Primarul Pascaniului, Dumitru Pantazi, trimis in judecata pentru abuz in serviciu

de R.M.     HotNews.ro
Joi, 30 iunie 2016, 15:17 Dosare Anticoruptie


Primarul Pascaniului, Dumitru Pantazi, a fost trimis in judecata de procurorii DNA sub acuzatia de abuz in serviciu, anunta Departamentul National Anticoruptie.

Alaturi de acesta, au mai fost trimisi in judecata:
  • PRISECARU OVIDIU-CIPRIAN, la data faptei responsabil in domeniul amenajarii teritoriului si urbanismului, acuzat de abuz in serviciu
  • SERGHIUTA ELENA, la data faptelor inspector in cadrul Serviciului Urbanism, Amenajarea Teritoriului si Disciplina in Constructii, acuzata de abuz in serviciu si fals intelectual
  • ONEATA EMILIAN, la data faptelor administrator al SC Perla Neagra SRL, acuzat de uz de fals,
  • BODNAR VASILE, la data faptelor administrator al SC Fab Casa Noua SRL, acuzat de fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la fals intelectual in forma continuata, uz de fals
  • SC "FAB CASA NOUA" SRL, acuzata de fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la fals intelectual in forma continuata, uz de fals
  • SC "PERLA NEAGRA" SRL, acuzata de uz de fals.
Potrivit procurorilor, in 2011, primaria Pascani a organizat o licitatie publica pentru concesionarea unui teren in suprafata de 15 m.p., adjudecata de SC Perla Neagra SRL, administrata de Oneata Emilian.

Acesta, beneficiind de ajutorul inculpatilor Bodnar Vasile si Curelaru Dorin-Alexandru, in calitate de conductor arhitect cu drept de semnatura si membru al Ordinului Arhitectilor din Romania, a depus la primaria Pascani cererea pentru emiterea unei autorizatii de construire "fast-food parter (constructie demontabila)".

In documentatia atasata acestei cereri, Bodnar Vasile si Curelaru Dorin-Alexandru au precizat ca terenul pe care urma a fi edificata constructia respectiva era in suprafata de 36 m.p., aspect neconform cu realitate si cunoscut de administratorul SC Perla Neagra SRL.

In perioada 16.07.2012 - 11.02.2013, Dumitru Pantazi, impreuna cu Zuzan Mircea si Prisecaru Ovidiu-Ciprian, au semnat o autorizatie de construire, in conditiile in care nu exista acordul scris, dat in forma autentica, de catre proprietarii unei cladiri invecinate.

Autorizatia de construire a fost intocmita de catre Serghiuta Elena.

In perioada 26.06.2014 - martie 2015, aceasta este acuzata ca a facut mentiuni nereale pe documentatia tehnica aferenta autorizatiei de construire, in sensul in care a atestat, in mod nereal, ca a vizat aceasta documentatie anterior datei de 11.02.2013, desi aceasta documentatie a fost depusa la Primaria Municipiului Pascani dupa data de 26.06.2014.

Potrivit procurorilor, prin edificarea acelei constructii, pe de o parte, au fost vatamate interesele legale ale proprietarului cladirii respective referitoare la folosinta respectivului imobil conform necesitatilor si intereselor legitime ale acestuia, si ale Municipiului Pascani referitoare la respectarea legalitatii in domeniul autorizarii executarii lucrarilor de constructii.

Pe de alta parte, SC Perla Neagra SRL a obtinut un folos nepatrimonial constand in obtinerea acelei autorizatii de construire.

In cauza, procurorii anticoruptie au incheiat cu Curelaru Dorin-Alexandru un acord de recunoastere a vinovatiei, in sarcina acestuia retinandu-se savarsirea infractiunii de fals intelectual.

In prezenta aparatorului ales, inculpatul a declarat expres ca recunoaste comiterea faptei retinute in sarcina sa, ca accepta incadrarea juridica pentru care a fost pusa in miscare actiunea penala, ca este de acord cu felul si cuantumul pedepsei aplicate precum si cu forma de executare a acesteia, respectiv 8 (opt) luni inchisoare cu amanarea aplicarii pedepsei pe durata unui termen de supraveghere fiind de 2 ani.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Iasi.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























725 vizualizari

  • +1 (1 vot)    
    15 m² (Joi, 30 iunie 2016, 16:47)

    Cataleya [utilizator]

    Foarte bine.
    De acolo trebuie inceput. De la fiecare metru patrat. Ca daca sunt luati la puricat doar cei care fura mii de hectare nu se rezolva nimic.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by