Un fost director executiv al Casei Judetene de Pensii Bihor, trimis in judecata de DNA fiind acuzat ca ar fi luat mita 8.400 de euro si ar fi primit foloase necuvenite - pizza si whisky

de I.C.     HotNews.ro
Vineri, 1 iulie 2016, 12:58 Dosare Anticoruptie


Leontin Tirle, fost director executiv al Casei Judetene de Pensii (CJP) Bihor, a fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie, in stare de arest preventiv, pentru doua infractiuni de luare de mita in forma continuata, informaza Directia Nationala Anticoruptie.

Procurorii arata in rechizitoriu ca, in perioada 2014-2015, Leontin Tirle, in calitate de director executiv al Casei Judetene de Pensii Bihor, ar fi primit de la patru medici din cadrul Serviciului de Expertiza Medicala al Casei Judetene de Pensii Bihor (denuntatori in cauza) mai multe sume de bani cuprinse intre 300-700 euro (in total 8.400) si foloase necuvenite (pizza si whisky).

Aceste foloase ar fi fost primite de inculpatul Tirle Leontin in conditiile in care acesta nu si-a indeplinit atributiile de serviciu privind luarea unor masuri care sa elimine deficientele constatate in urma unor controale efectuate in anii anteriori, referitoare la activitatea de expertiza medicala si nu a urmarit periodic indeplinirea atributiilor de serviciu de catre angajatii Serviciului de Expertiza Medicala a Capacitatii de Munca, arata procurorii.

Concret, cu ocazia acelor controale s-au constatat, printre altele, urmatoarele deficiente:
  • in intervalul 2011-2015, un numar de 8.863 de expertize medicale au fost efectuate de medicii experti in perioada in care acestia efectuau concediul de odihna,
  • in cazul tuturor cabinetelor de expertiza medicala s-au constatat cazuri in care arondarea teritoriala a populatiei nu a fost respectata,
  • intre programul de lucru al institutiei, asa cum este stabilit prin Regulamentul intern al Casei Judetene de Pensii Bihor si programul real al medicilor din cadrul Serviciului de Expertiza Medicala a Capacitatii de Munca exista un decalaj nejustificat.
In alt context, in perioada 18.05. - 11.06.2015, Leontin Tirle, in aceeasi calitate, ar fi primit sume de bani de la un alt medic (denuntator in cauza), in total 5.423 lei, in legatura cu neindeplinirea atributiilor de serviciu constand in aplicarea intocmai si la timp, in cadrul casei judetene de pensii, a deciziilor luate de conducerea Casei Nationale de Pensii, se arata in comunicatul DNA.

Acest lucru i-ar fi permis denuntatorului sa avizeze cazurile noi pentru incadrarea in grad de invaliditate, in conditiile in care incadrarea in grade de invaliditate trebuia sa se faca la nivelul fiecarui cabinet medical, de catre medicii specialisti. In aceasta maniera, denuntatorului i s-ar fi creat posibilitatea de a obtine sume de bani intr-un cuantum mai ridicat si mai multe foloase materiale, sumele de bani primite de acesta in legatura cu avizarea cazurilor noi fiind mai mari decat cele primite in situatia revizuirilor.

Procurorii au dispus aplicarea sechestrului asigurator asupra unui imobil ce apartine lui Tirle.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bihor, cu propunere de a se mentine masura preventiva si asiguratorie dispusa in cauza.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























588 vizualizari

  • +1 (1 vot)    
    Încă un mafiot mai (Vineri, 1 iulie 2016, 13:06)

    andreitr [utilizator]

    puțin. Hoții ăștia nu se satură niciodată. Hai DNA! Hai SRI!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by