Sorin Oprescu, la tribunal: Imi doresc o judecata care sa ma faca sa fiu cu cugetul impacat

de V.M.     HotNews.ro
Miercuri, 12 octombrie 2016, 21:55 Dosare Anticoruptie


Fostul primar al Capitalei Sorin Oprescu a cerut, miercuri, judecatorilor Tribunalului Bucuresti sa nu accepte procedura simplificata in cazul celor cinci inculpati care si-au recunoscut faptele si l-au denuntat, pe motiv ca doreste o judecata corecta, care sa il faca sa aiba "cugetul impacat", relateaza News.ro.

Inca de la inceputul sedintei de judecata, cinci dintre inculpati - Ruxandra Petroi, Romeo Albu, Bogdan Albu, Claudiu Bengalici si Florin Supeala - au recunoscut faptele asa cum au fost descrise in rechizitoriu si au cerut procedura simplificata, pentru a beneficia de reducerea pedepselor cu o treime.

Procurorul de sedinta, de la DNA, a solicitat instantei sa respinga aceste cereri deoarece mai sunt lucruri de clarificat.

"Nu s-a stabilit data exacta a faptelor si nu este concordanta intre sumele date si primite. Mai sunt probleme si cu incadrarea juridica, fiind o serie de infractiuni continuate", a sustinut procurorul.

A urmat o lunga disputa intre avocati. Astfel, aparatorul lui Florin Supeala, fost director al Centrului Cultural al Palatelor Brancovenesti, a sustinut ca Supeala nu doreste sa fie audiat si sa i se puna intrebari din moment ce a recunoscut faptele si a aratat ca nu sunt diferente intre audierea si ascultarea unui inculpat care si-a recunoscut faptele.

In replica, avocatii inculpatilor care nu au recunoscut faptele au cerut ca toti cei cinci denuntatori sa nu beneficieze de procedura simplificata si sa fie judecati normal.

La fel a solicitat si fostul primar Sorin Oprescu. El a aratat ca nu e de acord cu procedura simplificata in cazul celor cinci denuntatori ai sai.

"Vreau ca cei care au dat declaratii la DNA sa nu uite vreodata ca atunci cand fac niste afirmatii si calca in picioare demnitatea si viata unui om sa si le asume. Asta ma face sa imi doresc o judecata care ma va face sa fiu cu cugetul impacat. Meseriile noastre se aseamana, doamna judecator. Noi doar ascultam bolnavul. Nu mai urmeaza niciodata audierea. Aia o face altcineva", a spus Oprescu in fata judecatorului.

Instanta va lua o decizie peste o saptamana in privinta acestor cereri, urmatorul termen fiind stabilit pentru 26 octombrie.

Dosarul in care sunt judecati Sorin Oprescu, fosti angajati ai Primariei Capitalei si oameni de afaceri a fost trimis de procurorii DNA la Tribunalul Bucuresti in 20 noiembrie 2015, iar dupa ce a trecut prin procedura de Camera preliminara, a ajuns la judecarea in fond, in 8 iunie fiind primul termen.

Potrivit DNA, Bogdan Popa este acuzat ca a constituit un grup infractional organizat, la care au aderat ulterior si ceilalti inculpati, care avea ca scop savarsirea de infractiuni de coruptie, mai precis dare si luare de mita, din sume provenite din bugetul municipiului Bucuresti, grup pe care, de la finalul anului 2013, l-ar fi condus Sorin Oprescu.

Oprescu este acuzat ca a primit 25.000 de euro la locuinta sa din Ciolpani, de la Bogdan Popa.

"La data de 5 septembrie 2015, inculpatul Oprescu Sorin Mircea in calitate de primar al municipiului Bucuresti, in baza unei intelegeri prealabile cu inculpatii Popa Bogdan Cornel si Stanca Cristian, a primit de la primul suma de 25.000 euro din totalul de 60.000 euro pretinsi in mod necuvenit de cei doi de la administratorii unei societati comerciale (denuntatori in cauza), in legatura cu un contract de executii lucrari in cadrul Centrului Cultural al Palatelor Brancovenesti de la Portile Bucurestiului. Prin aceasta conduita, primarul Municipiului Bucuresti nu a facut altceva decat sa "valideze" activitatea infractionala desfasurata de inculpatii Stanca Cristian si Popa Bogdan Cornel, dar si mentinerea acestuia din urma in functia de director al Administratiei Cimitirelor si Crematoriilor Umane, cu luarea in considerare a posibilitatii numirii sale ca director la ALPAB, desi stia ca acesta comite infractiuni de coruptie", au scris procurorii in rechizitoriu.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























615 vizualizari

  • +1 (1 vot)    
    tov sorineeeeee (Miercuri, 12 octombrie 2016, 22:13)

    un domn [utilizator]

    un glontz in cap itzi apartzineee...
    • 0 (0 voturi)    
      Comment sters de user (Miercuri, 12 octombrie 2016, 23:38)

      Procuratorul [anonim] i-a raspuns lui un domn

  • +1 (1 vot)    
    si noi (Miercuri, 12 octombrie 2016, 23:30)

    Adrian1 [utilizator]

    si noi, bucurestenii, iti dorim La multi ani! CU EXECUTARE!
  • +1 (1 vot)    
    Comment sters de user (Miercuri, 12 octombrie 2016, 23:47)

    Procuratorul [anonim]



Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by