Audierile in dosarul lui Oprescu au fost secretizate de o judecatoare de la Tribunalul Bucuresti

de V.M.     HotNews.ro
Marţi, 12 iulie 2016, 17:08 Dosare Anticoruptie


Judecatoarea Iosefina Parvu de la Tribunalul Bucuresti a decis, marti, ca audierea denuntatorilor fostului primar al Capitalei Sorin Oprescu sa fie secretizata, scrie Agerpres. Decizia a fost luata la cererea avocatului care il apara pe Sorin Oprescu, acesta sustinand ca relatarile jurnalistilor din sala de judecata obstructioneaza actul de justitie.

Judecatoarea a fost de acord, astfel incat sedintele de judecata nu vor mai fi publice, atunci cand vor fi efectuate audieri.

Decizia instantei vine dupa ce principalul denuntator al lui Oprescu, Bogdan Popa, fost sef al Administratiei Cimitirelor si al Centrului Cultural Palatele Brancovenesti, a declarat luni, in sala de judecata, ca a primit de la patronii unor firme 400.000 de euro pentru a le oferi contracte publice.

De asemenea, Bogdan Popa a relatat ca i-a dat lui Oprescu aproximativ un milion de euro la locuinta edilului din comuna Ciolpani.

Fostul sef de la Administratia Cimitirelor a explicat si cum se impartea mita: 33% luau denuntatorii, 45% ii revenea lui Oprescu, 10% pentru Mircea Octavian Constantinescu (fost director al Directiei Economice din Primaria Capitalei), restul la el.

Potrivit DNA, in perioada 2013 - 2015, un grup bine organizat, la care a aderat si Sorin Oprescu, a infiintat in administratia locala din municipiul Bucuresti un sistem prin care operatorii economici care doreau sa primeasca anumite contracte din partea institutiilor publice aflate in subordinea primarului trebuiau sa remita o parte din profitul brut realizat.

Pe 5 septembrie 2015, Sorin Oprescu a primit la locuinta sa din Ciolpani suma de 25.000 de euro de la subalternul sau Bogdan Popa, director al Centrului Cultural Palatele Brancovenesti, bani care ar proveni, conform DNA, din acte de coruptie.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























2034 vizualizari

  • +9 (11 voturi)    
    De ce la secret? (Marţi, 12 iulie 2016, 18:12)

    ddanescu [utilizator]

    Daca s-ar judeca probleme familiale, sau cu caracter privat as mai zice.

    Dar cand e vorba de cheltuiala banului public nu vad de ce trebuie sa fie la secret.
    • -1 (1 vot)    
      Comment sters de user (Marţi, 12 iulie 2016, 19:06)

      valli [anonim] i-a raspuns lui ddanescu

    • +1 (1 vot)    
      Unele cauze sunt atat de secrete... (Marţi, 12 iulie 2016, 19:33)

      mcris [utilizator] i-a raspuns lui ddanescu

      ...ca nici nu se judeca!
  • 0 (2 voturi)    
    Justitia secreta se practica in China sau Rusia (Marţi, 12 iulie 2016, 19:27)

    Comentatorul-x [utilizator]

    Rugam CSM sa ia atitudine si sa corecteze acesta anomalie.
    Un primar ales de un milion de bucuresteni fura din banii lor. Acum, cand primarul e judecat pentru hotie, cetatenii furati nu au dreptul sa afle detalii din proces.
    Eu as televiza procesul, sa vada toata lumea ce facea acest infractor, cum fura ca ultimul mafiot.
    Nu avem bani de crese, de spitale, de medicamente dar permitem acestor impostori sa fure.
    Acum si cu largul concurs al doamnei judecator Iosefina Parvu care si-a deschis Tribunal Privat SRL, pentru dumneaei si pentru Oprescu.
    O susta mica, intre ei. Doar nu vreti sa afle prostimea cum imparteau hotii prada.
    Nu va e rusine ma ?


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by