Un medic si o asistenta de la Spitalul de Urgenta din Slobozia, trimise in judecata pentru luare de mita

de Alina Neagu     HotNews.ro
Miercuri, 7 septembrie 2016, 15:55 Dosare Anticoruptie


Ionela Dumitrescu, medic specialist la Spitalul de Urgenta Slobozia si Liliana-Elena Bordea, asistent medical la cabinetul medical de balneofizioterapie din cadrul Policlinicii Spitalului de Urgenta Slobozia, au fost trimise in judecata de procurorii DNA pentru luare de mita in forma continuata (75 de acte materiale), "cu frecventa aproape zilnica", anunta Directia Nationala Anticoruptie, intr-un comunicat.

Medicul Ionela Dumitrescu si asistenta Liliana-Elena Bordea au fost trimise in judecata in stare de libertate.

Ce spune rechizitoriul procurorilor:


In perioada mai - iunie 2015, inculpatele Dumitrescu Ionela si Bordea Liliana-Elena, in calitate de medic, respectiv asistent medical, au primit cu titlu de mita de la mai multi pacienti sume de bani sau produse in legatura cu efectuarea de controale medicale, consulturi, prescrierea de retete, de proceduri medicale pentru recuperare si emiterea unor certificate de concediu medical.

Primirea banilor a avut loc in perioada sus mentionata, cu o frecventa aproape zilnica, uneori de mai multe ori pe zi, in total 75 de acte materiale.

Sumele si produsele respective au fost primite de cele doua inculpate in cabinetul medical situat la parterul Policlinicii Spitalului de Urgenta Slobozia.

In cauza, procurorii anticoruptie au instituit masura asiguratorie a sechestrului asupra sumelor de 2.150 lei si 100 euro, gasite asupra inculpatei Dumitrescu Ionela cu ocazia perchezitiei efectuate la cabinetul medical, in vederea confiscarii speciale.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Ialomita, cu propunerea de a se mentine masura asiguratorie dispusa in cauza.

In cauza procurorii au beneficiat de sprijinul Directiei Generale Anticoruptie si Inspectoratului de Politie al Judetului Ialomita.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1268 vizualizari

  • 0 (2 voturi)    
    In sfarsit, incepe curatenia... (Miercuri, 7 septembrie 2016, 16:24)

    CetateanExilat [utilizator]

    ..si in mizerabilul sistem medical de stat!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by