Kovesi: In unele situatii judecatorul exclude probe sau cere procurorului sa faca anumite completari, asta nu inseamna ca dosarul nu isi urmeaza cursul

de G.S.     HotNews.ro
Miercuri, 28 septembrie 2016, 15:00 Dosare Anticoruptie


Laura Codruta Kovesi
Foto: Agerpres/AP
Procurorul-sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi, sustine ca sunt situatii in care anumite probe sunt excluse, dar ca acest lucru nu inseamna ca dosarul nu isi urmeaza cursul. 

"Sunt situatii in care judecatorul (n.r - camera preliminara) apreciaza ca anumite probe trebuie excluse sau apreciaza ca procurorul trebuie sa faca anumite completari sau sa remedieze anumite chestiuni de procedura. (...) Am observat ca in spatiul public, de foarte multe ori, cand se intampla aceasta procedura, se creeaza confuzie ca dosarul este finalizat, ca dosarul a fost restituit la procurori, ca au fost excluse toate probele. Ceea ce nu este adevarat. (...) Sunt situatii in care anumite probe sunt excluse dar acest lucru nu inseamna ca dosarul nu isi urmeaza cursul. Acest lucru nu inseamna ca acuzatia s-a bazat doar pe o singura proba si acest lucru nu inseamna ca procurorul in termenul pe care judecatorul il stabileste nu poate sa indrepte anumite proceduri pe care le-a desfasurat in cursul urmaririi penale", a declarat Kovesi, intr-un interviu acordat Agerpres. 

Ea a mai afirmat ca, in acest an, DNA a trimis in judecata in jur de 800 de persoane si ca au fost condamnate definitiv de catre instantele de judecata aproximativ 600 de persoane. 

"Procentul de achitari este la acelasi nivel ca si in anii trecuti, deci nu este nimic ca sa ne ingrijoreze. Dimpotriva, calitatea dosarelor spun ca este buna, avand in vedere ca procentul de condamnari in ultimii ani a fost in jur de 90%", a adaugat sefa DNA.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1334 vizualizari

  • +1 (1 vot)    
    Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 28 septembrie 2016, 15:17)

    [anonim]

    • 0 (0 voturi)    
      drepturile omului (Miercuri, 28 septembrie 2016, 21:36)

      victor L [utilizator] i-a raspuns lui

      sint un lux, ne spune cineva.
  • +1 (3 voturi)    
    Cand judecatorul exclude probe ca fiind (Miercuri, 28 septembrie 2016, 15:43)

    xrogo [utilizator]

    ilegale,procesul continua si nimeni nu-l intraba pe procurorul care a facut ilegalitatea de sanatate(mintala)?


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by