UPDATE Sova a refuzat sa fie audiat de judecatorii Inaltei Curti in Dosarul Turceni-Rovinari. Avocatul lui Ponta s-a declarat surprins si a cerut amanarea audierii clientului sau. Termen nou pentru 14 octombrie

de G.S.     HotNews.ro
Vineri, 16 septembrie 2016, 10:02 Dosare Anticoruptie


Victor Ponta
Foto: AGERPRES
Fostul premier Victor Ponta a fost, vineri dimineata, la instanta suprema, pentru un nou termen din dosarul Turceni-Rovinari, in care este judecat pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la evaziune fiscala si spalarea banilor, fapte pe care le-ar fi comis in calitate de avocat, transmite News.ro

La sediul Inaltei Curti de Casatie si Justitie a fost si Dan Sova, care trebuiasa fie audiat in dosar.  

UPDATE 11.24 Senatorul Dan Sova a refuzat sa fie audiat de judecatorii de la Inalta Curte, sustinand ca se prevaleaza de dreptul la tacere, transmite Agerpres.  La termenul de vineri al procesului, judecatorii programasera audierea lui Dan Sova.

El a depus la dosar un memoriu, in care isi exprima punctul de vedere cu privire la acuzatiile care i se aduc. "Este o noua modalitate de a fi audiat prin intermediul unui memoriu?", a fost replica judecatoarei Alina Ioana Ilie, presedintele completului de judecata. 

Magistratii au vrut apoi sa il audieze pe fostul premier Victor Ponta, insa avocatul acestuia a spus ca este surprins de pozitia adoptata de Dan Sova, astfel incat a cerut o amanare. 

"Eu doresc sa dau declaratii in fata instantei. Eu am dat si in fata procurorilor si le mentin in totalitate. Nu m-am pregatit in totalitate", a sustinut Victor Ponta. 

Cum alti doi inculpati din acest dosar au spus ca nici ei nu sunt pregatiti sa dea declaratii la acest termen, judecatorii au amanat audierile, urmand sa fie ascultati martorii din dosar. In consecinta, procesul a fost amanat pentru data de 14 octombrie. 

----------
Completul Inaltei Curtii de Casatie si Justitie care judeca dosarul senatorului Dan Sova privind contractele cu complexurile energetice Turceni si Rovinari a stabilit, pe 26 iulie, mentinerea sub control judiciar a acestuia.

In dosarul "Turceni-Rovinari", procurorii DNA i-au trimis in judecata, in 17 septembrie 2015, pe fostul premier Victor Ponta, senatorul Dan Sova, Laurentiu Dan Ciurel si Dumitru Cristea, la data faptelor director general al SC Complexul Energetic Rovinari SA (CER), respectiv director general al Complexului Energetic Turceni (CET).  

Ancheta in acest dosar a durat aproape patru ani, iar Victor Ponta a fost primul premier post-decembrist trimis in judecata in timpul mandatului. 

Procurorii il acuza pe Victor Ponta de faptul ca, in perioada octombrie 2007 - decembrie 2008, prin cabinetul sau de avocat, a obtinut de la Societatea Civila de Avocati "Sova si Asociatii" 181.439,98 de lei, pentru activitati care figureaza in acte, dar care nu ar fi fost efectuate.  

Victor Ponta este judecat pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la evaziune fiscala si spalarea banilor, fapte pe care le-ar fi comis in calitate de avocat, iar Dan Sova, avocat coordonator al Societatii Civile de Avocati "Sova si Asociatii" la data faptelor, pentru abuz in serviciu, fals in inscrisuri sub semnatura privata, evaziune fiscala si spalare de bani.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























2902 vizualizari

  • +3 (9 voturi)    
    Circ pentru popor (Vineri, 16 septembrie 2016, 10:09)

    Ochii_pe_voi [utilizator]

    Vin alegerile și aceste târâturi vor scăpa basma curată. Hoții în Ro sunt bine apărați de așa-zisă Justiție, sluga mafioților de partid
  • +5 (9 voturi)    
    dansul are... (Vineri, 16 septembrie 2016, 10:12)

    astronaut [utilizator]

    program foarte incarcat si nu primeste audiente , de la politie la instante si invers , atentie program impus , ca la gimnastica ! ar vrea sa fie Bin laden Aldo Moro , nu ''tovule'' e suficient ca sa fi tu insuti !!
  • +9 (11 voturi)    
    " Marile proiecte " ale siamezilor penali !? (Vineri, 16 septembrie 2016, 10:12)

    Plagarus [utilizator]

    Cortul lui Sova si "doctoratul " avocatului Ponta Viorel,vor trebuii ori tamaiate ,ori stropite cu mult mir.
  • +9 (13 voturi)    
    Ponta cel mai prost din curtea scolii (Vineri, 16 septembrie 2016, 10:16)

    qwertyuiop [utilizator]

    "Ancheta in acest dosar a durat aproape patru ani, iar Victor Ponta a fost primul premier post-decembrist trimis in judecata in timpul mandatului."

    Nu e faptul ca Ponta e cel mai prost din curtea scolii (desi e), ci faptul ca abia in mandatul lui s-a ascutit DNA-ul si a inceput justitia sa miste.
    Oricum Ponta are multe medalii cu "primul care", toate negative.
  • -5 (9 voturi)    
    ICCJ (Vineri, 16 septembrie 2016, 10:21)

    victor L [utilizator]

    sa nu cumva sa procedeze ca in cazul presedintelui Klaus; sa-l spele de incompatibilitate. Apoi sa caute un detergent care sa-l curete de falsul cu care a obtinut o locuinta (care, initial, spunea ca a obtinut-o din meditatii).
    Nu le lungiti boala, "vindecati-i"!
  • +4 (8 voturi)    
    Ucenicul vrăjitor ... (Vineri, 16 septembrie 2016, 10:55)

    Nelamuritul [utilizator]

    ..... Ponta în dispererea lui de a „băga la răcoare” oamenii lui Băsescu și Boc a trezit monstrul DNA care atunci când a început „devorarea” i-a „păpat” întâi pe ai lui, Hrebenciuc și fiul, Mazăre .... și toți ceilalți PSD iști. Inevitabil au ajuns și la el, la Șovică et comp.
  • +6 (8 voturi)    
    Declara doar in fata ..marii adunari nationale !!! (Vineri, 16 septembrie 2016, 12:33)

    deval [utilizator]

    "Avocatul lui Ponta s-a declarat surprins si a cerut amanarea audierii clientului sau." De ce ? Ca nu a declarat nimic nici procurorilor nici judecatorilor nici sova nici monta -pana acum ! Si eu m-as declara surprinsa sa declare vreunul ceva pana la sfarsitul procesului iar dupa ce vor primi sentintele se vor plange ca nu au avut..... drept la aparare !!!
    Monta (dottore in penal) vrea sa declare doar in fata "judecatorilor" gadea, badea, a marii adunari nationale!
  • +4 (4 voturi)    
    Nu s-ar putea putin mai repede? (Vineri, 16 septembrie 2016, 12:44)

    MPopa [utilizator]

    4 ani a durat ancheta. Acum se dau amanari de cate o luna de zile de la un termen la altul, pana cand inculpatii "se vor simti pregatiti" sa fie audiati. Daca o tin tot asa se ajunge la prescriere, cum s-a mai intamplat si in alte cazuri. Eu nu inteleg ce-i cu sistemul asta judiciar, nu e normal ca un proces sa dureze atat.
  • +2 (2 voturi)    
    La fiecare termen sugereaza ca si Gorghiu a (Vineri, 16 septembrie 2016, 17:18)

    deval [utilizator]

    facut, a dres !!!
    De doi ani bodogane !
    Daca are dovezi marele penalist de ce nu face o plangere, un denunt impotriva ei si doar sugereaza cate ceva ?! Ca si atunci cand vorbea din "usa cortului", de la Victoria ce vroia el, si nici un jurnalist nu ii cerea sa raspunda la o intrebare adevarata ! De vre-o conferinta de presa ce sa mai vorbim ?!!!!!!!!!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by