Catalin Chereches, plasat in arest la domiciliu. Curtea de Apel Cluj a decis eliberarea din penitenciar a primarului ales din Baia Mare

de I.C.     HotNews.ro
Miercuri, 10 august 2016, 15:56 Dosare Anticoruptie


Catalin Chereches
Foto: Agerpres
Primarul ales al municipiului Baia Mare, Catalin Chereches, va fi eliberat din penitenciar si va executa arest la domiciliu, in urma unei decizii a Curtii de Apel Cluj emisa miercuri, informeaza Agerpres. Potrivit incheierii pronuntate miercuri in aceasta cauza, judecatorii au dispus punerea de indata in libertate a inculpatului, daca acesta nu este arestat in alta cauza.

"Admite cererea de inlocuire a masurii arestului preventiv formulata de catre inculpatul C.C., in baza dispozitiilor art. 242 alin. 2 C. proc.pen. cu masura arestului la domiciliu prev. de art. 218 si urmatoarele C.proc.pen. Dispune punerea de indata in libertate a inculpatului C. C. de sub puterea MAP nr. 23/UP/27.04.2016, emis de catre Tribunalul Cluj, daca nu este arestat in alta cauza", se arata in incheiere.

Instanta a impus ca inculpatul sa nu paraseasca imobilul situat in Baia Mare, dar si ca pe durata arestului la domiciliu sa indeplineasca anumite obligatii.

Printre acestea se numara ca primarul ales al municipiului Baia Mare sa se prezinte in fata organului de urmarire penala, a judecatorului de drepturi si libertati, a judecatorului de camera preliminara sau a instantei de judecata ori de cate ori este chemat.

De asemenea, Chereches nu are voie sa comunice direct sau indirect cu martorii din dosarul in care este judecat.

"In baza art. 221 alin. 4 Cod procedura penala atrage atentia inculpatului ca, in caz de incalcare cu rea-credinta a masurii sau obligatiilor ce ii revin, masura arestului la domiciliu poate fi inlocuita cu masura arestarii preventive. In baza art. 221 alin. 8, 9 Cod procedura penala supravegherea va fi exercitata de Biroul de Supraveghere Judiciara din cadrul Serviciului Investigatii Criminale a Inspectoratului Judetean de Politie Maramures. Potrivit art. 275 alin. 3 Cod procedura penala cheltuielile judiciare avansate de stat cu prezenta cerere raman in sarcina acestuia. Definitiva", se mai spune in incheiere.

Pe 27 aprilie 2016, primarul municipiului Baia Mare, Catalin Chereches, a fost arestat preventiv printr-o sentinta a Tribunalului Cluj, pentru luare de mita in forma continuata. El a fost reales, la alegerile locale din 5 iunie, si a castigat un nou mandat de primar, obtinand 70,14% din voturi.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























1390 vizualizari

  • +2 (8 voturi)    
    Urmeaza achitarea (Miercuri, 10 august 2016, 16:49)

    bfc [utilizator]

    Acest individ este un pericol public in Baia Mare.
    Nu pot sa cred ca va scapa.....

    La ce consuma si ce face noptea prin oras nu era cazul sa il lase la domiciliu.
    Judecatorii sunt slabi; fie sunt slab informati, fie sunt fricosi sa se lupte cu mafia politica.
    • 0 (2 voturi)    
      ce consuma si ce face noptea prin oras? (Miercuri, 10 august 2016, 18:59)

      Chaos_X [utilizator] i-a raspuns lui bfc

      ai ceva informatii, ori arunci cu aluzii?


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by