​Articol actualizat

Relu Fenechiu, urmarit penal de DNA pentru trafic de influenta si spalare de bani intr-un nou dosar

de Alina Neagu     HotNews.ro
Joi, 23 iunie 2016, 10:41 Dosare Anticoruptie


Relu Fenechiu (foto arhiva)
Foto: Agerpres
Relu Fenechiu, fost deputat PNL si fost ministru al Transporturilor, este urmarit penal de procurorii DNA pentru trafic de influenta in forma continuata si spalare de bani intr-un nou dosar, anunta Directia Nationala Anticoruptie, intr-un comunicat. Relu Fenechiu a fost adus joi dimineata la DNA Ploiesti de la Penitenciarul Vaslui, unde isi executa pedeapsa de 5 ani de inchisoare primita in dosarul "Transformatorul".

Ordonanta procurorilor DNA:

În perioada 2012-2014, suspectul Fenechiu Relu, în calitatea de deputat in Parlamentul Romaniei, a pretins și a primit de la o firmă de software, un procentaj de 15% din valoarea a două contracte promovate de Ministerul Justiției (în valoare de 14.700.000 lei fără TVA) și de o societate farmaceutică cu acționar majoritar Ministerul Sănătății (în valoare de aproximativ 1.800.000 euro), pentru sprijinul promis și acordat în câștigarea și derularea acestor proiecte.

Concret, sprijinul acordat de suspectul Fenechiu Relu s-a materializat prin intervenția sa la funcționari din cadrul Ministerul Justiției sau la persoane din conducerea societății farmaceutice, asupra cărora avea influență la acel moment.

Pentru acest "ajutor", suspectul a primit de la reprezentanții firmei de software, prin intermediul a două societăți pe care le controla, suma totală de de 620.000 euro.

Pentru a disimula proveniența ilicită a banilor, între cele două societăți și firma de software au fost încheiate mai multe contracte de prestări servicii, în realitate serviciile respective fiind efectuate doar de către angajații acesteia din urmă.



Relu Fenechiu a fost condamnat definitiv, in ianuarie 2014, la 5 ani de inchisoare cu executare. El este acuzat ca, prin firmele sale, a vandut transformatoare si intrerupatoare uzate si vechi la preturi de produse noi catre Sucursala de Intretinere si Servicii Energetice Electrice Moldova, cu complicitatea fostei conduceri a institutiei.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1616 vizualizari

  • +1 (1 vot)    
    sa zica mersi (Joi, 23 iunie 2016, 11:22)

    nesuferitu [utilizator]

    ca-l mai scot aia ''afara'' la plimbare.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by