Ambasadorul SUA: Kovesi a facut o treaba admirabila. Nu e surprinzator ca are dusmani

de G.S.     HotNews.ro
Miercuri, 26 octombrie 2016, 11:50 Dosare Anticoruptie


Laura Codruta Kovesi
Foto: Agerpres/AP
Ambasadorul SUA, Hans Klemm, o lauda, intr-un interviu acordat News.ro, pe procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, pentru cum gestioneaza lupta anticoruptie, afirmand, in contextul scandalurilor recente legate de numele acesteia, ca si-a creat "dusmani" din oamenii "destul de puternici" pe care i-a trimis la inchisoare, iar acest lucru se vede acum.  

Klemm afirma ca una dintre dimensiunile in care Romania a contribuit activ la imbunatatirea parteneriatului strategic cu SUA este "intarirea institutiilor democratice", inclusiv a celor juridice, precum DNA, fapt care a transformat tara noastra intr-un "adevarat model regional" in lupta anticoruptie.  

Ambasadorul a avut un mesaj de sustinere pentru Laura Codruta Kovesi, considerand ca rezultatele institutiei pe care o conduce se datoreaza si leadership-ului ei. 

"Este rezultatelor unor decizii si investitii facute pe parcursul mai multor ani, dar cred ca spune multe si despre conducerea DNA. Procurorul sef Laura Codruta Kovesi a facut o treaba admirabila. Acum cativa ani, SUA i-a oferit un premiu, 'Femei curajoase din Romania', pentru puterea convingerilor ei, pentru recordul de succese ca procuror si pentru eforturile foarte curajoase de a lupta impotriva coruptiei", a spus Hans Klemm.  

Intrebat cum vede acuzatiile de plagiat si de musamalizare a deciziilor privind teza sa de doctorat, ambasadorul a afirmat ca exista institutii care pot verifica aceste lucruri, insa trebuie luat in considerare si faptul ca sefa DNA a trimis la inchisoare "oameni destul de puternici".  

"Ca procuror sef al DNA, a condamnat la inchisoare niste oameni destul de puternici. Nu e surprinzator ca are dusmani ca urmare a acestui lucru si cred ca vedeti acest lucru in momentul de fata. Daca exista vreo pata pe activitatea ei, exista autoritati care vor putea investiga si evalua, dar eu o aplaud puternic pentru recordul de succes in a conduce lupta anticoruptie a Romaniei", a sustinut, pentru News.ro, Hans Klemm.  

Diplomatul a comentat si acuzatiile aduse de politicieni din Romania fata de deciziile numeroase de retinere dispuse de procurori. 

Intrebat daca exista adevar in criticile privind asa-numitul "spectacol al catuselor" invocat de lideri politici, ambasadorul a spus ca este la latitudinea cetatenilor sa spuna cum ar trebui sa se comporte procurorii si judecatorii.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























1183 vizualizari

  • -1 (1 vot)    
    hehe (Miercuri, 26 octombrie 2016, 11:56)

    liviu_ [utilizator]

    moare mragnea (sper ca la propriu)
  • -1 (3 voturi)    
    gretos... (Miercuri, 26 octombrie 2016, 12:05)

    Gustav666 [utilizator]

    Asta-i ambasadorul US?
  • -1 (1 vot)    
    Asa e (Miercuri, 26 octombrie 2016, 12:11)

    Ochii_pe_voi [utilizator]

    DNA a facut o treaba admirabila, dar a venit JUSTITIA din Romania si i-a scapat pe toti mafiotii sau le-a dat pedepse deddoua parale si i-a lasat cu averile furate intregi. Dle Ambasador - nu va faceti ca nu stiti: Romania NU este stat de drept, ci un stat mafioto-securist.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by