Ioana Basescu, cercetata penal pentru instigare la abuz in serviciu si spalare de bani / Aceasta ar fi cerut 100.000 de lei de la o firma, bani cu care a plecat in Cuba cu concubinul sau

de R.M.     HotNews.ro
Joi, 22 septembrie 2016, 17:25 Dosare Anticoruptie


Ioana Basescu (Foto arhiva)
Foto: Agerpres
Ioana Basescu este cercetata penal de procurorii DNA pentru instigare la abuz in serviciu si spalare de bani, intr-un dosar in care mai este cercetata si Elena Udrea, in legatura cu finantarea campaniei prezidentiale din 2009. Procurorii o acuza pe aceasta ca a cerut achitarea unei facturi electorale de catre Oil Terminal, dar a folosit banii pentru a pleca in excursie in Cuba cu concubinul sau.

In acest dosar, potrivit unui comunicat al DNA, sunt cercetati:
  • Gheorghe Nastasia, la data faptei secretar general al Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, sub aspectul savarsirii infractiunii de luare de mita,
  • Victor Tarhon, la data faptei presedintele Consiliului Judetean Tulcea, sub aspectul savarsirii infractiunii de luare de mita,
  • Ioan Silviu Wagner, la data faptei director general al unei societati comerciale cu capital majoritar de stat (Oil Terminal), acuzat de abuz in serviciu daca functionarul a urmarit obtinerea unui folos pentru sine sau pentru altul,
  • Elena Udrea, "persoana implicata direct in campania unuia dintre candidatii la alegerile prezidentiale din 2009", in prezent deputat in Parlamentul Romaniei, sub aspectul savarsirii a 5 infractiuni de spalare de bani
  • Ioana Basescu, notar public, fiica presedintelui Romaniei in functie la acel moment, acuzata de instigare la abuz in serviciu daca functionarul a urmarit obtinerea unui folos pentru sine sau pentru altul, si instigare la spalare de bani (2 fapte),
  • Francesco Giovanni-Mario, om de afaceri, acuzat de evaziune fiscala si  spalare de bani (2 fapte).
Care sunt acuzatiile procurorilor:

IOANA BASESCU


In decembrie 2009, Ioana Basescu, fiica cea mai mare a presedintelui Basescu, i-ar fi cerut lui Wagner Silviu Ioan, director general al Oil Terminal, sa achite o factura fiscala despre care a spus ca reprezinta cheltuieli restante din campania pentru alegerile prezidentiale, care se desfasurase in toamna aceluiasi an.

In baza acestei solicitari, la data de 30 decembrie 2009, societatea reprezentata de Wagner ar fi incheiat un contract fictiv de prestari servicii cu o anumita firma, in valoare de 419.000 lei, pretul mentionat in cuprinsul contractului fiind indicat de Ioana Basescu, care a si intermediat incheierea tranzactiei.

In baza acestui contract, la data de 16 februarie 2010 s-a realizat plata sumei de 119.000 lei, diferenta de 300.000 lei nemaifiind virata din dispozitia lui Wagner Silviu Ioan, ca urmare a faptului ca nu a primit nici un document justificativ pentru suma achitata in avans.

Si de aceasta data, serviciile respective nu au fost prestate, societatea reprezentata de Wagner Silviu Ioan neavand nevoie reala de publicitate (avea un obiect de activitate cu consumatori captivi si nu mai achizitionase niciodata publicitate de asemenea valoare), potrivit procurorilor.

Mai mult, firma prestatoare nu desfasurase anterior acestui moment activitati comerciale semnificative si nu avea experienta relevanta in domeniul publicitatii. 

In 19 februarie 2010 (la doua zile de la incasarea banilor), firma respectiva a virat suma de 100.000 lei catre o societate administrata de Francesco Giovanni - Mario, care era in acea perioada concubinul Ioanei Basescu, potrivit procurorilor.

Intre cele doua societati nu au existat in realitate nici un fel de operatiuni comerciale, iar prin transferul bancar s-a urmarit exclusiv ascunderea originii infractionale a banilor proveniti din prejudicierea societatii de stat reprezentata de Wagner Silviu Ioan, potrivit sursei citate.

In februarie 2010, suma de bani obtinuta in maniera de mai sus a fost folosita in interes personal de Ioana Basescu si Francesco Giovanni - Mario pentru achitarea contravalorii unei excursii in Cuba si a cheltuielilor efectuate pe parcursul deplasarii.

GHEORGHE NASTASIA


In perioada octombrie - noiembrie 2009, un om de afaceri (martor in cauza), reprezentant al unei firme care avea incheiate contracte in valoare peste 20 de milioane de euro cu autoritati locale finantate de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, a fost contactat de Nastasia Gheorghe, in calitate de secretar general al institutiei respective.

Acesta i-a comunicat omului de afaceri ca urmeaza sa se aloce fonduri pentru demararea lucrarilor contractate si i-ar fi cerut suma de 900.000 de lei pentru a nu avea probleme pe viitor cu finantarea si plata contractelor pe care le avea in derulare, indicandu-i si numele societatii catre care urma sa se faca plata.

In perioada 27 noiembrie - 21 decembrie 2009, omul de afaceri a virat firmei respective, in doua transe, suma de 918.864 lei, in baza unui contract fictiv ce avea ca obiect prestarea unor servicii de publicitate, desi societatile administrate de omul de afaceri nu aveau nevoie de o campanie nationala de publicitate pentru promovarea unor proiecte locale, spun procurorii.

In realitate, banii ar fi fost folositi pentru plata unor servicii de publicitate stradala pentru campania electorala a presedintelui Traian Basescu.

VICTOR TARHON


In aceeasi maniera, cred procurorii, a procedat si Victor Tarhon, presedinte al Consiliului judetean Tulcea, care ar fi cerut unui om de afaceri (martor in cauza), suma de 700.000 lei. Societatea omului de afaceri incheiase anterior cu Consiliul Judetean Tulcea un contract finantat de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului cu o valoare de 50 milioane lei.

Astfel, in perioada 26 octombrie - 23 noiembrie 2009, societatea omului de afaceri a virat in conturile a 4 firme, in baza unor contracte fictive de consultanta si servicii de publicitate, suma totala de 691.029,63 lei.

Nici de aceasta data, serviciile respective nu au fost realizate in realitate, iar sumele de bani au fost folosite pentru plata unor servicii prestate in timpul campaniei electorale desfasurate in favoarea aceluiasi candidat, spun procurorii.

FRANCESCO GIOVANNI-MARIO

In 1 iulie 2009, Francesco Giovanni - Mario, administrator si unic asociat al unei firme, a incheiat un contract de prestari servicii cu o societate media, avand ca obiect lansarea a doua posturi de televiziune cu tematica muzicala si punerea la dispozitie de echipamente si aparatura audio-video.

Conform contractului, in schimbul acestor servicii societatea administrata de Francesco Giovanni - Mario a incasat de la firma respectiva suma totala de 2.500.000 lei. Veniturile si taxa pe valoarea adaugata colectata in maniera de mai sus nu se regasesc in declaratiile fiscale, iar impozitele corespunzatoare nu au fost platite catre bugetul de stat.

Astfel, bugetul de stat a fost prejudiciat cu suma totala de 735.098 lei (TVA in cuantum de 399.160 lei si impozit pe profit in cuantum de 335.938 lei).

Procurorii spun ca, la instigarea Ioanei Basescu, suma astfel obtinuta a fost folosita de Francesco Giovanni - Mario pentru plata unor servicii prestate in campania electorala desfasurata in cursul anului 2009 pentru alegerea presedintelui Romaniei. Transferurile bancare catre firmele care au prestat serviciile au fost justificate prin contracte fictive care aveau ca unic scop ascunderea provenientei infractionale a banilor.

Potrivit procurorilor, legatura dintre persoanele care obtineau banii pe cale nelegala si prestatorii de servicii legate de campanie era realizata de Elena Udrea.

"Aceasta conducea un staff de campanie informal al unuia dintre candidati (Elena Udrea, n.r.) si, din aceasta pozitie, coordona atat achizitiile de servicii de campanie, cat si persoanele care au actionat ca intermediari pentru platile realizate, astfel incat sumele de bani sa ajunga la societatile prestatoare", se arata in comunicatul DNA.

Procurorii au impus inculpatilor o serie de restrictii, printre care:
  • sa nu paraseasca Romania
  • sa nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele mentionate in ordonanta de dispunere a controlului judiciar.
In cazul in care aceste masuri sunt incalcate cu rea-credinta, masura controlului judiciar se poate inlocui cu masura arestului la domiciliu sau masura arestarii preventive, avertizeaza procurorii.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























13061 vizualizari

  • +20 (48 voturi)    
    Bravo (Joi, 22 septembrie 2016, 17:28)

    mitg [utilizator]

    Justitia sa-i puna pe toti la punct si sa faca tot posibilul ca banii furati (sau ce-a mai ramas din ei, putem scoate la licitate si posetele LV cumparate cu bani furati) sa fie recuperati.
    • -3 (37 voturi)    
      cam greu de recuperat cocktailurile (Joi, 22 septembrie 2016, 17:56)

      king david hotel [utilizator] i-a raspuns lui mitg

      si bronzul...dar poate le-a mai ramsa niste nisip printre degete si il returneaza poporului.


      Oare ce zic palmasii PDListi de huzurul sefilor lor?
    • +10 (40 voturi)    
      Chestia cu instigarea e penibila, zau asa! (Joi, 22 septembrie 2016, 18:20)

      AnticoruptieinRomania [utilizator] i-a raspuns lui mitg

      "Basescu la puscarie!" strigat pe stadioane pline de ratutiti platiti cu 50 de roni nu e instigare? Noi avem si filmulete...
      DNA-ule, sa fim rezon...
      • -2 (16 voturi)    
        dar Ponta la puscarie ? (Joi, 22 septembrie 2016, 22:22)

        NumaZic [utilizator] i-a raspuns lui AnticoruptieinRomania

        Nu e instigare ? Sau cand auzi pe aici pe cate unul ca vrea sa executam politicienii ?
      • -1 (3 voturi)    
        Nu exista instigare la ...puscarie ! (Vineri, 23 septembrie 2016, 12:47)

        deval [utilizator] i-a raspuns lui AnticoruptieinRomania

        Daca aveti probe legate de acte de coruptie mergeti la DNA ! Pentru injurii , la tribunal.
        Pentru "Basescu la puscarie" si multe altele mai urate Basescu nu a dat 10 ani in judecata pe nimeni, nu a aparat demnitatea INSTITUTIEI prezidentiale de laturi pentru ca a inteles ca asta ii radicaliza/mentinea fideli adeptii pe care deja ii avea !
    • +17 (23 voturi)    
      sa repet si pentru tine (Joi, 22 septembrie 2016, 22:21)

      NumaZic [utilizator] i-a raspuns lui mitg

      DNA nu e justitie. Bravo DNA pentru activitatea pe care o are, dar nu e justitie. Justitia este puterea judecatoreasca, iar DNA nu este puterea judecatoreasca.
  • +11 (69 voturi)    
    Comment sters de user (Joi, 22 septembrie 2016, 17:35)

    zet [anonim]

    • -15 (39 voturi)    
      corect (Joi, 22 septembrie 2016, 18:15)

      Mazeta [utilizator] i-a raspuns lui zet

      Susținem instituții, nu oameni. Kovesi anchetată! Hai DNA!
    • -4 (24 voturi)    
      spalati si spalati (Joi, 22 septembrie 2016, 18:32)

      Nevermind [utilizator] i-a raspuns lui zet

      Puteai tine cu pozitia lui base si fara sa-l cautionezi neconditionat pentru orice. Spalatii pe creier il adulau si cand reevalua vreun oprea si crea unpr ca sa aiba in continuare guvern boc xx si sa sifoneze bani. Acum unpr s-a intos la tatic:))))

      De ex, il detest pe base si pe sustinatorii orbi in orb, dar asta nu inseamna ca nu-i sustin si laud in continuare ideea cu eliminarea totala a pensiilor speciale. Ca dupa aia a facut un mic troc cu CURtea constitutionala si aia s-au exceptat primii, e clasic.
    • +25 (59 voturi)    
      Bai ametitule! (Joi, 22 septembrie 2016, 18:35)

      AnticoruptieinRomania [utilizator] i-a raspuns lui zet

      Basescu e cel mai bun lucru care i s-a intamplat acestei tari dupa ultimul razboi incoace. Cu bune si rele, fara el eram la rusi, vanduti de Nastase, Ponta, Dragnea, Voiculescu, Vantu, Ghita si ceilalti praduitori ai tarii.
      Daca eu te instig acum sa-mi dovedesti ca esti prost, sunt vinovat de prostia ta?...:)))
      • +4 (28 voturi)    
        Comment sters de user (Joi, 22 septembrie 2016, 21:20)

        zet [anonim] i-a raspuns lui AnticoruptieinRomania

        • +12 (12 voturi)    
          Foarte interesant : :) (Vineri, 23 septembrie 2016, 2:44)

          Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui zet

          Potrivit logicii formale ar fi trebuit sa fii plin 100% cu "minusuri", ori nu este deloc asa. :))

          Nu stiu ce ma face sa cred ca "pontistii" au votat cum i-ai rugat (ar fi facut-o oricum), in vreme ce "loialistii LPC te considera inca de-al lor si au votat in consecinta.

          PS. Punand in balanta ce a facut bun dr Jekyll (a pus bazele unei justitii independente si a aparat institutii
          fundamentale ale statului roman, a creat o politica externa proatlantista si proeuropeana) cu ce nu a facut bine alter-ego-ul sau, mister Hyde, (aici ii las pe fiecare sa aprecieze), cred totusi ca "plusurile" trag semnificativ mai greu decat "minusurile". :U)

          PPS Iar pusi intr-un talger al balantei Iliescu, Nastase, Ponta, Oprea si in celalalt Marinarul, cei 4 se vor uita de sus de tot la Base. ;)

          PPPS Iata cum cred ca stam acum in anul de gratie 2016 ! ;)
          • +1 (1 vot)    
            Asa vad si eu lucrurile (Sâmbătă, 24 septembrie 2016, 1:27)

            Prostu' satului [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

            Problema actuala este insa alta. Daca si unde (sau cand) tragi linie.
            Mai explicit, realele merite trecute inseamna ca dl. Basescu (si compania???) trebuie sa primeasca un soi de imunitate, de cec in alb pentru toate nefacutele comise la vremea respectiva, plus cele pe care eventual le va mai comite - si pare destul de hotarat in acest sens - pana la echilibrarea balantei?
            Chestia asta o aplicam si la altii, eventual deja raposati - la Ceausescu, de exemplu?
            Mergand cu un exemplu extrem si probabil nepotrivit (dar la ora asta nu-mi vine altul in minte), daca Hans a salvat de la scufundare un vapor cu 1000 de evrei, i-a scos la mal, dupa care a executat 900 dintre ei si s-a oprit pentru ca i s-a terminat munitia, asta inseamna ca e pe plus cu 100 si, teoretic, ar mai putea beli inca 99 si tot ar mai fi considerat un erou al luptei anti-Holocaust?
            Intreb si eu, ca prostu'...
            Relativizarea asta a justitiei poate aduce mari surprize...
            • 0 (0 voturi)    
              Acum si tu ! ;) (Sâmbătă, 24 septembrie 2016, 9:37)

              Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui Prostu' satului

              Comentariul meu este un comentariu de suporter, (sunt convins ca ti-ai dat seama de asta). :)

              Tu ai perfecta dreptate in ceea ce ai scris, eu insa-repet-nu caut sa-i iau apararea lui Basescu, de pe pozitii de analist obiectiv, ci vreau doar sa arat ca de la un punct, de unde a lasat el constructia statului de drept, trebuie sa o continue altcineva,altcineva care sa fie manat numai si numai de bune intentii, (buna credinta) si jertfa de sine.

              Este dovedit ca un astfel de om nu poate proveni din randul PSD, ALDE, PNL, intr-un cuvant din randul actualei clase politice. De fapt el nu se intrevede la orizont.

              PS. Asta-i cel mai groaznic lucru care i se putea intampla Romaniei.

              PPS. Cat priveste unde se va trage linia in cazul Marinarului, sper doar atat, ca ea sa se traga dupa ce Base se va fi
              "retras". Cred, sper de fapt ca atunci vor putea fi judecate fara patima, onest si obiectiv, meritele si neajunsurile omului politic Traian Basescu.
      • -6 (24 voturi)    
        Comentariu sters de utilizator (Joi, 22 septembrie 2016, 21:51)

        [anonim] i-a raspuns lui AnticoruptieinRomania

      • -10 (18 voturi)    
        Fereste-ma Doamne de lucrurile bune, (Joi, 22 septembrie 2016, 22:04)

        dbdb [utilizator] i-a raspuns lui AnticoruptieinRomania

        sau pe care mi le servesc altii cum ca-s bune, ca de lucrurile rele, ma pazesc si singur! Las-c-a avut grija Traienel, Nutica si gasca sa faca fix la fel ca altii de dinainte, uneori chiar si mai dihai de atat. Si las-o ca macane cu reincalzirea propagandei, nu mai aveti spor, basta!
    • -4 (10 voturi)    
      comentariul tau demonstreaza (Joi, 22 septembrie 2016, 22:24)

      NumaZic [utilizator] i-a raspuns lui zet

      Ca voi votati cu cine spune ca sustine DNA, adica sunteti manipulati prin strategia asta. Apoi va luati copite in barba cand aia votati de voi se dovedesc a fi infractori. Dar voi in continuare, cu capul sus: o sa votez tot cu altul care ma minte ca sustine DNA
  • -14 (32 voturi)    
    Proverb (Joi, 22 septembrie 2016, 17:56)

    Ochii_pe_voi [utilizator]

    Ce naste din pisica (= bisnita la Istanbul, turnatorie la Anvers) soareci (=mita) manâncă
  • -7 (45 voturi)    
    Base e un ipocrit (Joi, 22 septembrie 2016, 17:58)

    SârbaLUIGhitză [utilizator]

    Dosarul finanțării ilegale a campaniei prezidențiale a lui Băsescu din 2009 e cel mai important dosar de corupție din existența DNA și era așteptat demult.
    Aici duc toate: Microsoft, ANRP, Bercea Mondialul, șpăgi, Nana, Bica, DIICOT etc.
    Efortul mafiot-logistic pentru finanțarea campaniei electorale a lui Băsescu din 2009 a fost fenomenal. S-au strâns bani cu barja din șpăgi, trafic de influență, șantaj, amenințări etc
    • +23 (23 voturi)    
      Interesant e (Joi, 22 septembrie 2016, 18:49)

      ipolitic [utilizator] i-a raspuns lui SârbaLUIGhitză

      ca Blaga care era "marele combinator" a tuturor campaniilor din PDL, e ocolita de aceasta furtuna de nisip(in ochi).
      • +2 (10 voturi)    
        Pai, sa-l dea in gat Udrea, daca-i asa! (Joi, 22 septembrie 2016, 22:05)

        dbdb [utilizator] i-a raspuns lui ipolitic

        daca Blaga e implicat, sa-l dea Udrea sau altii, Basescu, de ce nu, pe lopata!
        • +6 (8 voturi)    
          In orbirea voastra nu puteti pricepe (Vineri, 23 septembrie 2016, 3:14)

          Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui dbdb

          un lucru simplu : BASESCU S-A FERIT SA STIE !!!

          PRICEPETI CE INSEAMNA ASTA ?

          Inseamna ca nu va putea fi gasit nimeni care sa spuna NICI MACAR atat : "Basescu era in incapere cand X sau Y au spus ca au facut si-au dres, si nu a reactionat in niciun fel !!! Daramite sa spuna ca Basescu le-a cerut ori ca Basescu a luat , a primit, etc.

          Deci, din punctul asta de vedere, nu au ce sa-i faca lui personal.

          Aaaa, in dosarele alea serioase de la Parchetul General in care e cercetat pt ca s-a strambat la madam Firea si i-a strigat "Bau", de s-a speriat aia ca ii moare lui Pandele barbatia de frica Presedintelui amenintator, asta-i altceva ! De aici, intr-adevar ar putea iesi ceva ! :)))))))

          PS. Succes !! ;)

          PPS. Hai, noapte buna si visati frumos cum in locul lui Geoana e Basescu iar in locul lui Birchall e Udrea care-i da un teanc de euroi. Parca prin 2009 toamna s-a facut filmuletul si Geoana e bine mersi, nu ? :))))))
          • 0 (0 voturi)    
            Traiti intr-un vis frumos (Sâmbătă, 24 septembrie 2016, 1:31)

            Prostu' satului [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

            Nastase a fost condamnat cu executare pentru mult mai putin de-atat - pentru faptul ca el a fost beneficiarul unor smenuri facute de altii. Altfel spus, daca se vrea, se poate ;-)

            Doi, asta e problema dvs., ca nu se vor gasi cativa martori care sa declare ca Basescu ERA in camera aia si STIA???

            Nu puteti fi chiar atat de naiv.
            • 0 (0 voturi)    
              Dvs omiteti un lucru esential ! (Sâmbătă, 24 septembrie 2016, 15:30)

              Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui Prostu' satului

              Nastase stia, era tinut la curent cu nr firmelor care se inscriu sa participe. Stia pana si cat este taxa de participare. Smenul de care vorbiti era un smen INSTITUTIONALIZAT.

              A fost floare la ureche sa fie instrumentat dosarul.

              In ceea ce il priveste pe "Marinar" nu uitati ca procurorii l-au avut pe frate-sau intr-o comedie tiganeasca si nu a fost suficient sa spuna un Bercea sau vreo piranda ca : "Banii au ajuns la domnu' Presedinte Traian Basescu" pt a-l putea infunda.

              Basescu are dosare grele din punctul meu de vedere : "casa din Mihaileanu", cel recent, referitor la spalarea de bani , dar sa nu credeti ca il pot agata cu vreunul de coruptie.

              PS. Stiu exact cat imi pot permite sa fiu de naiv !

              PPS. E randul meu sa exclam : Nu puteti fi atat de naiv incat sa credeti ca azi, la nivelul asta si fiind vorba de Basescu S-AR PUTEA, DAR NU SE VREA !!!
          • +1 (1 vot)    
            Hahahhaaa, Basescu s-a ferit sa stie? (Sâmbătă, 24 septembrie 2016, 17:10)

            dbdb [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

            in your dreams, baby, in your dreams! Basescu ala care vorbea cu Blejnar la telefon despre "baietii destepti" din gasca lui, stia exact ce si cum. Si vorbim de acelasi Basescu, care spune ca era cel mai bine informat om din Romania din timpul mandatelor lui. Basescu ala care i-a tras lui Popoviciu utilitati intr-o investitie privata, pe bani publici stia exact ce face. Sunt destui care stiu, au fost de fata, au chiar si dovezi. Mai am rabdare, ies la iveala si aia, la un moment dat.
        • +3 (5 voturi)    
          mmm (Vineri, 23 septembrie 2016, 8:29)

          Viorica Alexandru [utilizator] i-a raspuns lui dbdb

          Blaga este Alba ca zapada! Nu poate fi "dat in gat".
          • 0 (0 voturi)    
            Pai, nu stiu. Vad ca a inceput si el sa (Sâmbătă, 24 septembrie 2016, 17:41)

            dbdb [utilizator] i-a raspuns lui Viorica Alexandru

            mearga la DNA.
    • +4 (12 voturi)    
      Ghitza, p-astea inseamna ca le stii de la Coldea! (Joi, 22 septembrie 2016, 19:21)

      Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui SârbaLUIGhitză

      Tocmai cand promitea sa devina cu adevarat interesant.. trafic de persoane, spionaj, intalniri cu martieni samd, ai bagat "etc-ul" ! Nu-i bine ! :))))

      PS. Vino, cu un "PS", nu ne lasa la jumatatea filmului ! ;)
  • +19 (43 voturi)    
    trei microni (Joi, 22 septembrie 2016, 18:03)

    ipolitic [utilizator]

    cam asa de subtire e dosarul asta.
    "...in baza unui contract fictiv ce avea ca obiect prestarea unor servicii de publicitate, desi societatile administrate de omul de afaceri nu aveau nevoie de o campanie nationala de publicitate pentru promovarea unor proiecte locale.."
    Nu aveau nevoie?!
    Cum poate DEMONSTRA asa ceva un procuror in fata unui judecator (presupus independent)? Atunci mai bine acuzatii de tip "dusmanul poporului" ca ar avea sanse mai mari...
    • -2 (22 voturi)    
      Simplu (Joi, 22 septembrie 2016, 18:18)

      mitg [utilizator] i-a raspuns lui ipolitic

      "Oil Terminal" (firma in cauza) are monopol de incarcare/descarcare/manipulare a titeiului care ori intra ori iese prin portul Constanta.

      Adica daca eu vreau sa aduc enspe "butoaie" (barrels) de titei, ori ca vreau ori ca nu, tot serviciile Oil Terminal le voi folosi, ca d-aia are compania respectiva monopol.

      In aceste conditii, nu exista absolut nici un motiv pentru care ai vrea sa ai o campanie publica de publicitate la nivel national.
      • +8 (14 voturi)    
        daca nu cititi cu atentie (Joi, 22 septembrie 2016, 18:42)

        ipolitic [utilizator] i-a raspuns lui mitg

        de ce mai comentati? Pasajul citat se refera la o firma PRIVATA, nu la Oil Terminal
        • -1 (11 voturi)    
          Unde scrie de firma privata? (Joi, 22 septembrie 2016, 18:57)

          mitg [utilizator] i-a raspuns lui ipolitic

          "In baza acestei solicitari, la data de 30 decembrie 2009, societatea reprezentata de Wagner ar fi incheiat un contract fictiv de prestari servicii cu o anumita firma, in valoare de 419.000 lei, pretul mentionat in cuprinsul contractului fiind indicat de Ioana Basescu, care a si intermediat incheierea tranzactiei."

          Deci Oil Terminal - prin Wagner - a facut un contract cu o firma de apartament, care intr-adevar, este privata.

          "Mai mult, firma prestatoare nu desfasurase anterior acestui moment activitati comerciale semnificative si nu avea experienta relevanta in domeniul publicitatii. "

          La ce pasaj citat te referi?
          • +7 (7 voturi)    
            Am citat exact (Joi, 22 septembrie 2016, 19:03)

            ipolitic [utilizator] i-a raspuns lui mitg

            din paragraful care se refera la Gheorghe Nastasia si e vorba de "..un om de afaceri (martor in cauza), reprezentant al unei firme care avea incheiate contracte.." etc.Dixit.
          • +4 (10 voturi)    
            Daca cea ce ai citat este din dosarul procurorilor (Joi, 22 septembrie 2016, 22:01)

            ty [utilizator] i-a raspuns lui mitg

            atunci acel dosar este o facatura ordinara.
            Cuvinte de felul: "societatea reprezentata de" sau "cu o anumita firma" fara a preciza numele firmelor in cauza reprezinta o bataie de joc fata de cel invinuit.
    • +9 (13 voturi)    
      Iar se apuca procurorii zelosi sa aprecieze (Joi, 22 septembrie 2016, 19:37)

      Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui ipolitic

      "oportunitatea" si sa o incrimineze ! :))

      PS.. Doar ca de data asta isi dau cu parerea cu privire la un privat ! :)))

      PPS. Terminati casa din Mihaileanu, terminati-le pe celelalte despre care spuneti ca aveti probe "beton" si apoi vedeti si de "subtirimile" astea.

      PPPS. Vad ca nimeni nu mai deplange acum coincidentele privind chemarea unor suspecti cu "nume" ca sa defileze in mod inutil pe la DNA (pt ca dosarele nu le-au putut vedea), exact in ziua in care subiectele presei erau altele si vizau EXCLUSIV pe unii procurori DNA care dadusera chixuri dpdv profesional ori uman.
  • +4 (16 voturi)    
    apropiati-va de marii sacali.... (Joi, 22 septembrie 2016, 18:15)

    TRABI [utilizator]

    Rugam DNA sa stranga laturile cat pot de repede , ca se apropie 11 decembrie ! Mafia-i prea extinse si la nivelul unora de rand ....asa ca nu prea avem sanse la alegerile parlamentare .
  • +12 (22 voturi)    
    Comment sters de user (Joi, 22 septembrie 2016, 18:22)

    prostu satului [anonim]

    • +4 (6 voturi)    
      Alegerile sunt repetitive, trebuie sa ai munitie" (Joi, 22 septembrie 2016, 19:47)

      Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui prostu satului

      mereu. :P

      PS. Nici nu stim noi ce asteapta in sertare sa vina viitoarele campanii electorale ! ;)

      PPS. Sau asteapta viitoarele situatii de forta majora ! :))
      • 0 (0 voturi)    
        Suntem mai multi prosti, constat (Duminică, 25 septembrie 2016, 14:03)

        Prostu' satului [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

        Pentru conformitate, Prostu' satului nu e aceeasi persoana cu prostu satului.
    • 0 (12 voturi)    
      La câți a deranjat Băsescu (Joi, 22 septembrie 2016, 20:06)

      Con_stan_tin [utilizator] i-a raspuns lui prostu satului

      este logic ca dusmanii să-i fii urmărit toată familia până la a șasea spiță să-i întoarcă serviciile.
      • 0 (2 voturi)    
        Asa cred si eu (Sâmbătă, 24 septembrie 2016, 1:44)

        Prostu' satului [utilizator] i-a raspuns lui Con_stan_tin

        Dl. Basescu a facut exact aceeasi greseala ca si dl. Constantinescu, doar retorica a fost diferita (probabil din motive de educatie).
        Ambii si-au imaginat ca, daca serviciile si-au facut datoria legala si i-au servit pe tava tone de informatii suculente despre adversarii politici, asta ar fi insemnat ca ei controleaza serviciile.
        Imi amintesc cu amuzament cum, pe baza acestei iluzii, dl. Constantinescu se credea si autodeclara lider regional, iar dl. Basescu constituia nici mai mult nici mai putin decat axa Washington-Londra-Bucuresti (desigur fara sa-i intrebe si pe ailalti membri ai Axei ce parere au)... Cat de patetic.
        Cand n-au mai fost de folos si au fost debarcati, ambii s-au trezit la realitate.
        Dl. Constantinescu mai repede (repet, formatia intelectuala conteaza totusi) si in registru melodramatic - "sistemul m-a invins", ceea ce e probabil singurul adevar 100% pronuntat de fostul presedinte.
        Dl. Basescu pare sa aiba unele dificultati de intelegere a noii sale situatii, drept pentru care "sistemul" se vede nevoit sa-i sugereze, deocamdata la modul benign, cine este si cat (mai) valoreaza. Daca o tine pe drumul asta, dl. Basescu n-o s-o vada doar pe Mme Udrea in zeghe, dar s-ar putea sa-si vada si fiicele, ba poate pe chiar pe sine insusi.
        Pentru ca realitatea trista e ca toti sunt penali - altfel nu li s-ar fi permis sa ajunga atat de sus.
        Este eterna dilema, pactul cu diavolul - il faci, sau nu-l faci.
  • -7 (17 voturi)    
    ad (Joi, 22 septembrie 2016, 18:54)

    meandmyfriends [utilizator]

    O sa vedem un Basescu turbat !!!
  • 0 (10 voturi)    
    am citit de vreo doua ori articolul (Joi, 22 septembrie 2016, 19:00)

    AliKimiku [utilizator]

    dar nu inteleg care-i legatura intre cele doua cazuri?
    Unul se refera la o factura fictiva intre Oil terminal si firma lui Giovanni, bani pe care acesta i-a cheltuit in Cuba cu fiica lui Basescu
    al doilea se refera la bani ceruti pentru campania electorala a lui Base de catre Nastasia si Tarhon.
    Intreb din nou, mi-a scapat ceva? Scrie undeva cum sunt corelate cele doua cazuri?
    • -1 (7 voturi)    
      simplu (Joi, 22 septembrie 2016, 23:33)

      Nevermind [utilizator] i-a raspuns lui AliKimiku

      Fiica lui basescu, campania lui basescu. Oare o fi vreun element comun?

      "In decembrie 2009, Ioana Basescu, fiica cea mai mare a presedintelui Basescu, i-ar fi cerut lui Wagner Silviu Ioan, director general al Oil Terminal, sa achite o factura fiscala despre care a spus ca reprezinta cheltuieli restante din ___campania___ pentru alegerile prezidentiale, care se desfasurase in toamna aceluiasi an"

      Greu, nu?
      • +2 (4 voturi)    
        da e greu (Vineri, 23 septembrie 2016, 9:54)

        AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui Nevermind

        Fiindca singura legatura e banuiala ca banii erau pentru campania prezidentiala dar aici se termina orice asemanare. Cazurile asa cum au fost prezentate pana acum sunt total disjuncte si cred ca au fost prezentate impreuna doar pentru a scoate numele Basescu in fata.
        Nu sustin ca DNA-ul greseste in vreun fel in acuzatiile sale ci doar ca aceste doua cazuri sunt cazuri separate cu dovezi separate, cu persoane separate si ca e doar o stategie de presa sa fie lansate impreuna.
        • +2 (2 voturi)    
          ihi (Vineri, 23 septembrie 2016, 12:50)

          Nevermind [utilizator] i-a raspuns lui AliKimiku

          In afara de campanie, un element comun ar fi numele beneficiarului si pozitia acestuia. Chiar nu se intreaba nimeni cum in perioada aia era tara plina de bannere? Nici macar base? :D

          Funny in cazul Ioanei este faptul ca au muls pana si banii mulsi prin pozitia lui tati.

          Hai sa-ti desenez si mai simplutz: banii au fost ceruti pentru campanie base in ambele cazuri. Ca fata lui tata a sifonat pana si banii astia, e ceva aditional.
  • +6 (14 voturi)    
    concubinul e si denuntator (Joi, 22 septembrie 2016, 20:06)

    om simplu din multime [utilizator]

    interesant cum el, ca presupus beneficiar al ingineriei, ca turist in cuba (oare, la banii aia nu gasea o destinatie mai fancy ?), isi da cu tesla in ..genunchi.
    a, legea permite si incurajeaza turnatorii !

    sper ca vor aduce si dovezi. pt. un concediu in cuba are parale orice advocatzel sau notaras din ro, fara a recurge la o manevra riscanta.

    cat de bani pt. campanie, de la ...lovirutie, de la primele campanii ..libere, ale primulor alegeri libere, cand a fost ales cu o mare majoritate primul presedinte democrat (!!), se tot aduna. pe toate caile.
    mi'aduc aminte cum, pe vremea diktatorului base, a aparut un filmulet, pe multe sticle, unde gioana ioropeanu era dat in gat c'a luat bani de la o doamna, azi palavramentara pesedixta, vreo cinci mii in denominatie ioropeana, tot ca obol pt. camapania electorala. atunci, dna nu s'a sesizat, desi denuntul era cu video si public.

    pe atunci dna nu se ocupa de campanii electorale,
    azi, e principalul jucator in campania electorala.
    daca nicusor, de la salvarea nationala, ar anunta intentia spre cotrocesti, in mod sigur ar fi invitat la dna.
    practic, herr burgenmeister de cotrocesti nu ar avea un contracandidat, toti cei de prima scena fiind in drum spre, sau trecuti pe la dna...

    s'auzim de bine.
  • 0 (14 voturi)    
    Intrebare... (Joi, 22 septembrie 2016, 20:07)

    taticutu [utilizator]

    Dar in 2009 si 2010 nu exista DNA ? Of, am uitat ca exista un anumit Presedinte... Scuze ...
  • +10 (18 voturi)    
    potoliti-va sau beti . . . . (Joi, 22 septembrie 2016, 20:15)

    Vali Cel Batran [utilizator]

    . . . un pahar cu apa rece. In articol nu este vorba de Basescu ci de fiisa care este majora si vaccinata. Nu inteleg de ce in acest caz il injurati si pocaiti pe tatal ei. Ca ii ia apararea? Asa ar face arice tata chiar daca odrasla lui omoara un om.
    • -3 (11 voturi)    
      Da, sigur, si nuti e vaccinata... (Joi, 22 septembrie 2016, 23:13)

      Fanfan la tulipe [utilizator] i-a raspuns lui Vali Cel Batran

      ....si ginerele si nepotul si fratele toti sunt vaccinati iar basescu e un ingeras care nu stia nimic. Hai sa fim seriosi...el e capul mafiei, nimuc nu misca faea el. Daca fiica si-a permis sa dispuna directorului unei societati de stat sa-i dea niste bani, va dati seama cat de normal era acest lucru in famiglie...cate alte societati or fi cotizat...
  • +6 (16 voturi)    
    informare obiectiva impartiala (Joi, 22 septembrie 2016, 20:30)

    gigi1 [utilizator]

    "Concubinul" din titlu spune multe despre dosar si totul despre hotnews.
    • +4 (4 voturi)    
      se pare ca precurorul (Joi, 22 septembrie 2016, 23:17)

      om simplu din multime [utilizator] i-a raspuns lui gigi1

      a preferat termenul, care implica o convietuire a celor doi. iubitul, numai, nu implica responsabilitatile pe care le are un ..colocatar.. :-)
      subtil, don procurore.
  • +6 (16 voturi)    
    Hotnews... ce ai fost si ce ai ajuns (Joi, 22 septembrie 2016, 22:25)

    Astronautul [utilizator]

    "Hotnews a intors armele" - Sebastian Lazaroiu, Iulie 2012. Atat am de spus.
    • 0 (14 voturi)    
      le-a intors de la ce? (Joi, 22 septembrie 2016, 23:42)

      king david hotel [utilizator] i-a raspuns lui Astronautul

      De la basism?
  • +5 (9 voturi)    
    Coerenta (Vineri, 23 septembrie 2016, 7:55)

    FlorinSala [anonim]

    Sa dam crezare DNA-ului....
    1. Ioana Basescu, instigare la abuz in serviciu.
    Perfect dar unde este persoana care a efectuat abuzul in serviciu. Nu vad printre acuzati pe Wagner Silviu Ioan, cel care se presupune ca a efectuat plata..... . Deasemenea presupusul prejudiciu trebuie sa fie reclamat si de compania in cauza.
    De unde stie un procuror daca o firma are sau nu are nevoie de publicitate ? Mai nou fac cursuri de administrarea afacerilor ? Intrebare : Care este scopul patrimonial al companiilor de stat care au donat pentru Cumintenia Pamantului ? Sa nu aud de identitatea nationala ca nu are legatura cu patrimoniul companiilor de stat.
    Spui ca a instigat pentru plata unor facturi restante in luna decembrie, iar in dreptul lui FRANCESCO GIOVANNI-MARIO spui ca a instigat in luna iulie....
    Acuzatiile sunt grave, dar trebuie putina coerenta in ele, mai exista si oameni care nu pun la indoiala existenta faptelor ci logica presupunerilor.
  • +1 (1 vot)    
    ooo! (Vineri, 23 septembrie 2016, 8:24)

    Viorica Alexandru [utilizator]

    Si unde este comentariul despre "apendicele" Pont din comunicatul DNA?
  • +4 (6 voturi)    
    Comparatie... (Vineri, 23 septembrie 2016, 9:18)

    valjean [utilizator]

    Comparati suma de aproximativ 25000 de Euro , prejudiciu eventual cu milioanele de euro din dosarele lui Ghita si a altor PSD -isti ? Asta nu va spune nimic ? dar proverbul cu paiul si cu birna ?
    • +1 (1 vot)    
      Eu zic sa tragem linie (Sâmbătă, 24 septembrie 2016, 1:50)

      Prostu' satului [utilizator] i-a raspuns lui valjean

      Daca si o parte si cealalta fura EXACT la fel - sa zicem, 100 de milioane fiecare - inseamna ca toti sunt nevinovati.
      Asta vreti sa spuneti?
      Daca vecinul dvs. e un asasin in serie si se dovedeste ca a omorat 100 de oameni, pe cand dvs. de-abia daca ati belit vreo 2-3, asta inseamna ca dvs sunteti un angel inocent si radios, nu???

      Incredibil cat de rezistenta e in mintea romanului imbecilitatea asta cu "da' ce vrei, dom'le, ailalti au furat mult mai mult..."
  • 0 (2 voturi)    
    geee... (Vineri, 23 septembrie 2016, 10:09)

    ernst [utilizator]

    in Cuba!
  • -3 (5 voturi)    
    L-au incutitat pe Base (Vineri, 23 septembrie 2016, 10:37)

    SkyDan [utilizator]

    E ca mistretul ajuns la gard. Urmeaza sa vina glontul de argint.
    Aseara la tv plangea " mi-a distrus familia..." LCK adica.
    Te-ai distrus singur derbedeule!

    Toate hahalerele de parlamentari au pe cate unul care le colecta bani in judete prin contracte de publicitate cu firme de stat. Era o practica curenta. Are DNA -ul de lucru 100 de ani.
    • +3 (3 voturi)    
      @ SkiDan, (Vineri, 23 septembrie 2016, 11:57)

      Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui SkyDan

      asa o fi precum spui tu, dar daca firele nu duc la al de sus, la barosanul barosanilor, degeaba !

      PS. Cat priveste chestia aia cu "glontul de argint", mi-e teama ca va iluzionati toti : nu o sa vina ! In schimb, DNA o sa-l toace marunt-marunt prin cei din jurul sau, prin apropiati, prin cei dragi, incat e posibil ca la un moment dat Base sa regrete lipsa glontului incrustat, care nu mai vine si nu mai vine si nu mai vine odata !!

      PPS. Exista insa si o alta varianta de deznodamant si, pt ca stiu ca esti un tip cultivat, iubitor de arta, cel putin asa ai lasat impresia cand cu serialul cu Alina si danezul ei, imi permit sa-ti dau un sfat pt ca sa o descoperi : citeste (sau reciteste) balada lui Stefan Augustin Doinas Mistretul cu colti de argint si vezi ce pateste acolo Printul care in loc sa vaneze, caprioare, cerbi, vulpi, iepuri, lincsi se duce dupa mistretul cu colti de argint, dorind cu obstinatie sa-l vaneze !

      PPPS. Hai, sa ne citim sanatosi !
    • 0 (0 voturi)    
      Va faceti iluzii (Sâmbătă, 24 septembrie 2016, 1:58)

      Prostu' satului [utilizator] i-a raspuns lui SkyDan

      DNA-ul o sa lucreze pana d-lui Basescu o sa-i (re)vina mintea la cap si o sa se duca acolo unde se duc fostii presedinti atunci cand se duc (eventual cu stranse colaboratoare cu tot), in loc sa se autoiluzioneze ca inca sunt la butoane.
      La cat de catar e, e foarte posibil ca dl. Basescu n-o sa priceapa mesajul pana n-o sa-si vada vreo fata sau favorita in puscarie, dar in cele din urma va pricepe si accepta.
      Altfel, asta nu e mare noutate si nici surpriza. Nu sunt prea multe exemplele de fosti #1 care sa ramana pe firmament dupa parasirea biroului, ba eventual sa mai si revina. In afara de 2-3 exemple in UK si Franta (dar nume cu adevarat ilustre), nu-mi vin altii in minte.
      Oamenii cuminti fac treaba pentru care au fost propulsati acolo, sunt rasplatiti corespunzator, dupa care se retrag si fac ciocul mic.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by