UPDATE Fostul sef al CFR Mihai Necolaiciuc, condamnat definitiv la opt ani de inchisoare

de R.M.     HotNews.ro
Miercuri, 23 noiembrie 2016, 12:24 Dosare Anticoruptie


Mihai Necolaiciuc (imagine arhiva)
Foto: AGERPRES
Fostul director general al CFR Mihai Necolaiciuc a fost condamnat definitiv, miercuri, de Curtea de Apel Bucuresti, la opt ani de inchisoare, in dosarul in care este acuzat de abuz in serviciu, iar prejudiciul produs companiei feroviare de catre Necolaiciuc, mai multi fosti sefi din CFR si administratori de firme este de aproape 57 de milioane de euro, potrivit news.ro.

Judecatorii Curtii de Apel Bucuresti au admis apelul lui Mihai Necolaiciuc si i-au redus pedeapsa primita la Judecatoria Sectorului 1 in 2 iunie 2015, de la zece la opt ani de inchisoare. Din pedeapsa lui necolaiciuc va fi scazuta perioada in care a stat in arest preventiv, respectiv din 17 iunie 2009 pana in 26 ianuarie 2012 si perioada din 17 octombrie 2014 in 17 iulie 2015, cand a fost liberat conditionat din executarea unei alte pedepse, de patru ani si sase luni inchisoare, la care a fost condamnat definitiv in 17 octombrie 2014.

In acelasi dosar, Viorica Olaeru, fost director al Directiei Economice, a fost condamnata la cinci ani si sase luni de inchisoare, pedeapsa redusa de la opt ani de inchisoare, cat primise la Judecatoria Sectorului 1, pentru complicitate la abuz in serviciu contra intereselor publice, cu consecinte deosebit de grave.

Judecatorii Curtii de Apel Bucuresti le-au redus pedepsele dispuse de Judecatorie si i-au condamnat definitiv pe Vladut Ilie, fost inspector de specialitate la Serviciul Aprovizionare din subordinea Directiei Comerciale a CFR - la trei ani de inchisoare cu suspendare, Dragos Vasile Vladut, fost sef al Serviciului Aprovizionare - la trei ani de inchisoare cu executare, Maria Ana Matei, director al Directiei Comerciale in perioada decembrie 2000-aprilie 2001 si director al Directiei Economice in perioada aprilie - noiembrie 2001 ¬ la trei ani de inchisoare cu suspendare, Octavian Costea, consilier juridic in cadrul Directiei Comerciale in perioada ianuarie 2001 - ianuarie 2004 ¬ la trei ani si sase luni de inchisoare cu executare.

In cazul lui Mihail Gabriel Misir, fost director al Directiei Comerciale din CFR, decedat in timpul procesului, judecatorii a constatat incetarea procesul penal.

In acest dosar au fost comasate trei cauze in care Mihai Necolaiciuc, mai multi fosti sefi din CFR si administratori de firme au produs companiei feroviare un prejudiciu total de aproape 57 de milioane de euro.

Faptele au vizat angajarea companiei feroviare in relatii contractuale nelegale, in urma carora au fost platite din bugetul CFR produse, bunuri si servicii care nu au fost niciodata livrate sau au fost necorespunzatoare calitativ si nefolositoare companiei, utilizarea subventiilor in alte scopuri decat cele pentru care au fost acordate, in folosul unor societati comerciale private, de la care au fost achizitionate produse precum rulmenti, suruburi, piulite, butasi de trandafiri, servicii de paza, delegatii in strainatate, dictionare si reparatii la case de odihna, precum si piese pentru instalatii feroviare.

Intr-un alt dosar, Mihai Necolaiciuc a fost condamnat definitiv la patru ani si sase luni de inchisoare in 17 octombrie 2014, pentru utilizarea in alte scopuri a creditelor garantate din fonduri publice. Mai exact, o buna parte din 34,3 milioane de euro, bani obtinuti prin creditul de la Banca Europeana de Investitii contractat in anul 2000 pentru diminuarea efectelor inundatiilor si reconstruirea infrastructurii feroviare afectate de viituri, au fost cheltuiti pe servicii de publicitate in presa, saci de folie, radiotelefoane HP, frigidere, aparate de aer conditionat, salopete din doc, covoare PVC, calendare si agende.

In iulie 2015, dupa ce a executat noua luni de inchisoare, Necolaiciuc a primit o decizie definitiva de eliberare conditionata din partea magistratilor de la Tribunalul Bucuresti, fostul director al companiei CFR fiind pus atunci in libertate.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























3491 vizualizari

  • +5 (5 voturi)    
    Si prejudiciul? (Miercuri, 23 noiembrie 2016, 12:43)

    CezarN [utilizator]

    Ca tot se discuta pe alt articol despre ANAF si recuperarea prejudiciului, intreb si eu aici: prejudiciul a fost recuperat? Sau problema se pune doar la un boutique de cartier?
  • +1 (3 voturi)    
    Bine! (Miercuri, 23 noiembrie 2016, 13:12)

    ..13 [utilizator]

    Dar asta indica ca Ministerul si reprezentantii statului in aceea companie nu si-au facut treaba.

    Abuz in serviciu dar cati altii au mai contribuit la aceasta paguba??? Necolaiciuc nu a fost singur cand a produs acest prejudiciu. SI de aceea vreau sa stiu pe toti cei care au contribuit cu voie sau mai mult fara voie in acest jaf. Multumesc!
  • +5 (5 voturi)    
    Foarte bine! (Miercuri, 23 noiembrie 2016, 13:18)

    MAllen [utilizator]

    Foarte bine! Astea sunt vești îmbucurătoare.

    Trenurile din România merg cel mai lent din Europa, toaletele sunt lagăre de infecție, personalul este jalnic iar în gări poți fi atacat fără nici o problemă, nimic nu-i poate opri pe infractori.

    Totul vine de sus și se propagă în jos. Nu am nici un sentiment de empatie față de acest monstru.

    Domnul Necolaiciuc, priviți partea bună, sunt mulți ca dumneavoastră unde mergeți. Partea rea e că nu trebuia să folosesc "Domunl" și "Dumneavoastră", nu sunteți decât un găinar, cu acte de această dată!
  • 0 (0 voturi)    
    $$$ (Miercuri, 23 noiembrie 2016, 16:33)

    iodixit [utilizator]

    foarte bine, dar n-am auzit nimic de bani. banii cind ii recupereaza statul?
  • 0 (0 voturi)    
    cand e la a doua condamnare (Joi, 24 noiembrie 2016, 10:49)

    Gobelin [utilizator]

    cum naiba sa-i reduci pedeapsa?


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by