OFICIAL Bogdan Olteanu a fost retinut pentru 24 de ore / Acesta ar fi primit un milion de euro "in sediul unui partid"

de R. M.     HotNews.ro
Vineri, 29 iulie 2016, 9:05 Dosare Anticoruptie


Bogdan Olteanu
Foto: Agerpres
Directia Nationala Anticoruptie a confirmat oficial informatia potrivit careia Bogdan Olteanu, viceguvernator al Bancii Nationale a Romaniei, a fost retinut pentru 24 de ore sub acuzatia de trafic de influenta.

Procurorii afirma, intr-un comunicat publicat pe site-ul sau, vineri dimineata, ca "exista date si probe potrivit carora" in perioada iulie - noiembrie 2008, Bogdan Olteanu, care la acea vreme era presedinte al Camerei Deputatilor din partea PNL, "a solicitat si primit de la un om de afaceri suma de 1.000.000 de euro si sprijin electoral, constand in servicii de marketing si consultanta, in schimbul efectuarii de demersuri pe langa membrii Guvernului Romaniei pentru determinarea numirii unei persoane pe postul de guvernator al Deltei Dunarii".

"Banii au fost remisi de catre omul de afaceri, printr-un intermediar, la sediul unui partid politic", se arata in acest comunicat.

In urma "diligentelor depuse de inculpatul Olteanu Bogdan, persoana respectiva a fost numita la data de 18 septembrie 2008 in functia de guvernator al Deltei Dunarii". Potrivit unor surse judiciare, este vorba de Liviu Mihaiu, fost guvernator al Deltei Dunarii, care a negat insa orice implicare intr-o fapta de coruptie.

In cauza se desfasoara acte de urmarire penala si fata de alte persoane, precizeaza procurorii.

Bogdan Olteanu urmeaza sa fie prezentat vineri Inaltei Curti de Casatie si Justitie cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Retinerea lui Bogdan Olteanu vine dupa ce, joi, Sorin Ovidiu Vintu a fost adus la DNA din Penitenciarul Rahova, pentru a fi audiat intr-un dosar de cumparare de influenta.


Potrivit unor surse judiciare, Sorin Ovidiu Vintu i-ar fi dat lui Bogdan Olteanu un million de euro pentru ca acesta sa sprijine numirea lui Liviu Mihaiu in functia de guvernator al Deltei Dunarii. In dosar, potrivit unor surse judiciare, ar fi implicat si numele lui Calin Popescu Tariceanu, care a negat insa orice acuzatii.

Si Liviu Mihaiu a respins acuzatiile, precizand, pe contul lui de Facebook, ca nu a stiut nimic despre aceasta "pretinsa tranzactie pe spezele numirii" sale ca guvernator si crede ca a fost vorba despre un "foarte bun pretext pentru fostul mogul pentru a-l avea (si) pe seful Camerei Deputatilor la mana".






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























15379 vizualizari

  • +47 (47 voturi)    
    E de bine (Vineri, 29 iulie 2016, 9:10)

    Pac-pac [utilizator]

    Uite asa ajungem sa intelegem mai bine "calitatile" acestui individ care a sarit din post in post mai ceva ca Spiderman.
    • +35 (35 voturi)    
      Comment sters de user (Vineri, 29 iulie 2016, 10:00)

      polonyca [anonim] i-a raspuns lui Pac-pac

    • +19 (23 voturi)    
      Well ... sa uitam ca este nepotul Ghizelei Vass (Vineri, 29 iulie 2016, 10:58)

      MiticaPalarierul [utilizator] i-a raspuns lui Pac-pac

      Well ... sa uitam ca "domnul" Olteanu este nepotul Ghizelei Vass (mai multe pe Wikipedia - https://ro.wikipedia.org/wiki/Ghizela_Vass), mana dreapta a Anei Pauker la Ministerul de Externe, unde si-a plodit micimani precum George Macovescu si Stefan Andrei.

      Neam de banditi comunisti veniti din Rusia Sovietica calare pe tanc sa distruga Romania.

      Este cazul sa fie cercetata situatia foarte probabila, in care a cerut banii pentru Tariceanu, insa i-a pastrat pentru el, nu a dat nimic mai departe, nici la partid, nici la Tariceanu.

      "Patria si Dreptul Meu!"
      .
      • -4 (12 voturi)    
        Asta e argument? (Vineri, 29 iulie 2016, 12:37)

        George C. [utilizator] i-a raspuns lui MiticaPalarierul

        Sa inteleg ca, pe principiul asta, sunt la fel de condamnabili si Tismaneanu sau Patapievici in virtutea ascendentei lor? Zi-mi si mie sa ma lamuresc. Din doua una: ori ce au scris altii despre corifeii dreptei este o mizerie, deci si tu ai scris aici o mizerie; ori logica ta este buna, dar si ce au scris altii despre Patapievici si Tismaneanu merita toata atentia.
        • +4 (10 voturi)    
          Da, mosule (Vineri, 29 iulie 2016, 12:45)

          KostasP [utilizator] i-a raspuns lui George C.

          Poate fi argument. Dovada ca in cazul asta se potriveste de minune. Si in alte multe cazuri de coruptie. Esalonul 2 si 3 a preluat puterea in Ro. Tismaneanu si patapievici or fi exceptiile care confirma regula. Se vede ca n-ai trait in anii "de glorie".
    • +5 (5 voturi)    
      Cate articole cotate ISI are acest tovaras (Vineri, 29 iulie 2016, 14:44)

      Maniu [utilizator] i-a raspuns lui Pac-pac

      ca sa fie Viceguvernator (mama, ce vorbe pompoase, mai ca te gandesti la vicerege si la Perla Coroanei Britanice) la BNR? In caz de vreo situatie grea economica, poate veni cu solutii? S-auzim si noi cum ajung toti fiii de securisti sau pupinii de securisti, mari si tari la BNR .
  • +42 (48 voturi)    
    Oamenii politici infiltrati in institutiile statul (Vineri, 29 iulie 2016, 9:20)

    zzztop [utilizator]

    Astia sunt oamenii psd, pnl, alde.

    De asta avem nevoie de tehnocrati care au o cariera pe bune si multi ani de experienta in mediul competitiv privat in spate care cam te forteaza sa inveti si sa respecti regulile si legile.
    • -5 (21 voturi)    
      oau :) tu nu ai auzit de echipa de baieti si fete (Vineri, 29 iulie 2016, 10:00)

      snowflake [utilizator] i-a raspuns lui zzztop

      de la achizitii :)
      Acum ca majoritatea banilor sunt la privat si majoritatea furturilor se fac tot in privat, altfel spus nu ai auzit de coruptia angajatilor de la privat. E drept la echipele de achizitii din privat nu se duce nimeni cu milionul.
      PS: Bogdanele iti uram la multi ani cu executare si daca se poate mai ia cu tine si alti pretenari de la partid.
      • +21 (23 voturi)    
        padure fara uscaturi nu exista (Vineri, 29 iulie 2016, 10:10)

        zzztop [utilizator] i-a raspuns lui snowflake

        probabil ca in UNELE firme la achizitii sunt niste indivizi care incerca cate ceva.. dar asta inseamna ca firma e condusa cum conduc si parlamentarii tara prin incomptenta crasa.

        nu ma refeream sa aducem pe cei mai hoti din mediul privat, ci pe cei competenti care reprezinta majoritatea in privat.
      • +17 (19 voturi)    
        Comentariu sters de utilizator (Vineri, 29 iulie 2016, 10:27)

        [anonim] i-a raspuns lui snowflake

    • +5 (21 voturi)    
      Comentariu sters de utilizator (Vineri, 29 iulie 2016, 10:31)

      [anonim] i-a raspuns lui zzztop

      • +1 (13 voturi)    
        ce are sula cu prefectura? (Vineri, 29 iulie 2016, 11:07)

        bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui

        ce treaba are una cu alta???
        Crezi ca plinge Isarescu de mila Lui Olteanu?

        Olteanu a fost numit politic, de parlament, intr-o functie la BNR. Si a fost prins cu matrapazlicurin dintente de numirea la BNR. Deci nu vad ce treaba are Isarescu in chestiunea asta.
  • +22 (30 voturi)    
    BNR si ea... (Vineri, 29 iulie 2016, 9:22)

    Ochii_pe_voi [utilizator]

    Stiam ca Parlamentul e o adunatura de mafioti si complici la jaf, partidele sunt grupari de crima organizata, administratiile locale sunt corupte 99%, si iata ca si BNR e cloaca de corupti. E cert : Romania e o mare cloaca de lături. Apropo: des[re securistii care au devalizat Bancorex, cind se va afla ceva?
    • +31 (31 voturi)    
      ei bine bogdenel e numit de parlament la bnr (Vineri, 29 iulie 2016, 10:04)

      snowflake [utilizator] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

      practic mugurel nu a avut alta solutie decat sa il numeasca viceguvernator pentru modificari legislative sau ceva de genul asta. Din moment ce baiatul nu avea nicio pregatire economica si parlamentul l-a numit viceguvernator bnr trebuia sa fie si el pe undeva pe acolo. Dar baiatul si-a cumparat cu banii jos numirea la bnr doar nu credeti ca a pastrat doar pentru el toti banii. Milionul ala e imprastiat prin fostul pnl.
      • +4 (4 voturi)    
        pana la un punct corect... (Vineri, 29 iulie 2016, 12:31)

        ..13 [utilizator] i-a raspuns lui snowflake

        Dar numirile pe functii in CA nu le face Ixarescu - daca au decis ca viceguvernator sa fie Bogdanel - aferim - prin votul consiliului de administratie...

        In ceea ce priveste organizarea interna Bogdanel a fost scutit de o serie intreaga de raspunderi bancare si i-au ramas cele lumesti si juridice...

        Aferim ce o sa se scuture PNL-ul sau ALDE...
        Baieti si fete bune - cu KJ in frunte care ii si intrece
    • +2 (18 voturi)    
      au aparut trepadusii (Vineri, 29 iulie 2016, 11:10)

      bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

      Au aparut toti trepadusii care-l invinuiesc pe Isarescu pentru contractele de credit semnate ca oile.

      Bulisor tata, Isarescu n-are nici o legatura cu afacerea asta. B. Olteanu a fost votat de parlament pentru functia asta, fara ca Isarescu sa aiba vrun cuvint de spus, iar fapta de coruptie s-a produs inainte de a fi numit. Asha ca... oricine gindeste cit de cit limpede vede de la o posta ca in chestiunea asta Isarescu/BNR n-au nici o vina.
      • -1 (11 voturi)    
        hopa pokemonu' (Vineri, 29 iulie 2016, 12:57)

        Pseudokinegetikos [utilizator] i-a raspuns lui bogdan1477

        aveti grija baieti pokemonu asta este foarte naiv (ca sa nu zic prost), daca crede ca Isarescu nu stie absolut tot despre cei din subordine, bogdanele,abereaza tata pe la alte mese, aici se discuta lucruri serioase si poate te retinem, vezi ca mai sunt forumuiri si pe A3, Libertatea, rtv
        • 0 (8 voturi)    
          what? (Vineri, 29 iulie 2016, 13:29)

          bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui Pseudokinegetikos

          Deci Isarescu stia ca in 2008 Vintu i-a dat lui Olteanu 1 mil de coco sub forma de marketing politic pentru PNL? la mintea cocosului.
          Da' sa zicem ca stia. Tot n-avea ce face, pentrru ca vicepresendintii BNR sunt numiti de parlament, fara ca Isarescu sa poata zice ceva.

          Asha ca... n-ar strica sa-ti folosesti chestia aia care tine ubmra gitului inainte de a debita timpenii..
          • -1 (5 voturi)    
            am fost dragut cand am zis ca esti naiv ... (Vineri, 29 iulie 2016, 14:55)

            Pseudokinegetikos [utilizator] i-a raspuns lui bogdan1477

            stie foarte bine ce fel de oameni are langa el, daca nu stie sau nu are niciun cuvant de spus este o marioneta care nu are ce cauta in fruntea unei institutii asa importante, iar tu tot un troll idiot ramai!
            • -1 (3 voturi)    
              saracu de tine (Vineri, 29 iulie 2016, 16:38)

              bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui Pseudokinegetikos

              Tu ai impresia ca institutiile se conduc dupa cum erai invatat tu pe vremea colhozurilor....
              Viceguvernatorii sunt alesi de consiliul de administatie care sunt numiti de parlament. In conditiile astea a spune ca de vina e Isarescu care e marioneta pen'ca nu stia ca Olteanu a facut potlogarii cu Vintu si cu Mihaiu in 2008... e clar. Poate vedea oricine cit de multe pricepi...
  • +36 (38 voturi)    
    CPT? (Vineri, 29 iulie 2016, 9:29)

    Ochii_pe_voi [utilizator]

    Pe Tăriceanu când îl saltă mascații? Cu el va fi mai greu că e apărat de mulțimea mafioților și penalilor din Senatul Rușinii Naționale. Dar, oricum, trebuie încercat. Până la alegeri anticipate, o arestare (de mul timp) anticipată nu ar fi de neoperat.
  • +29 (29 voturi)    
    nu se poate (Vineri, 29 iulie 2016, 9:30)

    Point [utilizator]

    sa fie acesta sfarsitul lui manechieanu?
    oare ''spatele'' lui masiv,va putea suporta regimul de exterminare,al puscariilor patriei?
    evident ca nu
    despre olteanu si mihaiu,la multi ani baieti.cu confiscare
    olteanu nu stiu,insa mihaiu e un exemplu de om onest si mai ales iubeste eco,adica ''verdele''
    ca se face el ca nu mai stie cui pupa mana,e alta treaba,insa el a fost sluga vantului ani de zile.
    ah sa nu uit

    hai manechine,fa-ti turul prin puscarii.te asteapta baietii
    • -20 (26 voturi)    
      baiete, (Vineri, 29 iulie 2016, 10:15)

      Gustav666 [utilizator] i-a raspuns lui Point

      Vei avea o surpriza dupa alegerile din toamna. Toate manevrele DNA de sub comanda ambasadelor straine (mai ales una) se vor fasai iar Tariceanu va fi numit cu noduri in gat de catre Klaus, prim-ministru.
      • +3 (11 voturi)    
        gata sefu' (Vineri, 29 iulie 2016, 10:47)

        Point [utilizator] i-a raspuns lui Gustav666

        daca-i ordin cu placere.pai chiar asa,Domnul Tariceanu,a dat dovada de loialitate si nu a pregugetat nici un efort,sa lucreze cu TOATA clasa politica.bineinteles asta plus faptul ca are o vechime de necontestat in guverne i-l face candidatul ideal pt functia de prim.
        secretar,va fi evident,urmatorul pe lista,conform vointei dvs
      • +7 (7 voturi)    
        Moli este noul ponta (Vineri, 29 iulie 2016, 12:48)

        KostasP [utilizator] i-a raspuns lui Gustav666

        Lol. Si mazeta il visa pe ponta pres. Da' 'serviciile straine' au fost mai tari.
        • +1 (3 voturi)    
          Gustav555 cred ca spune de Brutarie (Vineri, 29 iulie 2016, 17:34)

          un domn [utilizator] i-a raspuns lui KostasP

          Guvernul din Brutarie, doar si pe detinuti ii platim sa "stea acolo" adevarat..cu sume mai mici..in plus acolo SHPAGA intre ei nu este Infractiune !
      • 0 (2 voturi)    
        Papa de ce nu trimire refugati si la voi, (Vineri, 29 iulie 2016, 14:47)

        Maniu [utilizator] i-a raspuns lui Gustav666

        in Rusia?
        • 0 (2 voturi)    
          Sovieticii I ar Calca cu Tancul (Vineri, 29 iulie 2016, 17:37)

          un domn [utilizator] i-a raspuns lui Maniu

          daca NU ar munci in Slujba Statului Multilateraldezvoltat Sovietzia..Papa isi da seama ca S ar Comite un Sacrilegiu !
      • -1 (1 vot)    
        Se prea poate ... (Sâmbătă, 30 iulie 2016, 2:16)

        Alius [utilizator] i-a raspuns lui Gustav666

        ..Va insemna ca Ambasada Rusiei a castigat alegerile si si-a impus oamenii in conducerile institutiilor.

        Eu inclin sa cred (da' inclin rau de tot, cam la 30 de grade) ca Moliceanu' tau, va incepe se scrie carti.. multe si marunte.
    • +11 (11 voturi)    
      .... (Vineri, 29 iulie 2016, 11:11)

      tirolez [utilizator] i-a raspuns lui Point

      M-am lamurit um e cu confiscarea. Mai ieri unul dintre fratii becali cererea eliberarea conditionata (pe diverse motive) iar procurorul a spus ca nu a fost recuperat prejudiciul, conditie esentiala pentru eliberare. Nemernicii astia prefera sa faca puscarie decat sa dea banii.
      • +1 (1 vot)    
        stai linistit (Vineri, 29 iulie 2016, 13:44)

        Point [utilizator] i-a raspuns lui tirolez

        si puscaria o sa se faca acasa.a fost la b1 becali in direct,si a zis''pai sa facem domne ceva,nu doar sa dam din gura'' referindu-se la o idee ca astia sa faca puscarie acasa,prin lege!!!se dau lupte grele.aia cu greva puscariasilor a fost mizilic.iar cu recuperarea,mai va.
        singura speranta ar fi aplicarea confiscarii extinse venita cadou de la UE.
  • +10 (16 voturi)    
    mdea (Vineri, 29 iulie 2016, 9:48)

    Wildschwein_007 [utilizator]

    pai chiar ma miram io sa fie astia din BNR modele de comportament moral.
  • +18 (20 voturi)    
    Mai crede . . . . (Vineri, 29 iulie 2016, 9:51)

    Vali Cel Batran [utilizator]

    . . . .cineva in existenta unui singur om, unul singur, din aceste cateva mii, care s-au perindat prin functiile statului in ultimii 27 de ani, care sa nu-si fi tras averea din spolierea acestei tari? Nu este suficient sa fii credul,trebuie sa fii cretin sa crezi invers!
    • +7 (9 voturi)    
      Comment sters de user (Vineri, 29 iulie 2016, 10:30)

      polonyca [anonim] i-a raspuns lui Vali Cel Batran

    • +3 (3 voturi)    
      da (Vineri, 29 iulie 2016, 11:52)

      bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui Vali Cel Batran

      Emil Boc. Doar ca Romanii apreciaza alte calitati decit cinstea.
      • +1 (3 voturi)    
        te cred . . . (Vineri, 29 iulie 2016, 12:35)

        Vali Cel Batran [utilizator] i-a raspuns lui bogdan1477

        . . . pana la proba contrarie! Am inceput sa ma indoiesc si de mine!
        • +2 (2 voturi)    
          Uita-te ce avere are (Vineri, 29 iulie 2016, 13:02)

          bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui Vali Cel Batran

          Pentru un apartament de 60 mp in Cluj si un peugeot 206 din 2007 nu e nevoie sa furi.
    • +5 (5 voturi)    
      O mica observatie (Vineri, 29 iulie 2016, 12:32)

      n.dumiritu [utilizator] i-a raspuns lui Vali Cel Batran

      Poate ai precizat "avere" pt. a-i desemna pe cei care afiseaza opulenta peste noapte.

      Au fost totusi oameni in politica cu rang de ministru care nu s-au vindut pentru folos personal sau de partid. Citeva exemple care imi vin acum in minte: Șora, Pleșu, Caramitru, Macovei, Miclea, Paleologu, Funeriu. Ce au astia in comun? Solida pregatire profesionala si academica, demnitate, onoare, reputatie si respectabilitate care, impreuna, nu pot face obiectul unor trocuri.
      • +1 (3 voturi)    
        Te cred . . . (Vineri, 29 iulie 2016, 12:56)

        Vali Cel Batran [utilizator] i-a raspuns lui n.dumiritu

        . . . . pana la proba contrarie! Daca ar fi sa bagi mana in foc. proband astfel cinstea si corectitudinea lor, ai face-o?
        • +1 (1 vot)    
          Oh, nu, asta nu ... (Vineri, 29 iulie 2016, 13:43)

          n.dumiritu [utilizator] i-a raspuns lui Vali Cel Batran

          Bineinteles ca nu bag mina in foc. That's a bigot's game. Dar stii cum se zice: fii prudent in incredere, fii rezonabil in indoiala.
          Bob Dylan o zice si el: "Gotta Serve Somebody" https://youtu.be/6CwHby-YTNo
      • 0 (0 voturi)    
        Minus Caramitru (Vineri, 29 iulie 2016, 14:49)

        Maniu [utilizator] i-a raspuns lui n.dumiritu

        intreaba-l pe Bolborea, el stie de ce.
    • 0 (0 voturi)    
      Cunosc eu (Vineri, 29 iulie 2016, 14:49)

      Maniu [utilizator] i-a raspuns lui Vali Cel Batran

      cativa care nu s-au imbogatit cu nimic si nici n-a fost asta motivatia lor. Dar i-a inlaturat repede mafia transpartinica.
  • +17 (17 voturi)    
    "Cel mai bun/onest"guvernator DD,argatul Mihaiu (Vineri, 29 iulie 2016, 9:51)

    Plagarus [utilizator]

    Eroul Mihaiu şi-a păzit ca student facultatea cu arma în mână la Revoluţie !?
    S-a straduit si a fost promovat in Liga „celor 150 de oameni ai lui Vântu“ din structurile publice.
    Cred ca si acum miroase a benzina "plutitoare",marele pescar ai banilor lui SOV .
    • -4 (6 voturi)    
      Well .. adica este un fel de gulenist ? (Vineri, 29 iulie 2016, 11:00)

      MiticaPalarierul [utilizator] i-a raspuns lui Plagarus

      Well .. adica este un fel de gulenist ?

      "Patria si Dreptul Meu!"
      .
      • +1 (3 voturi)    
        Esti liber sa-ti placa Mihaiu (Vineri, 29 iulie 2016, 14:52)

        Maniu [utilizator] i-a raspuns lui MiticaPalarierul

        dar sa te faci ca nu vezi firele groase dintre el si Vantu....Ce competenta avea nea Mihaiu sa fie "guvernator" (ce mai ifose pe bani multi) la Delta? Avea publicatii stiintifice? Sau numai hau hau pt. cine trebuie?
  • +10 (10 voturi)    
    Vai nu se poate. (Vineri, 29 iulie 2016, 10:07)

    RămurelPastramă [utilizator]

    Azi cand vorbim, si altii pe care ii vedem pe cai mari la televiziuni, sefi si sefuti de autoritati, fosti, actuali sau combinatori aflati in umbra, invart sacosele de bani pe la partide. Ca asa e de cand cu partidele si cu coruptia din societatea romaneasca.
    Si de zece mii de ani incoace ii tot votam ca prostii. Se mai schimba doar numele, lacomia si gradul de infometare.
  • -16 (22 voturi)    
    ma lasati? (Vineri, 29 iulie 2016, 10:12)

    Gustav666 [utilizator]

    2008? Denunt al unui escroc cum e Vantu, care incearca injumatatirea pedepsei? Si-a adus aminte abia acum?
    Mizeria DNA va fi tratata cu flit de orice instanta care va judeca cererea de arestare preventiva. Va bucurati degeaba.
    • +5 (5 voturi)    
      si daca are inregistrari ??? (Vineri, 29 iulie 2016, 11:28)

      silviu_dumitrescu [utilizator] i-a raspuns lui Gustav666

      nu intelegi ca Bogdan Olteanu a recunoscut de la prima audiere ca a vorbit cu Vantu !! cum naiba crezi ca recunostea daca nu era inregistrat ?

      si pana la urma daca cel mai mare ticalos condamnat la 1000 de ani de inchisoare denunta pe altcineva, acel lucru sustinut fiind ADEVARAT, ce conteaza in fata Justitiei ca denuntatorul era un ticalos ?
      schimba asta vinovatia celui denuntat, o face mai putin grava ?
      eu spun DIN CONTRA !
      daca tu esti Presedintele Camerei Deputatilor in 2008, ce naiba ai tu de vorbit cu "creierul" FNI, un om care devalizase economiile a sute de mii de oameni in 2000 ?? aaa, poate spune ca nu era condamnat ! serios mai Olteanule ???
    • +7 (7 voturi)    
      stai to'ar'shu postacila (Vineri, 29 iulie 2016, 11:55)

      bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui Gustav666

      Ca nu e doar denuntul... Nu aresteaza nimeni un viceguvernator BNR doar pe baza unui denunt. Fii sigur ca pe linga denunt sunt la dosar si niste firme prin care s-au mutat banii aia de la Vintu la intermediar, poate si o marturie a intermediarului, si tot asha. Oleak de rabdare ai.
      • +1 (1 vot)    
        ai avut partial dreptate (Vineri, 29 iulie 2016, 22:16)

        Gustav666 [utilizator] i-a raspuns lui bogdan1477

        Uite ca nu l-a arestat preventiv!
        " Nu aresteaza nimeni un viceguvernator BNR doar pe baza unui denunt."-parca asa spuneai.
        • 0 (0 voturi)    
          tu faci eforturi sa debitezi timpeniile alea? (Luni, 1 august 2016, 10:44)

          bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui Gustav666

          Sau vin natural? Adicatelea "arest la domiciuliu" reprezinta ceva ce nu e arest? Ai o logica beton, n-am ce zice...
    • +1 (1 vot)    
      Nu . . . (Vineri, 29 iulie 2016, 12:58)

      Vali Cel Batran [utilizator] i-a raspuns lui Gustav666

      . . . Vantu a facut denuntul!
    • +2 (2 voturi)    
      Vantu escroc? (Vineri, 29 iulie 2016, 13:34)

      Alius [utilizator] i-a raspuns lui Gustav666

      Parca era dosar facut de Basescu...

      Acum e escroc..Opaaaaaa!!!... Deci Geoana se ducea in vizita la "escroc" si visa sa devina presedinte.

      Ce va plac voua hotii! Tariceanu, alt mare om de afaceri autohton. Cum incearca DBA-ul sa ne distruga oamenii de afaceri mioritici, domnule!
    • 0 (2 voturi)    
      ha-ha-ha (Vineri, 29 iulie 2016, 21:39)

      Gustav666 [utilizator] i-a raspuns lui Gustav666

      M-ati umplut de minusuri cand am zis ca ICCJ va da cu flit peste cererea de arestare preventiva a DNA.
      Voila! Arest la domiciliu e bine?
      • -1 (1 vot)    
        Ha-ha-ha (Sâmbătă, 30 iulie 2016, 2:25)

        Alius [utilizator] i-a raspuns lui Gustav666

        ...Gustica mama, ia d-acilea:

        "Bogdan Olteanu a recunoscut că în cursul anului 2008 avea periodic întâlniri cu Sorin Ovidiu Vântu, intermediate de un apropiat a lui sov inculpatul a recunoscut că una din întâlniri a avut loc în Delta Dunării la complexul Lebăda, prilej cu care Sorin Ovidiu Vântu i-a cerut să îl susțină pe Liviu Mihaiu pentru funcția de guvernator al Deltei Dunării. De asemenea, a arătat că a avut discuții în acest sens cu prim-ministrul Călin Popescu Tăriceanu, susținând însă că a făcut acest lucru din convingere, solicitarea suspectului Sorin Ovidiu Vântu coincizând cu propriile sale opinii, astfel încât nu a cerut și nu primit nici un folos material pentru acest demers.

        Cu privire la serviciile furnizate de societate pentru campania sa electorală, a susținut că acestea reprezentau doar o ofertă în vederea încheierii unei eventuale a unui contract, care nu s-a mai materializat întrucât nu a fost mulțumit de calitatea analizelor politice și a sondajului de opinie ce i-au fost prezentate."
  • +19 (19 voturi)    
    Cred ca emisto sa fii guvernatorul Deltei (Vineri, 29 iulie 2016, 10:17)

    banel [utilizator]

    Daca e 1 mil de euro taxa de admintere.
  • +13 (15 voturi)    
    tot e bine (Vineri, 29 iulie 2016, 10:18)

    muciflenduri [utilizator]

    Frumos ar fi sa existe date si din perioada 'estului salbatic' 1990-2000, dar tot e bine ca macar din 2008 reusesc sa ii agate.
    Ce viata de boieri ar fi dus voiculescu si vantu, daca s-ar fi multumit doar cu ciordelile initiale.
    Ce deosebire intre cei doi 'profesori' si Tiriac. Unii scriu lucrari stiintifice, altul isi traieste viata in cvasi-discretie, impuscand mistreti si agonisind masini de lux.

    Olteanu imi era vag simpatic, e un individ coerent ce mima cu succes bunul simt. Daca a ciordit, sper sa aiba ocazia sa scrie si el vreo doua lucrari stiintifice, si sa si returneze milionul cu pricina.
  • 0 (14 voturi)    
    eu zic (Vineri, 29 iulie 2016, 10:22)

    Snitzelvienez [utilizator]

    Daca este vointa se ajunge si la Isarescu .care e nasul de fapt
    • +2 (6 voturi)    
      ce treaba are Isarescu aici??? (Vineri, 29 iulie 2016, 12:18)

      bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui Snitzelvienez

      Cum e Isarescu nasul in afacerea asta in care Olteanu ia bani de la vintu pentru campania electorala a PNL din 2008?
      • +2 (4 voturi)    
        De cate ori postacii rusi ataca pe cineva (Vineri, 29 iulie 2016, 14:54)

        Maniu [utilizator] i-a raspuns lui bogdan1477

        sunt sanse mari ca omul sa fie baiat bun.
      • -3 (5 voturi)    
        trebuie (Vineri, 29 iulie 2016, 15:24)

        Snitzelvienez [utilizator] i-a raspuns lui bogdan1477

        Doar sa-i fie luat la puricat averea si se vor constata lucruri neobisnuite
        • +1 (3 voturi)    
          gindire tipic comunista (Vineri, 29 iulie 2016, 16:43)

          bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui Snitzelvienez

          pai daca tot esti asha sigur, de ce nu purici tu averea lui Isarescu?!?

          Uite aici declaratia lui de avere din 2007 pina azi:
          http://www.bnr.ro/Declaratii-de-avere-si-de-interese-1379.aspx

          Apuca-te de puricat si vezi ce gasesti. Cind ai descoperit matrapazlicurile, mergi frumos la DNA si reclama-l. Ce zici, te bagi?
          • +1 (1 vot)    
            Tradatori (Vineri, 29 iulie 2016, 23:17)

            Snitzelvienez [utilizator] i-a raspuns lui bogdan1477

            Itzacrescu este la BNR din 90 .cam atat am avut de spus.justitia trebuie sa investigheze tunurile din acei ani..
            Si tradarea trebuie pedepsita . Tariceanu l-a facut fericit pe El Intagible cand Romania a imprumutat in 4 ani peste $40 miliarde ..30 sunt tinute la BNR pentru rating pt care se plateste $1 miliard dobanda/an..FMI si BM ne tin in perfuzii cu ajutorul tradatorilor
            • 0 (0 voturi)    
              esti cu pluta mestere... (Luni, 1 august 2016, 10:48)

              bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui Snitzelvienez

              Rezerva BNR n-are nici o teaba cu imprumuturile facute de guvern. BNR a imprumutat niste bani din acordul cu GMI, bani care s-au returnat deja. In rest, statul imprumuta bani pentru ca are cheltuieli mai mari ca veniturile. Si nu "agenturili straini"sunt de vina pentru situatia economica si politica din Romania, ci noi romanii.
  • -12 (20 voturi)    
    Comment sters de user (Vineri, 29 iulie 2016, 10:22)

    Metec [anonim]

    • -6 (10 voturi)    
      exact (Vineri, 29 iulie 2016, 11:04)

      Nevermind [utilizator] i-a raspuns lui Metec

      In conditiile in care la fapte cu violenta ii citeaza cu posta romana...

      Probabil mizeaza pe factorul psihologic pentru a-l face sa dea in primire pe altii. Este o metoda, dar nu e ok sa fie folosita discretionar, in timp ce in alte cazuri mai low profile, neinteresante din punct de vedere leverage politic/financiar, se practica altfel.
    • +12 (20 voturi)    
      Lasa aburelile (Vineri, 29 iulie 2016, 11:06)

      rcb [utilizator] i-a raspuns lui Metec

      1 Ori scrii la comanda, atunci sictir pezevenghi!

      2. Daca nu scrii la comanda, atunci baga la cap. Ai citit cumva rechizitoriul? Ai acces la materialul probator? Daca ai, n-ar trebui sa vorbesti. Daca nu ai, nu abera, dand impresia ca stii chestii pe care nu le stii. Tot ce stii tu oficial este ca insul cu pricina a fost retinut si prezentat instantei, in baza unui probatoriu pe care nu il stii. Stii doar acuzatiile.

      Pricipit, monser?
      • +5 (5 voturi)    
        oho (Vineri, 29 iulie 2016, 11:31)

        muciflenduri [utilizator] i-a raspuns lui rcb

        Se vede ca intelegi conceptul de dialog si polemica, e o placere sa discute omul cu tine.
        Probabil tu ai citit rechizitoriul, asa ca iti permiti sa tii lectii altor care ofera o alta perspectiva.
      • -1 (9 voturi)    
        Comment sters de user (Vineri, 29 iulie 2016, 11:40)

        Metec [anonim] i-a raspuns lui rcb

      • +3 (3 voturi)    
        si mai stie ceva (Vineri, 29 iulie 2016, 12:33)

        silviu_dumitrescu [utilizator] i-a raspuns lui rcb

        conform presei Olteanu a recunoscut la prima audiere ca s-a intalnit cu Vantu - asta deja incepe sa sune nasol pt Dl Olteanu :)
    • +5 (5 voturi)    
      aouliiiu (Vineri, 29 iulie 2016, 11:51)

      Point [utilizator] i-a raspuns lui Metec

      ce va faceeeti maiiicaaa faraaa tariceeeanuu
      cine mai vede de vooooi

      trist taica,va ridica idolul,asaaa fara dovezi?
      asta-i dictatura domle!la cremenal!abuzivii astia-si permit orice.regimul basescu loveste oameni nevinovati.
      pe bune,mata crezi ca-l saltau degeaba?
      • +2 (4 voturi)    
        Din pacate nu se mai poate vorbi de (Vineri, 29 iulie 2016, 15:00)

        Maniu [utilizator] i-a raspuns lui Point

        "regimul Basescu" de cind a pupat piata Endependentii cu cu dusmanii intereselor superioare ale Romaniei.
    • +6 (6 voturi)    
      asta e inceoutul .. (Vineri, 29 iulie 2016, 11:56)

      dagenia [utilizator] i-a raspuns lui Metec

      ... denuntul; urmeaza probele; ti se apre ca moldoveanu' asta ... sau cum il cheama ... este ATAT de destept incat sa fie vice la BNR ? asta n-a facut nimic concret in viata - a absolvit facultatea, apoi a fost o vreme sclavul lui insurat-de-5-ori si apoi si-a facut firma de shmenuit statul impreuna cu prietenii din partid (firma de avocatura - paravan).
      Wikipedia:
      "Bogdan Olteanu s-a născut la data de 29 octombrie 1971 în orașul București. Tatăl său, ing. Dănuț Florin Olteanu a fost director general și secretar de partid[1] la Tehnofina SA din București, iar mama sa era fiica cominternistei Ghizela Vass, care s-a născut dintr-o familie de origine evreiască din Basarabia, fost membru al Comitetului Central al PCR și adjunct al Secției de relații externe a partidului.
      După absolvirea facultății, în anul 1997 a fost angajat pe postul de consilier al Ministrului de stat, Ministrul industriei și comerțului, Călin Popescu Tăriceanu. După ce a fost o scurtă perioadă și consilier RATMIL în anul 1998, el a început să profeseze avocatura în cadrul Cabinetului de Avocatură Bogdan Olteanu."
    • +4 (4 voturi)    
      Doar nu te astepti (Vineri, 29 iulie 2016, 12:07)

      dynno [utilizator] i-a raspuns lui Metec

      ca detaliile unui dosar ca acesta sa fie facute publice! Nu mai face presupuneri pe care ulterior sa le consideri evidente. Asta doar in cazul in care nu ai studiat cu minutiozitate intreg continutul dosarului, caz in care esti indreptatit sa te pronunti.
    • +3 (7 voturi)    
      Bati recordul la (-)-suri (Vineri, 29 iulie 2016, 12:56)

      KostasP [utilizator] i-a raspuns lui Metec

      Pt ca nu citesti cu atentie sau nu intelegi ceea ce citesti dar iti dai cu parerea, la fel ca multi alti ignoranti de pe site-ul asta. Iata ce spune prima fraza din articol "....procurorii afirma...ca exista date si probe potrivit carora in perioada iulie - noiembrie 2008, Bogdan Olteanu...". Deci exista date SI PROBE. Nu se bazeaza totul pe un denunt. Vantu n-a venit de buna voie sa-l denunte pe oltean, a fost citat de DNA. Acum pricepusi? Grea limba romana.
    • +2 (4 voturi)    
      Baietas, si un condamnat pt. marturie mincinoasa (Vineri, 29 iulie 2016, 14:58)

      Maniu [utilizator] i-a raspuns lui Metec

      poate fi martor si, pe cale de consecinta, si denuntator. Faci confuzie.
  • +9 (15 voturi)    
    Superimunitatea BNR (Vineri, 29 iulie 2016, 10:33)

    transpenibilus [utilizator]

    Se dovedeste din nou ca populistul deputat PNL Daniel Zamfur si juristul Piperea mint cand spun ca statutul BNR trebuie modificat pentru ca angajatii bancii nationale beneficiaza de ceea ce ei zic ca ar fi "SUPERIMUNITATE".

    Pai daca ar avea nu stiu ce superimunitate cum ar putea fi arestat ditamai viceguvernatorul BNR? Oare deputatul Zamfur si juristul Piperea manipuleaza oamenii simpli pentru interesele lor de gasca?

    Retinerea si arestarea asta arunca lumina interesanta a actiunilor din ultimul timp a lui Isar, domnul Alina Ghorghiu .

    Va pupa pe toti Tiberia. Patria si dreptul meu!
    • +3 (7 voturi)    
      nimeni din BNR nu are (Vineri, 29 iulie 2016, 11:40)

      bancher [utilizator] i-a raspuns lui transpenibilus

      imunitate pentru fapte penale. Acea super imunitate amintita de d-l Zamfir a fost de fapt praf in ochii electoratului, sa mai castige dansul simpatie in vederea alegerilor din decembrie 2016.
      Orice angajat BNR, inclusiv membrii Consiliului de Administratie, poate fi arestat si raspunde pentru faptele lui. Imunitatea din statutulBNR se refera la anumite decizii de serviciu luate pe timpul exercitarii functiei la BNR.
      • +2 (6 voturi)    
        Gulerele albe au SUPERIMUNITATE, s-a demonstrat (Vineri, 29 iulie 2016, 13:01)

        transpenibilus [utilizator] i-a raspuns lui bancher

        Pai domnul deputat Zamfur si juristul Piperea nu asa au zis. I-am auzit eu cu urechile mele spunand ca cei din BNR pot face ORICE pentru ca nu pot fi trasi la raspundere. Si asta din cauza ca au SUPERIMUNITATE care trebuie anulata.

        Asa au zis cei doi sustinatori de modificari ale unor legi si statute. Daca nu e adevarat ceea ce zic de ce nu sunt trasi la raspundere. Beneficiaza cumva juristul Piperea si deputatul Zamfur de SUPERIMUNITATE???? De ce oare???

        Va pupa pe toti Tiberia, din departare!
  • +2 (12 voturi)    
    La mulți ani! (Vineri, 29 iulie 2016, 10:34)

    anti_sistem [utilizator]

    Și hai si cu Tăriceanu! Nu cred că e așa de greu să îl salte și pe Tăriceanu.. Și poate cu ocazia asta îmi explică și mie cineva: Cum au reușit să înceapă urmărirea penală împotriva lui Tăriceanu fără să se voteze în parlament?
  • +14 (16 voturi)    
    Vedem concret ca latratul lui Tariceanu impotriva (Vineri, 29 iulie 2016, 10:34)

    deval [utilizator]

    DNA nu era la luna, nici pentru drepturile omului ci isi creea contextul necesar ca spuna ca uite, DNA se razbuna, il hartuieste...Sper ca Vantu are si productii cinematografice in legatura cu cazul si o sa intelegegem si de ce era interesat pret de 2 milioane de euro de postul de guvernator al Deltei ....
  • +17 (17 voturi)    
    Liviu Mihaiu (Vineri, 29 iulie 2016, 11:03)

    levierul [utilizator]

    Moralistul Liviu.
    Ce ar fi acum, daca acest domn ar veni public si ar spune cum stau lucrurile? Credeti ca nu stie exact ce a avut de facut pentru interesul lui SOV in Delta? Credeti ca nu stie exact cati bani s-au dat si unde?
  • +13 (13 voturi)    
    Liviu Mihaiu (Vineri, 29 iulie 2016, 11:05)

    Nevermind [utilizator]

    A "salvat" Vama Veche de a ajuns statiune, a "salvat" Delta in acelasi mod... urmeaza Rahova?
    • -1 (1 vot)    
      Ce vrei sa spui? (Sâmbătă, 30 iulie 2016, 2:27)

      Alius [utilizator] i-a raspuns lui Nevermind

      Ca Rahova o sa devina statiune? Pai este deja pentru Felix si cei ca el...
  • +14 (14 voturi)    
    Gorghiu & Asociatii (Vineri, 29 iulie 2016, 11:06)

    man_and_twin [utilizator]

    Ma mir ca nu aminteste nimeni cu cine-si impartea viata privata si dividendele, cand primea milionul asta, in 2008. Mai detinea si jumatate din firma de avocatura care inca mai poarta numele...
  • +7 (7 voturi)    
    Mazeta a fost arestat? (Vineri, 29 iulie 2016, 13:51)

    Martinezu [utilizator]

    Nu l-am mai vazut de ceva zile.
    • +3 (3 voturi)    
      LOL!!! (Vineri, 29 iulie 2016, 15:03)

      Maniu [utilizator] i-a raspuns lui Martinezu

      big big like.
    • +2 (4 voturi)    
      o fi in concediu (Vineri, 29 iulie 2016, 16:09)

      Nevermind [utilizator] i-a raspuns lui Martinezu

      dar e dragut ca te gandesti la el. Probabil el nu se gandeste la tine
      • -1 (3 voturi)    
        neah (Vineri, 29 iulie 2016, 17:33)

        Point [utilizator] i-a raspuns lui Nevermind

        ala gandeste in rusa
    • -1 (1 vot)    
      Si cand il vezi .. (Sâmbătă, 30 iulie 2016, 2:28)

      Alius [utilizator] i-a raspuns lui Martinezu

      ..el nu este...


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by