Procurorii s-au opus desecretizarii unor note informative de la SRI in dosarul "Gala Bute"

de V.M.     HotNews.ro
Vineri, 11 noiembrie 2016, 22:29 Dosare Anticoruptie


Elena Udrea la Gala Bute
Foto: HotNews / DP
Procurorii s-au opus desecretizarii notelor informative de la SRI solicitate de avocatul Elenei Udrea in dosarul "Gala Bute", cat si localizarii pe teritoriul Republicii Moldova a martorului Iurie Ceban si a aducerii lui la audieri, cerere venita din partea avocatului lui Rudel Obreja, informeaza Mediafax.

La termenul de joi din dosarul "Gala Bute", in care Elena Udrea este acuzata de abuz in serviciu in legatura cu organizarea evenimentului omonim de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului si respectiv de luare de mita in legatura cu finantarea de catre acelasi minister a mai multor contracte, au fost depuse note dintr-un dosar instrumentat de DNA Alba in 2011, care ii vizeaza pe Adrian Gardean si pe Stefan Lungu, probele fiind solicitate de aparatorul Elenei Udrea pentru construirea apararii. Procurorii s-au opus, insa, in ceea ce priveste punearea la dispozitie a unor note informative de la SRI privindu-i pe cei doi, argumentand ca prin acestea se urmareste dovedirea calitatii morale indoielnice a inculpatilor, specificand ca in prezenta cauza este o cu totul alta situatie.

In replica, la iesirea din sala de judecata, Elena Udrea a declarat ca doreste ca notele de la SRI sa fie desecretizate pentru a demonstra relatiile care existau intre angajati ai Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului si oameni de afaceri.

"Procurorul a spus ca am cerut notele ca sa arat ca de fapt atunci cand aflam ca exista anumite activitati ale angajatilor ministerului neconforme cu legea sau cu regulamentul ministerului, i-am dat afara. Nu asta vreau sa demonstrez. Eu cu aceste note vreau sa demonstrez coniventa infractionala, relatiile care existau si care erau cunoscute de catre autoritati, daca ne referim la faptul ca una dintre acele note a ajuns chiar la DNA Alba, intre inculpatii din dosar, angajati ai Ministerului si oameni de afaceri, exact aceia care cand au fost acum prinsi in dosarul acesta, (...) doi dintre ei m-au inclus si pe mine in povestea asta a lor. (...) Nu am avut nicio legatura cu relatiile lor de afaceri si ce au facut ei si lucrul acesta era foarte bine cunoscut de catre SRI si cel putin de catre cei de la DNA Alba. (...) Eu cred ca este foarte important ca aceste note sa ajunga in instanta", a declarat Elena Udrea.

Stefan Lungu, fost consilier al Elenei Udrea la Ministerul Dezvoltarii, sustine ca in 2011, fiind citat intr-o cauza la DNA Alba Iulia, ar fi mers la Elena Udrea pentru a discuta despre aceasta situatie.

"Acolo am primit un biletel cu ceea ce urma sa fiu intrebat la DNA, biletel primit de la doamna Udrea. (...) Nu am vrut sa vorbesc pana in ziua de astazi despre asta dintr-un singur motiv. Consider ca bunul simt imi impune sa stau acasa si sa las justitia sa-si faca treaba. Am crezut din prima secunda a noii mele vieti ca e onest sa le spun procurorilor ce stiu. (...) Insa in momentele in care informatiile sunt eronate, mincinoase, iar realitatea este diferita, am simtit nevoia sa strig", a declarat Stefan Lungu la Antena 3, pe 2 noiembrie.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























2410 vizualizari

  • +1 (3 voturi)    
    Ce? daca fur, secretizeaza cineva? (Sâmbătă, 12 noiembrie 2016, 13:45)

    jackalphonse [utilizator]

    nici nu stiu ce sa comentez.
    • 0 (2 voturi)    
      exact invers! (Sâmbătă, 12 noiembrie 2016, 14:06)

      nelamurit [utilizator] i-a raspuns lui jackalphonse

      secretizarea ascunde dovezile ca NU !
    • -1 (1 vot)    
      evident ca nici nu stii ce sa comentezi (Sâmbătă, 12 noiembrie 2016, 18:53)

      ty [utilizator] i-a raspuns lui jackalphonse

      din moment ce nu prea stii despre ce este vorba.
  • +2 (2 voturi)    
    caz de CEDO ! (Sâmbătă, 12 noiembrie 2016, 14:04)

    nelamurit [utilizator]

    daca judecatorii accepta secretizarea devine caz de CEDO. [A se vedea si recenta decizie in cazul Gutau, unde parti din stenograme au fost ASCUNSE]


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by