Elena Udrea, citata la DNA in dosarul privind finantarea campaniei electorale din anul 2009

de Alina Neagu     HotNews.ro
Vineri, 21 octombrie 2016, 9:16 Dosare Anticoruptie


Elena Udrea (foto arhiva)
Foto: Agerpres
Elena Udrea s-a prezentat, vineri dimineata, la sediul Directiei Nationale Anticoruptie, fiind citata in dosarul in care procurorii cerceteaza infractiuni savarsite in campania electorala din 2009, anunta Agerpres. Udrea nu a facut nicio declaratie la intrarea in sediul DNA.

Potrivit procurorilor anticoruptie, dosarul are ca obiect fapte prin care, pe parcursul campaniei electorale pentru alegerile prezidentiale din anul 2009, au fost colectate sume de bani provenite din infractiuni, care au fost folosite ulterior pentru plata unor servicii.

Marti, deputatii au avizat solicitarea DNA referitoare la formularea cererii de urmarire penala in acest dosar impotriva Elenei Udrea pentru savarsirea a doua infractiuni de instigare la luare de mita.

In luna septembrie, procurorii i-au pus sub acuzare pe Gheorghe Nastasia, fost secretar general al Ministerului Turismului, Victor Tarhon, fost presedinte al Consiliului Judetean Tulcea, suspectati de luare de mita, precum si pe Elena Udrea, pentru savarsirea a cinci infractiuni de spalare de bani.

Ulterior, procurorii au anuntat ca au fost obtinute noi probe cu privire la savarsirea de catre Udrea a doua infractiuni de instigare la luare de mita, pentru care se impune extinderea urmaririi penale.

"Pe baza probelor respective a rezultat ca Elena Udrea i-a determinat pe Gheorghe Nastasia, secretarul general al Ministerului Turismului, precum si pe Victor Tarhon, presedintele Consiliului Judetean Tulcea (institutie care primea finantare si de la Ministerul Turismului pe diferite proiecte), sa ceara reprezentantilor unor societati comerciale care aveau contracte cu cele doua institutii sa achite contravaloarea unor servicii de publicitate furnizate in cadrul campaniei electorale. Plata s-a realizat in baza unor contracte fictive, iar legatura dintre persoanele care obtineau fondurile infractionale si prestatorii de servicii a fost realizata de catre Udrea Elena Gabriela", arata DNA.

Procurorii DNA o acuza pe Udrea ca ar fi coordonat persoanele care au actionat ca intermediari pentru transferurile bancare realizate, astfel incat banii obtinuti pe cale nelegala sa ajunga la societatile care prestau servicii legate de campanie.

De asemenea, anchetatorii sustin ca, avand in vedere ca, in perioada savarsirii faptelor Elena Udrea avea calitatea de ministru al Turismului, calitate in care il avea in directa subordine pe Gheorghe Nastasia si coopera cu Victor Tarhon, infractiunile de instigare la luare de mita retinute in sarcina acesteia au fost savarsite in exercitarea functiei, astfel incat pentru a se dispune efectuarea in continuare a urmaririi penale pentru aceste fapte a fost necesara incuviintarea Camerei Deputatilor.

Procurorii mai spun ca, in acest dosar, Gheorghe Nastasia, Victor Tarhon, Silviu Ioan Wagner, Ioana Basescu si Giovanni-Mario Francesco sunt cercetati sub control judiciar, aceeasi masura fiind dispusa si fata de Elena Udrea in legatura cu cele cinci infractiuni de spalare de bani.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























951 vizualizari

  • -1 (7 voturi)    
    Până când? (Vineri, 21 octombrie 2016, 9:25)

    Ochii_pe_voi [utilizator]

    Cât va tot mai fi citată? Pe când trimiterea la bulâu? Această IMPERTINENTA care a profitat de funcție ca să direcționeze bani spre mafia portocalie și clientela de partid e inca LIBERA si melitză tot ce ii trece prin cap cu o NESIMIȚIRE greu de imaginat. Oare in România mai există Justiție, cât de cât? Sau securimea a pus Justitia pe butuci definitiv?
    • +2 (8 voturi)    
      mafia portocalie (Vineri, 21 octombrie 2016, 11:10)

      cristianaxl [utilizator] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

      aia pe care o blamezi...e acum amestecata in partidul liberal pe care il pupati in dos...in straturile intunecate ale oricarui partid sunt mereu aceiasi oameni...indiferent ca la suprafata sunt scosi pe rand...MRU, Ponta, Ciolos, Base, Tariceanu...etc...etc...toti sunt doar marionete scoase la inaintare...la nivelul ocult este sistemul transpartidic care invarte sforile...
      Voi vad ca va inflamati pe unul sau pe altul in functie de cum va dicteaza ziarele sa o faceti...oameni buni mai ganditi si cu capul vostru...
  • 0 (4 voturi)    
    urmeaza (Vineri, 21 octombrie 2016, 11:45)

    bobyff [utilizator]

    stati linistit... cucuveaua mov ne va furniza in cursul zilei de azi sau maine informatiile din dosar


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by