Bogdan Olteanu a fost plasat in arest la domiciliu

de Alina Neagu     HotNews.ro
Vineri, 29 iulie 2016, 19:50 Dosare Anticoruptie


Bogdan Olteanu
Foto: Agerpres
Viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu a fost plasat, vineri, in arest la domiciliu pentru 30 de zile in dosarul in care este acuzat de trafic de influenta. Judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au respins, vineri dupa-amiaza, cererea procurorilor DNA de arestare preventiva a viceguvernatorului BNR. Decizia instantei nu este definitiva si poate fi atacata de procurori.

Bogdan Olteanu a fost retinut joi noapte sub acuzatia ca, in perioada iulie - noiembrie 2008, in calitate de presedinte al Camerei Deputatilor, a solicitat si primit de la Sorin Ovidiu Vintu suma de 1 milion de euro si sprijin electoral in schimbul numirii lui Liviu Mihaiu in functia de guvernator al Deltei Dunarii.

Liviu Mihaiu a fost numit la data de 18 septembrie 2008 in functia de guvernator al Deltei Dunarii.

Procurorii DNA afirma ca "exista date si probe potrivit carora" in perioada iulie - noiembrie 2008, Bogdan Olteanu, care la acea vreme era presedinte al Camerei Deputatilor din partea PNL, "a solicitat si primit de la un om de afaceri suma de 1.000.000 de euro si sprijin electoral, constand in servicii de marketing si consultanta, in schimbul efectuarii de demersuri pe langa membrii Guvernului Romaniei pentru determinarea numirii unei persoane pe postul de guvernator al Deltei Dunarii".

"Banii au fost remisi de catre omul de afaceri, printr-un intermediar, la sediul unui partid politic", a aratat DNA, intr-un comunicat.

In urma "diligentelor depuse de inculpatul Olteanu Bogdan, persoana respectiva a fost numita la data de 18 septembrie 2008 in functia de guvernator al Deltei Dunarii", mai spun procurorii DNA.

Sorin Ovidiu Vintu avea un interes economic in Delta si voia sa o transforme intr-o destinatie de turism exclusivist, si de aceea i-a cerut lui Bogdan Olteanu sa isi foloseasca influenta pentru a-l numi pe Liviu Mihaiu guvernator al Deltei Dunarii, arata procurorii DNA in referatul pentru arestarea lui Olteanu. DNA a explicat si modul in care presupusa mita de un milion de euro ar fi ajuns la Olteanu: transfer intre off-shore-uri ale lui Vantu, numerar retras in Bulgaria, mita data in biroul din Bucuresti al lui Olteanu.

Bogdan Olteanu va demisiona luni din functia de viceguvernator al Bancii Nationale a Romaniei, a anuntat luni avocatul acestuia, care a motivat decizia prin faptul ca clientul sau  nu doreste ca BNR sa fie "tarata intr-un spectacol mediatic". Potrivit avocatului, Bogdan Olteanu este "consternat ca i s-a intamplat acest lucru", respectiv acuzatiile aduse de DNA.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























2775 vizualizari

  • +6 (6 voturi)    
    Corect. (Vineri, 29 iulie 2016, 19:58)

    MirceaGeorgescu1 [utilizator]

    Sa vedem cui mai da telefoane, sms., sau biletele cu prastia!
  • +10 (10 voturi)    
    cum ar veni, in vila lui de 1 milion... (Vineri, 29 iulie 2016, 20:31)

    rov [utilizator]

    de ce sa-l ingesuie langa voiculescu...
  • +7 (7 voturi)    
    ? (Vineri, 29 iulie 2016, 20:46)

    chiuaua [utilizator]

    Adica l-au legat de calorifer ?
  • +3 (11 voturi)    
    si isarescu (Vineri, 29 iulie 2016, 21:56)

    gicacontragica [utilizator]

    toata conducerea bnr ar trebui sa demisioneze. banca nationala face gura pentru banci nu pentru romani
  • +14 (14 voturi)    
    Soar el? (Vineri, 29 iulie 2016, 22:21)

    Ochii_pe_voi [utilizator]

    Nen'su Tăriceanu pe când?
  • +7 (7 voturi)    
    a vărsat gușa, cumva? (Vineri, 29 iulie 2016, 22:40)

    IancuJianu [utilizator]

    și are circumstanțe atenuante...
  • +5 (9 voturi)    
    Purtatorul de cuvant al BNR, tov. Suciu, (Vineri, 29 iulie 2016, 22:50)

    Maniu [utilizator]

    a avertizat "persoanele care se ocupa de acest caz" ca ceea ce fac "poate afecta imaginea Bancii". Mai tovarasi, clubul de fitze securistice de la BNR - nu toti, majoritatea - e cumva mai presus de lege?
  • +4 (6 voturi)    
    Alina G- si Bogdan O. & C.P. T . ata da PNL ??? (Sâmbătă, 30 iulie 2016, 0:54)

    JohnAnticoruption [utilizator]

    Alina Gorghiu si relatia intima cu Bogdan Olteanu compromite profund Partidul PNL si integritatea ei suprema fata de adversari politic .

    Implicarea PNL in a proteja Statul de Drept pus la indoiala !!!
  • +2 (2 voturi)    
    Nu te teme ! Slabiceanu " lucreaza pt. tine " (Sâmbătă, 30 iulie 2016, 16:29)

    Plagarus [utilizator]

    Banii i-a luat, Sterlingul este inca in asteptare, pe tzeva este megaescocheria cu BAE Systems !!!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by