UPDATE Adrian Severin, condamnat la 4 ani de inchisoare cu executare. Ce au patit europarlamentarii sloven si austriac prinsi in flagrant alaturi de Severin

de Alina Neagu     HotNews.ro
Miercuri, 16 noiembrie 2016, 16:34 Dosare Anticoruptie


Adrian Severin
Foto: PSD
Fostul europarlamentar PSD Adrian Severin a fost condamnat miercuri de Inalta Curte de Casatie si Justitie la 4 ani de inchisoare cu executare pentru luare de mita si trafic de influenta, anunta Digi 24. Sentinta este definitiva. Pedeapsa este mai mica decat cea solicitata de procurorii DNA, care cerusera 6 ani si 6 luni de inchisoare pentru luare de mita si 5 ani pentru trafic de influenta, la care sa se adauge un spor de pedeapsa.

La ultimul termen al procesului, care a avut loc luni, avocatii lui Adrian Severin au cerut achitarea fostului europarlamentar sau condamnarea la inchisoare cu suspendare, motivand ca acesta sufera de o boala incurabila.

UPDATE Adrian Severin a reactionat la sentinta pe Facebook, acuzand o "farsa judiciara".

"Sentinta a fost pronuntata. Comedia s-a terminat. Mai precis acest act al comediei.

Asa cum ma asteptam, ceea ce a inceput ca o farsa jurnalistica s-a sfarsit printr-o farsa judiciara. Aceasta nu a fost lupta dintre cinste si coruptie, ci dintre patrie si dusmanii ei. Intr-o colonie nu exista stat de drept.

O batalie s-a incheiat dar istoria nu se sfarseste aici. Romanii vor merge mai departe. Victoria va fi a lor. Victoria va fi a noastra"
, a scris Adrian Severin, pe contul lui de Facebook.

--------------------------

Trei europarlamentari - Adrian Severin, slovenul Zoran Thaler si austriacul Ernst Strasser - au acceptat, in perioada decembrie 2010 - martie 2011, sa isi "vanda serviciile" unor jurnalisti ai ziarului "The Sunday Times", care pretindeau ca se ocupa cu actiuni de lobby. Reporterii au propus mai multor membri ai Parlamentului European sa le plateasca 100.000 de euro pe an in schimbul "ajutorului" pentru adoptarea unor amendamente.

Fostul ministru austriac de Interne si eurodeputat conservator Ernst Strasser a fost condamnat, in martie 2014, la 3 ani si jumatate de inchisoare.

In februarie 2014, slovenul Zoran Thaler a recunoscut ca a acceptat sa prezinte amendamente in schimbul unor sume de bani si a fost condamnat la doi ani si jumatate de inchisoare si la plata unei amenzi de 32.250 de euro.

Europarlamentarii au fost filmati cu camera ascunsa in momentul in care au acceptat sa prezinte amendamente dedicate unui pretins grup de lobby in schimbul unor sume de pana la 100.000 de euro pe an. Inregistrarile video au fost postate pe YouTube.

In februarie 2016, Adrian Severin a fost condamnat la trei ani si trei luni inchisoare cu executare in acest caz, sentinta nefiind definitiva.

"La suma mentionata se adauga si suma de 4.000 de euro pe zi pentru orice acte efectuate de parlamentar, in legislativul european, in legatura cu depunerea de amendamente. In contextul discutiilor din perioada ianuarie - martie 2011, Adrian Severin le-a pretins celor doua persoane, potrivit intelegerii, suma de 12.000 euro, lasandu-le sa creada ca are influenta asupra a doi deputati din Comisia juridica, a raportorului Comisiei pentru afaceri economice si monetare din legislativul european, precum si asupra unui alt membru al Parlamentului European, pentru a-i determina sa introduca un amendament la proiectul de Directiva al Comisiei Europene privind garantarea depozitelor bancare, in sensul intereselor clientilor companiei pe care cei doi sustineau ca o reprezinta", au aratat procurorii DNA.

Potrivit DNA, in vederea incasarii sumei de 12.000 euro, Adrian Severin a emis o factura pe care a trimis-o pe mail uneia dintre cele doua persoane.

Conform anchetatorilor, Adrian Severin a depus amendamentul cerut de pretinsii lobby-isti prin intermediul unui coleg, iar intrebat de unul dintre jurnalisti daca a fost usor sa-l convinga pe colegul deputat sa depuna amendamentul, el a raspuns ca pana la un anumit punct i-a fost greu, dar ca in cele din urma acesta a acceptat ideea, "insa a fost o adevarata munca".

Eurodeputatul sloven si cel austriac au demisionat din Parlamentul European, renuntand astfel la imunitatea parlamentara, in schimb Adrian Severin a refuzat, sustinand ca este vorba de "o inscenare pusa la cale de persoane care au actionat ca agenti provocatori si cu o motivatie politica".






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























60530 vizualizari

  • +156 (172 voturi)    
    sa curga sampania (Miercuri, 16 noiembrie 2016, 16:38)

    paranoid_android [utilizator]

    fmm de emanat iliescian!
    • +62 (64 voturi)    
      Comment sters de user (Miercuri, 16 noiembrie 2016, 17:04)

      polonyca [anonim] i-a raspuns lui paranoid_android

    • +33 (43 voturi)    
      Nepotul lui Brucan (Miercuri, 16 noiembrie 2016, 17:06)

      Snitzelvienez [utilizator] i-a raspuns lui paranoid_android

      A intins-o pana cat a putut..sper sa urmeze Iliescu, Isarescu, Brucan ( post mortem) etc
    • +52 (54 voturi)    
      Necesară o precizare. (Miercuri, 16 noiembrie 2016, 17:21)

      asavreau [utilizator] i-a raspuns lui paranoid_android

      Adrian Severin este un fruntaș PSD.Cred-că ar trebui ca PSD,pentru a-și proteja șefii de pușcărie,să nu-i mai propună parlamentari.Nu se pot abține să nu fure.
    • +54 (58 voturi)    
      inca un martir (Miercuri, 16 noiembrie 2016, 17:28)

      LiviusAcris1 [utilizator] i-a raspuns lui paranoid_android

      pentru antena3
      • -10 (12 voturi)    
        tu chiar te uiţi la a3 sau vorbeşti doar din (Joi, 17 noiembrie 2016, 9:49)

        vrempeBaselamititica... [utilizator] i-a raspuns lui LiviusAcris1

        auzite ?
        chiar aseară s-a prezentat cazul lui remeş (fost ministru liberal) condamnat în baza unor maşinaţiuni staliniste la ordinul fesenistului băsescu... iar oamenii numiţi în posturi cheie ale justiţiei de acesta, au fost menţinuţi şi de klaus, ca să distorsioneze în continuare actul de justiţie după interesele politice sau economice ale celor ce îi menţin şi protejează.
        iar bizonul de rând care nu înţelege nimic, jubilează de "ce bine" merge justiţia...
        • +1 (1 vot)    
          Asa e ! (Joi, 17 noiembrie 2016, 14:35)

          math_2 [utilizator] i-a raspuns lui vrempeBaselamititica...

          Adevarul va invinge pana la urma. Bizonii si babele care stau cu ochii lipiti de Gadea reprezinta mandria tarii, cei mai obiectivi, inteligenti si educati romani. Restul sunt mafioti si imperialisti care vor sa ne fure fabricile, pamanturile, pensiile ... pe scurt sa suga sangele poporului. PSD+Antene+Izmene singurii care ne pot salva ! Jos tiranii Iohannis si Ciolos! Sa vina halatele !
    • +9 (15 voturi)    
      Desi (Miercuri, 16 noiembrie 2016, 17:43)

      mikeyu [utilizator] i-a raspuns lui paranoid_android

      ceilalti 2 (austriacul si slovenul) cred ca se pregatesc sa iasa din puscarie (daca n-or fi iesit cumva).
      • +3 (3 voturi)    
        sunt sigur ca... (Joi, 17 noiembrie 2016, 8:02)

        LucianSchumer1 [utilizator] i-a raspuns lui mikeyu

        ... pe severin il "va durea in fund" de ei :)
    • +37 (43 voturi)    
      mai rau (Miercuri, 16 noiembrie 2016, 18:19)

      levierul [utilizator] i-a raspuns lui paranoid_android

      Asta, impreuna cu ceilalti doi sunt responsabili pentru tendinta de ruinare a ideii UE si in egala masura a Brexitului.
      Daca nu erau astia, poate votul de la Brexit era favorabil ramanerii in UE. Poate ca astazi aveam mai putini euro-sceptiti in electoratele din UE si in final mai putin nationalisti intro Uniune care e tot mai putin politica.
      • -5 (7 voturi)    
        eşti un caz tipic de victimă a manipulării.. (Joi, 17 noiembrie 2016, 9:57)

        vrempeBaselamititica... [utilizator] i-a raspuns lui levierul

        nu vreau să-i scuz în vreun fel pe cei trei, fapta lor este foarte gravă, sunt (sau au fost) acolo să reprezinte voinţa votanţilor lor iar nu a cui dă mai mult...
        dar euroscepticismul şi brexitul au cauze la un nivel mult mai înalt, cam pe la vârfurile politice ale celor două mari blocuri politice europene, populari şi socialişti, care în problemele cele mai sensibile (precum austeritatea sau imigaţia dinspre afara europei) nu mai ţin cont de părerea celorlalţi ci îşi impun propriile puncte de vedere, obligatorii pt. restul prostimii (cam cum a fost cu cotele de refugiaţi)
        • +2 (2 voturi)    
          "imigratia dinspre afara europei" (Joi, 17 noiembrie 2016, 12:41)

          Bogdan_100 [utilizator] i-a raspuns lui vrempeBaselamititica...

          E greu de controlat fiind o aberatie de exprimare agramata. In perfecta corelatie cu delirul de "idei".
    • +26 (32 voturi)    
      exemple (Miercuri, 16 noiembrie 2016, 18:42)

      step by step [utilizator] i-a raspuns lui paranoid_android

      iliescu, liber, deja are o varsta la care putini ajung, nastase liber, oprescu liber. au facut putina "armata" si acum stau linistiti, au case, masini, bani, copiii lor au la randul lor case, masini, bani. sunt multe alte exemple. le stiti si voi. totul e o caricatura. o sa-l vedeti si p-asta, peste vreun an, liber, retras undeva la casa lui de vacanta.
      • +14 (16 voturi)    
        completare (Miercuri, 16 noiembrie 2016, 21:52)

        om simplu din multime [utilizator] i-a raspuns lui step by step

        cu pensie de la stat si de la ue.
      • +12 (16 voturi)    
        ti-am dat un minus pentru ca (Miercuri, 16 noiembrie 2016, 21:57)

        stefan2008 [utilizator] i-a raspuns lui step by step

        sprijinul nostru pentru activitatea DNA si pentru Justitia din Romania (judecatorii curajosi) nu trebuie diminuat pe motivul invocat de tine (chiar daca ai dreptate).
        Este o capcana sa crezi ca Justitia nu este eficienta pe motivul respectiv.
        Fii sigur ca niciunul dintre ei nu vrea sa faca inchisoare doar pentru ca "se merita". Faptul ca au facut inchisoare inseamna doua lucruri foarte importante:
        1) nimeni nu este deasupra legii, iar asta baga spaima in cei mai marunti decat Nastase si Severin sa nu fure, pentru ca vad ca nimeni nu-i intangibil (cum credeau ei prin anii 90).
        2) sunt terminati ca personalitati publice. Ia uita-te un pic in Italia (ce-i drept actualmente sub Romana ca indice al coruptiei) si o sa-l vezi pe Berlusconi fara nici o zi de inchisoare inca bagat in seama ca o personalitate publica. Asta-i diferenta intre a face inchisoare si a nu face inchisoare. Chiar si o zi.
        • -7 (7 voturi)    
          "nimeni nu este deasupra legii"... (Joi, 17 noiembrie 2016, 10:04)

          vrempeBaselamititica... [utilizator] i-a raspuns lui stefan2008

          este din păcate un ideal intangibil cam pe nicăieri şi cu atât mult mai puţin în justiţia noastră polarizată politic...
          ar fi fost infinit mai interesant ca spaima de care pomeneşti să fie indusă celor mai puternici decât respectivii citaţi, mai puţin celor mărunţi.
          fac pariu pe tot ce am că nu îi vom vedea vreodată închişi pe iliescu sau băsescu...
          aşa că degeaba încerci să ridici în slăvi justiţia din ro, care uită de vechea zicală "peştele de la cap se împute" - ei încep mereu prin a investiga coada, dar la cap nu mai ajung niciodată !
          • 0 (2 voturi)    
            le vine vremea tuturor (Joi, 17 noiembrie 2016, 12:39)

            stefan2008 [utilizator] i-a raspuns lui vrempeBaselamititica...

            Nu uita ca inainte de Bombonel au intrat la puscarie cativa un pic mai marunti decat el, dar destul de apropiati de el.
            Se strange latul incet incet.

            Iar dosarul revolutiei nu va fi ingropat niciodata. Sper doar sa traiasca Ilici suficient cat sa apuce macar 5 ani de inchisoare.
            • 0 (2 voturi)    
              obsedat (Joi, 17 noiembrie 2016, 14:43)

              Ilidia [utilizator] i-a raspuns lui stefan2008

              Esti obsedat de Basescu, cauta-te...
  • -148 (162 voturi)    
    mai degraba executat... (Miercuri, 16 noiembrie 2016, 16:39)

    demaGOGU [utilizator]

    ..."condamnarea" presupune un proces just, probe materiale dincolo de orice indoiala rezonabila, samd.
    • +117 (121 voturi)    
      adriene, tu esti? (Miercuri, 16 noiembrie 2016, 16:49)

      gica pantalon [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

      te visai primar asta vara. acu te duci la universitate, ca tot esti tu profesor...
      • +20 (24 voturi)    
        Postacul rus, dusmanul RO, iar s-a facut de kko... (Miercuri, 16 noiembrie 2016, 17:06)

        UnOarecare [utilizator] i-a raspuns lui gica pantalon

        ...mari dobitoci mai sunt unii.
      • +11 (13 voturi)    
        ca toti profesorii din FSN (Miercuri, 16 noiembrie 2016, 22:42)

        levierul [utilizator] i-a raspuns lui gica pantalon

        Adrian Nastase, Adrian Severin... mai sunt multi, insa pacat ca unii au murit necondamnati - AI AUZIT NELULE?!?!
    • +71 (77 voturi)    
      Nici filmat n-a fost (Miercuri, 16 noiembrie 2016, 16:54)

      ICosmin [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

      ... nici n-a stat de vorba cu reporterii! :)))

      http://www.220.ro/video-news/Adrian-Severin-Introduce-Amendamente-La-Comanda/lNrzVAb58b/
    • +110 (112 voturi)    
      In baza unor probe similare (Miercuri, 16 noiembrie 2016, 16:54)

      Alor [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

      justitia din Austria si Slovenia au condamnat pe ceilalti doi europarlamentari colegi cu Severin care si-au vandut si ei serviciile.
      Oare si justitia austriaca si cea slovena au executat pe ai lor parlamentari ???
      • +32 (40 voturi)    
        Da ! (Miercuri, 16 noiembrie 2016, 17:11)

        math_2 [utilizator] i-a raspuns lui Alor

        Este o conspiratie mondiala, dirijata de Soros impotriva PSD si a Romaniei. pesedistii si votantii lor sunt hartuiti si vanati prin toate cimitirele.
        Daca nu votam masiv cu PSD +Antene+Izmene tarisoara va fi distrusa de acesti imperialisti si de aliatii lor, dusmanii poporului, Iohannis si Ciolos.
        • +5 (11 voturi)    
          Mă, (Miercuri, 16 noiembrie 2016, 21:44)

          Lebada Neagra [utilizator] i-a raspuns lui math_2

          oala de noapte a lui Bratianu o duce conu Alecu (important membru al partidului), eu o duc pe-a lui conu Alecu si tu, daca vii in partid, o s-o duci pe-a mea.

          Asta-i partid serios, cu ierarhie, mă, nu glumă.

          //

          PS. ..am citat, nu te oțărâ :)
    • +64 (68 voturi)    
      Inteleg ca a lipsit samd (Miercuri, 16 noiembrie 2016, 16:55)

      Bogdan_100 [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

      Ca in rest probele erau chiar publice, mai presus de orice indoiala chiar nerezonabila.
      • -34 (38 voturi)    
        concret... (Miercuri, 16 noiembrie 2016, 17:23)

        demaGOGU [utilizator] i-a raspuns lui Bogdan_100

        ...cu exceptia acelei inregistrari, recunoscuta drept "facatura" chiar de respectivii jurnalisti! la care probe faci referire?
        • +18 (20 voturi)    
          Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 16 noiembrie 2016, 20:10)

          [anonim] i-a raspuns lui demaGOGU

        • +15 (19 voturi)    
          pai... (Miercuri, 16 noiembrie 2016, 21:26)

          sucaa [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

          factura de 12000 de euro trimis ape mail nu se pune ca proba???
          cam ce probe vrei tu?
          demagogule, tot mai crezi ca cineva pune botu la minciunile tale pe aici?
          inca mai incasezi onorariu de la psd?
    • +33 (35 voturi)    
      Saracu'! (Miercuri, 16 noiembrie 2016, 17:13)

      fanegr1ja [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

      Si bolnav incurabil si condamnat.

      La venituri de apropae 1 mil de euro pe an, bani cinstiti ca europarlamentar, al nostru s-a bucurat la un 12000 pe langa incalcand legea. Cat de bolnav dupa bani sa fii? Probabil aici ajungem la partea cu boala incurabila.

      Ce au facut austriacul si slovenul, pentru cati bani si cata puscarie au luat de la judecatorii lor, pe mine nu ma intereseaza.

      Ce ma intereseaza in schimb este ca jivine de genul asta sa nu umble libere prin politica romaneasca, ca ne face pe toti de rahat. Si pe aia care ii voteaza dar si pe cei ce stau pe margine si nu se implica la vot.
    • +19 (21 voturi)    
      Adrian Severin in conferinta mitologia si (Miercuri, 16 noiembrie 2016, 18:11)

      ty [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

      exceptionalismului coruptiei romanesti: Nu am de ce sa imi dau demisia. Chiar daca opinia mea nu va place, trebuie sa traiti cu ea. Nu puteti sa ma excludeti decat fizic.
      http://anticoruptie.hotnews.ro/stiri-anticoruptie-10784173-europarlamentarul-adrian-severin-investigat-dna-pentru-luare-mita-trafic-influenta-conferentia-ora-11-00-tema-mitologiei-exceptionalismului-coruptiei-romanesti.htm
      Saracul chiar daca nu-i place trebuie sa traiasca cu aceasta condamnare.
    • +18 (20 voturi)    
      ce se intelege din articol (Miercuri, 16 noiembrie 2016, 19:48)

      Joan [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

      este ca nici macar pt mita nu s-a dus individul la serviciu. Pur si simplu a cerut altui coleg sa depuna amendamentul ca el nu frecventa Parlamentul. Un cadavru politic...
    • +2 (4 voturi)    
      Pai a fost filmat (Miercuri, 16 noiembrie 2016, 23:34)

      KostasP [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

      Mai prapaditule.
  • +67 (71 voturi)    
    another one.... (Miercuri, 16 noiembrie 2016, 16:41)

    Whatsupdoc [utilizator]

    ... bites the dust! (and another one's gone...) :))
  • +100 (104 voturi)    
    Felicitari potaie! Hotararea e aproape sanitara , (Miercuri, 16 noiembrie 2016, 16:42)

    deval [utilizator]

    de decontaminare a mediului public ! Sper sa faci contestatie si urmatorul judecator sa-ti dubleze pedeapsa ca mi-ai tocit nervii (ca si cetatean) intr-un mod nepermis !!
    • +18 (20 voturi)    
      Comunistii (Miercuri, 16 noiembrie 2016, 19:11)

      naica [utilizator] i-a raspuns lui deval

      astia si cand sunt prinsi cu mana-n buzunarul nostru ,cu vadita intentie de furt,urla ca-n gura mare ca nu sunt vinovati.Dupa mine ,mai trebuiau cativa ani de detentie ,pentru rusinea adusa statului roman de un fost ocupant al fotoliului de ministru de externe al marelui diplomat roman NICOLAIE TITULESCU.
    • +11 (13 voturi)    
      In propria cale de atac nu-i poate fi marita (Miercuri, 16 noiembrie 2016, 21:02)

      Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui deval

      pedeapsa !

      Nu i-au dat nici macar un spor de pedeapsa !!

      Are 62 de ani, deci pedeapsa i se reduce la jumatate; o sa scrie vreo trei carti stiintifice, deci mai castiga vreo trei luni; o sa fie cuminte in penitenciar ca sa poata sa faca si sa i se si admita cererea de liberare conditionata.

      PS. In aceste conditii, dupa calculele mele trebuiau sa il elibereze de IERI !!!

      PPS. Concluzia : bataie de joc !
      • +1 (1 vot)    
        Am pierdut sirul, nu stiam ca e vorba de decizia (Joi, 17 noiembrie 2016, 8:34)

        deval [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

        finala ...Actele de coruptie sunt mai degraba incurajate decat sanctionate prin Noul Cod Penal care prevede maxim 5 ani puscarie !! Nu au nici macar excludere de la orice fel de reducere, este o imensa bataie de joc stiut fiind cat de greu pot fi dovedite ! Unul ca el ar trebui chiar sa si plateasca detentia si cheltuielile statului cu cercetarea si judecarea sa !!
  • +71 (75 voturi)    
    mda (Miercuri, 16 noiembrie 2016, 16:44)

    Take-Red-Pill [utilizator]

    sa fie intr-un ceas bun :)
  • +69 (73 voturi)    
    In sfarsit... (Miercuri, 16 noiembrie 2016, 16:45)

    mikeyu [utilizator]

    mai scoatem si noi putin capul in lume. Desi tarziu.
  • +59 (63 voturi)    
    ha$doioo (Miercuri, 16 noiembrie 2016, 16:46)

    un domn [utilizator]

    va ea Timp sa invete formula apei, alaturi de tov prof.dr. Varanovici Von Crescent !
  • +50 (54 voturi)    
    bun asa... (Miercuri, 16 noiembrie 2016, 16:49)

    Philipe [utilizator]

    La Mulți Ani!
    • +7 (9 voturi)    
      ilici (Miercuri, 16 noiembrie 2016, 18:02)

      popaciuca [utilizator] i-a raspuns lui Philipe

      din pacate o sa iasa intr-un an (16 luni - cateva carti...). nici macar nu temina master :)
  • +67 (73 voturi)    
    daca ma gandesc bine (Miercuri, 16 noiembrie 2016, 16:49)

    xanti [utilizator]

    Salariul astuia la UE era destul de mare ii ajungea sa traiasca mai mult decat decent ,de ce i-a trebuit sa fure.
    Probabil era strans de oua sa dea bani la partid ca alta explicatie nu am sau u pur si simplu se credea intangibil si era doar un prost.
    E ceva in gena politicienilor inexplicabil ,nu pot fi acolo pe un post fara sa fure si asta e valabil la toate partidele.
    • +10 (14 voturi)    
      buna observatia (Miercuri, 16 noiembrie 2016, 17:26)

      cladob [utilizator] i-a raspuns lui xanti

      fura sa mentina sistemul corupt.. daca nu corupea era destituit :)
    • +9 (13 voturi)    
      io merg pe prima (Miercuri, 16 noiembrie 2016, 18:07)

      om simplu din multime [utilizator] i-a raspuns lui xanti

      varianta, bani pt. partidul care l'a trimis. ca, dara d'aia se duc acolo, pe bani frumosi.
      din leafa procentul cat o fi ?!
      cred ca mai mult decat biblica zeciuiala...
    • +4 (4 voturi)    
      Posibil ca cotiza la partid o buna parte din cei (Joi, 17 noiembrie 2016, 8:38)

      deval [utilizator] i-a raspuns lui xanti

      18000 euro salariu lunar pentru a ramane abonat la functie ! Altfel cum se explica faptul ca tanti Plumb a renuntat la functia de europarlamentar pentru 3000 lei salariu de ministru al muncii in timp ce ea are credit lunar de restituit de 9000 lei ???!!
  • +59 (63 voturi)    
    Are timp sa scrie o carte (Miercuri, 16 noiembrie 2016, 16:50)

    tropotaru [utilizator]

    stiintifica, despre extragerea hodrogenului din apa in scopul depoluarii acesteia.
  • +62 (66 voturi)    
    are timp sa studieze compozitia H2O (Miercuri, 16 noiembrie 2016, 16:50)

    transalpinarum [utilizator]

    asta e clasa politica care ne-a supt de 26+ ani. Si din pacate, multi dintre ei se vor deputatzi si senatori in decembrie. Iesiti la vot va sa scapam de aceste lichele! Acum aveti de unde alege :)
  • +56 (60 voturi)    
    putintel patru ani, la cat a fost de (Miercuri, 16 noiembrie 2016, 16:52)

    __alex__ [utilizator]

    nesimtit ar fi trebuit sa ia 10.
    Bun si asa!

    Iliescu, pregateste-ti pijamaua!
    • +11 (15 voturi)    
      asa e (Miercuri, 16 noiembrie 2016, 17:28)

      cladob [utilizator] i-a raspuns lui __alex__

      Asta e pedeapsa de gaina furata.. Pedepsele sunt prea blande pentru hotii statului. Hotii astia isi bat pur si simplu joc de Poporul Roman!
  • +71 (75 voturi)    
    Nu asta tinea conferite despre coruptie? (Miercuri, 16 noiembrie 2016, 16:55)

    Kaladin [utilizator]

    Gata cu lupusorul asta, hai si cu Pisicul.
  • +13 (15 voturi)    
    se spune... (Miercuri, 16 noiembrie 2016, 16:59)

    astronaut [utilizator]

    ca un ''guster''comunist iliescian isi va ocupa locul cat de curand alaturi de soparla toxica (varanul balos)
    dar ma tem ca vine PSD-ul si alde ALDE si ii lasa slobozi !!!
    • +3 (5 voturi)    
      nu au sanse + se tem de Strada (Miercuri, 16 noiembrie 2016, 20:37)

      un domn [utilizator] i-a raspuns lui astronaut

      Dottore a vazut ca l a luat "gaia" pe astia restul P$Dilor..ii bagam in Tomberoane daca se "libereaza" Prematur !
  • +12 (14 voturi)    
    La multi ani! (Miercuri, 16 noiembrie 2016, 17:00)

    Daniels22026 [utilizator]

    In cinstea puscariasului sever, sa ne amintim ceva amuzant din 2011, dupa ce fusese prins cu chitanta de 12 mii de euro pentru lobby in PE. Cu mana lui semnase boul chitanta cu explicatia lobby!!! Cat de prost poate fi un om!

    Sa trecem peste dementa asta la conferinta acestua (va jur ca este adevarat!!!) cu tema "exceptionalismului coruptiei romanesti". A participat si l-a laudat insusi Adrian Nastase, care inca nu apucase la vremea aia sa-si traga un glont in plin fular. Ce vremuri!

    http://www.ziare.com/adrian-severin/coruptie/incidente-la-conferinta-lui-adrian-severin-despre-anticoruptie-1136033
    • -2 (2 voturi)    
      să înţeleg că tu îi condamni mai mult prostia (Joi, 17 noiembrie 2016, 10:14)

      vrempeBaselamititica... [utilizator] i-a raspuns lui Daniels22026

      ...decât corupţia ?
      dacă ar fi fost un "şmecher" inteligent şi uns cu toate alifiile, pe care nu l-ar fi prins nimeni, l-ai fi admirat, nu ?
  • +14 (16 voturi)    
    Este laudabila... (Miercuri, 16 noiembrie 2016, 17:04)

    dekar [utilizator]

    ... o stare de normalitate. Severine,ai belit-o. Tu,intruchiparea inocentei,victima a "facaturii", ai luat-o in bot. Desiiiigur,esti condamnat "politic" de catre nemernicii de judecatori romani.Pacat insa ca nici tu,nici altii aidoma tie,nu veti invata nimic din asta.Scrie-ti memoriile,inca se mai poate scurta din termen.
  • +14 (18 voturi)    
    Super. (Miercuri, 16 noiembrie 2016, 17:23)

    Tze [utilizator]

    Raul trebuie pedepsit, altfel ajungem la haos si anarhie (cum zicea specimenul: "Daca toti suntem corupti, nimeni nu e corupt") . Ma bucur ca idiotul asta a fost in sfarsit condamnat, devenise enervant de disperat in ultima vreme. Sa fie oare un semn si dispearea lui Ghita sau Moliceanu? Doamne ajuta...
    • +6 (8 voturi)    
      Din pacate Ghitza e ocrotit de gangsteri mari (Miercuri, 16 noiembrie 2016, 20:58)

      Maniu [utilizator] i-a raspuns lui Tze

      poate se va gasi ac si de cojocul lor.
  • 0 (2 voturi)    
    ***** (gimme 5) (Miercuri, 16 noiembrie 2016, 17:25)

    Stapanu [utilizator]

    _
  • +8 (12 voturi)    
    Doar o boala incurabila? (Miercuri, 16 noiembrie 2016, 17:26)

    Ursuletul de Plus [utilizator]

    Mie imi iese la socoteala mai multe: hotia, nesimtirea, aroganta, pupincurismul.
  • +9 (11 voturi)    
    Inca un derbedeu muşcă ţărâna (Miercuri, 16 noiembrie 2016, 17:31)

    Ricochet [utilizator]

    Si te mai miri ca oamenii isi lasa casele mostenire DNA-ului?

    http://www.ziare.com/stiri/dna/testament-inedit-romanul-care-vrea-sa-si-lase-casele-mostenire-dna-1443324
  • +9 (11 voturi)    
    Cam tîrzior dar (Miercuri, 16 noiembrie 2016, 17:40)

    Canache [utilizator]

    şi-a dovedit „nevinovăţia„.
    Ne-a dovedit că era vînat politic pt. intransigenţa sa.
    La mai mulţi „nevinovaţi„ d`ăştia !
  • +6 (8 voturi)    
    Dubito (Miercuri, 16 noiembrie 2016, 17:45)

    LaurenţiuFaighel [utilizator]

    Mă bate gândul că 4 ani merita doar pentru monstruosul tupeu de a nu demisiona din parlamentul european după ce-a fost dat în gât de ziaiştii britanici.

    Pe de altă parte, am serioase dubii că la finalul pedepsei va pricepe şi el care e formula apei.
    • +5 (7 voturi)    
      Recidivist (Miercuri, 16 noiembrie 2016, 21:06)

      n.dumiritu [utilizator] i-a raspuns lui LaurenţiuFaighel

      Nu era un novice cind o facea pe "inlesnitorul" in 2011.
      Se specializase deja in hotie in perioada 2007-2010, cu un prejudiciu total de 437.000 euro, contracte fictive de consultanta prestata de firme controlate de el. Ancheta in curs, cu alte condamnari posibile. Revedeti aici:
      http://anticoruptie.hotnews.ro/ancheta-15758637-dosarul-frauda-fonduri-ale-parlamentului-european-adrian-severin-anne-rose-marie-juganaru.htm
      Gigi Becali e un model de decenta si buna cuviinta (si-a dat demisia din PE) fata de acest mistret de Severin. Ministru de externe, diplomat, jurist si gainar.
      • +3 (3 voturi)    
        de ce jigneşti mistreţii ? (Joi, 17 noiembrie 2016, 10:28)

        vrempeBaselamititica... [utilizator] i-a raspuns lui n.dumiritu

        ei ce vină au ?
  • +4 (6 voturi)    
    ma uitam la dosarele de pe margine (Miercuri, 16 noiembrie 2016, 18:11)

    om simplu din multime [utilizator]

    cum naiba ca lipseste ilici si ortacii de la lovirutie si mieriade ?!
    la aia au trecut 25 de ani....
    vorba lui anton pann, ori moare sultanul, ori piere magarul...
  • +10 (12 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 16 noiembrie 2016, 19:19)

    [anonim]

  • +13 (15 voturi)    
    Toti suntem "vinovati"ca a facut politica clovnul (Miercuri, 16 noiembrie 2016, 19:19)

    Plagarus [utilizator]

    ...........asta PSDist !!!!
    In cadrul Parlamentului European: şeful delegaţiei de observatori din partea PSD în Parlamentul European (2005-2006). Şeful delegaţiei PSD în Parlamentul European (2007-2009).
    Membru al FSN, devenit în iunie 1993 PD/FSN, vicepreşedinte al acestui partid.
    Severin Adrian, jurist însărcinat cu reforma !!!???
    Juristconsult al Institutului Român de Consulting din Bucureşti (1979-1986); lector universitar la Ştefan Gheorghiu
    Membru al CPUN (9 februarie-11 mai 1990); secretar de stat pentru privatizare în Ministerul Economiei Naţionale (martie-iunie 1990), ministru de stat, asistent al primului-ministru pentru reformă şi relaţia cu Parlamentul (28 iunie 1990-16 octombrie 1991); preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Privatizare şi Dezvoltare a Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (octombrie 1991-octombrie 1992).
    Un "fier" vechi,reesapat de Petre Roman
  • +10 (12 voturi)    
    severica (Miercuri, 16 noiembrie 2016, 19:19)

    dana35 [utilizator]

    nea severica na ca o facusi de oaie !!!!
    au fost condamnati si colegii tai care macar si-au dat demisia. ca atare justitia din Ro uite ca a facut deptate.
    cum sa fie in puscarie doar colegii tai din parlament ?
    tu nu?? o ba da.
    comentariile tale nea severica nici nu trebuie citite.
    cu bine.
    ps. poate inveti ceva si anume sa nu mai furi ( deh esti marca PSD.) !!! ai timp !!!
  • +15 (21 voturi)    
    Intr-o biblioteca publica cautand ceva am dat (Miercuri, 16 noiembrie 2016, 19:23)

    Susufler0 [utilizator]

    de altceva deosebit de interesant. O carte intitulata "Stiinta conducerii" publicata inainte de 1989 in care diversi cursanti ai Academiei Stefan Gheorghiu scriau esee despre superioritatea metodelor de conducere socialista ale unei intreprinderi, fata de invechitul, incompletul si nedreptul management capitalist.

    Printre autori am descoperit si doua nume cunoscute. Ati ghicit unul era Adrian Severin. In eseul sau, el combatea de pe pozitii "stiintifice" si ideologice metodele de conducere, managementul ineficient dintr-o institutie, (deci o intreprindere neeconomica) capitalista. Partidul pregatea pe atunci noile si scolitele tinere cadre de conducere, printre care se afla si tanarul nostru comunist.

    Ia uite ca, pregatit sa conduca in socialism, Severin a dat chix taman in capitalismul pe care il critica !

    PS. De unde se vede ca vorba "Nu-i pt cine se pregateste, ci pt cine se nimereste", nu-i totdeauna adevarata !
    • +4 (8 voturi)    
      Eseuri nu esee (macar de la rugby tb. sa stii) (Miercuri, 16 noiembrie 2016, 21:00)

      Maniu [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

      In rest, buna informatia.
  • -8 (12 voturi)    
    Iata cum arata o justitie in dependentza(!) (Miercuri, 16 noiembrie 2016, 19:26)

    Miky113 [utilizator]

    Adica este vorba despre independenta unui element al unui sistem: "citat din operele lui Bazsesco" !!!!!!!!!!!!!!

    Severin vroia libertate maxima, iar procurorii 6 ani 6 luni si 6 zile.
    Dupa negocieri ndelungate s-a ajuns la un imens compromis.
    Daca e baiat dastept mai face rost ce ceva bonificatie (allias Fenechiu).
    Pan la urma bine ca justitia nu a ramas insarcinata ori divortata..
    • +3 (3 voturi)    
      Si iata cum arata o postare agramata (Joi, 17 noiembrie 2016, 9:23)

      Bogdan_100 [utilizator] i-a raspuns lui Miky113

      In exemplul perfect dat de tine.
  • +1 (5 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 16 noiembrie 2016, 20:54)

    [anonim]

  • +2 (6 voturi)    
    PSD ul la parnaie (Miercuri, 16 noiembrie 2016, 22:17)

    MisuG [utilizator]

    Sunt curios cat vom mai astepta ca Gonta si Phita sa fie cazati la Jilava,,,
    Un pronostic, ceva?
  • -1 (5 voturi)    
    repet o rugaminte mai veche (Miercuri, 16 noiembrie 2016, 22:56)

    stefan2008 [utilizator]

    Publicati dreaq articolul si in engleza ca sa am ce sa le arat partenerilor straini.
  • +7 (9 voturi)    
    Si inca ceva (Miercuri, 16 noiembrie 2016, 22:56)

    Azra [utilizator]

    Gainarul asta de Severin, atestat in prezent printr-o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila si aflat deja in prima noapte de parnaie, a mai delapidat si vreo 400 000 de Euro, fondurile de protocol anuale ale delegatiei parlamentare romane la Parlamentul European, care ii fusesera incredintati lui spre gestionare. Rechizitoriul procurorilor mentiona acest lucru.Sper ca hotararea judecatoreasca l-a facut raspunzator si pentru acest furtisag si l-a obligat, in mod corespunzator sa restituie acei bani, fie si printr-un sechestru asigurator pe averea sa.A. Severin are actiuni in petrol, si bunuri imobile si mobile, care pot indestula repararea furtului comis de "euro-parlamentarul gainar" Adrian Severin.
    Cu acest ultim act a cazut definitiv cortina peste "cariera" politica a acestui individ crapulos.Degeaba se tot bate el cu pumnii in piept ca poporul roman asa si pe dincolo; Severin este un alogen care nu are nimic in comun cu acest popor, inaintasii sai venind de undeva de prin stepele rusesti.Nici el nu stie care ii este adevaratul sau nume. Ii doresc sa aiba parte numai de "colegi"incomozi in celula unde va locui patru ani(sa-i manance mancarea, sa-i fure banii, sa-i puna cuie in saboti, sa-i opreasca apa calda la dus, sa-l toarne la gardieni ca ii insulta si se poarta arogant cu ei si alte asemenea lucruri placute, specifice bulaului)
  • +10 (12 voturi)    
    Mazeta? (Miercuri, 16 noiembrie 2016, 23:17)

    AlinL [utilizator]

    Unde-i Mazeta?

    Prietene, nu aveam cu cine să beau o sticlă de vin în seara asta. Te căutam pe-acilea să te cinstesc...
    • +7 (7 voturi)    
      /// (Joi, 17 noiembrie 2016, 9:10)

      hmara [utilizator] i-a raspuns lui AlinL

      Ia-l pe demagogu, il gasesti mai sus batand campii.
      Mazata este la casierie.
  • +4 (6 voturi)    
    Nu e gluma (Miercuri, 16 noiembrie 2016, 23:37)

    KostasP [utilizator]

    E groasa, severine. Da' las ca te obisnuiesti in 3 ani juma.
  • +4 (6 voturi)    
    Hahaha (Miercuri, 16 noiembrie 2016, 23:54)

    robert.b [utilizator]

    Comedia s-a terminat, clovnul ia o pauza...
  • +4 (6 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Joi, 17 noiembrie 2016, 5:44)

    [anonim]

  • +6 (6 voturi)    
    de-acum ies si mai multe la vedere ..... (Joi, 17 noiembrie 2016, 7:13)

    TRABI [utilizator]

    Slovenul si austriacul , au recunoscut fapta , si-au acceotat pedeapsa si au primit doi ani si jumatate respectiv trei ani si jumatate . Bursucul acesta fabricat in politica de unchiul brukner , minte in stilul lor kgb-ist si nu-si recunoaste hotia la nivel european .
    Acestia-s oamenii care au tinut si tin Romania in loc si-si bat joc de noi care muncim sa-i tinem in elita de rahat a tarii . Daca acum in decembrie , nu alegem formatiuni care nu au mai facut politica de rahat si vor fi alesi tot pnl , psd , pmp , alde , udmr , suntem terminati . Severin va iesi din puscarie , impreuna cu toti hotii condamnati/ politicieni si ne vor arata ei ce inseamna mafie politica emanata de putoarea sovieto-comunisto-securista .
    Pentru ca nu recunoaste greseala , ar fi trebuit sa i se impinga pe putin 8 ani , iar pentru acuzele aduse justitiei -precum ca act de comedie si farsa juridica , ar trebui chemat prin autosesizare inapoi si sa-i mai adune inca 4 ani . Astia-s groparii Romaniei , care au facut o politica numai a lor , sub cupola sovietica si oculte mondiale , numai pentru bunastarea lor din suferinta poporului Roman .
    • 0 (0 voturi)    
      aferim.... (Joi, 17 noiembrie 2016, 10:09)

      Dumitru Palade [utilizator] i-a raspuns lui TRABI

      Asa este.Bine le mai spui,omule.
  • +4 (4 voturi)    
    foarte tare! (Joi, 17 noiembrie 2016, 8:44)

    tba [utilizator]

    pana s-a terminat procedul la noi, partenerii lui de furat aproape au terminat de facut puscaria de rigoare in tarile lor!
  • 0 (2 voturi)    
    bine ca e gata (Joi, 17 noiembrie 2016, 9:06)

    Toni_Romania [utilizator]

    Ca de 2 ani unii tot il citau pe FB, cu mare respect. (zicea de fapt chestii reale despre jefuirea Romaniei).
  • -3 (5 voturi)    
    câteva idei ce îmi vin în minte la lectura acestui (Joi, 17 noiembrie 2016, 9:42)

    vrempeBaselamititica... [utilizator]

    articol.
    pentru fapte similare, la noi se dau pedepse mai mari ca aiurea;
    condamnările definitive cu executare sunt întotdeauna doar pentru peştişorii cei mici; niciodată nu îi vom putea vedea după gratii pe marii protejaţi ai "sistemului" precum iliescu sau băsescu; singura variantă posibilă pt. aceştia din urmă fiind un sfârşit în genul ceauşescu...
    nu am să înţeleg niciodată de ce se dă închisoare pt. delicte economice sau de corupţie, pentru care ar fi mult mai potrivite sancţiuni precum confiscarea parţială sau totală a averii - nu simpla recuperare a prejudiciului, ci de câteva ori acesta - şi interzicerea drepturilor politice - de a mai fi ales sau numit în poziţii ale statului - pt. tot restul vieţii. închisoarea ar trebui rezervată actelor de violenţă fizică.
    nu uitaţi că închisoarea este o dublă pedeapsă şi pt. contribuabil : odată că acesta susţine costurile de detenţie iar a doua mai suportă şi amenzile cedo pt. condiţiile mizerabile de detenţie; în timp ce confiscarea averii, dimpotrivă uşurează povara fiscală...
  • +5 (5 voturi)    
    gunoiul asta de om....... (Joi, 17 noiembrie 2016, 10:07)

    Dumitru Palade [utilizator]

    Aproape ca este obligatoriu ca orice europarlamentar,deputat,senator PSD sa fie un excroc,hot,mincinos notoriu si un golan/golanca .Daca nu ai asemenea calitati nu poti intra in PSD si nu poti ajunge la ...varf . Cu turma de cateva milioane de analfabeti,betivi,asistati sociali de pe la tara si prin orasele patriei, PSD-ul merge la fiecare votare cu pieptul bombat si are grija sa ne sfatuiasca ,la televizor, cum ca ceilalti fura,mint si inseala! Cand unul ca Dragnea ,puscarias sta in fruntea acestei scursuri de partid,ce pretentii sa mai ai de la imaginea acestui partid?
  • +4 (4 voturi)    
    Ce bine imi pare (Joi, 17 noiembrie 2016, 11:27)

    Rali [utilizator]

    Acest Severin este exponentul sistemului in care totul ti se cuvine pentru ca esti in politica.
    El se considera nevinovat pentru ca nu a inteles nici acum ca spaga, mita, traficul de influenta, combinatiile nu sunt dreptul tau din nastere pentru ca ai ajuns politician.
  • +6 (6 voturi)    
    farsa nu s-a terminat (Joi, 17 noiembrie 2016, 11:55)

    Gobelin [utilizator]

    "ceea ce a inceput ca o farsa jurnalistica s-a sfarsit printr-o farsa judiciara"

    nea Adriene, vezi ca farsa nu s-a incheiat, urmeaza actul 3: farsa penitenciara si executarea silita ...
    farsa adevarata, tataie, sa-ti vina sa plangi, nu altceva !


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by