Fostul presedinte al Consiliului Judetean Gorj, Ion Calinoiu, condamnat la patru luni de inchisoare cu suspendare

de R.M.     HotNews.ro
Marţi, 25 octombrie 2016, 19:26 Dosare Anticoruptie


Ion Calinoiu
Foto: AGERPRES
Magistratii Judecatoriei Targu-Jiu l-au condamnat, marti, pe fostul presedinte al Consiliului Judetean (CJ) Gorj, Ion Calinoiu, la patru luni de inchisoare cu suspendare pentru fals in declaratii, decizia nefiind definitiva, a declarat, pentru Agerpres, purtatorul de cuvant al institutiei, Elena Stegaroiu.

Potrivit sursei citate, magistratii au decis sa amane aplicarea pedepsei pe un termen de incercare de doi ani de la ramanerea definitiva a sentintei.

'Stabileste pedeapsa la 4 luni de inchisoare pentru subsemnatul. Amana aplicarea pedepsei inchisorii de doi ani de la ramanerea definitiva. (...) Obliga la plata de cheltuieli judiciare in suma de 1.400 lei. Poate fi atacata cu apel in termen de la 10 zile de la comunicare', a precizat Elena Stegaroiu.

Potrivit Parchetului de pe langa Judecatoria Targu-Jiu, 'Ion Calinoiu, in calitate de presedinte al CJ Gorj, in cursul anilor 2012-2013, cu intentie, prin incalcarea dispozitiilor Legii nr. 161/2003 si Legii nr. 176/2010, si aflandu-se in realizarea aceleiasi rezolutii infractionale, inculpatul nu a declarat veniturile realizate in baza contractelor incheiate intre acesta si Centrul National de Dezvoltare a Invatamantului Profesional si Tehnic, respectiv Inspectoratul Scolar Judetean Gorj, in cuantum total de 1.563 lei''.

Conform procurorilor, aceste venituri nu au fost mentionate in declaratia de avere nr. 202 din 11.06.2013 (suma de 687 de lei aferenta venitului din anul 2012) si declaratia de avere nr. 235 din 12.06.2014 (suma de 876 de lei aferenta anului 2013), cu scopul de a ascunde starea de incompatibilitate retinuta de Agentia Nationala de Integritate.

Un comunicat al ANI informeaza ca Ion Calinoiu s-a aflat in stare de incompatibilitate intrucat a detinut simultan cu functia de presedinte al CJ Gorj urmatoarele calitati: expert pe termen scurt in cadrul Centrului National de Dezvoltare a Invatamantului Profesional si Tehnic, in perioada 1 septembrie - 15 decembrie 2012; expert pe termen scurt - expert comitetul local de dezvoltare a parteneriatului social/expert consortiul regional Sud-Vest Oltenia la Inspectoratul Scolar Judetean Gorj, in perioada 1 iunie - 31 iulie 2013.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1067 vizualizari

  • +1 (1 vot)    
    Adica, (Marţi, 25 octombrie 2016, 23:50)

    rutger [utilizator]

    il spanzurara ?? 'tu-l-ai doamne !! Vrem recurs cu executare !!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by