Horia Simu sustine ca fostul consilier la Presedintie Daniel Moldoveanu a luat 25% din banii de la ANRP

de R.M.     HotNews.ro
Marţi, 26 iulie 2016, 12:50 Dosare Anticoruptie


Omul de afaceri Horia Simu a declarat marti ca fostul consilier la Presedintie Daniel Moldoveanu a luat 25% din cei 7 milioane de euro primiti de el de la ANRP, sustinand ca 'este putin nedrept' ca acesta nu a fost pus sub acuzare de DNA, potrivit Agerpres.

Horia Simu s-a prezentat marti la Inalta Curte de Casatie si Justitie, unde a avut loc un prim termen in dosarul in care a fost trimis recent in judecata pentru ca ar fi primit despagubiri nelegale de la ANRP pentru un teren din municipiul Constanta, supraevaluat cu 7,7 milioane euro. Printre cei care au intervenit in favoarea lui Horia Simu s-ar afla si Daniel Moldoveanu.

'Domnul consilier a venit la mine, spunandu-mi ca poate sa rezolve aceste dosare, el cunoscandu-se in prealabil cu doamna Crinuta Dumitrean, cu care eu nu m-am cunoscut. (...) Ceea ce este nedrept in acest dosar, este inversarea cazualitatii si sunt acoperiti autorii morali ai acestui dosar. Domnul Daniel Moldoveanu este autorul moral al acestui dosar. Dansul a facut si alte activitati economice care nu tineau de fisa postului domniei sale si faptul ca nu este nici macar prezent in acest dosar este putin nedrept', a declarat Simu.

Raspunzand unei intrebari, el a sustinut ca Moldoveanu a luat 25% din cei 7 milioane de euro primiti de la ANRP.

In rechizitoriul intocmit de DNA se arata ca persoane cu functii de conducere din Administratia Prezidentiala, Ministerul Mediului si RAAPPS au intervenit pentru ca Horia Simu sa obtina, in anul 2011, despagubiri nelegale de la ANRP pentru un teren din municipiul Constanta.

Procurorii mai sustin ca o persoana, care la acel moment ocupa functia de consilier de stat in cadrul Administratiei Prezidentiale, i-a intermediat lui Simu o intalnire cu prefectul judetului Constanta.

'In acelasi scop al obtinerii cat mai urgente a despagubirilor, inculpatul Simu Horia, prin intermediul (...) - consilier de stat in cadrul Administratiei Prezidentiale la acea data, s-a intalnit cu prefectul judetului Constanta (...) si a obtinut sprijinul acestuia pentru solutionarea favorabila si urgenta a dosarului, aspect materializat prin validarea cererii de despagubire de catre Comisia Judeteana pentru stabilirea dreptului de proprietate privata asupra terenurilor si inaintarea dosarului la ANRP', se mai arata in rechizitoriu.

Potrivit acestuia, tot prin intermediul unei persoane care avea 'o functie importanta' in cadrul Administratiei Prezidentiale a ajuns Horia Simu si la Crinuta Dumitrean, care era presedinte al ANRP.

'In urma demersurilor pe care le-a facut la nivelul Primariei Constanta si a Institutiei Prefectului (...) se reusise ca dosarul sa ajunga la Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor, astfel incat inculpatul Simu Horia a avut nevoie de alte persoane care sa-i mijloceasca legatura cu (...) inculpata Dumitrean Crinuta Nicoleta. Profitand de relatia profesionala si de prietenie cu (...), care detinea o functie importanta la nivelul Administratiei Prezidentiale, inculpatul Simu Horia i-a transmis acestuia disponibilitatea sa de a ceda un procent de 25% din drepturile detinute in dosarul de despagubire nr. 22804/FFC/2010 pentru obtinerea cat mai urgenta si intr-un cuantum cat mai mare de despagubiri de la Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor. Astfel, (...), prin intermediul (...) - director tehnic in cadrul RAAPPS, a apelat la (...) - director general al aceleiasi regii, despre care avea cunostinta ca se afla intr-o relatie speciala cu inculpata Dumitrean Crinuta Nicoleta, si i-a transmis disponibilitatea inculpatului Simu Horia ca pentru urgentarea si solutionarea dosarului de despagubire sa cedeze 25% din totalul drepturilor litigioase pe care le achizitionase anterior', mai sustin procurorii anticoruptie.

In schimbul sprijinului acordat, Horia Simu i-ar fi cedat persoanei din cadrul Administratiei Prezidentiale 10% din drepturile litigioase, printr-un intermediar.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























6338 vizualizari

  • +8 (8 voturi)    
    consilier (Marţi, 26 iulie 2016, 13:33)

    Nevermind [utilizator]

    Al carui presedinte? Cidat, nu este mentionat nici macar o data, iar in alte cazuri se trece in titlu cu caps
  • +4 (10 voturi)    
    Consilierul tov. basescu!!! (Marţi, 26 iulie 2016, 13:48)

    Fanfan la tulipe [utilizator]

    De ce nu se precizeaza in articol ca a fost consilierul tov. basescu??? Usor, usor, vedem camarila din jurul borfasului basescu...care se da Alba-ca-Zapada, curat ca lacrima...Hotul base cu discursuri antijustitie striga hotii...doar doar distrage atentia asupra sa...
    • +2 (2 voturi)    
      Vezi ca e ca la radio Erevan (Marţi, 26 iulie 2016, 21:51)

      Kecske [utilizator] i-a raspuns lui Fanfan la tulipe

      Nu era masina , era bicicleta.
      Si nu i s-a dat ci i-a fost furata.
      Consilierul prezidential era de fapt de stat (adica la Guvern)
      • +2 (2 voturi)    
        Era consilier de stat,dar,exista un mare (Miercuri, 27 iulie 2016, 8:01)

        xrogo [utilizator] i-a raspuns lui Kecske

        dar,era sefl comunitatii de informatii,deci individul facea oficiile de manager a informatiilor,iar principalul beneficiar a informatiilor era binenteles Basescu !!!
  • +6 (10 voturi)    
    Infratiti in rele (Marţi, 26 iulie 2016, 13:56)

    Frank777 [utilizator]

    Primarul Mazare cu prefectul Palaz(actual PMP) pe fata se injurau public si pe la spate se intelegeau de minune.De aia o injura Mazare pe tanti Nuti alias Elena Udrea ca sa creada lumea ca ei au dusmanie In fapt lucrau terenuri si mosteriri aranjate.Acum intelegem graba cu care s-a intalnit Nuti cu Mazare la mare dupa ce a iesit de la arest.Sa vada daca a spus.Intelegem ca hotiile au fost sistemice si organizate la nivelul institutiilor statului.
    • +1 (9 voturi)    
      Mai aveați vreo îndoială? (Marţi, 26 iulie 2016, 15:06)

      Radu I [utilizator] i-a raspuns lui Frank777

      Statul mafiot a fost perfecționat, desăvârșit în cei zece ani de domnie a lui Zeus. Să amintim doar cine l-a creat (și înălțat!) pe cel mai penibil și odios personaj politic din istoria postdecembristă: generalul izmenar, Oprea.
      Să ne mai mire faptul că Băsescu se face frate cu dracul ca să treacă puntea spre... parlament? Că, alături de penalii Ponta-Tăriceanu, spumegă și fulgeră împotriva justiției, se dă peste cap să ajungă din nou la butoane, să-și apere „prăzile”?


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by