Seful Inspectoratului Scolar Judetean Mures, retinut de DNA pentru fapte de coruptie

de V.M.     HotNews.ro
Joi, 3 noiembrie 2016, 21:09 Dosare Anticoruptie


Seful Inspectoratului Judetean Mures, Stefan Somesan, a fost retinut, joi seara, pentru 24 de ore, pentru fapte de coruptie, dupa ce a fost audiat cateva ore de catre procurorii Serviciului Teritorial Mures al DNA.

Potrivit unor surse judiciare citate de News.ro, Stefan Somesan ar fi implicat in infiintarea unui liceu romano-catolic cu predare in limba maghiara.

La mijlocul lunii august, directorul Colegiului National (CN) Unirea din Targu Mures, Andreea Naznean, atentiona, la Universitatea de Vara de la Izvoru Muresului, judetul Harghita, ca cladirea scolii a fost retrocedata "ilegal" Arhiepiscopiei Romano-Catolice de Alba Iulia, unde, ulterior, intr-un corp al imobilului, Fundatia Statusul Romano-Catolic a infiintat o scoala cu predare exclusiv in limba maghiara, Liceul teologic romano-catolic.

Ea  sustinea ca "si infiintarea acestei scoli si functionarea ei sunt ilegale din foarte multe motive", vorbind, in acest context, despre procesul de retrocedare "ilegal", care face obiectul unei anchete a DNA, despre lipsa unei hotarari de Consiliu Local in acest sens, despre lipsa unei decizii a Consiliului de Administratie, precum si despre o hotarare din 2014 a Inspectoratului Scolar Judetean, atacata de Prefectura Mures si anulata de instanta, dar nepusa in aplicare.

Stefan Somesan a fost consilier judetean PSD in mandatele 2001 - 2004 si 2012 - 2016.

Somesan, in varsta de 55 de ani, este inspector la ISJ Mures din anul 2001, iar din 2005 a fost inspector scolar general adjunct.

In perioada 1991 - 2001, Stefan Somesan a fost directorul Colegiului National Unirea, din Targu Mures.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























958 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by