Costel Tulitu, fost primar in Bechet, condamnat la 3 ani de inchisoare cu executare

de G.S.     HotNews.ro
Vineri, 28 octombrie 2016, 9:43 Dosare Anticoruptie


Fostul primar al orasului Bechet, Costel Tulitu, a fost condamnat definitiv la trei ani de inchisoare cu executare pentru fapte de coruptie printr-o hotarare definitiva a Curtii de Apel Craiova, potrivit portalului instantei de judecata, transmite Agerpres.

Costel Tulitu, Marin Petroi, diriginte de santier, si Laurentiu Paunescu, administratorul SC Consrep Construct SRL Caracal, au fost trimisi in judecata de procurorii DNA in aprilie 2015 fiind acuzati de comiterea mai multor infractiuni de abuz in serviciu si conflict de interes si, respectiv, de abuz in serviciu si complicitate la abuz in serviciu. 

Procurorii anticoruptie au depistat ca in zilele de 24 august 2009 si 3 septembrie 2010, Costel Tulitu, in calitate de primar al orasului Bechet, in baza unui contract de proiectare si executie lucrari privind realizarea sistemului de centralizat de canalizare al orasului, a aprobat la plata cheltuieli care nu erau conforme cu realitatea, atestate prin doua facturi emise de S.C. Consrep Construct S.R.L. Caracal, in valoare totala de 1.339.342,29 lei, echivalentul a 312.741,97 euro. 

De asemenea, Marin Petroi, in calitate de diriginte de santier, beneficiind de ajutorul inculpatilor Paunescu Alexandru si S.C. Consrep Construct SRL, au confirmat cheltuielile aferente realizarii sistemului centralizat de canalizare, respectiv achizitionarea unor componente ale statiei de epurare, prin acte intocmite in lunile august 2009 si septembrie 2010 si prin procesul-verbal de custodie din luna septembrie 2010, desi statia a fost achizitionata in anul 2011. 

Potrivit unui comunicat DNA, prin aceasta actiune cei trei au produs un prejudiciu de 1.138.440,95 lei in dauna Ministerului Dezvoltarii Regionale (ce a preluat in patrimoniu obiectivul de la Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice) si de 200.901,34 lei in dauna Primariei Bechet, precum si un folos material necuvenit pentru S.C. Consrep Construct S.R.L. in valoare totala de 1.339.342,29 lei. 

In perioada iulie ? septembrie 2010, primarul Tulitu, a aprobat plata a patru facturi emise de catre o societate comerciala, in lipsa unui contract, in baza caruia sa se poata efectua lichidarea, ordonantarea si plata cheltuielilor cu serviciile de paza din fonduri publice, in valoare totala de 48.862,45 lei, echivalentul a 11.470,87 euro, prin aceasta producand o paguba bugetului Primariei Bechet si un folos material necuvenit, in acelasi cuantum, societatii comerciale respective. 

In anul 2010, tot in calitate de primar, Costel Tulitu, sustine DNA, a incheiat mai multe contracte de prestari servicii privind fertilizarea pajistilor, proprietatea publica a Consiliului Local Bechet, cu o societate comerciala in care actionar principal este o ruda apropiata (care detinea la momentul respectiv 80% din beneficii si pierderi), producand mai multe pagube in valoare de cateva mii de euro Primariei. Tulitu a incheiat si un contract de delegare a gestiunii serviciilor publice de salubrizare din orasul Bechet cu o societate comerciala in care unul dintre actionari era aceeasi ruda apropiata, precum si un contract de prestari servicii privind incasarea taxei de drum, cu aceeasi societate comerciala, producand alte daune financiare primariei.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1078 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by