11 fosti sau actuali membri ai Consiliului de Administratie ai Societatii Romane de Radiodifuziune, urmariti penal pentru abuz in serviciu si conflict de interese

de R.M.     HotNews.ro
Joi, 17 noiembrie 2016, 16:11 Dosare Anticoruptie


Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1 anunta, joi, ca a inceput urmarirea penala fata de 11 fosti sau actuali membri ai Consiliului de Administratie al Societatii Romane de Radiodifuziune, printre care Mirela Fugaru, Stejarel Olaru, Demeter Andras Istvan, Mihai Voicu si Doina Mosneag, pentru abuz in serviciu si conflict de interese, scrie news.ro.

Procurorii au dispus efectuarea in continuare a urmaririi penale fata de: Demeter Andras Istvan, Fugaru Mirela-Ioana, Voicu Mihai, Olaru Stejarel-Nicolae si Mosneag Doina, precum si fata de alti sase membri ai Consiliului de Administratie al Societatii Romane de Radiodifuziune, pentru comiterea unor prezumtive infractiuni de abuz in serviciu si conflict de interese, anunta, joi, reprezentantii Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 1.

"Din probatoriul administrat in cauza, pana in acest moment al urmaririi penale, a rezultat faptul ca in perioada iulie 2011 - ianuarie 2014 acestia ar fi participat la luarea unor decizii in cadrul sedintelor Consiliului de Administratie al Societatii Romane de Radiodifuziune in urma carora au fost incheiate mai multe contracte de prestari servicii, in baza carora acestia au obtinut in mod ilegal foloase patrimoniale in cuantum total de aproximativ 400.000 lei", precizeaza procurorii.

Anchetatorii mentioneaza ca activitatile de urmarire penala s-au desfasurat cu sprijinul ofiterilor din cadrul IGPR - Directia de Investigare a Criminalitatii Economice si al Directiei de Operatiuni Speciale.

Membri ai Consiliului de Administratie al Societatii Romane de Radiodifuziune sunt urmariti penal pentru abuz in serviciu si conflict de interese, intrucat ar fi participat la luarea unor decizii in urma carora au fost incheiate ilegal mai multe contracte privind achizitii de servicii de turism.

Anchetatorii au facut perchezitii la Societatea Romana de Radiodifuziune si la sediul si un punct de lucru al firmei de turism Europoint, 11 persoane urmand sa fie duse la audieri, au declarat, joi, pentru News.ro, surse judiciare.

"Sunt trei perchezitii in desfasurare si 11 mandate de aducere. S-a plecat de la un prejudiciu estimat la 400.000 de lei, dar cercetarile au aratat ca suma este cu mult mai mare", au spus sursele citate.

Sursele citate au precizat ca cele trei perchezitii sunt la Societatea Romana de Radiodifuziune si la sediul si un punct de lucru al firmei de turism Europoint.

Presedinte al Consiliului de Administratie al Societatii Romane de Radiodifuziune este Ovidiu Miculescu, iar membri sunt Maria Toghina,  Mirela Ioana Fugaru, Ruxandra Sararu, Radu F. Alexandru, Alexandru Ducu Bertzi, Andras Istvan Demeter, Ana Florea, Alina Stanciu, Alexandra Dumitrascu, Nicoleta Viorica Balaci, Adrian Doros si Alexandru Muraru.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























7583 vizualizari

  • -20 (30 voturi)    
    perioada electorala va fi interesanta (Joi, 17 noiembrie 2016, 16:13)

    jackalphonse [utilizator]

    Actiunea este buna, dar nu poti sa nu te gandesti ca este facuta in perioada electorala.
    • +17 (27 voturi)    
      :)) (Joi, 17 noiembrie 2016, 16:29)

      gigicel [utilizator] i-a raspuns lui jackalphonse

      Hai ca ai zis-o bine, treci la 6 pe la ghiseu sa-ti iei fisicul de monede pentru azi. Avem doar ruble si cartofi, dar te descurci tu.

      Cred ca unii sunt dusi cu pluta si sunt deja departe. Pai ce ### ai vrea sa faca? In perioada electorala procurorii sa intre in pauza? Sa-si ia vacanta pentru ca justitia nu trebuie sa se manifeste in apropierea alegerilor?
      Pe bune acum...deja sunt obositoare mesajele astea trase la xerox, copy-paste: "justitia e tare activa in perioada alegerilor, nu cumva e aservita politic? Hmm, mai era ceva. Aa, da: huo dna!"
      • -3 (13 voturi)    
        ai si ceva interesant de spus? (Joi, 17 noiembrie 2016, 18:34)

        jackalphonse [utilizator] i-a raspuns lui gigicel

        in afara de clasicele haznale, ruble, troli si putinisti.
        Credeam ca ai si priceput ce am scris.
        • -1 (9 voturi)    
          se pare ca nu intelegi romaneste (Joi, 17 noiembrie 2016, 19:37)

          yellowdog [utilizator] i-a raspuns lui jackalphonse

          omul a spus, dar mujicul nu a priceput
  • +25 (29 voturi)    
    tot sectorul de stat (Joi, 17 noiembrie 2016, 16:24)

    Toni_Romania [utilizator]

    In tot sectorul de stat este aceasta situatie penala. O curatenie reala ar insemna mii de inculpati.
  • +11 (15 voturi)    
    Pai la ce va asteptati?!? (Joi, 17 noiembrie 2016, 16:26)

    rubberduck [utilizator]

    PDG-ul este in proces cu ANI iar la Centrul Cultural Media sefa este o condamnata. Niciunul nu are decenta sa demisioneze. Matrapazlacurile vor continua. Doar tehnologia de ascundere se va rafina.
  • +13 (17 voturi)    
    Stejarel "imaculatul " de fatzada ?! (Joi, 17 noiembrie 2016, 16:27)

    Plagarus [utilizator]

    De profesie politolog/istoric & partizanul libertatii ?!
    Stejărel Olaru a fost numit secretar de stat - MAE- Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, în ianuarie 2013, odată cu ministrul de atunci al românilor de pretutindeni, Cristian David.Troaca.
    În februarie 2014, când USL s-a rupt şi liberalii au ieşit de la guvernare, Olaru a fost singurul liberal care a rămas în guvern.
    S-a ocupat în ultimele luni cu propaganda guvernului Ponta printre românii aflați în străinătate.
    Absolvent al Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Bucureşti, Stejărel Olaru a mai fost consilier al premierului Popescu Tăriceanu, pe probleme de securitate naţională şi director general la Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului în România.
    ANI a constatat că Stejărel Olaru s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 4 februarie 2011 - 28 ianuarie 2013, ca urmare a exercitării simultane a funcțiilor de membru în cadrul CA al SRR și administrator al S.C. STANDARD PROIECT MEDIA SRL.
    • +2 (6 voturi)    
      Comentariu sters de utilizator (Vineri, 18 noiembrie 2016, 0:25)

      [anonim] i-a raspuns lui Plagarus

  • +17 (19 voturi)    
    hai serios?! (Joi, 17 noiembrie 2016, 16:30)

    pardalian [utilizator]

    de parca astia care fura, fura doar in campanie electorala. TVR-ul este populat in proportie de 95% cu pesedisti si neamurile lor. De altfel TVR este si principala unealta de manipulare a populatiei de la tara si a pensionarilor. Nu am uitat lozinca aia veche: ati mintit poporul cu televizorul. Aceasi reteta Iliesciana o aplica si Ghita si Varanul si Vantu si alti baroneti din tara, prin televiziunile locale controlate de partide.
  • +22 (24 voturi)    
    Eu nu cred (Joi, 17 noiembrie 2016, 16:43)

    CezarN [utilizator]

    Eu nu cred ca fapta se egzista, pentru ca deoarece il avem pe Demeter Andras Istvan printre cei cercetati. Or, partidul persoanelor ude mereu ne-a invatat ca nu este ungur decat curat, uscat, cinstit si devreme acasa.

    De aceea eu cred ca si romanii din lotul acesta sunt cinstiti, curati si uscati, ei fiind pusi acolo doar pentru a ascunde persecutia politica la care sunt supusi reprezentantii UDMR-ului in CA al radioului public.
  • +6 (8 voturi)    
    Asteptam si legea casbac (Joi, 17 noiembrie 2016, 17:02)

    Marius_23 [utilizator]

    Care este clar un abuz . Bancilor MARS in mediul concurential !
  • +4 (6 voturi)    
    abuz e clar (Joi, 17 noiembrie 2016, 18:32)

    xanti [utilizator]

    Pai DNA ar trebui sa faca pauza de campanie ,pauza de weekend,pauza de sarbatori nationale ,pauza de concediu si cand are zile lucratoare sa isi ia medical ca sa nu se imbolnaveasca.
  • +2 (8 voturi)    
    Taxa (Joi, 17 noiembrie 2016, 18:50)

    Celbland [utilizator]

    Mai trebuie să plătim taxa radio, dacă ăia care beneficiau de ea au fost arestați?
    • +1 (3 voturi)    
      Comentariu sters de utilizator (Vineri, 18 noiembrie 2016, 0:25)

      [anonim] i-a raspuns lui Celbland

  • +1 (1 vot)    
    Taxe radio-tv (Vineri, 18 noiembrie 2016, 8:25)

    Andra99 [utilizator]

    Aici sunt banii Dumneavoastra ! Oare de aceea da SRR in judecata firmele, ca sa aiba ce fura !? Domnule Iohannis, cu ce v-au aburit astia de nu ati eliminat taxele radio-TV !???


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by