Tribunalul Prahova a prelungit mandatul de arestare preventiva emis pe numele lui Sorin Blejnar

de V.M.     HotNews.ro
Marţi, 29 noiembrie 2016, 22:08 Dosare Anticoruptie


Sorin Blejnar (foto arhiva)
Foto: Agerpres
Magistratii Tribunalului Prahova au prelungit, marti, mandatul de arestare preventiva emis pe numele fostului presedinte al ANAF Sorin Bejnar, in dosarul in care acesta este urmarit penal de catre procurorii DNA Ploiesti pentru trafic de influenta, informeaza News.ro. Decizia nu este definitiva.

Tribunalul Prahova a admis, marti, propunerea DNA Ploiesti de prelungire a mandatului de arestare emis in data de 8 noiembrie pe numele fostului presedinte al ANAF, Sorin Blejnar. Astfel, mandatul a fost prelungit incepand cu data de 8 decembrie pana pe 6 ianuarie 2017, inclusiv. Decizia nu este definitiva, putand fi contestata in termen de 48 de ore.

Blejnar a fost arestat preventiv in data de 8 noiembrie, de catre magistratii Tribunalului Prahova, dupa cateva ore de deliberari, in dosarul in care este acuzat de trafic de influenta, dupa ce ar fi intervenit, in 2011, in favoarea unei firme pentru ca aceasta sa castige contracte cu ANAF. Sorin Blejnar este suspectat ca a primit 20 la suta din valoarea acestora, respectiv peste 13 milioane de lei. Ulterior, Curtea de Apel Ploiesti a confirmat mandatul de arestare, respingand contestatia fostului sefal ANAF.

Potrivit referatului cu propunere de arestare preventiva al procurorilor, Sorin Blejnar a folosit cinci firme de tip fantoma, ai caror asociati sunt cu precadere cetateni arabi, pentru a scoate din banca cele aproximativ trei milioane de euro primite drept mita de la o societate in favoarea careia a intervenit pentru ca aceasta sa castige doua contracte cu ANAF.

Procurorii DNA, care il acuza pe Sorin Blejnar de trafic de influenta sustin ca, dupa ce a primit de la firma care a incheiat doua contracte cu ANAF suma de 13.172.520 lei, reprezentand peste 20 la suta din valoarea celor doua contracte, el a folosit firmele fantoma care au facut tranzactii de tip evazionist, pentru a scoate banii din banca.

Documentul citat precizeaza ca fostul presedinte al ANAF a intervenit pentru ca o firma sa primeasca, in octombrie 2011, doua contracte cu institutia pe care Blejnar o conducea, respectiv un contract cu valoarea de 36.297.280 lei din care Blejnar ar fi primit 7.266.400 lei si un contract cuvaloarea de 28.066.780 lei din care fostul sef al ANAF ar fi primit suma de 5.906.120 lei.

Banii ar fi fost virati prin intermediul unei firme subcontractoare catre o societate de tip fantoma.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























300 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    i-a dat de l-a julit (Marţi, 29 noiembrie 2016, 23:03)

    beeeeeenar [utilizator]

    cred ca dac-ar fi stiut c-o sa ajunga aici sorin..nu i-ar fi trebuit functia de presedinte..
    dac-ar fi las la garda sa ciordeasca mai ferit ar fi stat mai linistit..


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by