Dosarul in care Olguta Vasilescu este acuzata de fapte de coruptie, retrimis de Tribunalul Bucuresti la DNA

de Alina Neagu     HotNews.ro
Vineri, 7 octombrie 2016, 10:59 Dosare Anticoruptie


Lia Olguta Vasilescu
Foto: Facebook - Lia Olguta Vasilescu
Tribunalul Bucuresti a decis sa retrimita la Directia Nationala Anticoruptie dosarul in care primarul Craiovei, Lia Olguta Vasilescu, este acuzata de luare de mita si spalare de bani, pentru ca procurorii sa precizeze care sunt obiectul si limitele judecarii in cazul lui Vasilescu, insa decizia instantei nu este definitiva, anunta News.ro.

"Restituie cauza la Parchetul de pe langa ICCJ - DNA Sectia de Combatere a Coruptiei constatand neregularitatea actului de sesizare a instantei care atrage imposibilitatea stabilirii obiectului si limitelor judecatii cu privire la inculpatii Radu Cosmin Preda, Elena Daniela Popescu si Lia Olguta Vasilescu", se arata in decizia Tribunalului Bucuresti.

De asemenea, instanta a mentinut dispozitiile incheierii de sedinta din 20 septembrie, pronuntata de judecatorul de camera preliminara, care constata "nulitatea relativa a actelor de urmarire penala privind pe inculpata Lia Olguta Vasilescu, prin incalcarea dreptului acesteia la aparare".

Decizia instantei poate fi contestata in termen de trei zile de la comunicare.

Pe 20 septembrie, Tribunalul Bucuresti a stabilit ca procurorii DNA ar fi incalcat, pe parcursul anchetei, dreptul la aparare al Liei Olguta Vasilescu in dosarul de coruptie si a constatat nulitatea relativa a actelor de urmarire penala.

In plus, Tribunalul Bucuresti a exclus actele de urmarire penala "efectuate de ofiterii de politie judiciara fara a avea delegarea procurorului de caz".

Instanta a exclus si proba constand in interceptarea convorbirii ambientale dintre Ion Vlasceanu Ion si Ionut Parvulescu Ionut, din 19 februarie, "aceasta fiind obtinuta in mod nelegal". Este vorba despre declaratiile martorilor Constantin Selavartea, Ion Vlasceanu Ion, Gabriela Miereanu Gabriela, precum si de denuntul formulat de Ionut Cosmin Parvulescu, pe 7 martie 2016.

Primarul Craiovei, Olguta Vasilescu, a fost trimisa in judecata pe 19 iulie intr-un dosar in care este acuzata de luare de mita si spalare de bani. In acelasi dosar sunt judecati, de Tribunalul Bucuresti, Radu Cosmin Preda, administratorul public al Craiovei, si Elena Daniela Popescu, reprezentant al unei asociatii nonprofit.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, in anul 2012, cu prilejul campaniei electorale pentru alegerea primarului municipiului Craiova, mai multi oameni de afaceri au fost determinati de Olguta Vasilescu, personal sau prin intermediul unor persoane din echipa de campanie, sa faca diverse sponsorizari.

Procurorii spun ca, in cadrul "donatiilor", Olguta Vasilescu ar fi primit de la un om de afaceri, "ca urmare a exercitarii influentei sale politice", suma de 25.000 de euro pentru plata concertului sustinut de un artist strain. Acesti bani si alti 25.000 de euro, a caror provenienta nu a fost stabilita de anchetatori, ar fi fost dati in preziua concertului din 14 mai 2012, unui organizator de evenimente, care a dat intreaga suma staff-ului artistului, conform contractului depus la dosarul cauzei.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























2726 vizualizari

  • -14 (16 voturi)    
    Noi suntem DNA... (Vineri, 7 octombrie 2016, 11:03)

    Mazeta [utilizator]

    .... și nu știm să facem dosare ca lumea.
    • +3 (5 voturi)    
      Mafioata roșie kaghebista craiolguta (Vineri, 7 octombrie 2016, 12:17)

      andreitr [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

      își închipuie că n-o să dea socoteală în fața nimănui pentru jaful pe care l-a făcut. Mafia din care face parte ar trebui trimisa la canal pentru că pușcăria e un lux prea mare pentru ei. Hai DNA!
  • -9 (13 voturi)    
    Ce ti-e si cu coruptii astia,au lipici domnule (Vineri, 7 octombrie 2016, 11:08)

    xrogo [utilizator]

    la judecatori,nu-i cred pe vajnicii procurori DNA care se dau de ceasul mortii,cu procedee mai mult sau mai putin legale,sa le dovedeasca neaparat vinovatia!
  • +9 (9 voturi)    
    Ups! Poate ca nu scapa Pitzi de bulau (Vineri, 7 octombrie 2016, 11:10)

    potaissa [utilizator]

    ar fi de vis!
  • -7 (13 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Vineri, 7 octombrie 2016, 11:35)

    [anonim]

  • +2 (4 voturi)    
    bullshit (Vineri, 7 octombrie 2016, 12:24)

    ..13 [utilizator]

    In noul cod penal apare aceasta noua metoda de filtrare a dosarelor.

    In cazul Olgutei&Co este un ABUZ - pentru a intelege situatia sa definim situatia in care se restituie un dosar
    :
    a) în urma sesizării conducătorului parchetului care a emis rechizitoriul, în condiţiile art. 344 alin. (6), nu s-au luat măsuri pentru acoperirea omisiunilor;

    b) TOATE probele din cursul urmăririi penale au fost administrate cu încălcarea prevederilor legale.

    c) sesizarea instanţei este nelegală

    Se poate vedea repede ca dosarul respectiv nu se afla in nici una din cele 3 situatii asa ca ma astept ca DNA-ul sa conteste aceasta decizie.

    Dar toate acestea o fac pe Olguta mai vesela.
    Cred sincer insa ca tot la Bulau va ajunge.
  • +1 (3 voturi)    
    Nu trebuie sa fi de specialitate (Vineri, 7 octombrie 2016, 12:44)

    Susufler0 [utilizator]

    ca sa realizezi ca procurorul care a lucrat la cazul Vasileascai, fie a fost beat pe aproape intreaga perioada a urmaririi penale, fie este extrem de slab pregatit, fie a actionat ilegal cu buna stiinta, incalcand in mod premeditat cele mai elementare reguli procedural-penale obligatorii in desfasurarea unei urmariri penale.
    Daca esti de specialitate poti trage o serie de concluzii specifice, ce nu isi au insa locul intr-un comentariu scris pe un forum al unui site generalist.

    Deci, in lipsa celor trei explicatii enumerate mai sus, devine imposibil de inteles cum de niste ofiteri de politie judiciara s-au apucat sa stranga de capul lor diverse probe in acuzare, neavand in acest sens ordinul procurorului de caz!

    Devine imposibil de inteles cum de procurorul a incalcat dreptul de aparare al inculpatului, neprezentandu-i actele procedurale facute in acuzare, pt ca acesta sa poata sa se apere(eventual)!

    Ba da, devine posibil de inteles in momentul in care procurorul, la incheierea anchetei penale, este obligat de lege (cod proc. pen) sa prezinte inculpatului materialul de urmarire penala, moment in care inculpatul si avocatii sai constata ca habar n-au avut de existenta unor probe, in functie de care ar fi putut sa-si organizeze apararea si sa le combata, (sau nu, dar asta nu conteaza!)

    Dupa parerea mea cauza este moarta!

    Denuntul dat in mod ilegal si anulat, deja spune denuntatorul ca i-a fost smuls impotriva vointei sale; declaratiile de martori(vreo 7-8)asijderea. Restul probelor anulate (inregistrari ambientale,de exemplu) sunt pierdute pe vecie.

    Nu o simpatizez absolut de loc pe Olguta Vasilescu, cred ca de savarsit a savarsit fapte penale in calitate de primar al Craiovei, dar nici nu pot inghiti felul in care un procuror a vrut sa o "incalte" calcand el cu bocancii pe drepturile constitutionale ale pesedisto-peremistei.

    PS. Acum ca sa se umple definitiv de rusine nu mai lipseste decat ca DNA sa atace masura TMB!

    PPS. DNA Ploiesti, DNA Craiova?!?
  • +2 (4 voturi)    
    Procurorii nu sunt perfecti, mai gresesc. (Vineri, 7 octombrie 2016, 12:55)

    Comentatorul-x [utilizator]

    Sa fim seriosi, nimeni nu e perfect. Ok, au gresit un dosar, trebuie sa-l refaca.
    Cine a zis ca DNA e perfect ? Nu e, mai pierde in instanta, nu castiga tot timpul.
    Ce e grav in acest caz, e ca se induce teama omului normal de a reclama abuzuri. Domnul de la Craiova care a reclamat-o pe Olguta Vasilescu a fost suspus unor presiuni uriase, a fost jignit in toate felurile, santajat, intr-un cuvant umilit.
    Acum intreb, daca maine un alt primar face ceva susceptibil de abuz sau coruptie, va mai avea un cetatean normal curaj sa-l reclame ?
    Eu cred ca nu.
    Dosarul asta are o importanta mare, e un indicator al modului cum este tratat un cetatean in fata autoritatii.
  • 0 (0 voturi)    
    la ... (Vineri, 7 octombrie 2016, 14:18)

    dagenia [utilizator]

    .... MULTI ani, Olgutei PRM-PSD-ista!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by