Adrian Gurzau, sub control judiciar. Instanta suprema respinge cererea DNA de arestare preventiva

de I.C.     HotNews.ro
Vineri, 7 octombrie 2016, 14:26 Dosare Anticoruptie


Adrian Gurzau
Foto: Facebook - Adrian Gurzau
Instanta suprema a respins, vineri, cererea DNA de arestare preventiva a lui Adrian Gurzau si a dispus masura controlului judiciar pentru 60 de zile, in dosarul in care deputatul PMP este acuzat de trafic de influenta legat de favorizarea societatii Carpatica Asig. Decizia nu este definitiva si poate fi contestata la Inalta Curte de Casatie si Justitie, informeaza news.ro.

Camera Deputatilor a decis marti, prin vot secret, ca deputatul PMP Adrian Gurzau poate fi arestat dupa ce a respins retinerea parlamentarului. La votul privind arestarea au fost prezenti 238 de deputati, 124 votand ''pentru'' si 114 ''impotriva''. Parlamentarul le-a cerut marti deputatilor sa repinga cererea de retinere si arestare a sa invocandu-i pe cei ''trei copii minori de acasa'' si pe cei ''doi parinti pensionari'' si spunand ca de dupa gratii nu s-ar putea apara ''ca orice alt om din aceasta tara'', relateaza Mediafax.

Procurorii DNA au cerut Camerei Deputatilor incuviintarea retinerii si a arestarii preventive a deputatului PMP Adrian Gurzau, acesta fiind acuzat de trafic de influenta in dosarul in care a fost retinuta Angela Toncescu, fost presedinte al Consiliului de Administratie al S.C Carpatica Asig.

"In perioada 8 aprilie 2015 - 1 noiembrie 2015, inculpata Toncescu Angela, membru si incepand cu data de 2 iulie 2015, presedinte al Consiliului de Administratie al SC Carpatica Asig SA, i-a promis inculpatului Gurzau Adrian, deputat in Parlamentul Romaniei si administrator in fapt al unei firme, care a si acceptat promisiunea, intocmirea unui contract de prestari servicii intre firma respectiva, in calitate de prestator si SC Carpatica Asig SA, in calitate de beneficiar", a anuntat DNA intr-un comunicat de presa.

Potrivit sursei citate, contractul a fost incheiat la data de 2 noiembrie 2015, iar obiectul acestuia il constituia "furnizarea, de catre firma controlata de deputat, a unor servicii specializate de <<relatii clienti, info-line, contact center vanzare si marketing'>>, pe o durata minima de 5 ani", valoarea totala fiind de 270.000 de euro.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























530 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    firesc (Vineri, 7 octombrie 2016, 15:04)

    srpc [utilizator]

    deneau' a luat-o razna cu arestarile! aia chiar nu stiu alta metoda decat "baga-l la beci, streseaza-l si va semna orice"?


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by