Adrian Mititelu a fost trimis in judecata

de R.M.     HotNews.ro
Luni, 25 iulie 2016, 11:36 Dosare Anticoruptie


Adrian Mititelu
Foto: AGERPRES
Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie l-au trimis in judecata pe Adrian Mititelu, fost administrator al clubului de fotbal Craiova, sub acuzatia de evaziune fiscala si inselaciune.

In acelasi dosar a mai fost trimis in judecata Gigel Preoteasa, fost director general unic al SC Fotbal Club U Craiova SA, sub aceleasi acuzatii.

Care sunt acuzatiile procurorilor, potrivit unui comunicat postat pe site-ul DNA:

La 31 ianuarie 2011, in contextul unor debite foarte mari pe care SC Fotbal Club U Craiova SA le avea catre bugetul consolidat al statului, in cadrul procesului de executare silita, declansat impotriva societatii in vederea recuperarii creantelor fiscale in suma de 9.906.095 lei, Ministerul Finantelor Publice - Agentia Nationala de Administrare Fiscala a intocmit un proces verbal de sechestru pentru bunuri mobile, prin care au fost indisponibilizate drepturile federative de joc ale celor 39 de jucatori de fotbal, care activau in baza unor contracte de munca/conventii civile in echipa Universitatea Craiova.

Cat timp dura executarea silita pentru bunurile sechestrate (drepturile federative de joc ale jucatorilor de fotbal de la SC Fotbal Club U Craiova SA,) debitorul, SC Fotbal Club U Craiova SA, nu putea dispune de acestea decat cu aprobarea data de Agentia Nationala de Administrare Fiscala, dupa achitarea integrala a sumelor inscrise in titlul executoriu, cu conditia constituirii unei garantii la nivelul sumei poprite sau cu conditia virarii contravalorii indemnizatiei de transfer a jucatorului in contul indicat de organul fiscal.

SC Fotbal Club U Craiova SA, prin administratorul sau si directorul general unic, Mititelu Adrian Marin si prin secretarul general Preoteasa Gigel, fara sa aduca la cunostinta intentia de transfer si fara sa solicite o aprobare de natura celei mentionate anterior, a incheiat la data de 23 martie 2011 acordul de transfer al unui jucator.

In baza acestui acord, inculpatul Mititelu Adrian a incasat la 24 martie 2011, intr-un cont bancar deschis in aceiasi zi la indicatia sa, contravaloarea sumei de 1.100.000 euro (5.627.864 lei) din care, in aceiasi zi, s-au efectuat ulterior mai multe plati. La momentul incheierii acordului de transfer, inculpatii Mititelu Adrian Marin si Preoteasa Gigel cunosteau ca drepturile federative ale jucatorului erau sechestrate.

De precizat este faptul ca jucatorul nu a putut fi legitimat in evidentele clubului cesionar, iar transferul nu a putut fi inregistrat in Liga Profesionista de Fotbal, intrucat reprezentantii legali ai acestui organism au comunicat cumparatorului ca jucatorul nu putea face obiectul transferului, deoarece Agentia Nationala de Administrare Fiscala instituise sechestru asupra drepturilor federative de joc ale acestuia.

Aceasta imprejurare nu a fost cunoscuta la data de 23 martie 2011 de catre semnatarii acordului de transfer din partea clubului cesionar.

Din suma de bani incasata in conditiile de mai sus, au fost achitate drepturi salariale ale angajatilor clubului, iar o suma importanta a fost transferata in contul unei societati comerciale controlata prin interpusi de acelasi inculpat.

Suma ramasa a fost executata de banca, banii fiind transferati in contul pus la dispozitie de organul fiscal.

Agentia Nationala de Administrare Fiscala - Directia Generala Regionala a Finantelor Publice Craiova s-a constituit parte civila cu suma de 4.032.764 lei, iar clubul cesionar cu suma de 5.627.864 lei.

In cauza, procurorii anticoruptie au instituit masura asiguratorie a sechestrului mai multor imobile ce apartin inculpatilor Mititelu Adrian Marin si Preoteasa Gigel.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Dolj, cu propunere de a se mentine asiguratorii dispuse in cauza.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























1516 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by