Relu Fenechiu si un fost director din Ministerul Justitiei, arestati preventiv pentru 30 de zile

de V.M.     HotNews.ro
Vineri, 24 iunie 2016, 21:01 Dosare Anticoruptie


Relu Fenechiu, fost ministru al Transporturilor, si Ion Krech, fost director in cadrul Ministerului Justitiei, au fost arestati preventiv, vineri seara, pentru 30 de zile, de Tribunalul Prahova, transmite Mediafax.

Purtatorul de cuvant al Tribunalului Prahova, judecator Alina Anton, a declarat pentru Mediafax ca instanta a emis, vineri seara, mandate de arestare pentru 30 de zile pe numele lui Relu Fenechiu, fost ministru al Transporturilor, si Ion Krech, fost director in cadrul Ministerului Justitiei.

Mandatele intra in vigoare de vineri.

Decizia Tribunalului Prahova nu este definitiva, ci poate fi atacata la Curtea de Apel Ploiesti.

Procurorii anticorupti cerusera instantei arestarea preventiva a lui Relu Fenechiu si a lui Ion Krech.

Fostul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, este acuzat de trafic de influenta si spalare de bani dupa ce ar fi primit, intre 2012-2014, 620.000 euro de la o firma de software, respectiv un procentaj de 15% valoarea a doua contracte promovate de Ministerul Justitiei, potrivit DNA.

Relu Fenechiu a fost informat de noile acuzatii joi, cand a fost dus la DNA Ploiesti de la penitenciarul din oras, unde ispaseste pedeapsa de cinci ani de inchisoare primita in dosarul Transformatorul.

"In perioada 2012-2014, suspectul Fenechiu Relu, in calitatea amintita mai sus a pretins si a primit de la o firma de software, un procentaj de 15% din valoarea a doua contracte promovate de Ministerul Justitiei (in valoare de 14.700.000 lei fara TVA) si de o societate farmaceutica cu actionar majoritar Ministerul Sanatatii (in valoare de aproximativ 1.800.000 euro), pentru sprijinul promis si acordat in castigarea si derularea acestor proiecte. Concret, sprijinul acordat de suspectul Fenechiu Relu s-a materializat prin interventia sa la functionari din cadrul Ministerul Justitiei sau la persoane din conducerea societatii farmaceutice, asupra carora avea influenta la acel moment", informa Directia Nationala Anticoruptie.

Anchetatorii precizau ca, pentru acest "ajutor", Fenechiu a primit de la reprezentantii firmei de software, prin intermediul a doua societati pe care le controla, suma totala de 620.000 euro.

Totodata, pentru a ascunde provenienta ilicita a banilor, intre cele doua societati si firma de software au fost incheiate mai multe contracte de prestari servicii, in realitate serviciile respective fiind efectuate doar de catre angajatii acesteia din urma, mai informa DNA.

In acelasi dosar este cercetat si fostul director al Directiei Tehnologia Informatiei din Ministerul Justitiei, Ion Krech, pentru luare de mita.

"In perioada 2012-2013, suspectul Krech Ion, in calitate de director al Directiei Tehnologia Informatiei din cadrul Ministerului de Justitie, manager al unuia dintre proiectele derulate de minister si membru in comisia de licitatie, a pretins si primit, printr-un intermediar, de la reprezentantii unei firme de software, in trei transe, suma totala de 239.000 euro. Acesti bani au fost pretinsi si primiti pentru ca suspectul Krech Ion sa sprijine aceasta firma in castigarea licitatiei pentru atribuirea si derularea unui proiect derulat de Ministerul Justitiei, in valoare de 14.700.000 lei fara TVA", potrivit Directiei Nationale Anticoruptie.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























1255 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by