Augustin Zegrean: In Europa, statele in care nu se face inchisoare pentru abuz in serviciu sunt mai multe decat cele in care se face

de R.M.     HotNews.ro
Marţi, 14 iunie 2016, 18:15 Dosare Anticoruptie


Augustin Zegrean
Foto: Agerpres
Augustin Zegrean afirma ca exista mai multe state in Europa pentru care nu se face inchisoare pentru abuzul in serviciu decat cele in care se face, scrie News.ro, care publica marti un interviu cu fostul presedinte al Curtii Constitutionale, cu o zi inainte de decizia probabila a CCR in acest dosar.

Zegrean afirma, in acest interviu, ca trebuie sa avem incredere in functionari si spune ca, din cauza hatisului legislativ, cu 40.000 de acte normative in vigoare, nu-i greu sa gresesti.

In opinia lui Zegrean, nu mai sunt motive de amanare a deciziei Curtii in acest caz.

Potrivit News.ro, Zegrean arata ca ar fi 12 state in care se face inchisoare pentru abuz in serviciu, indicand Germania, Franta, Italia si Spania, in timp ce in Islanda nu se face inchisoare deloc, au un detinut pe an si acela "merge la serviciu si numai noaptea doarme la inchisoare".

Laura Codruta Kovesi, procurorul-sef al DNA, avertiza, la sfarsitul saptamanii trecute, ca 42% din activitatea DNA o reprezinta dosare care au ca obiect infractiunea de abuz in serviciu.

Intrebata de News.ro daca ar interpreta dezincriminarea abuzului in serviciu ca pe o limitare a competentei procurorilor, Kovesi a spus: "Da. Dar  nu va fi doar o limitare a competentei procurorilor, va fi o incetare a luptei anticoruptie in Romania".

In replica, Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania a transmis luni procurorului sef al DNA o solicitare publica de incetarea "a presiunilor asupra Curtii Constitutionale inaintea pronuntarii cu privire la constitutionalitatea abuzului in serviciu", potrivit Mediafax.

"Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania solicita public procurorului sef DNA, Laura Codruta Kovesi, precum si liderilor de opinie, sa inceteze presiunile asupra Curtii Constitutionale inaintea pronuntarii cu privire la constitutionalitatea abuzului in serviciu, reglementat de Legea 78/2000", transmite UNJR, intr-un comunicat de presa.

Judecatorii sustin ca declaratiile Laurei Codruta, potrivit carora "o decizie a CCR in privinta abuzului in serviciu intr-un alt sens decat cel sustinut de DNA ar fi "o incetare a luptei anticoruptie in Romania" si "un semnal pe care statul roman il da: <<Gata, am luptat destul cu coruptia, nu mai trebuie sa luptam cu coruptia, nu mai trebuie sa investigam acest gen de fapte>>", reprezinta o forma de presiune asupra Curtii Constitutionale care e neconforma cu statutul de magistrat si principiul separatiei puterilor in stat".

--------------------------------

Curtea Constitutionala a Romaniei reia discutiile, miercuri, in cazul mai multor exceptii de neconstitutionalitate privind incriminarea abuzului in serviciu ridicate in mai multe dosare, potrivit Agerpres.

Printre dosarele in care s-a invocat aceasta exceptie se afla cele in care sunt vizati fosta sefa a DIICOT Alina Bica, presedintele suspendat al Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, si fostul presedinte al CJ Braila Gheorghe Bunea Stancu.

Potrivit site-ului CCR, in mai multe dosare s-a ridicat exceptia privind atat dispozitiile art. 297 alin. 1 Cod penal, cat si dispozitiile art. 13 indice 2 din Legea 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie.

Art. 297 alin. 1 din Codul penal prevede ca fapta functionarului public care, in exercitarea atributiilor de serviciu, nu indeplineste un act sau il indeplineste in mod defectuos si prin aceasta cauzeaza o paguba ori o vatamare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepseste cu inchisoarea de la 2 la 7 ani si interzicerea exercitarii dreptului de a ocupa o functie publica.

Art. 13 indice 2 din Legea 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie stipuleaza ca infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor publice, infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor si infractiunea de abuz in serviciu prin ingradirea unor drepturi, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 15 ani.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























13988 vizualizari

  • +74 (84 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Marţi, 14 iunie 2016, 18:18)

    [anonim]

    • +34 (36 voturi)    
      prin abuz in serviciu (Marţi, 14 iunie 2016, 19:59)

      mavis [utilizator] i-a raspuns lui

      se fura in Romania in jur de 600 milioane euro (27 de mii de miliarde de lei pe an). Nicaieri in Europa nu ai sa vezi asa ceva. Si asta doar ce a gasit DNA. Nicio mirare sa fie 2 miliarde de euro pe an (90 de mii de miliarde de lei pe an).

      Intregul Parlament a fost este si va fi organizatie mafiota. Trebuie schimbati, trebuie eliminate partidele PSD si PNL. Sunt destule partide noi cu oameni noi , tineri dar de unii singuri nu vor reusi niciodata sa se impuna. Trebuie sa o facem noi.
      • +13 (17 voturi)    
        cuibul lor (Marţi, 14 iunie 2016, 22:29)

        m1ha1 [utilizator] i-a raspuns lui mavis

        Ai si tu putintica rabdare. au trecut 25 de ani. Inca 10 dar pana atunci granitele inca sunt deschise. In Romania ieri o fetita de 8 ani a fost omorata de un sofer pe trecerea de pietoni. In 3-5 ani e liber. Cand parlamentarii au si altceva ca scop in afara de buzunarul propriu atunci merita sa te zbati in aceasta tara. 5 milioane de pensionari alegatori vor mai ramane sa-i voteze pe politicienii lor.
      • +13 (15 voturi)    
        600 de milioane...? (Marţi, 14 iunie 2016, 22:45)

        TimantiusRaptor1 [utilizator] i-a raspuns lui mavis

        lunar, probabil! minim...
        • -3 (5 voturi)    
          Comment sters de user (Miercuri, 15 iunie 2016, 9:50)

          Pastrati-l pe Conta [anonim] i-a raspuns lui TimantiusRaptor1

          • 0 (2 voturi)    
            Logica deficitara (Miercuri, 15 iunie 2016, 11:16)

            Dorelhino [utilizator] i-a raspuns lui Pastrati-l pe Conta

            La modul, da-mi voie sa te fur ca promit sa te angajez?

            Sau te fur cu 10 maini si iti dau inapoi cu 2 degete (mijlocii eventual), si totul e ok?

            ceva e dubios... nu ti se pare?
            • 0 (2 voturi)    
              Comment sters de user (Joi, 16 iunie 2016, 13:45)

              Pastrati-l pe Conta [anonim] i-a raspuns lui Dorelhino

    • +12 (14 voturi)    
      Pai cum... (Miercuri, 15 iunie 2016, 0:34)

      georgegeorgescu [utilizator] i-a raspuns lui

      zice dl Zegrean "12 state in care se face inchisoare pentru abuz in serviciu, indicand Germania, Franta, Italia si Spania", adica le e frca ca o s-ajungem ca Germania sau Franta? Sau macar ca Italia, Spania?
    • +9 (11 voturi)    
      Pai... (Miercuri, 15 iunie 2016, 1:48)

      MPop [utilizator] i-a raspuns lui

      Mai bine faceti asa....toti...repet TOTI! cei care sunt membri PSD sunt exceptati de orice lege ce nu le convine in Romania...
    • +3 (9 voturi)    
      De unde l-au gasit pe asta, frate??? (Miercuri, 15 iunie 2016, 2:23)

      Prostu' satului [utilizator] i-a raspuns lui

      Omul e pur si simplu prost. Imi pare un prost pasnic, la locul lui, nu deranjeaza, e nevinovat, dar pur si simplu nu-l duce capul...
      N-au gasit si pentru el un loc pe la registratura, sau, hai, secretar, ceva??? Cum a ajuns molusca asta judecatorul #1 in Romania???
      Si cred ca are niste ani de cand e acolo, nu?
      • 0 (2 voturi)    
        cum adica prost pasnic ??? (Miercuri, 15 iunie 2016, 8:53)

        silviu_dumitrescu [utilizator] i-a raspuns lui Prostu' satului

        pai "prostia" unora ca el genereaza dezastrul in care suntem - nu trebuie sa impusti oameni ca sa ii omori ! o poti face si indirect, distrugandule- viitorul ...

        si nu e prost e o jigodie ordinara - nu spune unde NU se pedepseste cu inchisoare: or fi Olanda, Danemarca, UK ? tari care sunt cu minim 100 de ani inaintea noastra ca mentalitate si care probabil ca au trecut si ele prin faza puscariei pentru abuz pana sa ajunga acolo ... civilizatia se impune intotdeauna cu sisteme de constrangere mai ferme, care apoi se pot relaxa - noi suntem foarte departe si avem un fenomen de coruptie cum numai prin ex-URSS se mai intalneste
    • 0 (2 voturi)    
      halal exemplu ne da (Miercuri, 15 iunie 2016, 11:14)

      Gobelin [utilizator] i-a raspuns lui

      nea Zagrene, nu vrem sa fim ca Islanda, ci vrem sa fim ca Germania, Franta, Italia si Spania.
  • +75 (85 voturi)    
    In statele in care nu se face puscarie, nu se fura (Marţi, 14 iunie 2016, 18:21)

    dexpropriat [utilizator]

    ca in Romania. Alte nelamuriri, domnule judecator?
    • +23 (27 voturi)    
      Comentariu sters de utilizator (Marţi, 14 iunie 2016, 19:28)

      [anonim] i-a raspuns lui dexpropriat

    • +20 (22 voturi)    
      Comentariu sters de utilizator (Marţi, 14 iunie 2016, 20:15)

      [anonim] i-a raspuns lui dexpropriat

      • +10 (12 voturi)    
        rock (Marţi, 14 iunie 2016, 22:28)

        TLiviu [utilizator] i-a raspuns lui

        -da se cheama coruptie sistemica -specifica tzarilor precum Romania -tzari sarace, in curs de dezvoltare ,educatie ,obiceiuri etc ,in tzarile cu nivel de dezvoltare ridicat exista coruptie izolata cite unu ici colo...
        abuzul in serviciu e o forma de coruptie -cea mai buna dovada ca nu a fost ea inasasi "abuzatoare"
        e ca nici un caz judecat la CEDO nu asemnalat abuz.
    • -14 (20 voturi)    
      Comentariu sters de utilizator (Marţi, 14 iunie 2016, 21:01)

      [anonim] i-a raspuns lui dexpropriat

      • 0 (2 voturi)    
        despre ce legiferare vorbesti omule ? (Miercuri, 15 iunie 2016, 9:00)

        silviu_dumitrescu [utilizator] i-a raspuns lui

        introducand puscaria pt abuz in serviciu nu inseamna ca ii bagi la bulau imediat pe cei care fac un mic abuz, gen iti intarzie o adeverinta cu 5 zile, ca "asa vrea muschii lor"

        dar o jigodie care face cadou 1 mil de euro "din pix" (bani luati din banii nostrii), merita sa mearga la puscarie ? asta o stabileste oricum un Judecator sau un complet, nu justitia populara ...

        daca tu spui ca nu trebuie sa mearga la puscarie inseamna ca tu esti spalat pe creier omule !
  • +61 (73 voturi)    
    tovarase (Marţi, 14 iunie 2016, 18:23)

    nahir [utilizator]

    zegrean, in statele alea in care nu se face atata inchisoare pentru abuz in serviciu, nu e nici atata coruptie cum e la noi.
    nu mai compara mere cu pere.
  • +12 (34 voturi)    
    furaciosii (Marţi, 14 iunie 2016, 18:27)

    iondelaafumati [utilizator]

    Poporul a votat primari penali! eu zic sa ii lasam sa fure in continuare!
    • -6 (10 voturi)    
      Asta-i soluția pentru schimbarea politicienilor! (Marţi, 14 iunie 2016, 19:12)

      Con_stan_tin [utilizator] i-a raspuns lui iondelaafumati

      Dacă vrei să schimbi un hoț pune-l să fure, dacă vrei să schimbi un criminal pune-l să ucidă, dacă vrei să schimbi un leneș pune-l să lenevească, etcetera.

      Schimbarea nu se face prin interzicere ci prin practică.
  • +44 (50 voturi)    
    ce ar fi , (Marţi, 14 iunie 2016, 18:27)

    hot news [utilizator]

    domnule Zegrean sa o lasati mai moale cu interviurile astea inainte de sedinta oficiala si decizia luata?
    daca va luati dupa ''alte tari'' cand luati asemenea decizii ,mie mi se pare cam grav..
  • +43 (49 voturi)    
    Vreti sa incurajati furtul? (Marţi, 14 iunie 2016, 18:27)

    dexpropriat [utilizator]

    Ca sa stim si noi. Furam in Sistem?
  • +41 (49 voturi)    
    "Statele" (Marţi, 14 iunie 2016, 18:29)

    mitg [utilizator]

    Pai da, ca in "statele" nu se fura ca-n codru.
    In "statele" gen Finlanda, Germania, Polonia, Belgia sau Franta, daca-si permite vreo firma care are un actionar o ruda a politicianului, iese cu scandal, demisii, daune si puscarii.

    La noi, si cu filajul video in mana exista dubii daca AR TREBUI SUSPENDATI DIN FUNCTIE SAU NU.

    Jegosule. Iti doresc sa ai parte de o sedere placuta la azil.
  • -29 (57 voturi)    
    minutul 89 (Marţi, 14 iunie 2016, 18:31)

    Mazeta [utilizator]

    Kovesri a reușit ceea ce părea imposibil: să-i unească pe Băsescu, Ponta și Tăriceanu. În noaptea asta trebuie făcute niște arestări, fiindcă altfel meciul securiștilor cu politicienii merge în prelungiri.
    • +14 (18 voturi)    
      Gazeta de perete din Islanda (Marţi, 14 iunie 2016, 19:15)

      Plagarus [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

      Islandezii au reuşit să răstoarne un guvern corupt până în măduva oaselor, au pus bazele unei Constituţii corecte şi au arestat bancheriii.
      Pt. naimitii de fenotip mazete sa ia aminte ca Islanda este ţara cu cea mai veche democraţie (anul 930), şi ai cărei cetăţeni au reuşit să impună schimbări fundamentale (nu doar de faţadă) prin demonstraţii ferme.
      Determinati sa termine cu politicienii corupti, a fost aleasă o adunare care să pună bazele unei noi Constituţii care să reflecte lecţiile învăţate şi să o înlocuiască pe cea în funcţiune, fiind inspirată de Constituţia Daneză.

      Pentru asta, în loc să apeleze la experţi şi politicieni, Islanda a decis să apeleze direct la popor, din moment ce poporul are putere asupra legii, şi nu invers.

      Mai mult de 500 de islandezi s-au prezentat ca şi candidaţi pentru a participa în acest exerciţiu de DEMOCRAŢIE DIRECTĂ şi a scrie o nouă Constituţie. Au fost aleşi 25 dintre ei, fără niciun fel de afiliere politică, printre aceştia fiind studenţi, avocaţi, jurnalişti, fermieri şi sindicalişti.(adevarulcotidian)
      • -7 (15 voturi)    
        Timișoara e mai mare decât Islanda (Marţi, 14 iunie 2016, 22:39)

        Harald [utilizator] i-a raspuns lui Plagarus

        320.000 de locuitori nu reprezintă ”o țară” decât din punct de vedere al dreptului internațional. La fel și Liechtenstein, Andorra sau San Marino Nu poți face democrație directă într-o țară normală cu 5 sau 10 milioane de locuitori.
        • +5 (11 voturi)    
          esti (Miercuri, 15 iunie 2016, 8:15)

          nahir [utilizator] i-a raspuns lui Harald

          atat de inteligent sa consideri existenta unei tari in functie de numarul populatiei, incat ma intreb daca mai exista vreo alta tara decat China. sau India. ca astea doua au populatie de 1,5 mld. respectiv 1 mld. de locuitori.
    • +5 (9 voturi)    
      Meciul securistilor cu poporul roman Mazeto! (Marţi, 14 iunie 2016, 20:37)

      Maniu [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

      nu cu "politicienii". Ca sunt una si aceeasi.
    • +1 (5 voturi)    
      coruptie (Miercuri, 15 iunie 2016, 8:12)

      nahir [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

      se scrie cu "c" nu cu "k" de la kovesi.
      coruptia este ceea ce i-a unit (sau poate ca nici nu au fost despartiti vreodata) pe tonta, base si tradiceanu.
  • +32 (36 voturi)    
    ... (Marţi, 14 iunie 2016, 18:31)

    uncetateansimplu [utilizator]

    Circ romanesc, daca se intampla ceva bun in tara asta, sigur apare un grup de mafioti care sa schimbe traiectoria.
  • +40 (44 voturi)    
    in acele state se fura cu 5 maini ca in RO??? (Marţi, 14 iunie 2016, 18:32)

    linarel [utilizator]

    tovarasu judecator.

    Si cind functionarul e prins ca a furat pedeapsa e cu EXECUTARE pe citiva ani buni.

    Ia aliniati toata legislatia cu acele state si o sa avem si noi legi functionale.
  • +41 (47 voturi)    
    dar in Liechtenstein? (Marţi, 14 iunie 2016, 18:36)

    vindicomvs [utilizator]

    Oare cum o fi?

    Deci in Germania, Franta, Italia si Spania se face inchisoare, si noi ne uitam cum e la..Islanda??
    Acolo unde premierul spala bani in Panama si tot se tinea de scaun.
    • +12 (14 voturi)    
      Unde mai pui ca... (Marţi, 14 iunie 2016, 19:17)

      Cataleya [utilizator] i-a raspuns lui vindicomvs

      Islanda nici macar nu e in UE. Dar badea Zegrean n-a gasit alt exemplu.
  • +38 (42 voturi)    
    Eclatant!!! Vezuvian!!! (Marţi, 14 iunie 2016, 18:36)

    tarantella [utilizator]

    }n curand, acest sculer-matriter va descoperi ca, la ora 12, uneori e zi, alteori e noapte.
  • +33 (39 voturi)    
    Haida, deh... (Marţi, 14 iunie 2016, 18:37)

    Ricochet [utilizator]

    "In Europa, statele in care nu se face inchisoare pentru abuz in serviciu sunt mai multe decat cele in care se face"

    Pesemne ca in statele in care NU se face puscarie, abuzul in serviciu e mai degraba o ciudatenie de neimaginat, o forma de sociopatie, nu o trista si omniprezenta realitate.
  • +13 (35 voturi)    
    penibil (Marţi, 14 iunie 2016, 18:39)

    voxpopulix [utilizator]

    Ce sa spuna sclavul lui Basescu, normal ca vrea sa legalizeze furtul, poate poate scapa nuti, base si altii din mafia pdl.

    Cand scapam si noi de asta?
    • +7 (15 voturi)    
      Cata dreptate ai, ma, voxpulix ! (Marţi, 14 iunie 2016, 20:01)

      Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui voxpopulix

      Maine, CCR o sa declare neconstitutionale abuzurile in serviciu savarsite de "nuti, base si altii din mafia pdl" si superconstitutionale pe cele savarsite de Dragnea, Ponta, Tariceanu, Blaga si altii din mafia "uselista".

      PS. Asta ca sa-ti raspunda la intrebarea care ti-ai pus-o ?
      • +3 (9 voturi)    
        ar fi trist (Miercuri, 15 iunie 2016, 0:07)

        voxpopulix [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

        ar fi tragic, ar fi liber la jaf national. Pentru toti PSD, PDL/PNL, PMP, UDMR.

        Nu stiu pe nimeni intrat in politica in Romania cu intentia de a servi poporul - toti au intrat pentru ei, chit ca vor sa fure chit ca vor sa se puna la adapost pentru ce au furat pana acum.

        PS. Inca nu stiu nimic care l-ar baga in acelsi oala si pe Nicusor Dan dar nici nu pot spune ca da, el vrea sa faca ceva pentru tara asta. Asa ca il las ca exceptie neclarificata.
    • +1 (5 voturi)    
      stiam ca (Miercuri, 15 iunie 2016, 8:19)

      nahir [utilizator] i-a raspuns lui voxpopulix

      morar e sclavul lui base.
      daca nu ma inseala memoria, zegrean avea carnet rosu cu trei trandafiri psd-isti, inainte de a ajunge la ccr.
  • +31 (33 voturi)    
    In Europa .... (Marţi, 14 iunie 2016, 18:40)

    Iulian_c [utilizator]

    .... statele in care statul de drept functioneaza normal sunt mai multe decat cele in care nu ....

    Poti scrie mii de pagii cu truisme care incep cu "In Europa e mai .... "

    In Romania abuzul in serviciu trebuie pedepsit drastic.
  • +31 (33 voturi)    
    Oare ce iau promis penalii politici ? (Marţi, 14 iunie 2016, 18:41)

    Plagarus [utilizator]

    Un post de ambasador ?
    • +6 (10 voturi)    
      probabil (Marţi, 14 iunie 2016, 19:52)

      voxpopulix [utilizator] i-a raspuns lui Plagarus

      probabil, asta a fost corupt toata viata lui. O rusine pentru insitutie, o rusine pentru Romania ca permitem ca asemenea personaje sa ne decida soarta.
  • +29 (31 voturi)    
    Mârlanilor (Marţi, 14 iunie 2016, 18:42)

    nano2k [utilizator]

    Cum va plac apele tulburi, ca sa va faceti mendrele...
  • +33 (35 voturi)    
    Un paralel isi da cu parerea... (Marţi, 14 iunie 2016, 18:42)

    Fanfan la tulipe [utilizator]

    Omu asta nu stie pe ce lume e...El nu intelege rolul Curtii Constitutionale, care in niciun caz nu este acela de a face politica penala a statului roman, aceasta fiind exclusiv atributul legiuitorului, in speta Parlamentul. Curtea Constitutionala doar analizeaza daca textul de lege, in speta de fata abuzul in serviciu, este in concordanta cu Constitutia. Nu e treaba CCR cum este pedepsit abuzul in serviciu in strainatate sau in Romania...Ce incompetenti au ajuns la Ccr, si, din pacate, acestia decid soarta tarii...In plus, toti numiti pe criterii politice, de un partid sau altul, servind astfel interesele acestor grupuri si nu ale cetatenilor. Nu se pot numi judecatori daca sunt numiti politic...Cedo a spus-o clar, un magistrat trebuie sa fie independent si s-a aplicat in cazul procurorilor, atunci cand li s-a luat din competente posibilitatea dispunerii arestarii preventive. Se impune un CCR apolitic, cu judecatori numiti transparent, prin concurs, dintre magistrati sau preluate atributiile de catre ICCJ. Oricum, daca maine CCR declara abuzul neconstitutional, tara va fi data inapoi cu 10 ani, toata munca procurorilor de prindere a hotilor de bani publici si de recuperare a prejudiciilor se va duce pe apa sambetei...
    • +8 (10 voturi)    
      si nu numai... (Marţi, 14 iunie 2016, 20:33)

      D.Gabriel [utilizator] i-a raspuns lui Fanfan la tulipe

      sa vezi atunci ce curs va fi si ce mai dare in plata...
    • -2 (6 voturi)    
      Nu e chiar asa (Marţi, 14 iunie 2016, 22:05)

      rollotomasi [utilizator] i-a raspuns lui Fanfan la tulipe

      "Cedo a spus-o clar, un magistrat trebuie sa fie independent si s-a aplicat in cazul procurorilor, atunci cand li s-a luat din competente posibilitatea dispunerii arestarii preventive. "
      Dar
      1 nu a spus-o in cazul judecatorilor unei curti constitutionale
      2 Curtea Constitutionala nu face parte din autoritatile judecatoresti (a se vedea Titlul III Capitolul 6 vs. Titlul V din Constitutia Romaniei)
      • +5 (9 voturi)    
        Atunci sa nu se mai numeasca judecatori... (Miercuri, 15 iunie 2016, 1:02)

        Fanfan la tulipe [utilizator] i-a raspuns lui rollotomasi

        ...daca nu fac parte din autoritatea judecatoreasca. Daca la drepturi sunt primii - 6500 euro pe luna plus pensie speciala ca la magistrati( votand exceptia in unanimitate chiar si pivniceru care o ridicase), atunci si la responsabilitati sa fie la fel.Nu se poate sa dea raportul doar in fata partidelor care i-au numit. Pana la urma sunt o institutie a statului roman. Daca se numesc judecatori trebuie sa fie independenti. In alte tari din UE insa judecatorii Curtii se numesc de catre institutiile judiciare din acele tari, dintre magistratii cu 20 de ani vechime, nu pacalici ca la noi, juristi de CAP...
        • 0 (2 voturi)    
          replica (Miercuri, 15 iunie 2016, 19:14)

          rollotomasi [utilizator] i-a raspuns lui Fanfan la tulipe

          Uite, cu pensia speciala nu sunt nici eu de acord, indiferent de adresant. Insa nu sunt de acord nici cu propunerea ca judecatorii sa fie numiti numai dintre magistrati si de catre magistrati. Judecatorii de profesie sunt cantonati intr-un anumit mod de gandire. Probabil asta e si motivul pentru care nici in SUA nu e cerinta ca judecatorii Curti Supreme (care indeplineste functiile unei Curti Constitutionale) sa fiie alesi dintre cei care au avut anterior calitatea de judecator. Constitutia si revizuirile sale au fost votate de catre cetateni, prin urmare consider ca si membrii institutiei chemate sa interpreteze Constitutia ar trebui sa fie numiti de alesii cetatenilor.
    • +7 (9 voturi)    
      ghici (Marţi, 14 iunie 2016, 22:09)

      tudor74 [utilizator] i-a raspuns lui Fanfan la tulipe

      Judecatorii CCR sunt numiti, poti sa ghicesti cine la numit in functie pe acest rumegator ?
      • 0 (0 voturi)    
        Ala care ne-a incins in 2012 sa-i facem lui loc (Miercuri, 15 iunie 2016, 10:46)

        deval [utilizator] i-a raspuns lui tudor74

        de ceilalti la coruptie !!
  • +27 (31 voturi)    
    E clar (Marţi, 14 iunie 2016, 18:42)

    Carcalete [utilizator]

    Asta e chitit sa dezincrimineze abuzul in serviciu.
    Ce facem maine seara ??

    Meciul cu Romania sau un protest ????!!
    • 0 (2 voturi)    
      credeti ca intamplator au ales data ? (Miercuri, 15 iunie 2016, 9:20)

      silviu_dumitrescu [utilizator] i-a raspuns lui Carcalete

      este aceeasi cu ziua meciului ca sa aiba oamenii alte "treburi"
  • +17 (23 voturi)    
    hmm (Marţi, 14 iunie 2016, 18:42)

    oradean [utilizator]

    Am o premonitie, si nu e buna. Sper ca dl Zagrean sa sugereza una azi si sa faca alta maine.
  • +12 (14 voturi)    
    Tovarasii lui Grebla cunosc derptul din Italia? (Marţi, 14 iunie 2016, 18:43)

    Maniu [utilizator]

    art. 323 c.p.:
    « 1. Salvo che il fatto non costituisca un più grave reato, il pubblico ufficiale o l'incaricato di pubblico servizio che, nello svolgimento delle funzioni o del servizio, in violazione di norme di legge ...è punito con la reclusione da uno a quattro anni.
  • +22 (28 voturi)    
    ! (Marţi, 14 iunie 2016, 18:44)

    Kpriciu [utilizator]

    Miroase a proteste-n Strada?!
    • +2 (4 voturi)    
      neee (Miercuri, 15 iunie 2016, 1:32)

      The Saker [utilizator] i-a raspuns lui Kpriciu

      nu, ca e meciul maine, tot romanul isi urmareste interesul la bere. Il doare la basca de abuzul in serviciu. Dar politicienii sunt hoti si suntem revoltati pe facebook :))
  • +22 (24 voturi)    
    Unjr si Asociatia magistratilor, calul troian... (Marţi, 14 iunie 2016, 18:46)

    Fanfan la tulipe [utilizator]

    ....al penalilor, in justitie. Asta sunt aceste doua asociatii care se dau reorezentantele magistratilor, vorbesc in numele lor, dar daca reprezinta cateva zeci dintre acestia. Rusine acestor individe care se ocupa de comunicate de presa in sprijinul penalilor in loc sa-si vada de treaba. Probabil au prea mult timp liber .Oricum, si-au gresit profesia, nu pot fi numiti magistrati, aceste cocote care ataca justitia si statul de drept...
  • +25 (27 voturi)    
    argumente stupide... (Marţi, 14 iunie 2016, 18:48)

    scepticu [utilizator]

    Sa dam exemple de state: Siria, Rusia, Coreea de Nord,Liban ,adica unde nu e nici-o lege.
    Sau state cu politicieni handicapati ca nu stiu sa fure.
    Daca o lege are o forma intr-un anume stat , asta nu inseamna ca e buna automat pt noi.
    Statistica din capul lui Zegrean n-are nici-o treaba cu realitatea.
  • +27 (29 voturi)    
    zegrean s-a dilit (Marţi, 14 iunie 2016, 18:48)

    stefan2008 [utilizator]

    se crede in Islanda
    • +3 (7 voturi)    
      Pai na (Marţi, 14 iunie 2016, 22:15)

      tudor74 [utilizator] i-a raspuns lui stefan2008

      Pe cine sa de-a exemplu un hot, pe o alta natie cu un guvern care a luat un imprumut si cand a venit timpul sa il plateasca a dat o teapa (versiunea scurta a falimentului Islandei)
      • -2 (4 voturi)    
        daaaa (Miercuri, 15 iunie 2016, 1:42)

        The Saker [utilizator] i-a raspuns lui tudor74

        toti frizerii sunteti specialisti in geopolitica si politica monetara, ati citit si voi niste titluri pe facebook despre Islanda si le-ati potrivit conform cu cei doi neuroni veseli din dotare. Cam asa e cu asa zisul imprumut luat de Islanda.
  • +20 (24 voturi)    
    dupa piersic (Marţi, 14 iunie 2016, 18:49)

    traiang [utilizator]

    Ce o mai da dupa piersic Cele mai mari state din EU Franta Germania Italia Spania etc au aceasta lege deci este nevoie iar la noi sa numai vorbim Numai asa s-a furat la greu ca doar nu vorbim aici ca a uitat lumina aprinsa la birou !!!
  • +25 (29 voturi)    
    bine ca nu mai e (Marţi, 14 iunie 2016, 18:57)

    IulianP [utilizator]

    In acest caz, cu aceasta gandire, dle Zegrean, nu pot decat sa ma bucur ca nu mai sunteti in CCR. Adica acest speciment, fost judecator CCR, compara nivelul de coruptie din Romania cu cel din Islanda?!
  • +6 (8 voturi)    
    Partinitor (Marţi, 14 iunie 2016, 18:58)

    firestarter [utilizator]

    Ca sa punem in perspectiva declaratiile domnului Zegrean:
    1. Daca luam doar Germania, Spania, Italia si Franta facem deja 50% din populatia UE (254 din 508 milioane). Daca mai adaugam si celelalte 8 state unde se face inchisoare pentru abuz in serviciu, inseamna ca de fapt se palica pentru majoritatea populatiei UE si ca afirmatia domnului Zegrean este cel putin partinitoare.
    2. In Islanda sistemul de inchisoare este semnificativ diferit. Ce mentioneaza domnul Zegrean se aplica chiar si pentru criminali.
    Dar este singura tara din lume unde bankerii au ajuns la inchisoare in urma crizei financiare.
    Deci din nou domnul Zegrean face o alta afirmatie partinitoare.
    Avand in vedere cat de usor de demontat sunt aceste afirmatii nu pot sa cred decat ca decizia a fost luata deja si acum doar incearca sa gaseasca niste explicatii penibile.
  • +7 (9 voturi)    
    abuzuri (Marţi, 14 iunie 2016, 18:58)

    ananstef [utilizator]

    Dar ca numar de abuzuri in serviciu nu-i asa ca suntem fruntasi in Euro? Daca se dezincrimineaza, trecem cu totii la stat.
  • +7 (9 voturi)    
    Zgolanul justitiei (Marţi, 14 iunie 2016, 19:02)

    GeorgianDaniel1 [utilizator]

    Acest gunoier al justitiei (si rebut uman) compara "Germania, Franta, Italia si Spania" din punct de vedere al coruptiei cu Romania !! Mare idiot !! In Romania, abuzul in serviciu nu ca ar trebui dezincriminat ci, dimpotriva, pedepsele sa fie cel putin duble !
  • +7 (9 voturi)    
    strada ne asteapta (Marţi, 14 iunie 2016, 19:08)

    /./ [utilizator]

    Si uite cum ajunge sa se poate fura legal in Romania, noi astia care mai si producem ceva in tara asta oare nu zicem nimic???
  • +6 (8 voturi)    
    Cum? (Marţi, 14 iunie 2016, 19:16)

    alip [utilizator]

    Cum, Doamne, de ajung in functii importante numai asemenea mizerabili? Sigur ca doar faci pe prostul. Ti se pare ca Romania e ca statele alea multe unde nu se pedepseste cu inchisoare abuzul in serviciu? Cum ar trebui pedepsit ce a facut Corlatean la alegerile prezidentiale, impiedicand cu buna stiinta romanii sa voteze? Cu o bataie pe spate? E un foarte mare abuz, trebuie sa faca puscarie. Nu e la latitudinea lui sa raspecte sau sa incalce drepturile constitutionale ale atator oameni. Ce crezi ca ar fi patit in statele alea multe unul ca el? La noi e prea rarefiata atmosfera sa nu-l pedepsesti. Altfel o sa se intample iar si iar.
  • +6 (8 voturi)    
    O deosebire (Marţi, 14 iunie 2016, 19:19)

    Ochii_pe_voi [utilizator]

    In acele state, legile nu le fac hotii pentru hoti, iar Justitia nu este parte a unui sistem corupt mafioto-securist, ca in ROMANIA: LA noi hotii ramin cu averile intregi si sunt alesi prin vot de un popor care are hotia in ADN
  • +6 (8 voturi)    
    Ce vorbesti, dom'le? (Marţi, 14 iunie 2016, 19:30)

    gigifisiune [utilizator]

    Pai noi ne comparam cu Germania, cu Franta, cu Spania? E normal ca la ei sa existe pedeapsa pentru abuzul in serviciu, ca-s corupti pana-n maduva oaselor.

    Pe de alta parte in Romania abuzul in serviciu a disparut total, iar laptele si mierea curg pe strazi. Normal ca trebuie eliminat, ca ne incurcam cu el degeaba.
  • +6 (8 voturi)    
    strada ne asteapta (Marţi, 14 iunie 2016, 19:35)

    /./ [utilizator]

    Daca maine acesti judecatori de la CCR consimpt la furt legal, DNA-ul tb sa ii salte pe toti pentru ajutorarea infractorului.
    • -2 (2 voturi)    
      Strada e cam ocupată, cică (Miercuri, 15 iunie 2016, 0:19)

      LianBerthold1 [utilizator] i-a raspuns lui /./

      Încearcă pe centură, dar veyi să nu strici prețurile fetițelor, că se oftică peștii și cine știe ce iese ...
  • +3 (5 voturi)    
    hehe (Marţi, 14 iunie 2016, 19:37)

    jeanvaljeanro [utilizator]

    Acum vedem cu totii cine a fost CCR-ul in tot acest timp. Le uram pensie mare si drum bun!
  • +5 (9 voturi)    
    40000 acte normative (Marţi, 14 iunie 2016, 19:44)

    Nevermind [utilizator]

    Dar contribuabilul e bun intotdeauna de plata/puscarie, nu? Mda, am inteles pozitia ta. Continui sa-ti platesti datoria pentru cel care te-a pus acolo, cel uscat si curat pentru fraieri: base.
  • +3 (7 voturi)    
    suntem terminati (Marţi, 14 iunie 2016, 20:02)

    excelsior2016 [utilizator]

    Au ocupat tot, nu mai putem face nimic. Suntem terminati. Lumea nu va mai iesi in strada pentru ca nu este impactul gen Colectiv. Pacat....incepusem a crede in ceva.
  • +7 (9 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Marţi, 14 iunie 2016, 20:04)

    [anonim]

  • +9 (11 voturi)    
    E nebun (Marţi, 14 iunie 2016, 20:04)

    Pac-pac [utilizator]

    Omul e plecat cu sorcova, ascultati-ma ce va spun.
    Este incalificabil sa-l auzi pe nebunul asta ce rationamente debiteaza.
    Compara Islanda, o tara cat cartierul Militari si Dr. Taberei la un loc cu Romania (in mod direct) si prin translatie cu tari din G8, cu o populatie de peste 60 mil. locuitori.
    • +8 (10 voturi)    
      Este doar bine " ghidonat " si supus tovarasilor (Marţi, 14 iunie 2016, 21:42)

      Plagarus [utilizator] i-a raspuns lui Pac-pac

      In 20 mai 1990 a obtinut un mandat de senator în judetul Bistrita-Nasaud, din partea FSN !!
      Bine pregatit in locuri obscure,pt.vremurile ce urmau oricum sa vina.
      Atat BJATM-urile, cat si Electrica reprezetau obiective sensibile pentru Securitate in anii 80, fiind urmarite la sange.
      1980-1988 - Consilier juridic;
      1980-1984 - Consilier juridic, BJATM Bistrita (COMAT);
      1984-1988 - Consilier juridic, ELECTRICA Bistrita.
      Nu a activat deloc în magistratură (ca judecător sau ca procuror), nu a avut o carieră universitară, nu are doctoratul în drept şi nu are nici operă juridică. În niciun caz nu poate fi considerat operă juridică un articol insipid publicat în 1991, cu titlul ” Explicaţii teoretice la legea fondului funciar “, cu care se mândreşte în CV-ul său modest.
      În anul 2007 a inițiat proiectul de lege nr. 368/2007, privind “regimul juridic al bunurilor imobiliare aparținând cultelor religioase ortodox și greco-catolic din România”.Conform acestui proiect, restituirea bisericilor, caselor parohiale și mănăstirilor Bisericii Române Unite cu Roma ar fi urmat să fie făcută în funcție de ponderea credincioșilor din unitățile administrativ-teritoriale de la locul situării imobilului, ceea ce ar fi echivalat cu exproprierea BRU. Plenul Camerei Deputaților a retrimis proiectul la comisiile de specialitate, unde se găsește până în prezent.
      • +1 (3 voturi)    
        Ma doare capul (Miercuri, 15 iunie 2016, 6:26)

        Pac-pac [utilizator] i-a raspuns lui Plagarus

        Ma doare capul la propriu.
  • +2 (4 voturi)    
    poimaine euro e 4,54 (Marţi, 14 iunie 2016, 20:36)

    D.Gabriel [utilizator]

    daca nu, luni avem motiunea
  • +4 (6 voturi)    
    Nu e cazul Romaniei. (Marţi, 14 iunie 2016, 21:02)

    CuviosulPramatie [utilizator]

    Probabil in alea in care hotii si prostii nu sunt majoritari, acolo nu o fi abuzul in serviciu incriminat.
  • +6 (8 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Marţi, 14 iunie 2016, 21:07)

    [anonim]

  • +2 (6 voturi)    
    Astuia... (Marţi, 14 iunie 2016, 21:12)

    pardalian [utilizator]

    ar trebui sa-i pupe papucii Madama Firea. El e decis alegeri locale intr-un singur tur.
  • +7 (9 voturi)    
    deci.. (Marţi, 14 iunie 2016, 21:19)

    liviu_ [utilizator]

    1 - astept ca cei care s-au crizat ca sefa dna pune presiune sa aiba aceea si reactie si acum... chiar mai grava deoarece el este fostul sef si are o influenta foarte mare... altfel nu sunt decat niste hoti ipocriti
    2 - observ ca tarile in care se pedepseste abuzul sunt alea smechere... noi vrem sa fim ca germania sau ca Islanda?!
    3 - CCR nu este acolo sa judece parerile personale ale judecatorilor ci CONSITUTIONALITATEA legilor!
    4 - cei ce ne conduc au luat-o razna de tot! cred ca s-ar cuveni niste proteste pana nu e prea tarziu!
  • -6 (8 voturi)    
    Cred ca DA (Marţi, 14 iunie 2016, 21:27)

    Stef_and [utilizator]

    LCK cred ca are o problema!
    Uitati-va in ochii ei si veti vedea o dorinta continua de razbunare-probabil a vietii frustrate pe care a avut-o.
    Ar trebui intrebati colegii, parintii, psihologic este deplasata- nu vede decat puscarii, puscariasi!
    De ce sa ii bagam in inchisoare -sa le mai platim cazarea- mai bine sa plateasca ei!
    Nu vedeti ca se castiga procese in care cica statul roman plateste despagubiri si penalitati- in fapt platesc eu si tu - pentru ceea ce este in puscarii!
  • +7 (9 voturi)    
    abuzul in serviciu (Marţi, 14 iunie 2016, 21:27)

    baronul26 [utilizator]

    pai daca Germania, numarul 1 in Europa, ii baga la puscarie pe cei care abuzeaza de functie, noi codasii Europei ii mangaiem pe crestet ? Ce frica sa mai aiba si de cine ? De ce nu copiati pur si simplu legile astea si sa le aplicati daca au succes la altii ?
  • +5 (7 voturi)    
    Maurul Zegrean (Marţi, 14 iunie 2016, 22:30)

    Radu I [utilizator]

    Mai mult ca sigur, interviul, ca și momentul ales (în preziua în care CCR ar trebui să se pronunțe asupra dezincriminării abuzului in serviciu, ca să vezi!) nu sunt deloc întâmplătoare. Un semnal clar pentru CCR, în favoarea dezincriminării șpăgii. Prietenii știu de ce.
    Maurul și-a făcut datoria, maurul trebuie să plece...
  • +3 (5 voturi)    
    Si noi dintre care state vrem sa facem parte ? (Miercuri, 15 iunie 2016, 0:00)

    Ochiana [utilizator]

    din grupa Germania, Franta, Anglia sau din grupa balcanicilor.
    De Islanda nu mai vorbim ca ei au 300.000 de locuitori in toata tara si e normal sa aiba doar un detinut -doi acolo de samanta.
  • +4 (6 voturi)    
    Cine mai tine minte? (Miercuri, 15 iunie 2016, 1:57)

    inquirer [utilizator]

    Ca eu n-am ochelarii la mine?
    Ce rol a jucat Zegrean in comiconul suspendarii lui Basescu?

    Traiane, tu citesti totul pe aici, spune-ne, te-a flaxurat nea Zeg, sau nu?
  • +4 (6 voturi)    
    furtul (Miercuri, 15 iunie 2016, 3:39)

    VladBerliba1 [utilizator]

    Politcienii vor ca furtul sa fie constitutional. Adica pana acum au furat fara sa se stie si de acum daca tot s-a descoperit sa devina un drept ...
  • +3 (5 voturi)    
    Si asa decuplarea de tehnica DNA prin decizia (Miercuri, 15 iunie 2016, 6:03)

    deval [utilizator]

    anterioara, a fost amputat !
    Cat de idiot trebuie sa fi sa argumentezi o pozitie in aceasta chestiune cu aceea ca in tara/tarile x, y,z se face sau nu asa ?! E ca si cum ai promova un anumit pret al merelor dintr-o alta tara fara sa tii cont ca exista un angrenaj economic, de conditii de mediu, sol, relief, de nivel al salariilor etcetc care determina si pretul merelor !!
    Noi ne confruntam cu o hidra, cu un cancer si conducatorii nostrii fac fix invers decat ce ar trebui sa faca ! Stie cineva ce inseamna LUPTA anticoruptie ca eu vad ca tot ce fac conducatorii nostrii e sa ne faca sa pricepem ca coruptia e ratiunea lor de a fi !!?
  • +3 (5 voturi)    
    Interesant... (Miercuri, 15 iunie 2016, 6:19)

    Ion_RoaitaDA [utilizator]

    Acest individ, in loc sa zica: sunt state in care nu se aplica contopirea pedepselor, ci se insumeaza, el vine cu chestia asta deliranta.
    E constient oare ca vrea sa prinda fluturi si are plasa rupta( de baietii `destepti`, normal...) ?
  • 0 (2 voturi)    
    in Europa (Miercuri, 15 iunie 2016, 9:09)

    praduitoru [utilizator]

    dar cre' ca in Europa si tarile in care se face hotie pe fata sunt mai putine decat cele in care nu se face
  • -1 (3 voturi)    
    Trista iesire din scena a papitoiului ridicol (Miercuri, 15 iunie 2016, 10:28)

    benicio [utilizator]

    Si uite asa, trocul PSD-PNL-Basescu mai face o victima: abuzul in serviciu. Si un mare castigator: Liviu Dragnea. Batranelul asta de Zegrean iese din scena intr-o maniera absolut rusinoasa, insa din pacate el se va plimba pe stradutele Bistritei cu o pensie buna in buzunar, iar lumea il va saluta respectuos pe strada. Si probabil va sta din cand in cand la un sprit cu un alt mare favorit al establishmentului politic: Oltean.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by