Prahova: Consilierul judetean Simona David, sotia primarului din Floresti, ridicata de politisti si dusa la audieri

de V.M.     HotNews.ro
Marţi, 12 iulie 2016, 15:29 Dosare Anticoruptie


Consilierul judetean liberal Simona David, sotia primarului din Floresti, Eugen David, a fost ridicata si dusa la sediul Inspectoratului Judetean de Politie (IJP) Prahova pentru audieri, dupa ce politistii au facut perchezitii la domiciliul celor doi soti, dar si la primaria comunei, relateaza Agerpres. Surse judiciare au declarat ca la audieri va fi adus si Eugen David.

Potrivit site-ului Consiliului Judetean Prahova, Simona David, de profesie inginer diplomat, este director al Centrului de Recuperare si Reabilitare Neuropsihiatrica pentru Persoane Adulte cu Handicap Calinesti (comuna Floresti).

Aceasta a fost trimisa in judecata de DNA Ploiesti, in februarie 2015, in dosarul de coruptie al deputatului Mircea Rosca, fiind acuzata de abuz in serviciu, fapta comisa in calitate de director al centrului pe care il conduce si in prezent.

De asemenea, primarul comunei prahovene Floresti, Eugen David, a fost trimis in judecata, in luna martie, de procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel (PCA) Ploiesti, acesta fiind acuzat de savarsirea a noua infractiuni de conflict de interese.

Potrivit unui comunicat emis de PCA Ploiesti, in rechizitoriul intocmit de procurori s-a retinut ca, in perioada 16.09.2009 - 26.02.2014, inculpatul Eugen Eduard David, in calitate de primar al comunei prahovene Floresti, a emis noua dispozitii de plata prin care o ruda a acestuia, dar si rude prin alianta au obtinut in mod direct foloase materiale.

Concret, David este acuzat ca a dispus plata catre persoanele respective a unor ajutoare de urgenta, valoarea totala a sumelor platite fiind de 32.500 lei.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1867 vizualizari

  • +1 (1 vot)    
    in atentia... (Marţi, 12 iulie 2016, 15:45)

    VasileTache2 [anonim]

    ...dlor V.M. si Dan Tapalaga;toate personajele din articol fac parte din Maretul PNL,daca nu se stia...


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by