Martor in Dosarul Turceni-Rovinari: Toate contractele firmei "Sova si asociatii" au fost venite pe linie politica si toate incasarile s-au dus inapoi la partid

de G.S.     HotNews.ro
Sâmbătă, 15 octombrie 2016, 10:50 Dosare Anticoruptie


Dan Sova
Foto: Agerpres
Unul dintre martorii audiati, vineri, la instanta suprema in dosarul Turceni - Rovinari, in care sunt judecati fostul premier Victor Ponta si senatorul Dan Sova, a sustinut ca toti angajatii stiau despre contractele Casei de avocatura "Sova si Asociatii" venite pe linie politica si ca incasarile mergeau la partid, transmite News.ro.

Martorul spune ca "toata lumea din firma" a lucrat pentru PSD si ca angajatii casei de avocatura aveau birouri amenajate in doua dintre sediile partidului, unde "primeau directive" despre dosarele la care lucrau.

La termenul de vineri al dosarului, la Inalta Curte de Casatie si Justitie au fost audiati patru martori, audierile durand mai bine de 12 ore. O parte importanta a sedintei de judecata s-a desfasurat cu usile inchise, doi dintre martori, fosti angajati ai Casei de avocatura "Sova si Asociatii", avand identitate protejata.

La iesirea din sala de judecata, martorii au vorbit despre modul in care erau derulate contractele de consultanta juridica de catre firma "Sova si Asociatii".

"Daca e despre adevar, sa mergem pana la capat cu adevarul. Relatia mea cu domnul Dan Sova a trecut de la relatia de angajat la o relatie de prietenie. Acest lucru nu m-a impiedicat sa spun adevarul si, in consecinta, pot sa spun in acest moment ca domnul Dan Sova este o victima politica, dar este o victima politica a propriilor colegi, nu a adversarilor politici. Toate contractele avute de firma 'Sova si asociatii' au fost venite pe linie politica si toate incasarile care au fost realizate s-au dus inapoi la partid", a declarat la iesirea de la Inalta Curte de Casatie si Justitie Alin Brincus, care are calitatea de martor amenintat si se afla sub protectia politiei. 

Barbatul a mai sustinut ca angajatii casei de avocatura aveau birouri amenajate la cele doua sedii mari ale PSD din soseaua Kiseleff si bulevardul Ion Ionescu de la Brad, unde primeau "directive" despre cum trebuie sa se desfasoare lucrarile in dosare.

"Se stia in interiorul firmei de unde vin clientii, unde se duc banii. Toata lumea cunostea. Ne-am complacut cu totii in aceasta situatie. Acum il aratam cu degetul pe Sova. A facut Sova aia! Nu! Toata lumea din firma 'Sova si Asociatii' a lucrat pentru Partidul Social Democrat. Inclusiv departamentul administrativ, inclusiv avocatii, absolut toata lumea mergea, aveau birouri amenajate la partid, aveau directive pentru dosare din partea Partidului Social Democrat, la sediul din Kiseleff si sediul din Ion Ionescu de la Brad", a mai declarat martorul.

La randul sau, un alt martor, Simona Ciurcu, a aratat ca a lucrat 12 ani cu Dan Sova, care i-a cerut sa antedateze documente. 

"Nu s-au antedatat documentele. Ele s-au redactat mult mai tarziu. In document, cand spui ca l-ai facut in 2011 ca sa se refere la 2006, cum se numeste? Mi s-a cerut de catre Dan Sova. (...) Toata lumea a acceptat sa le faca! Stati sa ne intelegem! Toata lumea din firma aceea, inclusiv femeia de serviciu se ruga in fiecare zi, in momentul in care Dan a intrat in politica, toata lumea se ruga sa fie cat mai bine in politica pentru ca stiam cu totii ca daca lui ii va fi bine si noua ne va fi bine, evident", a mai spus Ciurcu, citata de News.ro.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























12590 vizualizari

  • +44 (48 voturi)    
    Ciuma rosie (Sâmbătă, 15 octombrie 2016, 10:59)

    Ochii_pe_voi [utilizator]

    In toata grețoșenia ei. ! Bani șmenuiți din bugetele regiilor și dirijați către mafia de partid. PSD e o adunătura de hoti și TOTI sunt complici la jaf. Ar trebui declarat partid CRIMINAL și să plătească, toți acești golani care iși spun pesediști și care au distrus România in ultimii 26 de ani.
    • +7 (29 voturi)    
      Pe ceilalti inca nu i-au prins (Sâmbătă, 15 octombrie 2016, 11:20)

      Heruvim [utilizator] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

      Dar PDL, PNL, UDMR, etc. din ce bani crezi ca isi finanteaza partidul?

      Tot din bani furati de la stat. Diferenta intre ei si PSD e ca inca nu i-au prins. A..stai! Ca pe PDL l-au prins: vezi Udrea & Co.
      • +1 (25 voturi)    
        Sacosele cu bani ai lui cucos cresteau in livada (Sâmbătă, 15 octombrie 2016, 11:45)

        jackalphonse [utilizator] i-a raspuns lui Heruvim

        Iar udrea, gospodina de soi, uda regulat, sau regula udarea, ca sa creasca salata frumoasa cu frunze de de plastic si hartie. Basescu dadea legi utile pentru agricultura ei, si uite asa, productia cinstita furniza tot ce era necesar.
        PSD-PDL-PNL-P...M=coruptie
        • +27 (33 voturi)    
          șova multimilionar în euro (Sâmbătă, 15 octombrie 2016, 12:25)

          andreitr [utilizator] i-a raspuns lui jackalphonse

          la nici patruzeci de ani numai prin furt din banii poporului nu vrea să dea socoteală în fața nimănui. Ar trebui trimis la canal. Hai DNA!
          • -3 (5 voturi)    
            eu (Sâmbătă, 15 octombrie 2016, 17:40)

            nesuferitu [utilizator] i-a raspuns lui andreitr

            inca sper sa-l vad pe animal cu cortu' (in cort) la Comarnic.
        • +5 (7 voturi)    
          nu despre asta e vorba Jack (Sâmbătă, 15 octombrie 2016, 20:02)

          AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui jackalphonse

          Da, probabil toti au furat dar aici e vorba de un caz concret, cel al lui Sova
          Nu te-am vazut niciodata afirmand la un articol despre Udrea-Cocos ca si PSD-PNL au furat!
          Deci mai usor cu generalizarile unilaterale!
        • +4 (6 voturi)    
          Sunteti in cadere libera ! (Duminică, 16 octombrie 2016, 1:03)

          math_2 [utilizator] i-a raspuns lui jackalphonse

          dragi concetateni pesedisti. chiar si pentru voi este valabil: ulciorul ne merge de multe ori.......
          speranta voastra este ca populatia cu 4 clase la seral, dependenta de galeti 2kg faina si ceva ulei sa reprezinte vesnic o mare parte din votanti. Ai nostri ca brazii, cu mucii pe piept !
    • +28 (34 voturi)    
      Cand acest partid va dispare, va fi bine! (Sâmbătă, 15 octombrie 2016, 11:43)

      AnticoruptieinRomania [utilizator] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

      Problema e ca aceasta haita de hoti e sustinuta de cel mai needucat electorat, cel mai sarac, cel mai prost, cel mai batran si cel mai comunist.
      • +2 (4 voturi)    
        Corect, electorat la care se adauga... (Duminică, 16 octombrie 2016, 1:06)

        math_2 [utilizator] i-a raspuns lui AnticoruptieinRomania

        .... Costi Rogozan, cel mai citit, educat, obiectiv si patriot dntre ziaristi.
        Un mare om de stanga, un adversar redudabiil al capitalismului in putrefactie, un viitor pesedist de nadejde ! Watch him !
        • -1 (1 vot)    
          Costi Rogozanu ? (Duminică, 16 octombrie 2016, 20:05)

          silviu_dumitrescu [utilizator] i-a raspuns lui math_2

          nu l-am vazut vreodata sustinand PSD-ul .. e adevarat ca il vad doar ocazional la RealitateaTV si nu i-am citit articolele sau alte productii (daca scrie..)

          el este de stanga declarat (modelul european de stanga intelectuala...), combate intotdeauna cu argumente si nu cred ca ar sustine vreodata o organizatie PUR MAFIOTA (cum este PSD inca de la nasterea sa), care a facut foarte mult rau acestei tari

          Romania nu a avut dupa 1989 un partid de stanga, dupa cum nu a avut nici un partid adevarat si coerent de dreapta - asa ca va rog lasati argumentele ideologice deoparte cand vorbiti despre aceste gasti.
    • +18 (20 voturi)    
      Iata (Sâmbătă, 15 octombrie 2016, 15:14)

      naica [utilizator] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

      legatura:ponta si cu sova aduc bani la partid(PSD),acesta-l numeste pe ponta prim -ministru,si la randul lui pe sova ministru.Asta inseamna ca si-au insusit functii (foloesa) necuvenite.Dar aceste aranjamente,adica hotii,sunt cele dovedite ,cate s-or mai descoperi.Nu intelegeam dece a devenit dintr-o data ghita din Ploiesti foarte vocal
  • +28 (34 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Sâmbătă, 15 octombrie 2016, 11:18)

    [anonim]

  • +27 (31 voturi)    
    Ponta si mai mult decat atat (Sâmbătă, 15 octombrie 2016, 11:37)

    benicio [utilizator]

    Era evident ca nu doar Ponta e vizat in acest dosar, ci multe alte capetenii din PSD. Nu s-ar fi agitat ei atat cu atacurile impotriva lui Kovesi daca ar fi fost doar Ponta, il sacrificau de Ignat si gata. Dar nu, sunt multi altii, si potera se apropie. Winter is coming!
    • +7 (9 voturi)    
      Comment sters de user (Sâmbătă, 15 octombrie 2016, 17:57)

      Crioan [anonim] i-a raspuns lui benicio

  • +18 (22 voturi)    
    ''toate contractele... (Sâmbătă, 15 octombrie 2016, 11:57)

    astronaut [utilizator]

    pe linie politica , si banii...'' , si totusi se pune intrebarea , din ce bani au luat nastere acei ''baroni locali sau nationali '', cei 180000 strecurati lui MONTA , din ce bani si-a cladit castelul Dracnea -condamnatul s.a.m.d , concluzia este ca sub ''scutul bani pentru partid''au furat statul fara jena , procentele cat la partid si cat in buzunare la mica intelegere !!!
  • +3 (13 voturi)    
    Dumnezeule mare! ce bine e in politica... (Sâmbătă, 15 octombrie 2016, 11:57)

    ilex2013 [utilizator]

    de mult mi-am dat seama ca tot poporul asta ar trebui sa intre in politica si ce bine ne-ar merge, spagi peste spagi, mai dai si la partid iti mai opresti si tu, trai nineaca. Indemnizatii mari, diurne, decontari de transport, chirie, pensie fara contributie...te prind unii, recunosti, te relaxezi un pic la mititica, iti mai scrie cineva o carte, doua, trei, noua, iesi rapid si te bucuri de roadele activitatii tale in liniste, si sa mai zica cineva ca raiul pe pamant nu e Romanica, numai ca noi prostii, muritorii de rand, care ii votam si ii admiram si ii invidiem nu stim sa profitam.
    • +8 (10 voturi)    
      Comentariu sters de utilizator (Sâmbătă, 15 octombrie 2016, 14:04)

      [anonim] i-a raspuns lui ilex2013

      • +1 (9 voturi)    
        Care constiinta domnule ??? (Sâmbătă, 15 octombrie 2016, 14:36)

        ilex2013 [utilizator] i-a raspuns lui

        Uitati-va la Udrea, Nicusor Constantinescu, Ponta etc. ati zarit vreo urma de constiinta??daca da spuneti-ne si noua!
      • -1 (7 voturi)    
        Comment sters de user (Sâmbătă, 15 octombrie 2016, 17:59)

        Crioan [anonim] i-a raspuns lui

        • +3 (3 voturi)    
          Exact, asta era ideea, daca toti (Sâmbătă, 15 octombrie 2016, 19:23)

          ilex2013 [utilizator] i-a raspuns lui Crioan

          am face ca ei unde am ajunge??? Daca noi astia care le platim toate privilegiile din munca noastra
          i-am sanctiona prin vot si i-am monitoriza am avea o clasa politica mai competenta, onesta si eficienta, altfel nu ne ramane decat sa ne inghesuim toti sa intram in politica ca sa o ducem bine, sa furam si sa mintim fara sa patim nimic.
  • +16 (18 voturi)    
    Era mai bun cortul,decat celula,bey Sova Dan (Sâmbătă, 15 octombrie 2016, 12:35)

    Plagarus [utilizator]

    Scoate contractul Bechtel de la mumata si ti se va mai reduce din anii de puscarie !
    Şova ne mintea, în mai multe rânduri, că nu poate desecretiza contractul cu americanii de la Bechtel, încheiat în timpul guvernării Năstase deoarece nu găseşte varianta originală a documentului, ci doar nişte copii.
  • +17 (21 voturi)    
    Codruto, fata, va mai trebuie o divizie (Sâmbătă, 15 octombrie 2016, 13:28)

    Susufler0 [utilizator]

    de procurori ca sa puteti sa va ocupati si de Operatiunea "Bani pt Partid"- episodul II, PSD !

    PS. Lasand la o parte faptul ca din iarna o sa cam trebuiasca sa lucrati in "mediu ostil".
  • +10 (14 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Sâmbătă, 15 octombrie 2016, 14:02)

    [anonim]

  • +10 (14 voturi)    
    ? (Sâmbătă, 15 octombrie 2016, 14:16)

    Gladiatorul [utilizator]

    Dan Sova-Mir, ce faci? Iesi la atac sau te ascunde mamica vitrega?
  • -2 (10 voturi)    
    Asta-i film cu tampiti,adica martorii audiati (Sâmbătă, 15 octombrie 2016, 15:51)

    xrogo [utilizator]

    in sedinta secreta,cica martori protejati,ies in fata DNA si fac declaratii,iar martorii audiati in sedinta normala nu fac declaratii!
    • +1 (3 voturi)    
      mumu X (Sâmbătă, 15 octombrie 2016, 20:04)

      AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

      sursa ta de venituri e pe cale sa dispara. Nasol.
  • +8 (10 voturi)    
    Ne bucurăm în zadar (Sâmbătă, 15 octombrie 2016, 16:32)

    Radu I [utilizator]

    Cei mai mulți votanți PSD nu dau pe aici. Și chiar de-ar da, adevărul lor e unul singur, același, simplu și pur, de nezdruncinat. Principala lor sursă de informații se află în cealaltă „lume”, paralelă cu cea de aici. În lumea lor, Ponta&Dragnea&Șova (și alții de teapa lor) sunt victime nevinovate. E lumea lui Gâdea/Ghiță/Ciuvică, a celor care manipulează la greu, propovăduind pe limba lor. Și care le-a inoculat deja ideea că tehnocrații sunt niște monștri aflați la rădăcina răului, a catastrofelor, a apocalipsei ce va să vină, în caz că nu vor fi alungați cât mai repede.
    Și poți să-i condamni? Sper să mă înșel, dar acum așa văd lucrurile...
  • +6 (8 voturi)    
    Are temei (Sâmbătă, 15 octombrie 2016, 16:56)

    anion [utilizator]

    Acuzatia de traffic de influienta prin care Ponta l-a pus ministru pe Sova are temei. acum cand citim articolul. Sova a adus bani la partid si a ajuns ministru. Sandu de la PDL a adus bani la partid si a ajuns ministru. Udrea spune ca este o ipocrizie cand ceilalti ministri pusi de partide in functii nu recunosc regula nescrisa in partide..
  • +1 (5 voturi)    
    Uite, ca ce spune Nutzi de vreo luna de zile (Sâmbătă, 15 octombrie 2016, 17:25)

    Susufler0 [utilizator]

    pe la toate posturile TV, cum ca toate partidele folosesc metode ilegale de finantare a campaniilor electorale, se adevereste !

    Ba cum spune @anion pesedistul Sova e foarte posibil sa fi procedat precum pedelistul Gabriel Sandu pt a-si cumpara postul de ministru.

    PS. Si cum spun si eu, se adevereste vorba: "PSD-PNL, aceiasi mizerie !"

    PPS. Evident este vorba de "Marele" PNL care inglobeaza in micul PNL, micutul PDL !
    • +1 (1 vot)    
      Numai ca nuti,spune ce stim si noi si procurorii (Duminică, 16 octombrie 2016, 7:26)

      deval [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

      din calitatea de parlamentar care-i confera imunitate pentru orice declaratii .Ea stie tot cand se da in stamba pe tv. Cand e chemata sa dea ceclaratii fix despre blaga , nu mai stie nimic ! Ca nemernicii o intreaba despre 2012 cand faceau ce faceau impreuna ea si blaga ....
  • +2 (6 voturi)    
    Ne explica Niuluk ca asa guverna psd (Sâmbătă, 15 octombrie 2016, 17:56)

    Haskal [utilizator]

    PERFECT adica.
  • +1 (1 vot)    
    Hai baieti si fete..... (Sâmbătă, 15 octombrie 2016, 21:24)

    8736 [utilizator]

    ......DNA angajeaza trompetisti si sifonari, fara concurs, doar pe baza de dosar Nu va inghesuiti, este loc pentru toti. Plata o faceti voi, returnand spagile si beneficiati de reducerea vacantei dupa gratii.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by