Gabriel Sandu, fost ministru al Comunicatiilor: Nu exista ministru in Romania care sa nu fie conditionat sa finanteze partidele. O campanie electorala costa 60 de milioane de euro

de Alina Neagu     HotNews.ro
Luni, 3 octombrie 2016, 17:13 Dosare Anticoruptie


Gabriel Sandu, fostul ministru al Comunicatiilor (foto arhiva)
Foto: Agerpres
Gabriel Sandu, fost ministru al Comunicatiilor condamnat, luni, de Inalta Curte de Casatie si Justitie la 3 ani de inchisoare cu executare in dosarul Microsoft, a sustinut, dupa aflarea sentintei, ca "Nu exista niciun ministru in Romania care sa fi ajuns ministru fara sa fie conditionat sa finanteze partidele. O campanie electorala costa 60 de milioane de euro. Toti ministrii sunt conditionati sa finanteze partidele".

Gabriel Sandu a mai afirmat ca "Se facea repartitie, eu primeam nota scrisa de la fiecare presedinte de filiala cu fiecare om care trebuie angajat".

El a mai spus ca "Cu mine au negociat directorii Microsoft" si ca in acest caz "serviciile nu sunt fictive, sunt nelivrate. Este forma prin care s-a eludat legea."

Intrebat daca este pregatit pentru executarea pedepsei, Gabriel Sandu a raspuns ca "nu sunt pregatit. Am un baiat de 3 ani, mai am unul de 22".

"Astazi, eu puteam sa fiu achitat. Asta a fost o executie. Sper ca eu sa fiu ultimul executat politic de catre ICCJ", a incheiat fostul ministru al Comunicatiilor.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























5607 vizualizari

  • +19 (21 voturi)    
    Eu, dimpotriva... (Luni, 3 octombrie 2016, 17:19)

    aladdin [utilizator]

    Sper sa fiti "executati" cat mai multi.
  • +17 (17 voturi)    
    Se impune (Luni, 3 octombrie 2016, 17:19)

    Ochii_pe_voi [utilizator]

    Atunci toti trebuie sa ajunga dupa gratii, daca au furat din banii pubilci. Pentru minim 10 ani. Or, vad ca multi sunt in libertate, unii chiar candideaza din nou. Tara de doi lei!
    • +3 (3 voturi)    
      Dar miile de tampiti angajati in ministere?? (Marţi, 4 octombrie 2016, 9:46)

      rov [utilizator] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

      cine ne scapa de ei?
      Ca hotu' iti fura banii, dar tampitu' te baga-n prapastie...
  • +20 (20 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Luni, 3 octombrie 2016, 17:26)

    [anonim]

  • +13 (13 voturi)    
    Așa e, dar tot infracțiune rămâne (Luni, 3 octombrie 2016, 17:41)

    Harald [utilizator]

    Chiar dacă miniștrii fură bani publici într-un mod organizat pentru a finanța partide și campanii electorale, furtul tot furt rămâne.

    Gabriel Sandu și Gheorghe Ștefan trebuie să facă destulă închisoare încât să fie învățătură de minte și pentru viitorii miniștri sau primari.
  • +7 (7 voturi)    
    Haha (Luni, 3 octombrie 2016, 17:46)

    karula [utilizator]

    Mai conditionatilor, nu breti voi sa ne lasati in pace. Hai, nu va mai faceti viata grea..
  • +6 (6 voturi)    
    Opa ! (Luni, 3 octombrie 2016, 18:37)

    adrian88000 [utilizator]

    Foarte interesant ! Ia sa ne spuna nenea Sandu cam care era calculul. De cate ori mai multi bani fura decat dadea la partid , ca sa-i renteze si lui.
    Ca doar nu ne-o crede tampiti sa ne imaginam ca aducea bani de acasa ! ?
    Despre Abramburica stie ceva concret ? Asta a fost cam mult timp ministru la invatamant. Asta de unde lua bani ca sa fie ministru ? Din salariul de bugetar ?
    • +4 (4 voturi)    
      Lucrurile erau destul de simple (Luni, 3 octombrie 2016, 19:39)

      cartofil [utilizator] i-a raspuns lui adrian88000

      Toti cu functie de executie trebuiau sa deconteze la partid sau, mai corect zis, la sistem. Nu faceau asta, zburau. Mai era cate unul care credea ca a fost numit director pentru ca era frumos sau capabil. Se lamurea repede care era realitatea si daca nu corespundea, valea cu el. Binenteles ca daca-ti puneai fundul la bataia, trebuia sa fii tampit sa o faci degeaba. Adica furai si tu. Si furai cat te tineau puterile. Spatele ti-l asigura sistemul. Acum sunt fracturi in sistem, sunt prea putini bani de furat si unii trebuie scosi din schema. Este si motivul evenimentelor din ultima perioada.
  • +2 (2 voturi)    
    CEL MAI IEFTIN (Luni, 3 octombrie 2016, 20:34)

    dincannes [utilizator]

    este tragerea la sorti; nici-o campanie!
  • +5 (5 voturi)    
    Nea ministru' (Luni, 3 octombrie 2016, 20:42)

    hsl [utilizator]

    când ți s-a propus matale funcția nu exista DNA?
    Știi ce face un om corect când i se propune să săvârșească o infracțiune? Se duce frumos la poliție sau la parchet, spune povestea și colaborează pentru ca oamenii răi - care cer bani pentru finanțarea partidelor - să intre la bulău.
    Ai ieșit măcar prin presă ca să le spui cetățenilor: „gigi de la partidul P mi-a cerut bani ca să fiu numit ministru”; ai spus celor din partidului respectiv: „bă nenorociților, eu am capacitatea de a fi un ministru extraordinar și vreau funcția ca să lucrez pentru binele cetățeanului și al țării, cum vă închipuiți voi că aș fi atât de mizerabil încât să vă dau șpagă pentru asta”?
    Cum, n-ai făcut nici asta?!
    Păi și-acum ce vrei de la noi, milă, compasiune, considerație?
    Du-te, măh, sănătos după gratii, acolo unde ți-este locul.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by