Inca un dosar la DNA pentru primarul Brasovului. Scripcaru este acuzat ca a pus un director din subordine sa cumpere patru masini pe care le-a folosit in interes personal

de G.S.     HotNews.ro
Miercuri, 28 septembrie 2016, 15:42 Dosare Anticoruptie


George Scripcaru
Foto: Arhiva personala
DNA Brasov demarat actiunea penala si l-a pus sub control judiciar pentru 60 de zile pe George Scripcaru, primar al Brasovului, acesta fiind acuzat a determinat un director al unei societati din subordinea Primariei sa achizitioneze, succesiv, patru masini, pe care le-a folosit in interes personal in perioada 2007-2015.  

Potrivit unui comunicat DNA, prejudiciul rezultat este de peste 630.000 lei.  

De asemenea, Scripcaru ar fi cerut ca amenzile rutiere care vin sa fie atribuite vreunui angajat, lucru care s-a intamplat in martie 2009. 

Primarul Brasovului este acuzat de abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, in forma continuata si de participatie improprie la abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul folos necuvenit.

In ordonanta procurorilor se arata ca, in cauza, exista date si probe care contureaza urmatoarea stare de fapt: 

"In perioada 2007 - 2015, inculpatul Scripcaru George, in calitatea mentionata mai sus, si-a exercitat influenta reala asupra directorului general al unei societati din subordinea Primariei municipiului Brasov si l-a determinat sa-si incalce atributiile de serviciu si sa achizitioneze succesiv, pe parcursul celor noua ani, patru autoturisme marca Skoda Superb ce au fost puse ulterior, in mod formal, la dispozitia primariei Brasov, semnandu-se in acest sens mai multe contracte si acte aditionale.

Scopurile urmarite de edil au fost obtinerea unor foloase necuvenite pentru sine, constand in folosinta exclusiva a masinilor respective, dar si neplata costurilor pentru intretinerea/utilizarea acestora (vinieta, asigurarea CASCO, RCA, ITP, revizii si reparatii).  

Ulterior, pentru a ascunde faptul ca autoturismele date in mod succesiv in folosinta Primariei Brasov sunt utilizate in interesul sau personal, inculpatul Scripcaru George a solicitat aceluiasi director ca, in cazul in care pe adresa societatii vor veni solicitari din partea Politiei Rutiere, sa fie comunicat numele vreunui angajat, care astfel sa fie sanctionat contraventional in locul edilului.  

Urmare a acestui demers, la data de 12 martie 2009, a fost incheiat un proces verbal prin care o alta persoana a fost sanctionata contraventional cu amenda in valoare de 120 lei si 2 puncte penalizare, mentionandu-se ca a depasit viteza maxim admisa in localitate, in timp ce conducea unul din autoturismele respective.  

In realitate, autoturismul fusese condus de inculpat, rezultatul fiind obtinerea pentru acesta din urma de foloase necuvenite,constand in aceea ca nu figureaza in evidentele Politiei cu sanctiuni contraventionale si nu a platit amenda respectiva. 

Consecinta acestei conduite infractionale a fost prejudicierea societatii respective cu suma totala de 630.567,28 lei reprezentand valoarea masinilor achizitionate si cheltuielile suportate cu intretinerea/utilizarea acestora."

Comunicatul DNA de miercuri vine la nici doua saptamani dupa ce Directia Anticoruptie a anuntat ca Scripcaru, si fostul presedinte al Consiliului Judetean Brasov, Aristotel Cancescu, sunt urmariti penal de procurorii DNA intr-un nou dosar, pentru abuz in serviciu. 

De asemenea, in februarie anul acesta, primarul municipiului Brasov, , a fost trimis in judecata, sub control judiciar, de procurorii DNA pentru mai multe infractiuni, printre care si luare de mita.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























1936 vizualizari

  • +2 (4 voturi)    
    de ce nu scrieti si partidul ? (Miercuri, 28 septembrie 2016, 16:30)

    NumaZic [utilizator]

    Acum se da independent, dar ce a fost in perioada din care sunt acuzatiile ? Va spune eu: PD, PD-L, PNL. Devenit recent independent.
    • 0 (2 voturi)    
      da, corect (Miercuri, 28 septembrie 2016, 17:39)

      om simplu din multime [utilizator] i-a raspuns lui NumaZic

      de acolo i se trage.

      urmeaza alt dosar, ca o firma i'a dat spaga o trotineta, pt. fi'so.

      apropo, cum de bombonel a scapat cu numai doua condamnari ?!
      nicio problema cu campania, vreo chestie de abuz in serviciu, ca stim ca la spaga a fost mare maestru ?...

      se pare ca dna a depasit tapele ilici bombonel...

      herr giohanis nu vede un pericol la cornu.
  • +2 (2 voturi)    
    Daca cercetati mai bine... (Miercuri, 28 septembrie 2016, 17:38)

    cartofil [utilizator]

    veti descoperi schema asta in fiecare judet, la multe persoane cu functii de conducere. Ati vazut cumva ce masini conduc sefii Politiei sau chiar functii mai mici? Daca-i cauti in declaratia de avere n-au nimic. De Bucuresti ce sa mai spun. Cred ca se vor decsoperi multe mii de masini care sunt folosite in scop personal. Parca la o fost ministra a muncii, sotul (culmea, cu certificat de handicapat) conducea masina ministerului in scop absolut personal. Chiar ca seamana cu o razbunare politica. Este clar ca este un abuz dar de ce nu mai urmaresti si alte cateva mii de abuzuri similare (sau macar cateva zeci, ca pentru mai multe probabil ca nu aveti forte). Inspectoratele scolare din fiecare judet au cumparat acum vreo 10 ani niste Toyota extrem de scumpe (de la Haysam), pentru deplasarea in zonele greu accesibile din judet, a inspectorilor. Cine a folosit aceste masini? Bineteles ca sefii inspectoratelor, in interes absolut personal. Na, ca v-am oferit eu 40 de cazuri de cercetat.
  • 0 (2 voturi)    
    penibil...... (Miercuri, 28 septembrie 2016, 18:48)

    SeverDiculescu [utilizator]

    omul a reconstruit un oras si e anchetat ca s-a dus acasa cu o skoda.De toata jena...
    • -1 (1 vot)    
      De acord cu dumneavoastra (Miercuri, 28 septembrie 2016, 20:01)

      Inna100 [utilizator] i-a raspuns lui SeverDiculescu

      Si acelasi lucru pot spune si despre inca 2 primari: Primarul de la Baia Mare, si Primarul orasului Sinaia. Oamenii acestia chiar au facut ceva. Chiar daca au deranjat rechini, se pot reconsidera acuzatiile.
      Bine ca toti hotii de paduri, de pamanturi, de industrie, toti cei ce intradevar au vandalizat Romania, nu platesc. Se inmultesc. TRebuie sa ne rugam la Dumnezeu sa se faca dreptate
    • 0 (0 voturi)    
      Putea sa ia o masina din banii primariei (Miercuri, 28 septembrie 2016, 22:21)

      cartofil [utilizator] i-a raspuns lui SeverDiculescu

      Asa au facut toti primarii. Dar, probabil pentru imagine, a preferat schema asta. Nu folosea sofer ca sa vada pe unde merge si ce face primarul (masina primariei trebuie sa aiba sofer) si o Skoda nu atrage atentia. Intr-un fel sau altul banii astia tot se cheltuiau, de primarie sau de o firma in subordinea primariei - pentru contribuabil si statul roman - tot aia. Ba, daca plateai si soferul, dadeai si mai multi bani. Deci clar, miscare politica. La fel si cu Cancescu, care si-a facut banii cand era senator, nu cand a fost in Consiliul Judetean - si care a facut mult bine Brasovului.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by