Fostul manager al Spitalului Judetean Constanta, Danut Capatana, trimis in judecata de DNA intr-un nou dosar

de Alina Neagu     HotNews.ro
Miercuri, 19 octombrie 2016, 17:22 Dosare Anticoruptie


Danut Capatina
Foto: Captura Youtube.com / Dobrogea Tv
Fostul director al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta din Constanta, Danut Capatana, a fost trimis in judecata de procurorii DNA pentru abuz in serviciu si conflict de interese, ambele infractiuni in forma continuata. Capatana este acuzat de procurori ca, in calitate de manager al spitalului, si-a indeplinit in mod defectuos atributiile de serviciu, in legatura cu incheierea a 6 contracte avand ca obiect servicii de secretariat si receptie. Serviciile respective au fost achizitionate la preturi supraevaluate fata de costul efectiv al acestora, in vederea obtinerii unor foloase necuvenite pentru sine in valoare de 1.464.832,63 lei.  Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta a fost prejudiciat cu 2.089.997,87 lei, suma cu care aceasta unitate sanitara s-a si constituit parte civila in cauza, arata Directia Nationala Anticoruptie, intr-un comunicat.

In luna mai a acestui an, Danut Capatana, la acea vreme directorul in functie al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Constanta, medicul Danut Capatana, a fost ridicat de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, dupa ce a fost prins in flagrant luand mita. Detalii aici.

Danut Capatana a fost numit manager al Spitalului Judetean din Constanta in iulie 2009 de ministrul Ion Bazac (PSD) si mentinut in functie de Nicusor Constantinescu (PSD), fostul presedinte al Consiliului Judetean Constanta, trimis in judecata de procurorii DNA in mai multe dosare pentru fapte de coruptie. Nicusor Constantinescu are si o condamnare la 3 ani si jumatate de inchisoare intr-un dosar privind subfinantarea Centrului Militar Zonal, insa decizia instantei nu este definitiva.

Danut Capatana a mai fost trimis in judecata de procurorii DNA in alte doua dosare. Citeste amanunte aici.


  • Ce spune rechizitoriul procurorilor DNA in noul dosar al lui Danut Capatana:

In perioada 2010-2016, inculpatul Capatina Danut, in calitate de manager si manager interimar al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Constanta, si-a indeplinit in mod defectuos atributiile de serviciu care decurgeau din functia detinuta, in legatura cu incheierea a sase contracte avand ca obiect servicii de secretariat si receptie.

Contractele respective au fost incheiate cu S.C. Mara Investcom S.R.L. - societate trimisa de asemenea in judecata in acest doar pentru savarsirea infractiunii de complicitate la abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, pe care Danut Capatana o controla prin intermediul fostei sale sotii - fara organizarea unei proceduri de atribuire care sa asigure o utilizare eficienta a fondurilor publice si promovarea concurentei dintre operatorii economici.

De asemenea, serviciile respective au fost achizitionate la preturi supraevaluate fata de costul efectiv al acestora, in vederea obtinerii unor foloase necuvenite pentru sine in valoare de 1.464.832,63 lei.

Ca urmare a acestor demersuri, Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta a fost prejudiciat cu 2.089.997,87 lei, suma cu care aceasta unitate sanitara s-a si constituit parte civila in cauza.

In cauza, s-a dispus instituirea masurii popririi asiguratorii asupra sumelor de bani existente si viitoare existente in contul deschis la o unitate bancara de catre inculpata S.C. Mara Investcom S.R.L..

De asemenea, procurorii au mai dispus masura asiguratorie a sechestrului asupra unor bunuri mobile si imobile ce apartin unei societati comerciale, in calitate de parte responsabila civilmente, firma la care este actionar inculpatul Capatina Danut.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanta cu propunere de a se mentine masurile asiguratorii dispuse in cauza.

Anterior, inculpatul Capatina Danut a mai fost trimis in judecata de catre procurorii anticoruptie pentru infractiuni similare (comunicate nr. 1570 si 1144 din datele de 4 noiembrie 2014 si 31 august 2016).






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























870 vizualizari

  • +1 (1 vot)    
    Clientela rosie (Miercuri, 19 octombrie 2016, 18:52)

    Ochii_pe_voi [utilizator]

    Sa nu ne plângem, că noi i-am votat. Mor mii de oameni in spitale, dar ei tot nu se mai satura de furat/. P$D trebuie declarat partid CRIMNAL si interzis!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by