obtina foloase patrimoniale.

In cauza, s-a dispus instituirea sechestrului asigurator, pana la concurenta sumei de aproximativ 3,7 milioane lei, asupra bunurilor mobile si imobile apartinand inculpatilor.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























661 vizualizari

  • +1 (1 vot)    
    Delapidare pe fata! Bravos Tribunal Sibiu! (Vineri, 2 decembrie 2016, 23:06)

    UnOarecare [utilizator]

    ...


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by