Bogdan Olteanu ramane in arest la domiciliu insa are permisiunea de lua legatura cu parintii si cu fosta sotie, a decis ICCJ

de V.M.     HotNews.ro
Vineri, 30 septembrie 2016, 21:57 Dosare Anticoruptie


Bogdan Olteanu
Foto: AGERPRES
Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) au dispus, vineri seara, eliminarea interdictiei lui Bogdan Olteanu de a lua legatura cu parintii si fosta sotie insa i-au respins cererea de inlocuire a arestului la domiciliu, decizia fiind definitiva.

Bogdan Olteanu poate lua legatura cu parintii sai, Olteanu Ecaterina si Danut Oltanu si cu fosta sa sotie, Cristina Andone, in urma deciziei de vineri seara a magistratilor de la ICCJ, decizia instantei fiind definitiva, informeaza News.ro.

In contestatia formulata de Bogdan Olteanu, acesta atacase, in principal, decizia de prelungire a arestului la domiciliu insa acest capat de cerere nu a fost acceptat de judecatorii instantei supreme.

Fostul viceguvernator al BNR, Bogdan Olteanu, eliberat la inceputul lunii din arestul preventiv si plasat in arest la domiciliu, a avut interdictia impusa de judecatori de a se intalni si a discuta cu mai multe persoane, printre care s-au numarrat parintii sai, si fosta lui sotie, care urmau sa fie audiati ca martori in dosarul de coruptie, in privinta modalitatii de dobandire a averii.

Procurorii au aratat, in referatul prin care au cerut instantei supreme arestarea preventiva, ca in 31 iulie 2008, Bogdan Olteanu, la data faptelor, presedinte al Camerei Deputatilor, a mers in Delta Dunarii cu un elicopter pus la dispozitie de omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu. In urma discutiilor, omul de afaceri i-ar fi promis suma de un milion de euro pentru numirea jurnalistului Liviu Mihaiu in functia de guvernator al Deltei Dunarii.

Transferul banilor ceruti de Bogdan Olteanu ar fi fost facut dintr-un cont bancar deschis in Cipru intr-unul din Bulgaria, deschis de o firma inregistrata in Delaware, Statele Unite. Din contul din Bulgaria, banii au fost retrasi in numerar in trei transe, in 28-30 octombrie 2008, au mai stabilit procurorii.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























270 vizualizari

  • +1 (1 vot)    
    La bulău pe când? (Vineri, 30 septembrie 2016, 22:04)

    Ochii_pe_voi [utilizator]

    Cât o va lungi „Justiția” română până să-l vedem în zeghe vreo 10 ani?


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by