Fostul primar al Resitei, Mihai Stepanescu, ramane cu condamnarea de trei ani cu executare. Hotarare definitiva

de I.C.     HotNews.ro
Vineri, 15 iulie 2016, 20:11 Dosare Anticoruptie


Curtea de Apel Timisoara (CAT) a hotarat definitiv, vineri, mentinerea sentintei Tribunalului Caras-Severin prin care fostul primar al Resitei, Mihai Stepanescu, a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu executare, pentru luare de mita., informeaza Agerpres.

''CAT respinge apelul (...) inculpatului Stepanescu Mihai impotriva sentintei penale nr. 15 din data de 6 aprilie 2016 pronuntata de Tribunalul Caras-Severin in dosar, ca nefondat. (...). Definitiva. Pronuntata in sedinta publica din data de 15 iulie 2016'', arata site-ul CAT.

Tribunalul Caras-Severin i-a mai aplicat lui Stepanescu pedepse complementare de interzicere a exercitarii unor drepturi, conform art. 66, pe o perioada de cinci ani, dar si cea accesorie, a interzicerii acelorasi drepturi, pe durata executarii pedepsei principale. Totodata, s-a dedus, conform art. 72 din Codul penal, durata retinerii si arestarii preventive din durata pedepsei principale, de trei ani de inchisoare.

Mihai Stepanescu a fost ridicat de DNA pe data de 19 noiembrie 2015, fiind acuzat de luare de mita, iar pe 23 noiembrie a demisionat atat din functia de primar al municipiului Resita, cat si din cea de presedinte executiv al PSD Caras-Severin.

Potrivit rechizitoriului de la acea data, in perioada noiembrie 2014 - noiembrie 2015, Mihai Stepanescu, in calitate de primar al municipiului Resita, ''a pretins si primit diverse sume de bani ori bunuri si servicii de la un om de afaceri pentru a-si exercita in mod necorespunzator atributele functiei de primar, in sensul atribuirii in mod discretionar a unor contracte de lucrari de interes public, societatii comerciale reprezentata de acesta din urma''.

Mai exact, Stepanescu ar fi primit de la omul de afaceri suma totala de 52.000 lei pentru atribuirea unui contract de proiectare si executie de lucrari, precum si 20.000 lei, ca parte a sumei totale de 10.000 euro, pretinse in avans pentru viitoare lucrari. De asemenea, fostul primar ar mai fi pretins persoanei respective remiterea unor materiale pentru pavaj si efectuarea lucrarilor de montare pavaj in curtea unui imobil aflat in proprietatea sa. Valoarea totala a materialelor si lucrarilor pretinse in avans, cu titlu de foloase injuste, de Stepanescu pentru acordarea discretionara a unor viitoare contracte in municipiul Resita a fost de 214.954 lei.

Mihai Stepanescu se afla, la momentul arestarii preventive, la cel de al doilea mandat de primar al municipiului Resita.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

747 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by