Ioan Niculae s-a urcat, din greseala, in alta masina dupa ce a plecat de la DNA

de Red. Stiri     HotNews.ro
Miercuri, 12 octombrie 2016, 15:09 Dosare Anticoruptie


Ioan Niculae
Foto: Hotnews
Omul de afaceri Ioan Niculae a fost audiat, miercuri, timp de aproximativ doua ore si jumatate la DNA, in dosarul privind cartile scrise in penitenciar, iar la plecare s-a urcat, din greseala, in alta masina decat cea cu care venise, potrivit News.ro. Imediat dupa ce si-a dat seama ca a fost o confuzie, a coborat, a revenit in fata DNA si de acolo s-a urcat in masina cu care venise la DNA.

Patronul Interagro, Ioan Niculae, plecat de la Directia Nationala Anticoruptie in jurul orei 12.30, el refuzand sa spuna ce l-au intrebat procurorii despre cele cinci carti scrise de el in penitenciar in aproape cinci luni, relateaza News.ro

Intrebat cum a scris cartile in penitenciar, Ioan Niculae a spus: "Cu creionul... Cu pixul...".

Niculae a traversat apoi strada si s-a urcat intr-o masina stationata in fata sediului DNA, care semnana cu cea cu care venise. Dupa ce si-a dat seama ca nu este masina care trebuia sa il astepte, a coborat si a revenit in fata DNA, unde la scurt timp a venit si autoturismul cu care trebuia sa plece.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie l-au audiat pe Ioan Niculae, in calitate de martor, in dosarul privind cartile scrise in penitenciar, ancheta vizand profesori universitari care au coordonat sau validat lucrarile stiintifice ale detinutilor pentru care au primit reducerea pedepselor, reprezentantii editurilor care le-au publicat si functionari ai ANP care au propus eliberarea.

Ioan Niculae a fost eliberat conditionat in 15 iulie, dupa ce a executat un an si trei luni din pedeapsa de doi ani si sase luni de inchisoare primita in dosarul "Mita la PSD¬.

Cat a stat in detentie, Ioan Niculae a scris cinci carti - "Bioetanolul, combustibilul viitorului", "Biodieselul motorina ecologica", "Valorificarea energetica a biomasei", "Orientari moderne in productia vegetala", "Tehnologii moderne de producere a utilizare a alcoolului metilic" -, in aproape cinci luni dupa ce a fost incarcerat.

Ancheta in acest caz a fost inceputa in ianuarie, dupa ce DNA s-a sesizat din oficiu cu privire la suspiciunea savarsirii infractiunii de favorizare a faptuitorului, respectiv pentru ajutorul dat unor condamnati. Anchetatorii sustin ca fapta ar fi fost savarsita de mai multe persoane care au actionat concertat in scopul de a crea aparenta ca sunt indeplinite conditiile legale pentru ca persoanele condamnate sa fie liberate conditionat.

Conform Legii 254/2013 privind executarea pedepselor, in cazul elaborarii de lucrari stiintifice, se considerau 30 de zile executate pentru fiecare lucrare stiintifica.

¬Pentru a profita de aceasta prevedere, s-ar fi creat un mecanism in care ar fi implicate cadre universitare, reprezentanti ai unor edituri si membri ai comisiilor din penitenciare, care au actionat coroborat, astfel incat persoanele condamnate sa apara ca autori de lucrari stiintifice, iar pedepsele aplicate de instante sa se considere ca executate¬, sustin procurorii DNA.

Din datele Administratiei Nationale a Penitenciarelor, 188 de detinuti au scris si publicat peste 400 de carti in ultimii doi ani, printre acestia fiind George Becali, George Copos, Mihai Stoica, Catalin Voicu, Miron Mitrea, Dan Voiculescu, Dan Diaconescu si Ioan Niculae.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























4359 vizualizari

  • +2 (2 voturi)    
    cati bani (Miercuri, 12 octombrie 2016, 16:05)

    cladob [utilizator]

    o fi castigat din aceste carti ?
    se pare ca puscaria e o sursa a inspiratiei..
    Deci politicienii pe langa imunitate, sub care isi desfasoara activitatea, isi trag si doctorate ca in cazul in care ajung la puscarie sa poata fi crezuti mai usor pentru "propriile" creatii si astfel sa primeasca numarul de carti x 20 de zile suspendare.

    ce ramane apoi e libertate, faima si bani :)
    • 0 (0 voturi)    
      mafiotul roșu kaghebist care a recunoscut (Miercuri, 12 octombrie 2016, 22:28)

      andreitr [utilizator] i-a raspuns lui cladob

      ca a făcut parte din securitatea ceaușistă ar fi trebuit să ajungă la beciul domnesc pentru a doua oară nu în altă mașină. Sa speram ca nu mai e mult si să-i urăm La multi ani! la brutărie. Hai DNA!
  • +1 (1 vot)    
    e asa de simplu (Miercuri, 12 octombrie 2016, 18:40)

    tba [utilizator]

    oamenii astia au o viata foarte agitata :)
    noroc cu momentele astea de respiro din puscarie ca-si fac si ei ordine in ganduri, asternand cu pixul pe hartie si impartasind cu noi ceea ce au acumulat (intelectual) in viata.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by