Melania Vergu, condamnata definitiv la un an inchisoare cu suspendare

de R.M.     HotNews.ro
Marţi, 27 septembrie 2016, 13:11 Dosare Anticoruptie


Melania Vergu, care a detinut functia de consilier personal al fostului ministru al Educatiei, Daniel Funeriu, a fost condamnata definitiv de Inalta Curte de Casatie si Justitie la un an de inchisoare cu suspendare, intr-un dosar in care a fost trimisa in judecata de DNA pentru fraude cu fonduri europene, anunta Agerpres.

Initial, in noiembrie 2014, Melanie Vergu a primit o condamnare de 4 ani inchisoare cu executare la Curtea de Apel Bucuresti, insa magistratii de la ICCJ i-au admis apelul si au scazut pedeapsa la un an cu suspendare, cu un termen de incercare de 3 ani.

Mai mult, in timp ce Curtea de Apel Bucuresti a dispus confiscarea a 6.492.653 lei de la Melania Vergu, instanta suprema a dispus acum ca suma confiscata sa fie de 8.650 lei, fiind redus si cuantumul cheltuielilor judiciare de la 8.000 lei la 6.000 lei.

Decizia este definitiva.

In decembrie 2012, Melania Vergu, fost consilier personal al ministrului Educatiei, administrator si asociat al SC Edu Tim Consultanta Europeana, a fost trimisa in judecata de DNA pentru fraudarea fondurilor POSDRU.

Acuzatiile care i se aduceau erau: folosirea sau prezentarea de documente ori declaratii false, inexacte sau incorecte care are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunitatilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori in numele lor, in forma continuata, inselaciune, in forma continuata, si conflict de interese.

Potrivit DNA, in 8 octombrie 2008, Melania Vergu, in calitate de administrator si asociat al unei firme, a formulat la Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane (AM POSDRU) o cerere de finantare in vederea obtinerii de fonduri europene si, cu aceasta ocazie, a prezentat documente si declaratii inexacte in care a consemnat date nereale referitoare la conditiile pe care le indeplinea societatea sa in vederea accesarii unor sume acordate prin programul POSDRU (ex. numarul de angajati, profitul si cifra de afaceri, experienta in domeniul formarii profesionale etc.).

'Ca urmare, firma a devenit beneficiar de fonduri europene in vederea punerii in practica a proiectului intitulat 'Practica sa inveti, invata sa practici'. In cadrul acestui proiect, in cererea de rambursare din data de 1 iulie 2010, inculpata Vergu a mentionat date nereale referitoare la munca prestata in vederea obtinerii de date referitoare la programele de pregatire practica pentru elevi si studenti. In realitate, aceste date au fost obtinute de Melania Vergu, care, in calitatea sa de consilier personal al ministrului Invatamantului, a formulat doua adrese catre unitatile de invatamant superior si inspectoratele scolare', sustineau procurorii.

De asemenea, Melania Vergu, in calitate de reprezentant al societatii, a mai formulat doua cereri de rambursare in care a consemnat date nereale referitoare la cheltuielile efectuate in cadrul proiectului.

'In aceasta modalitate, SC Edu Tim Consultanta Europeana a obtinut pe nedrept suma de aproape 6,5 milioane lei, reprezentand fonduri europene si de la bugetul national. In vederea recuperarii acestui prejudiciu, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurator asupra a doua imobile apartinand inculpatei Vergu', precizau procurorii.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























5832 vizualizari

  • -5 (15 voturi)    
    vai de mine (Marţi, 27 septembrie 2016, 13:29)

    NumaZic [utilizator]

    inca unul din guvernul Boc ?
    • +5 (9 voturi)    
      Vai de tine ! (Marţi, 27 septembrie 2016, 13:52)

      Bogdan_100 [utilizator] i-a raspuns lui NumaZic

      E cam 50:1 pentru psd.
      • -1 (1 vot)    
        cred ca nu prea urmaresti stirile (Miercuri, 28 septembrie 2016, 11:57)

        NumaZic [utilizator] i-a raspuns lui Bogdan_100

        s-ar putea sa fie 100:100. Diferenta e ca cei 100 din PDL sunt 100% din oamenii care au detinut functii. Cei 100 de la PSD sunt 30% din cei care au detinut functii.
  • +3 (5 voturi)    
    Eu nu inteleg ceva. (Marţi, 27 septembrie 2016, 13:59)

    Ursuletul de Plus [utilizator]

    Daca e condamnata, inseamna ca e vinovata, presupun. Nu discut perioada condamnarii. Ce nu inteleg e, daca e vinovata, cele 6,5 milioane nu mai sunt obtinute pe nedrept? Doar 8.650 de lei sunt obtinuti pe nedrept?
  • +4 (4 voturi)    
    dadea lectii de morala (Marţi, 27 septembrie 2016, 14:06)

    king david hotel [utilizator]

    si economie pe vremea lui Funeriu! Era toata ziua la tv si explica ca profesorii traiesc bine din salariu.
    • -2 (2 voturi)    
      pai (Marţi, 27 septembrie 2016, 17:14)

      MicaS [utilizator] i-a raspuns lui king david hotel

      nu traiesc bine? Patru ore pe zi, daca le au si e alea, vacanta cat cuprinde, performante zero. Compara cu salariul si munca unui inginer intr-o firma privata ! Dar muncitorii si inginerii nu pot ameninta cu proteste ca nu-i baga nimeni in seama, o fac degeaba.
      Gandeste-te la acea contabila dintr-o scoala obscura din Suceava care avea salariul de 3600 lei !. O contabila de scoala !
      Pe ce lume traim?
      • +1 (1 vot)    
        pai (Miercuri, 28 septembrie 2016, 9:09)

        LaurentiuCatrina1 [utilizator] i-a raspuns lui MicaS

        de ce nu te faci tu profesor?
        • 0 (0 voturi)    
          pentru ca (Miercuri, 28 septembrie 2016, 17:43)

          MicaS [utilizator] i-a raspuns lui LaurentiuCatrina1

          am fost inginer , am lucrat in mediul privat, luam salariul odata la trei luni iar acum sunt pensionara si am o pensie de 1239 lei, cu vechimea completa.Din cauza asta nu pot fi de acord cu pretentiile bugetarilor.
  • +8 (8 voturi)    
    Justitie? (Marţi, 27 septembrie 2016, 14:17)

    Ochii_pe_voi [utilizator]

    Pe scurt: a furat bani europeni, s-a folosit de functia oficiala, a facut falsuri si a fost condamnata la .... 1 an cu suspendare. Cît de jos poate să decadă această ICCJR? Cum e posibil ca Justitia sa fie CEA MAI INVERSUNATA APARATOARE A HOTILOR DIN ROMANIA ? Un stat mafioti si o justitie care invita hotii sa fure cit mai mult - asta avem. RUSINEA EUROPEI!
    • -1 (5 voturi)    
      nu va pripiti (Marţi, 27 septembrie 2016, 14:44)

      codo [utilizator] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

      In articol aveti verdictul si citate din acuzatiile DNA. A facut, a dres - le spuneti numai pe baza celor sustinute de DNA. Asteptati sa cititi hotararea curtii si apoi mai comentati cu decaderea ICCJR. Asa ar fi normal.
  • -1 (1 vot)    
    de asta povestea cu donati pentru (Marţi, 27 septembrie 2016, 17:40)

    __alex__ [utilizator]

    "cumintenia pamantului" e vraja ca nu sunt bani. Nu sunt pentru ca nu se doresc. Doar din ce trebuia sa recupereze statul de la Vergu se cumparau cateva. Nu mai vorbim de Vantu, Nastase, Mitrea, Ghita, Sarbu, Ponta etc.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by