Sebastian Ghita a fost trimis in judecata

de R.M.     HotNews.ro
Miercuri, 29 iunie 2016, 14:11 Dosare Anticoruptie


Sebastian Ghita
Foto: HotNews / DP
Procurorii DNA l-au trimis in judecata pe deputatul Sebastian Ghita, pentru dare de mita, cumparare de influenta spalare a banilor, santaj si conducerea unui vehicul fara permis de conducere.

De asemenea, Sebastian Ghita va fi judecat si pentru dou infractiuni de folosire de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii.

In acest dosar au mai fost trimisi in judecata:
  • Tudose Liviu Mihail, la data faptelor procuror general al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti, acuzat de luare de mita si folosirea, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii,
  • Dosaru Viorel, la data faptelor sef al Inspectoratului de Politie Judetean (I.P.J.) Prahova, acuzat de luare de mita, trafic de influenta, folosirea, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii si favorizarea faptuitorului
  • Ispas Constantin, ofiter de politie, acuzat de trafic de influenta, folosirea, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii.
  • Mihaila Aurelian Constanti, la data faptelor procuror general adjunct al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti, acuzat de 2 infractiuni de folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii si cercetare abuziva.
Care sunt acuzatiile procurorilor:

In perioada iunie 2013 - primavara anului 2014, in timp ce pe rolul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti se afla, in curs de urmarire penala, o cauza complexa in care se efectuau cercetari cu privire la savarsirea unor infractiuni de evaziune fiscala si spalare de bani, mai multe persoane vizate au obtinut informatii confidentiale pe mai multe cai, printre beneficiarii acestor informatii nedestinate publicitatii fiind si Ghita Sebastian Aurelian - deputat in Parlamentul Romaniei.

Informatiile confidentiale priveau obiectul cercetarilor, persoanele fizice si juridice cercetate, masurile de supraveghere tehnica dispuse, masurile preventive ce urmau a fi luate, numele procurorului de caz si ale ofiterilor de politie delegati sa efectueze urmarire penala.

Sebastian Ghita i-ar fi "capacitat pe inculpatii Tudose Liviu Mihail, in calitate de procuror general al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti si pe Dosaru Viorel, in calitate de sef al Inspectoratului de Politie Judetean Prahova, sa-i furnizeze informatii confidentiale din dosarul aflat in curs de urmarire penala pe rolul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti".

Procurorii afirma ca deputatul Sebastian Ghita avea interesul sa protejeze doua persoane implicate in activitatea infractionala ce facea obiectul anchetei, iar pe de alta parte, avea personal interese de natura financiara la mai multi agenti economici supusi anchetei.

In schimbul informatiilor nedestinate publicitatii pe care le-a obtinut, Ghita a promis, pe de o parte, inculpatului Dosaru Viorel ca il va sprijini sa isi mentina functia, dar si sa obtina alte functii de conducere. Pe de alta parte, a acordat magistratului Tudose Liviu Mihail sprijin in vederea obtinerii unor functii de conducere sau executie in cadrul unor institutii publice centrale.

In cursul lunii martie 2011, pentru a stopa difuzarea unor reportaje denigratoare la adresa unei anumite societati comerciale, prin intermediul postului de televiziune Romania TV, pe care il controla prin intermediul SC Asesoft International SA, Sebastian Ghita l-a constrans pe reprezentantul acelei societati comerciale sa incheie, in mod fictiv, un contract de prestari servicii. Scopul incheierii contractului era ca SC Asesoft International SA sa dobandeasca, in mod injust, un folos patrimonial, respectiv suma de 500.000 euro, reprezentand valoarea contractului mentionat. Din acea suma, SC Asesoft International SA a primit, in doua transe, in perioada iunie - septembrie 2011, suma totala de 610.202, 96 lei.

In 22 iulie 2012, Sebastian Ghita a condus pe drumurile publice un autoturism marca Mercedes
, fiind depistat pe raza localitatii Barcanesti, judetul Prahova, in conditiile in care exercitarea dreptului de a conduce era suspendata pentru perioada 22 martie 2012-18 august 2012.

La aceeasi data, acesta i-a solicitat inculpatului Dosaru Viorel sa intervina pe langa lucratorii de politie rutiera din cadrul Biroului DN1, astfel incat acestia sa nu dispuna masurile legale, respectiv constatarea comiterii unei contraventii (depasirea limitei legale de viteza pe raza localitatii) si a unei infractiuni la regimul circulatiei (in perioada 22.03.2012-18.08.2012 Ghita Sebastian Aurelian avand suspendata exercitarea dreptului de a conduce autovehicule), respectiv intocmirea dosarului penal, interventie care s-a si realizat.

Actionand in aceasta maniera, Dosaru Viorel l-a ajutat pe Ghita Sebastian Aurelian sa nu fie tras la raspundere penala, in schimbul sprijinului de a-si mentine functia de conducere pe care o exercita la I.P.J. Prahova.

In vara anului 2013, Ispas Constantin, ofiter de politie, a pretins unui om de afaceri sustinere politica pentru ocuparea unor functii in cadrul M.A.I., prevalandu-se de influenta asupra unui procuror cu functie de conducere din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti, pentru a-l determina pe acesta din urma sa ii ofere informatii ce nu erau destinate publicitatii.

Respectivul om de afaceri era vizat in dosarul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti si se afla in relatii foarte apropriate cu lideri politici locali si centrali.

In perioada septembrie 2013- octombrie 2013, informatiile respective i-au fost furnizate lui Ispas Constantin de procurorul general adjunct al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti, Mihaila Aurelian Constantin.

Intrand in posesia informatiilor printr-un demers nelegal al procurorului general adjunct, Ispas Constantin a folosit, in afara cadrului legal, datele obtinute, urmarind accederea in functii de conducere in cadrul M.A.I.

In vara anului 2014, Mihaila Aurelian Constantin, in calitate de procuror general adjunct al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti, a permis unei alte persoane accesul la informatii
ce nu erau destinate publicitatii dintr-un dosar penal diferit al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti, in scopul de a-i fi inmanate unui jurnalist, pentru a le publica. Informatiile respective constau intr-un contract de vanzare cumparare pentru achizitia unui bun si un inscris olograf in care era prezentata, in rezumat, situatia de fapt din dosarul mentionat.

In vara anului 2014, Mihaila Aurelian Constantin, in calitate de procuror, a aranjat probe nereale, constand in plangerea formulata in numele unei persoane impotriva unui alt procuror din aceeasi unitate de parchet, sub aspectul savarsirii unor infractiuni de fals in declaratii. Plangerea respectiva, nedatata si nesemnata a fost ulterior inmanata unui ofiter cu functie de conducere in cadrul B.C.C.O. Ploiesti, pentru a fi valorificata.

In cauza, a fost instituita masura asiguratorie a sechestrului asupra mai multor bunuri mobile si imobile aflate in proprietatea inculpatului Ghita Sebastian Aurelian.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























14037 vizualizari

  • +28 (30 voturi)    
    de la judecata (Miercuri, 29 iunie 2016, 14:18)

    nash pandelica [utilizator]

    sper s'ajunga si la plata...
    sa nu ramana doar c'o suspendare pt. condus fara permis :))
    • +9 (9 voturi)    
      Sa verifice toate contractele IT de milioane (Miercuri, 29 iunie 2016, 16:41)

      zzztop [utilizator] i-a raspuns lui nash pandelica

      Eu nu inteleg de ce nimeni nu verifica si de ce a platit statul roman milioane de euro pe site-uri pe care studentii le-ar fi facut mai bine si mai integrate pentru cateva mii de euro.
      • -2 (4 voturi)    
        nu (Miercuri, 29 iunie 2016, 18:17)

        e.o. [utilizator] i-a raspuns lui zzztop

        Ești pe lângă. S-a furat enorm de mult, dar s-au și livrat câteva soluții pe banii aceia.

        În niciun caz nu vorbim de "site-uri" pe care studenții le făceau pe câteva mii de euro.
    • +2 (2 voturi)    
      Vorba cantecului... (Joi, 30 iunie 2016, 10:49)

      Spiky [utilizator] i-a raspuns lui nash pandelica

      ....Ghitza..../Te-astept diseara la Portita..../...aia Alba/
  • +21 (27 voturi)    
    Sa fie mina lui Ghinea ? (Miercuri, 29 iunie 2016, 14:19)

    Sparafucile [utilizator]

    Nu ca nu ne-am bucura . Dar n-ar putea dl Ghina sa dea si pentru Ponta o mina de ajutor ? Eventual , cealalta .
  • +25 (29 voturi)    
    nicusor constantinescu il asteapta cu drag (Miercuri, 29 iunie 2016, 14:22)

    snowflake [utilizator]

    la el in celula
  • +5 (11 voturi)    
    wow :)) (Miercuri, 29 iunie 2016, 14:26)

    lukuss [utilizator]

    ziceți-mi vă rog că are legătură cu Ghinea :))
    Please!
    • +11 (13 voturi)    
      are (Miercuri, 29 iunie 2016, 15:02)

      auch [utilizator] i-a raspuns lui lukuss

      legatura cu nervozitatea lui ghita de alaltaieri, s-a-ntamplat ca Ghinea a mai turnat si el niste benzina pe focul lui Ghita :))
  • +21 (23 voturi)    
    Să vezi câte//boale//are și ăsta! (Miercuri, 29 iunie 2016, 14:27)

    asavreau [utilizator]

    Toți pesediștii unt plini de //boale//.De la boala hoției li se trage.Cum sunt anchetați,cum încep să simtă toate efectele și cred-că dacă tratează celelalte efecte se vor face bine.Greșesc.Numai pușcăria îi va face bine.Îi va face să redevină oameni.Așa că Ghiță,un tratament de vreo 10 ani te va face omul muncitor care ai fost.Ai crezut că PSD îți dă onoare.Prostii!Onoarea //beciului domnesc//!
    • +7 (7 voturi)    
      Si confiscarea banilor! (Miercuri, 29 iunie 2016, 16:21)

      Maniu [utilizator] i-a raspuns lui asavreau

      asta mai intai de toate.
  • +21 (23 voturi)    
    In sfarsit cade si impostorul asta ! (Miercuri, 29 iunie 2016, 14:33)

    Plagarus [utilizator]

    SRIul ce proptele pune,sau il lasa pe mana justitiei,complet dezbracat de protectie ?
  • +25 (25 voturi)    
    Ai fentat o data justitia, acum nu mai tine, (Miercuri, 29 iunie 2016, 14:46)

    Susufler0 [utilizator]

    mai Sebi !

    Cred ca vei patimi cu asupra de masura pt dosarul "Tracia-Asesoft" care a durat peste 15 ani si in care ai scapat datorita prescrierii faptelor. Asta imi sugereaza celeritatea de care a dat dovada DNA in cercetarea acestui prim dosar penal al tau dupa iesirea din era "Tracia-Asesoft".

    PS. Norocul nostru e ca esti tanar si nu ti se injumatateste pedeapsa, astfel ca sunt toate sansele sa te ajunga din urma si alte dosare penale, in asa fel incat sa-ti aniversezi multe zile de nastere in bulau fiind.

    PPS. Si tie ca si altora . La multi ani !
    • +3 (3 voturi)    
      si cu (Miercuri, 29 iunie 2016, 19:18)

      nahir [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

      multa sanatate, sa poata sa-i duca.
  • +21 (21 voturi)    
    Constituire de grup infractional, spune ceva? (Miercuri, 29 iunie 2016, 14:48)

    pedepsitorul [utilizator]

    Poate are legatura grupul organizat cu nota aia de 3000 euro de la barul din Dubaim!

    O bere de 500 de euro, este cumva o spaga?

    Oricum, imperiul IT de halit fonduri publice, se prabuseste!
  • +10 (14 voturi)    
    un sacal feroce decapitat (Miercuri, 29 iunie 2016, 14:56)

    SkyDan [utilizator]

    sper sa se duca zvonul ca in Romania nu mai merge cu hotzia.

    ne uitam la acest guvern ca sa inceapa o revolutie in birocratie si in competente.

    bai ce sediu si-a tras DNA-ul. TRIUMF-ul luptei impotriva hidrei.
    • +7 (7 voturi)    
      au loc acolo de beciuri domnesti (Miercuri, 29 iunie 2016, 16:19)

      un domn [utilizator] i-a raspuns lui SkyDan

      de o stea...doua stele...trei stele...au ce caza acolo
    • +12 (12 voturi)    
      Cine da minus a supt de la Guitza (Miercuri, 29 iunie 2016, 16:19)

      Maniu [utilizator] i-a raspuns lui SkyDan

      dar acu' o sa vomeze la loc.
  • +18 (20 voturi)    
    Ghita organizeaza o licitatie (Miercuri, 29 iunie 2016, 15:03)

    tropotaru [utilizator]

    pentru alegerea completului de judecata caruia sa-i atribuie onoarea de a-l judeca.

    Acum lucreaza la caietul de sarcini.
  • +11 (11 voturi)    
    LMA (Miercuri, 29 iunie 2016, 16:16)

    e.o. [utilizator]

    La mulți ani, Sebi.
  • +10 (10 voturi)    
    Confiscarea averii nerusinate, abjecte care (Miercuri, 29 iunie 2016, 16:19)

    Maniu [utilizator]

    sfideaza pe toti oamenii care au muncit vreodata cinstit in tara asta. In rest, sa-i putrezeasca oasele in America de Sud, ca nu e demn nici sa fie ingropat in tara pe care a jefuit-o! Cate locuri de munca s-au pierdut prin falimentarea firmelor care meritau tot ce a luat cu japca Guitza asta?
    • +7 (7 voturi)    
      90 milioane de euro! (Miercuri, 29 iunie 2016, 17:29)

      Cataleya [utilizator] i-a raspuns lui Maniu

      Cand ti-ai castigat averea exclusiv prin contracte cu statul si, la nici 30 de ani, iti permiti sa imprumuti pe cineva cu 90 milioane de euro, inseamna ca, ori esti un geniu despre care stie intreaga planeta ori esti un simplu infractor de pe Dambovita care ai furat bani in cardasie cu cei care ti-au asigurat contractele.
      Dar nimeni nu l-a luat atunci la intrebari. Nici macar asa, , de curiozitate.
    • +4 (4 voturi)    
      Pai ce faci domnu' Maniu ? (Miercuri, 29 iunie 2016, 18:25)

      Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui Maniu

      Tocmai dumneata iti dai cu "minus" ?

      Cum adica, "sa-i putrezeasca oasele in America de
      Sud" ?

      Da' de ce n-ar fi mai bine sa-i ia toti banii si apoi sa-l bage la bulau sa stea ca Berila ?
  • +6 (6 voturi)    
    Interesant (Miercuri, 29 iunie 2016, 17:14)

    Cataleya [utilizator]

    "Mihail Tudose, procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, și Aurelian Mihăilă, procuror la același parchet, au fost suspendați din funcție de Consiliul Superior al Magistraturii, după ce au fost trimiși în judecată în dosarul deputatului Sebastian Ghiță."
    In schimb, Ghita e bine merci pe functii, e in continuare deputat, voteaza legi, face in continuare parte din Comisia care supravegheaza SRI, apare prin toate comisiile parlamentare din care nici macar nu face parte, ca si cand nu s-ar fi intamplat nimic.
    Pe el nu-l suspenda nimeni.
    Legislatie mioritica originala.
  • +8 (8 voturi)    
    Ghitza ... (Miercuri, 29 iunie 2016, 17:35)

    astronaut [utilizator]

    cu informatorii lui si maine se vor alatura si suspusii pe care ii ocrotea ! inca o dovada ca PSD-ul este un ''GIO'' care n-a facut si nu face nimic in interesul poporului ci numai in ininteres propriu al celor care il compun , ba mai azvarle si la plebe din cand in cand cate o ciozvarta ! Daltfel n-am nici o indoiala ca vor avea parte de o judecata corecta ! asa sa fie !


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by