Motivarea condamnarilor in dosarul Antena Group / Sorin Alexandrescu, pionul principal in planul de santaj: Prejudicii grave pentru increderea de care presa ar trebui sa se bucure

de R.M.     HotNews.ro
Marţi, 5 iulie 2016, 14:22 Dosare Anticoruptie


Sorin Alexandrescu si Dan Voiculescu
Foto: Colaj foto
Judecatorii au motivat decizia din dosarul RCS & RDS - Antena Group, in care fostul director al grupului media, Sorin Alexandrescu, a primit cea mai mare pedeapsa - trei ani si sase luni de inchisoare, scrie Digi24.ro. El ar fi fost pionul principal al presiunilor asupra administratorului companiei de telecomunicatii, pentru o intelegere favorabila, din punct de vedere financiar, pentru Antena Group, spune judecatorul care a pronuntat decizia.

Dan Voiculescu si Camelia Voiculescu au primit pedepse mai mici pentru ca, la momentul faptelor din dosar, nu aveau, niciunul dintre ei, antecedente penale, iar contributia lor a fost redusa. Pe de alta parte, fostul presedinte ANAF Serban Pop a fost trimis dupa gratii pentru ca si-a incalcat grav atributiile de serviciu.

Instanta arata, in motivarea deciziei de condamnare, ca Sorin Alexandrescu, fost director general al Antena Group, a jucat rolul principal in planul de santajare a administratorului RCS & RDS.

Judecatorul mai spune ca Sorin Alexandrescu este cel care a obtinut actele folosite, a pus la punct planul, dar si cel care, in mod direct, a pus presiune pe persoana vatamata.

"Inculpatul (Sorin Alexandrescu, n.r.) nu a sovait sa foloseasca resursele media ale societatii comerciale pe care o conducea la comiterea faptei anterior descrise. Procedand astfel, in conditiile in care coordona unele dintre cele mai importante institutii media de pe piata romaneasca, inculpatul a adus prejudicii grave inclusiv increderii de care presa ar trebui sa se bucure in cadrul societatii", se arata in motivarea Curtea de Apel Bucuresti.

Pe de alta parte, instanta a considerat ca materialele de presa pe care Sorin Alexandrescu ameninta ca le va difuza nici macar nu existau.

"Inculpatul nu avea intentia ca in cadrul campaniei de presa ce avea sa fie declansata sa prezinte contractul incheiat de RCS & RDS si SC Bodu SRL ca o posibila fapta de coruptie, ci urma sa sustina ca acest contract reprezinta in mod cert o activitate infractionala. Acest aspect rezulta cu claritate din continutul spotului difuzat: 'Exploziv! Mita in fotbal! 3.500.000 euro de la Oradea via Bucuresti! In curand ancheta jurnalistica'", se arata in motivare.

"Curtea constata ca spotul respectiv nu era de natura sa ridice suspiciuni unei persoane neavizate, insa destinatarul real al acestuia nu era publicul larg, ci persoana vatamata Bendei Ioan, care dispunea de suficiente elemente pentru a intelege la ce se refera materialul respectiv si la modul in care acesta urma sa fie tratat intr-o eventuala emisiune difuzata de posturile Antena Group subiectul contractului dintre RCS & RDS si SC Bodu SRL. (...) De asemenea, difuzarea spotului de catre toate posturile TV ale Grupului Intact s-a facut cel mai probabil pentru ca inculpatii sa fie siguri ca acesta va ajunge la cunostinta persoanei vatamate", potrivit motivarii.

Judecatorul mai arata, in motivarea sentintei, ca implicarea lui Dan si a Cameliei Voiculescu a fost mult redusa in comparatie cu a fostului director Antena Group. Asa ca, explica magistratul, pedepsele aplicate acestora sunt mai mici: doi ani de inchisoare pentru Dan Voiculescu, respectiv doi ani de inchisoare cu suspendare in cazul Cameliei Voiculescu.

In ceea ce il priveste pe fostul presedinte ANAF, Serban Pop, instanta a considerat ca trebuie sa execute pedeapsa de doi ani de inchisoare deoarece si-a incalcat grav atributiile de serviciu, dezvaluind date confidentiale despre o firma verificata de subalternii sai.

Procesul va continua, pentru judecarea tuturor contestatiilor impotriva deciziei Curtii de Apel Bucuresti, la instanta suprema.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























3685 vizualizari

  • +4 (8 voturi)    
    Varan and BrideGroom Mob (Marţi, 5 iulie 2016, 14:33)

    un domn [utilizator]

    cea mai Letala Combinatie !
  • +5 (9 voturi)    
    cam putin au primit (Marţi, 5 iulie 2016, 14:57)

    iodixit [utilizator]

    jegoase fiinte astia din patronatul si conducerea antena grup. meritau cel putin dublu. exemplul lui vintu si dan diaconescu nu a fost de ajuns.
  • +7 (13 voturi)    
    Ce atinge Varanul se ofileste penal ! (Marţi, 5 iulie 2016, 14:59)

    Plagarus [utilizator]

    Sa te crucesti nu alta : Curtea le-a acordat circumstanțe atenuante inculpaților pentru că aceștia nu aveau antecedente penale și ”cu toții avuseseră anterior performanțe deosebite în domeniul pieței media”.!!!?
  • -5 (7 voturi)    
    stirea e actuala? (Marţi, 5 iulie 2016, 15:50)

    U_swamp [utilizator]

    Am inteles ca la ultima instanta Antena Group a fost achitata. Despre ce naiba scrieti pe aici? Care e adevarul? Ca nici cu antenele, dar nici cu hotnius nu mi-e rusine.... Aceeasi Marie, cu alt patron.
  • -2 (2 voturi)    
    Tare as vrea sa li se infunde celor de la Antene (Marţi, 5 iulie 2016, 17:16)

    Ochiana [utilizator]

    in frunte cu Varanul.
    Au semanat numai ura si invrajbire in ultimii 20 de ani.
    Trebuie sa se faca si dreptate odata si odata.Antenele sa dispara !!!!
    • +1 (1 vot)    
      Varanul traieste prin ei (Miercuri, 6 iulie 2016, 8:54)

      Om bun [utilizator] i-a raspuns lui Ochiana

      Varanul este inca viu si traieste prin cei pe care i-a tinut la piept si i-a hranit regeste. Acesti pupincuristi, inca loiali, vor mai manca rahat si-l vor proslavi pana ce cardurile lor nu vor mai fi alimentate. Apoi isi vor gasi un alt "tatic" si povestea lor va mai continua cu alte personaje.
      De astia ar trebui sa ne temem la fel de mult, deoarece astia sunt artisti ai dezinformarii, disimularii si tradarii.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by