Tribunalul Bucuresti respinge cererea DNA ca Lia Olguta Vasilescu sa fie pusa sub control judiciar

de V.M.     HotNews.ro
Marţi, 9 august 2016, 18:55 Dosare Anticoruptie


Lia Olguta Vasilescu
Foto: Facebook - Lia Olguta Vasilescu
Tribunalul Bucuresti a respins marti solicitarea procurorilor DNA de luare a masurii controlului judiciar fata de Lia Olguta Vasilescu, in dosarul in care aceasta a fost trimisa in judecata pentru infractiuni de coruptie, anunta Agerpres. Decizia nu este definitiva.

In timpul procesului, un procuror de la DNA le-a cerut judecatorilor sa ii interzica primarului din Craiova participarea la emisiuni radio si de televiziune, dar si sa se apropie de martorii si denuntatorii din dosarul sau.

Procurorul a declarat in sala de judecata ca Lia Olguta Vasilescu a prezentat selectiv la posturi de radio si televiziune, precum si pe Facebook, date din dosarul sau si a cautat sa il discrediteze pe denuntatorul Petru Becheru prin publicarea unei fotografii a acestuia.

"Solicitam instantei sa-i interzica inculpatei sa mai publice date din dosar, pentru ca martorii se simt timorati si amenintati. Va rog sa obligati inculpata sa nu se mai prezinte la radio si televiziuni si sa nu se mai apropie de martori si denuntatori", a mai spus procurorul.

De cealalta parte, Lia Olguta Vasilescu a declarat ca, daca in cazul ei se va lua masura controlului judiciar, atunci nu isi va mai putea exercita functia de primar, deoarece nu va mai avea voie sa se apropie de angajati din Primaria Craiova care au calitatea de martor.

Lia Olguta Vasilescu a explicat ca, dupa ce a fost retinuta de procurori pe data de 30 martie, in spatiul public au aparut, pe langa comunicatele DNA, informatii "pe surse" din dosarul sau, iar Petru Becheru a publicat pe Facebook materiale amenintatoare la adresa ei.

"Am primit rechizitoriul in data de 27 iulie, iar toata presa l-a primit in data de 19 iulie si spatiul public a fost invadat de materiale despre dosarul meu, iar eu nu am putut avea nicio reactie pana la primirea rechizitoriului. Concomitent, Petru Becheru s-a activat mediatic si m-a numit betiva, infractoare, mafiota, totul culminand cu faptul ca am trimis un angajat de la regia de transport sa il ameninte si sa il mituiasca sa retraga denuntul. Nu am nicio legatura cu acel angajat de la regia de transport. Il cunosc pe acesta, dar nu am vorbit cu el de un an si sapte luni. Il cunosc doar din vedere. Petru Becheru este cel care l-a sunat si l-a si inregistrat pe acel angajat, pentru a provoca probabil un nou denunt. Din 30 martie pana in prezent nu am luat legatura cu niciun denuntator din acest dosar, pe nicio cale. (...) Cu referire la postarile mele pe Facebook, am cerut in mod repetat comentatorilor sa se exprime decent. Nu inteleg ce inseamna limbaj agresiv. Eu nu injur si nu amenint", a aratat Lia Olguta Vasilescu.

Procurorii DNA au solicitat Tribunalului Bucuresti luarea masurii controlului judiciar fata de Lia Olguta Vasilescu, pe motiv ca aceasta a incercat discreditarea unui martor denuntator din dosarul in care a fost trimisa in judecata pentru infractiuni de coruptie.

Printre motivele invocate de procurori in cererea adresata Tribunalului Bucuresti se numara si acela ca, in intervalul de timp care a urmat inregistrarii cauzei pe rolul instantei, Lia Olguta Vasilescu a postat selectiv pe pagina sa de Facebook acte din dosarul de urmarire penala, dupa care i-a invitat pe simpatizantii sai sa faca aprecieri asupra probelor, ceea ce a generat ample reactii in presa.

"In concret, inculpata a incercat discreditarea martorului denuntator, publicand o fotografie a acestuia si formuland comentarii in legatura cu credibilitatea afirmatiilor acestuia. Ca urmare, martorul a fost jignit sau amenintat cu moartea de sute de persoane care au postat pe pagina de socializare a inculpatei Vasilescu Lia Olguta. In aparenta aceasta a intervenit in discutii cerand decenta, dar tot inculpata i-a incitat pe cei care comentau", sustine DNA.

In plus, Lia Olguta Vasilescu i-a anuntat pe sustinatori ca va actiona in mod similar si in cazul altor martori din dosar, cu referire la niste oameni de afaceri despre care sustine ca au formulat denunturi calomnioase impotriva ei, sugerand indirect ca va face publice date despre acestia.

Lia Olguta Vasilescu a fost trimisa in judecata pe 19 iulie, fiind acuzata de luare de mita (patru infractiuni), folosirea autoritatii sau influentei in scopul obtinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite (doua infractiuni) si spalare de bani (doua infractiuni).






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























2778 vizualizari

  • +13 (25 voturi)    
    Rusine! (Marţi, 9 august 2016, 19:02)

    Daniels22026 [utilizator]

    Mafia isi indeamna public sustinatorii la amenintarea martorilor, martorii sunt amenintati si haituiti, iar judecatorii ocrotesc libertatea de actiune mafiota.

    Rusine judecatorilor care ocrotesc mafia!
    • -8 (18 voturi)    
      Comentariu sters de utilizator (Marţi, 9 august 2016, 19:42)

      [anonim] i-a raspuns lui Daniels22026

    • +1 (9 voturi)    
      Nu-i nimic! (Marţi, 9 august 2016, 20:14)

      andreitr [utilizator] i-a raspuns lui Daniels22026

      Să-i urăm olguței mafioată roșie și kaghebistă un călduros La mulți ani! cu executare. Hai DNA!
    • 0 (8 voturi)    
      Comentariu sters de utilizator (Marţi, 9 august 2016, 20:45)

      [anonim] i-a raspuns lui Daniels22026

  • -1 (5 voturi)    
    instgarea la crima de inculpata (Marţi, 9 august 2016, 20:14)

    yellowdog [utilizator]

    o actiune normala in Romania, asta intelegem nu
  • -3 (5 voturi)    
    Oltenii si doar atat!! (Marţi, 9 august 2016, 20:42)

    Stef_and [utilizator]

    Toti mint de la unul la altul, de la mafioata la matematician, de la avocat la procuror, toti sunt din aceasi speta-cu acelasi trecut genetic!
  • +1 (7 voturi)    
    jos instantele! (Marţi, 9 august 2016, 21:08)

    Gustav666 [utilizator]

    Eu propun ca anumite masuri preventive sa nu mai treaca pe la instante, DNA-ul este suficient de competent sa le adopte. E deja a nustiucatea oara ca judecatorii intorc solicitarile DNA-ului. Cat mai dureaza umilirea procurorilor?
    • 0 (6 voturi)    
      Decat atat? (Marţi, 9 august 2016, 22:41)

      Gigi Kent [utilizator] i-a raspuns lui Gustav666

      Doar atat? Eu propun sa nu mai treaca nimic pe la instante. Sa dea DNA-ul direct sentinte. Ba si mai bine ... nu vrei tu sa dai sentintele? Facem un tribunal al poporului din fanii catuselor si gata. Tu sef de complet.
      • +2 (4 voturi)    
        nea Gigi, (Marţi, 9 august 2016, 23:13)

        Gustav666 [utilizator] i-a raspuns lui Gigi Kent

        Am incercat sa fiu ironic, n-am crezut ca mata si altii ati putea s-o luati de buna...
        • 0 (0 voturi)    
          Da? (Miercuri, 10 august 2016, 10:39)

          Gigi Kent [utilizator] i-a raspuns lui Gustav666

          Scuze! La cate aberatii citesc pe aici uneori imi e si greu sa imi dau seama cine e ironic, sarcastic si cine zice pe bune ceea ce crede.
  • +2 (6 voturi)    
    Tribunalul Bucurest aproba amenintarea Martorilor (Marţi, 9 august 2016, 22:09)

    JohnAnticoruption [utilizator]

    I N A D M I S I B I L :

    Dupa luare de mită , folosirea autorității si influenței în scopul obținerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite și spălare de bani in mod notoriu a trecut Lia Olguța Vasilescu (PSD) la amenitare , discreditare si sfidare PUBLICA a Martorilor si a Procurorilor DNA .

    Judecatorii Tribunalului Bucurest ne arata din nou unde sta de fapt JUSTITIA si Judecatorii murdari !
  • 0 (6 voturi)    
    hmmm (Marţi, 9 august 2016, 23:22)

    Gustav666 [utilizator]

    Olguta n-a amenintat pe nimeni, doar a facut publicitate denuntatorului asa cum si DNA-ul scoate "pe surse" informatii din dosare in cercetare. Plus ca in cazul lu' Olguta dosarul e public.
  • 0 (0 voturi)    
    Delatorii nu au intotdeauna dreptate, (Miercuri, 10 august 2016, 9:46)

    xrogo [utilizator]

    judecatorii nu pot fi dusi de nas asa usor ca procurorii!!!
    In alta ordine de idei,nu stiu ce destept imi baneaza IP-ul daca nu postez cum doreste el,ori suntem liberi sa gandim si sa comentam ori daca nu sa ne comunicati si numai postam aici!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by