Judecatoarea Carmen Marinescu, fost presedinte al Tribunalului Olt, condamnata la 8 ani de inchisoare pentru luare de mita

de Alina Neagu     HotNews.ro
Vineri, 23 septembrie 2016, 21:16 Dosare Anticoruptie


Judecatoarea Carmen Marinescu, fost presedinte al Tribunalului Olt, a fost condamnata, vineri dupa-amiaza, de magistratii Curtii de Apel Craiova la 8 ani de inchisoare cu executare pentru luare de mita, trafic de influenta, spalare de bani si fals in declaratii, sentinta nefiind definitiva, anunta Mediafax. In acelasi dosar, sotul fostului presedinte al Tribunalului Olt, Iulius-Severus Marinescu, a fost condamnat la 3 ani de inchisoare, in timp ce avocatul Dumitru Cismaru a primit o condamnare de 3 ani si jumatate.

Decizia Curtii de Apel Craiova nu este definitiva.

Carmen Marinescu a primit si pedeapsa complementara a interzicerii dreptului de a fi aleasa in autoritatile publice sau in orice alte functii publice, dreptul de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat, dreptul de a exercita functia de magistrat, pe o perioada de 4 ani

Carmen Marinescu a fost trimisa in judecata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, la inceputul anului 2015, fiind acuzata de luare de mita, trafic de influenta, spalare de bani si fals in declaratii. Ea este judecata, sub control judiciar, de Curtea de Apel Craiova. In fata magistratilor craioveni au fost trimisi, in acelasi dosar, Iuliu-Severus Marinescu, sotul judecatoarei, alaturi de avocatul Dumitru Cismaru, dar si Ilie Buca, si acestia aflandu-se sub control judiciar.

Carmen Marinescu si sotul sau s-au aflat si in arest preventiv, timp de aproape doua luni, matrapazlacurile facute de fosta sefa a Tribunalului Olt iesind la iveala dupa un denunt al interlopului Sandu Anghel, zis Bercea Mondial.

Judecatoarea ar fi primit 200.000 de euro pentru a dispune cercetarea in libertate a lui Bercea, dar si pentru a pronunta o solutie favorabila pe fond. Procurorii spun ca la trei luni de la primirea sumei de bani, in luna decembrie 2011, judecatoarea si sotul acesteia au cumparat trei suprafete de teren - unul fiind cel din Slatina - si o casa, doua dintre achizitii nefiind trecute in declaratia de avere a magistratului.

Instanta a dispus si confiscarea de la Carmen Marinescu a sumei de 30.000 euro, dar si terenul in suprafata de 1.250 metri patrati, situat in comuna Corbu, judetul Constanta, pe care sotii Marinescu l-ar fi achizitionat cu banii din mita de la Bercea.

Magistratii Curtii de Apel au pastrat sechestrul asiguratoriu asupra urmatoarelor bunuri: apartament in municipiul Slatina, de 50,46 mp, avand o valoare impozabila de 144.980 lei.

De asemenea, s-a dispus pastrarea controlului judiciar, masura preventiva sub care se afla atat sotii Marinescu, cat si avocatul Dumitru Cismaru.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1954 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    Tot judetul ala Olt (Sâmbătă, 24 septembrie 2016, 5:20)

    John M. [utilizator]

    e penal. Si cand nu mai au loc escrocii unii de altii, o iau spre Bucuresti si intra in politica.
  • +2 (2 voturi)    
    Problema e daca (Sâmbătă, 24 septembrie 2016, 8:42)

    Canache [utilizator]

    i se da 18% in plus la leafa
  • -1 (1 vot)    
    Foarte bine ca si-au luat pedeapsa (Sâmbătă, 24 septembrie 2016, 8:46)

    xrogo [utilizator]

    meritata,dar totusi as intreba distinsii procurori de la DNA,unde sunt banii dati de Berce lui Mircica Basescu,ca nu ne spune nimeni!
  • +1 (1 vot)    
    Justitie (Sâmbătă, 24 septembrie 2016, 12:49)

    MPopa [utilizator]

    Sunt sigur ca daca nu o prindeau cu mana in bani aceasta doamna ar fi fost printre primii care sa strige ca magistratii merita si ei marire de salariu cu 18%. Ce excroci ordinari s-au strecurat in magistratura, ditamai presedinte de tribunal ia spaga la fel ca ultimul interlop.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by